Baraż o awans do II ligi
Nie chcę być złym prorokiem, ale poprzez decyzję NSA o degradacji Widzewa sytuacja robi się nieciekawa.Na dzisiaj jest tak, że Korona gra w Extraklasie a Podbeskidzie w barażach.Ten fakt powoduje, że jeszcze nie wiadomo czy ktoś nie wystąpi z propozycją zgłoszenia Korony 2 do rozgrywek 2 ligi, ale będzmy dobrej myśli, losowanie w sobotę o 10 , nasz człowiek będzie na miejscu i zaraz po ceromonii , wrzuci info co i jak ja osobiście chciałbym Jezioraka Iława.
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan
Oldschool Fan
-
PennyWise pisze:Nie chcę być złym prorokiem, ale poprzez decyzję NSA o degradacji Widzewa sytuacja robi się nieciekawa.Na dzisiaj jest tak, że Korona gra w Extraklasie a Podbeskidzie w barażach.Ten fakt powoduje, że jeszcze nie wiadomo czy ktoś nie wystąpi z propozycją zgłoszenia Korony 2 do rozgrywek 2 ligi, ale będzmy dobrej myśli, losowanie w sobotę o 10 , nasz człowiek będzie na miejscu i zaraz po ceromonii , wrzuci info co i jak ja osobiście chciałbym Jezioraka Iława.
wiadomo że PZPN jak każda organizacja przestępcza jest nieprzewidywalna.
Ale na pocieszenie należy dodać ze nie tylko w II lidze, ale nawet w żadnej III lidze nie występują rezerwy drużyn z ekstraklasy.
Pewnie powodem jest to że obligatoryjnie muszą wystawiać drużyny do młodej ektraklasy i nie starcza grajków do rezerw.
Tak wiec można sie spodziewać że jeśli Korona awansuje to może nawet wycofać swoje rezerwy z III ligi
KoKoNH pisze:Na szczeblu centralnym klub może mieć tylko jedną drużynę!
szczebel centralny według definicji pzpn to 1 i 2 liga
definicja z przed reorganizacji
żadna gwarancja że ktoś nie wymyśli do jutra że obecna 1 i 2 liga to Ekstraklasa i 1 liga
oczywiście w barażach grałaby wtedy Nieciecza - myślę że to nas ostatecznie ratuje ...
wiadomości dobre są takie że:
1) w wydziale gier powiedzieli że będą nas losowali i nawet grzecznie zapraszali na losowanie
2) Korona2 już ma w tym terminie grać finał świętokrzyskiego PP
KoKoNH pisze:a nie ma czasem zasady, że rezerwy muszą grać 2 ligi niżej pierwszego zespołu? Czy tam tylko o szczebel centralny chodziło?
nie ma takiej zasady i nigdy nie było
zresztą były nawet skrajne przypadki ze w niższych ligach rezerwy grały w tej samej lidze co pierwszy zespół
był tylko zapis o tym szczeblu centralny - ale tak jak piszę dotyczył on sytuacji przed reorganizacją
moim zdaniem ratuje nas to że Nieciecza nie wygrała ligi - bo jakby coś zaczęli mieszać z Koroną to ona byłaby pierwsza poszkodowana
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
tomabon pisze:
co z tego że ktoś sobie tak napisał
jak w żadnym regulaminie tego nie ma
Nie ma, czy Ty o tym nie wiesz???
Szukanie nie boli: http://www.pzpn.pl/a/regulaminu_rozgrywek2ligi.pdf
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!
majlech pisze:[
Nie ma, czy Ty o tym nie wiesz???
Szukanie nie boli: http://www.pzpn.pl/a/regulaminu_rozgrywek2ligi.pdf
no i nie ma
czytanie nie boli