DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść
Moderator: dUfio
jeśli dojdzie do skutku mecz w Krzeszowicach polecam na Rynku :
http://www.lodymelba.pl/
http://www.lodymelba.pl/
-
- Posty: 2725
- Rejestracja: pt paź 01, 2004 2:00 pm
W hotelu JB na Ujstku jest o ile dobrze kojarzę restauracja polecana przez kogoś.
Mają jakąś stronę z menu?
Bo na internecie tylko to znalazłem
http://hoteljb.com.pl/
Mają jakąś stronę z menu?
Bo na internecie tylko to znalazłem
http://hoteljb.com.pl/
http://www.opinie.egospodarka.pl/Rolnik ... 37009.html
smaczna , ostra , brawo !
o taką Polske walczyłem !
smaczna , ostra , brawo !
o taką Polske walczyłem !
pzdr Osiek
- metal
- Site Admin
- Posty: 3362
- Rejestracja: pn sie 23, 2004 5:01 pm
- Lokalizacja: http://www.Hutnik.krakow.pl
- Kontakt:
Ok chyba czas na coś z nieco wyższej półki niż osrany pseudokebab wypełniony tłuszczem z farbą i utwardzaczami
http://mietarestobar.pl/
Mięta RestoBar
ul. Krupnicza 19a, 31–123 Kraków
tel.: 12 380 96 75
Kuchnia włoska, bardzo smaczne dania i niewygórowane ceny.
Doskonała okazja żeby przekonać się np do jedzenia małży: 27-28 zł za danie główne z nimi: http://mietarestobar.pl/owoce_morza
Sporo promocji, karty stałego klienta, za przystawkę dla 2 osób, 2 dania główne + 2 piwka można przy dobrych wiatrach zapłacić poniżej 100 zł z napiwkiem.
http://mietarestobar.pl/
Mięta RestoBar
ul. Krupnicza 19a, 31–123 Kraków
tel.: 12 380 96 75
Kuchnia włoska, bardzo smaczne dania i niewygórowane ceny.
Doskonała okazja żeby przekonać się np do jedzenia małży: 27-28 zł za danie główne z nimi: http://mietarestobar.pl/owoce_morza
Sporo promocji, karty stałego klienta, za przystawkę dla 2 osób, 2 dania główne + 2 piwka można przy dobrych wiatrach zapłacić poniżej 100 zł z napiwkiem.
Staram się pisać poprawnie po polsku!
-
- Posty: 2725
- Rejestracja: pt paź 01, 2004 2:00 pm
Osobom wybierającym się na Węgry polecić moge langosa. Głównymi składnikami ciasta, z którego jest on wyrabiany są mąka pszenna, drożdże, gotowane utłuczone ziemniaki, mleko i sól. Przed smażeniem na głębokim oleju ciasto jest formowane w płaskie placki o średnicy kilkunastu cm. Jako dodatki stosuje się m.in. śmietanę, ser, sos czosnkowy, grzyby, szynkę, ale tak prawde pisząc wszystko zależy od inwencji twórczej spozywającego.
https://www.google.pl/search?q=langos&c ... B468%3B277
https://www.google.pl/search?q=langos&c ... B468%3B277
Quam dulce et decorum est pro patria mori