| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Który alkohol preferujesz? |
| Wódka |
|
31% |
[ 52 ] |
| Wino |
|
3% |
[ 6 ] |
| Browar |
|
64% |
[ 107 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 165 |
|
| Autor |
Wiadomość |
metal Site Admin

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 10:29 pm Temat postu: |
|
Piotrek: pozwolę się z Tobą nie zgodzić, moim zdaniem różnica pomiędzy piwem niepasteryzowanym (np. Żywe) a pasteryzowanym (np. Żywiec) jest taka jak pomiędzy pomidorami z ogródka a pomidorami z puszki.
A to, że niektóre browary oszukują np. poddając piwo obróbce termicznej o niższej temperaturze to inna sprawa.
Spróbuj PRAWDZIWEGO niepasteryzowanego piwa (krótki termin przydatności!) - poczujesz różnicę.
|
 |
stazyja69
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 11:02 pm Temat postu: |
|
70 % - niestety pustawa !!! Poszła po meczyku .
Mocą Swojego Urzędu zaświadczam:
cudowny trunek w tą butlę wlany, Łącką Śliwowicą zwany, pędzony nocą skrycie w blasku księżyca, jest najlepszym medykamentem i przedłuża życie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krowodrzaHKS
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 12:19 am Temat postu: |
|
| Piotrek napisał: | nie dalej jak we wtorek miałem przyjemność porównać Bosmana z Bosmanem niepasteryzowanym, te całe niepasteryzacje to chyba jedna wielka ściema, chwyt marketingowy itd.
i jedno pytanie czy ktoś może pił polskie piwo na którym podany był skład( nawet na wodach mineralnych podane w % czego ile jest), czy na wszystkich pisze tylko że zawiera słód?? nie wiem czy na tym forum ktoś napisał czy gdzieś usłyszałem że piwa się już niestety nie waży, tylko produkuje |
gdzie kupiłeś Bosmana? _________________
| raval napisał: | | Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole |
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotrek
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 7:40 am Temat postu: |
|
| metal napisał: | Piotrek: pozwolę się z Tobą nie zgodzić, moim zdaniem różnica pomiędzy piwem niepasteryzowanym (np. Żywe) a pasteryzowanym (np. Żywiec) jest taka jak pomiędzy pomidorami z ogródka a pomidorami z puszki.
A to, że niektóre browary oszukują np. poddając piwo obróbce termicznej o niższej temperaturze to inna sprawa.
Spróbuj PRAWDZIWEGO niepasteryzowanego piwa (krótki termin przydatności!) - poczujesz różnicę.
|
Zgodzę się, że piwa typu Żywe(jeszcze nie piłem), Koźlak, Ciechan są inne w smaku, ale ja porównuje piwa tej samej marki typu Bosman, Kasztelan i tu stwierdzam że to marketing, tzn moje podniebienie tak stwierdza
i do Krowodrzy, Bosmana kupiłem w miejscowości Jastrowie- takie małe miasteczko 30 km za Piłą, w tamtym regionie dawniej było pyszne pifko co się zwało Kanclerz, był to browar słupski- potem przejął go Brok i sie skiepściło
i jeszcze słówko o śliwowicy, identycznej używam i naprawdę polecam, tylko to trzeba pić z małych kieliszków takich 20-25 gram, bo idzie zapłonąć (dla kobiet polecam Gruszkówkę 55%-ten sam producent, tylko zielona etykieta) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fubu

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 7:58 am Temat postu: |
|
Kanclerz jest w Słupsku piwo _________________ Hutnik Kraków
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PSKNHKS

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:20 am Temat postu: |
|
Bosmana można kupić również w Łodzi na Lutomierskiej 30, ale nie polecam, raz, że produkcją zajmuje się Car.....g znany z tego ze psuje piwo, to nie wiem czy to przez kapsel, czy przez co, ale miało jakiś metaliczny posmak i chyba najgorszy lager jaki piłem. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pomysl1950
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 11:14 am Temat postu: |
|
polecam każdemu, kto wybiera się do wielkopolski, o wiele lepszy od znanego nam lecha premium |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stazyja69
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 11:42 am Temat postu: |
|
Niezależnie od preferowanego rodzaju alkoholu , pamiętać należy o :
http://www.kazdypromil.pl/  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MAX
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 12:11 pm Temat postu: |
|
admin - ciekawy wątek
a nawiązując do niepasteryzowanego piwa a właściwie do nieścisłości związanych min z datą ważności i produkcją to podejrzewam, że większość z Was nie piła czystej, prawdziwej łąckiej śliwowicy - dałbym sobie rękę uciąć
jak dla mnie to SOLIDNE żyto bije na głowę śliwkę, gruszę oraz jabłko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BINGONH

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 3:44 pm Temat postu: |
|
Odnośnie tej pasteryzacji to mój brat specjalizuje się w produkcji różnego rodzaju alkoholu na własny użytek
W tym miedzy innymi piwa domowego z twego co pamiętam to wcale tego nie pasteryzowaliśmy a i tak musiało leżeć 3 miechy w piwnicy żeby dojrzeć po czym zdatne do picia był jeszcze przez ponoć 2 miesiące (choć tego akurat nie udało nam się sprawdzić )
Ale to i tak wychodziło by z pól roku popytam go przy okazji to się dowiem _________________ "Jestem przekonany - a mam ku temu dowody wynikające z doświadczenia, kontaktów i obserwacji - że większość obecnych mieszkańców Nowej Huty jest dumna ze swojego miejsca zamieszkania " - Adam Gryczyński |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SopL

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:28 pm Temat postu: |
|
A mi z tych mniej popularnych posmakował ostatnio Lach z browaru w Grybowie.
A na osłodę deszczowej pogody Orkiszowe z miodem.
Te dwa oraz kilka innych rodzajów dostępne w delikatesach przy Krakowskiej 7. _________________
Biało-Błekitno-Niebieskie - te barwy mówia WSZYSTKO... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
flagus
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:56 am Temat postu: |
|
Holenderski piwowar wyprodukował najmocniejsze piwo świata
Właściciel browaru "Mrożony statek" Jan Nijboer twierdzi, że wyprodukował najmocniejsze piwo świata, które zawiera 60 proc. alkoholu. "Nie pije się go jak piwo, lecz jak koktajl, w ładnym kieliszku do koniaku lub whisky" - powiedział Nijboer holenderskiej agencji ANP, którą cytuje portal Yahoo News.
Reuters nazywa Nijboera "piwowarem z zamiłowaniem do walki z konkurencją", bo przyznał on w rozmowie z ANP, że do wyprodukowania extra-mocnego trunku skłoniły go browary szkockie, eksperymentujące z coraz większą zawartością alkoholu w piwie.
Poprzedni rekord Nijboera - 45-procentowe piwo Oblix - został przyćmiony przez Szkotów. Mały tamtejszy browar BrewDog uwarzył niedawno 55-procentowe piwo o nazwie "Koniec historii" (The End of History). Wyprodukowano tylko 12 butelek, a w każdej było - pisze Reuters - wypchane zwierzę (agencja nie podała jakie, ani jakich rozmiarów).
za: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8199550,Holenderski_piwowar_wyprodukowal_najmocniejsze_piwo.html _________________ "Dzisiejsza TVP nie ma także nic wspólnego z innym pojęciem „publiczny”. W domach publicznych dostaje się to za co się płaci". Janusz Palikot - 100% racji |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzycho

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 12:06 pm Temat postu: |
|
| SopL napisał: |
A na osłodę deszczowej pogody Orkiszowe z miodem.
Te dwa oraz kilka innych rodzajów dostępne w delikatesach przy Krakowskiej 7. |
w weekend rowniez smakowalem sie tym piwkiem ( dostepne w nocnym na oswiecenia ).
Ktos sie orientuje czy gdzies w Hucie, mozna kupic piwo Orkiszowe, ale te wersje bez miodu? _________________ walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SopL

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 10:44 am Temat postu: |
|
| Krzycho napisał: |
Ktos sie orientuje czy gdzies w Hucie, mozna kupic piwo Orkiszowe, ale te wersje bez miodu? |
Widzę, że zbyt wielkiego odzewu nie ma więc odpowiem Ci, że poza Hutą ww. Krakowska 7. Zwykłego orkiszowego pod dostatkiem, do tego takie piwka jak brackie, koźlak, kaper. Kilka niemieckich z browaru Cornelius, czeski Zubr i Staropramen. _________________
Biało-Błekitno-Niebieskie - te barwy mówia WSZYSTKO... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JOK_NH

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 10:49 am Temat postu: |
|
W dużym wyborze piwka polecam 24/h na Zwierzynieckiej. Jest nawet Specjal, a pamiętam, że w Iławie części naszej Braci smakowało. Cena 2,25 - więc nie zdzierają  _________________ SZYDERA MUSI BYĆ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|