OŻÓG 1950 pisze:BINGONH pisze:Dla mnie Kaczyński nie ma charyzmy
Chyba mieszkamy w innym kraju, a może i na innej planecie
No chyba tak.
Dla mnie Kaczyński zawsze był miernym politykiem, dawno dawno temu miałem jakąś tam sympatię do PIS-u
PIS-u nie Kaczyńskiego im więcej On miał do powiedzenia w tej partii tym bardziej mi Ona brzydła.
Kaczyński okazał się człowiekiem mściwym, podłym, do tego fałszywym i zdradzieckim ( taki Birkut wiem wiem za dużo oglądam TVN-u)
Tylko jak wytłumaczyć zagrywki z Lepperem, zdradę swoich poglądów wywalenie większości polityków swojej partii i otoczenie się klakierami.
Jaką on prezentuje postawę?
Proste pytanie wygra wybory i co?
Kim obsadzi stanowiska w rządzie?
Kaczyński przypomina trochę Piłsudskiego dużo frazesów, doraźne radykalne działania, brak szerszych koncepcji i nieumiejętność budowy trwałych organizacji.
Ja akurat z tego okresu historii popierałem Dmowskiego nie Sanacje, teraz nie ma silnej opcji narodowej to nie znaczy że poprę od razu PIS bo mi nie leży PO
A co do Korwina to może masz rację że nie wszystko i zawsze pisze mądrze też bym się z czymś nie zgodził, ale jest taka różnica że z Korwinem to się nie zgadzam może w 20% a pewnie po dyskusji z nim to by mnie jeszcze do połowy tego przekonał z Kaczyński to się może w 5% zgodzę
I nauczcie się że nie ma wyboru pomiędzy PIS a PO bo ONI nie maja monopolu na polskiej scenie polityczniej tylko tak Wam wmawiają bo im tak wygodniej