Śląsk II - Hutnik 1.08.2021 g. 12:00
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Śląsk II - Hutnik 1.08.2021 g. 12:00
Sam jestem ciekaw jak to pójdzie. Ostatnia runda nawiązywała do czasów świetności. Skład też udało się utrzymać na niezłym poziomie. Z drugiej strony trudno jest utrzymać długo wyśmienitą formę.
Na forum przeczytałem że Śląsk zagra bez pierwszego składu co jest dobrą wiadomością aczkolwiek warto pamiętać że nawet drugim składem w tabeli byli wyżej od nas.
Pora meczu nietypowa i moim zdaniem niesprzyjająca emocjom. Oby drużyna zdążyła się obudzić ; )
Na forum przeczytałem że Śląsk zagra bez pierwszego składu co jest dobrą wiadomością aczkolwiek warto pamiętać że nawet drugim składem w tabeli byli wyżej od nas.
Pora meczu nietypowa i moim zdaniem niesprzyjająca emocjom. Oby drużyna zdążyła się obudzić ; )
-
-
zgodnie z moimi oczekiwaniami trzon drużyny został utrzymany. Zobaczymy czy udana wiosna to był splot wydarzeń czy rzeczywiste value drużyny.
Jak powszechnie wiadomo ta liga to maszyna losująca, zatem ciekawi mnie co nam wypadnie w pierwszych 5 meczach. Ostatnio było krucho i potem szło jak szło.
jprdle, ale się cieszę, że się utrzymali. Psychicznie nie wytrzymałbym tej 3 ligi, z której i tak pewnie byśmy nie awansowali zbyt szybko...
Jak powszechnie wiadomo ta liga to maszyna losująca, zatem ciekawi mnie co nam wypadnie w pierwszych 5 meczach. Ostatnio było krucho i potem szło jak szło.
jprdle, ale się cieszę, że się utrzymali. Psychicznie nie wytrzymałbym tej 3 ligi, z której i tak pewnie byśmy nie awansowali zbyt szybko...
Nabijam posty, bo jestem fanem dzuhasa.
Gdzie jest moje 3 tysiące postów!?
Gdzie jest moje 3 tysiące postów!?
mr.Vitaminka pisze:... jprdle, ale się cieszę, że się utrzymali. Psychicznie nie wytrzymałbym tej 3 ligi, z której i tak pewnie byśmy nie awansowali zbyt szybko...
W III-lidze byśmy utknęli na długo.
P.S. Moim skromnym zdaniem II-liga to powinna być taką "młócką" i przetarciem w zdrowym rozwoju klubu, czymś na wzór League One/Two (trzeci/czwarty poziom w Anglii). Po pierwsze pomogłoby zwiększenie ligi do 20 zespołów. Awans uzyskałoby 3 drużyny bezpośrednio z miejsc 1-3, oraz drużyna czwarta z barażów (miejsca 4-7). Bezpośredni spadek: miejsca 17-20, a miejsca 13-16 grałyby bezpośredni baraż (jeden mecz) z drużynami wyłonionymi też z baraży z III-ligi (miejsca 2-5). Nie może tak być że na 72 drużyny w III-lidze awansuje tylko 4 drużyny o ligę wyżej gdzie jest 18 zespołów. PZPN przejął III-ligę to niech teraz się trochę "pogimnastykuje".