POLITYKA
Moderator: dUfio
W takim wypadku też oddam swój głos na KWW JKMa bo 4 % w sondażu to już coś Zresztą gg-nh wytłumaczył że inne okręgi mogą wpłynąć tylko na próg wyborczy Komitetu Majchrowskiego także wszystko w rękach Bieńczyc i Starej Huty.
Tak poza tym to 5 % niewiele daje bo szanse dostania rady są żadne zważywszy że wszystkie miejsca zajmą PIS/PO/Majchrowski. Dopiero wynik koło 7/8% i wyprzedzenie SLD daje cień szansy na mandat.
Tak poza tym to 5 % niewiele daje bo szanse dostania rady są żadne zważywszy że wszystkie miejsca zajmą PIS/PO/Majchrowski. Dopiero wynik koło 7/8% i wyprzedzenie SLD daje cień szansy na mandat.
-
bn pisze:Osobiście mam jeszcze nadzieję, że KWW JKM załapie się do rady miasta. Według ostatniego sondażu ma 4 proc. więc jest szansa. : )
Sondaż wyborów prezydenckich w Krakowie jak najbardziej zadowalający.
Hutnik 1950 KRAKÓW.
A propos podwędzanej :
Paweł Poncyljusz, Adam Bielan i Michał Kamiński zrezygnowali z członkostwa w Prawie i Sprawiedliwości.
http://www.rp.pl/artykul/2,566882_Biela ... z-PiS.html
Paweł Poncyljusz, Adam Bielan i Michał Kamiński zrezygnowali z członkostwa w Prawie i Sprawiedliwości.
stazyja69 pisze:A propos podwędzanej :
Mój obrazek jest komentarzem do tego faktu, widzę, że nie zajarzyłes
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan
Oldschool Fan
łolaboga tylu posłów opuściło ostatnio PiS (i jak podał tefałen wszyscy tacy porządni ) a wie ktoś (bez pomocy wujka google i ciotki yahoo) ile znanych postaci życia politycznego wstąpiło w tym tygodniu do PiSu
tefałen o tym nie krzyczy, a wybiorcza gdzieś małym druczkiem na 14 stronie napisze
tefałen o tym nie krzyczy, a wybiorcza gdzieś małym druczkiem na 14 stronie napisze
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/
birkut pisze:łolaboga tylu posłów opuściło ostatnio PiS (i jak podał tefałen wszyscy tacy porządni ) a wie ktoś (bez pomocy wujka google i ciotki yahoo) ile znanych postaci życia politycznego wstąpiło w tym tygodniu do PiSu
Masz na myśli politycznego bankruta Janusz Wojciechowskiego?
Fakt że gościu wyglądał na przyzwoitego, za czasów jego pobytu w PSL, uważałem go za człowieka który może zmienić to formację na lepszą.
Wygrał walkę o władzę w PSL-u - przegrał swoją wizję z PSL-owskim betonem, dostał zsyłkę do Europarlamentu - a teraz nie mając już nic do stracenia próbuje się przykleić do tonącego okrętu PIS-u.
Jest to w sumie dobra taktyka wszak PIS będzie tonął troszkę dużej niż Wojciechowski. Zawsze się jeszcze jakiś stołek na następną kadencję załatwi.
Kryzysowe sytuacje to coś pięknego - wtedy wychodzi prawdziwe oblicze człowiek
BINGONH pisze:Masz na myśli politycznego bankruta Janusz Wojciechowskiego?
Fakt że gościu wyglądał na przyzwoitego, za czasów jego pobytu w PSL, uważałem go za człowieka który może zmienić to formację na lepszą.
Cudowne.
Koleś był dobry, ale dlatego, że teraz jest w PiSie to już jest be.
Bingo masz niesamowitą awersję do PiSu. Gdzie tu w ogóle jakieś argumenty merytoryczne?
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
OŻÓG 1950 pisze:Cudowne.
Koleś był dobry, ale dlatego, że teraz jest w PiSie to już jest be.
Bingo masz niesamowitą awersję do PiSu. Gdzie tu w ogóle jakieś argumenty merytoryczne?
Dla mnie każdy kto w obecnej sytuacji przychodzi do PIS-u wystawia sobie złą opinię. PIS w moim mniemaniu to tonący wrak z szalonym kapitanem u steru. Z tego okrętu uciekają już nawet szczury więc tylko ktoś kto już się topi może próbować tam jeszcze wskoczyć i czekać na cud.
Ożóg jak można dyskutować merytorycznie o partii widmo z której niemal co dzień znikają politycy z pierwszego szeregu. Jak można merytorycznie dyskutować o człowiek stojącym na jej czele, zmieniającym zdanie co nowe wybory.
Do wyborów sejmowych z rok bo PO (jak każda formacja u władzy demokratyczniej) będzie odwlekała ich ogłoszenie możliwie jak najdłużej.
Jest szansa że powstanie jakaś prawicowa formacja - realna opozycja do władzy PO i na to liczę
Perła17 pisze:Ożog najlepsze jest to ze on tak nie uwaza, naprawde Jemu klawiatura chyba na zlosc robi, albo to forum ma jakies nadprzyrodzone sily
No już nie przesadzaj
Tłumaczyłem Ci to kiedyś w rozmowie że w przypadku PIS-u vel Kaczyńskiego przeszedłem od minimalenej sympati do wielkie wręcz nienawiści a jest to spowodaowane tym co głosi i mówi ich wódz.
I wcale mnie nie jest do tego tefałen potrzebny mam swój rozum.
PS. Coś tu jeszcze dopisze ale po 22
Problem tkwi w tym że Ty, Ożóg, Penny czy Birkut żyjecie w przekonaniu że jak się nienawidzi PIS-u to jest się fanem PO i odwrotnie.
Przynajmniej tak to odbieram w dyskusjach na forum - a Ja generalnie stoję tyłem do nich wszystkich a to czy się z jednym albo drugim zgadzam w 5, 10, czy 15 procentach to mi lata - bo się generalnie z NIMI WSZYSTKIM NIE ZGADZAM
Ostatnio zmieniony ndz lis 21, 2010 8:24 pm przez BINGONH, łącznie zmieniany 1 raz.
BINGONH pisze:Do wyborów sejmowych z rok bo PO (jak każda formacja u władzy demokratyczniej) będzie odwlekała ich ogłoszenie możliwie jak najdłużej.
Jest szansa że powstanie jakaś prawicowa formacja - realna opozycja do władzy PO i na to liczę
Chyba że wydarzy się coś nieoczekiwanego i PO zaryzykuje wybory na wiosnę .
A tak na marginesie ciekawe kiedy PSL powie że są opozycją
BINGONH pisze:Ożóg jak można dyskutować merytorycznie o partii...
Jak można merytorycznie dyskutować o człowiek stojącym na jej czele, zmieniającym zdanie co nowe wybory...
ad. 1 Ja bym jednak chciał pogadać merytorycznie. Zwłaszcza, że w takiej dyskusji, według mojej oceny, łatwo można wykazać jak słabą władzą jest PO. Dług publiczny zdaje się, że ciągle rośnie... (a tacy mieli być z nich wielcy fachowcy ds. gospodarki)
ad. 2 Chyba sam w to nie wierzysz.
Któż przyszykował kampanię, jak nie Kluzik i Poncyliusz?
Tylko błagam, nie obwiniaj za to faceta, który przed samą kampanią stracił brata, bratową i kolegów. Na pewno był na jakiś środkach uspokajających, bo aż dziw bierze, że wytrzymał to. Zwłaszcza, że personalne ataki w jego stronę nie ucichły.
Jak się trochę wsłuchasz (tylko, czy zdobędziesz się na to wobec swojej nieprzejednanej nienawiści do PiSu?) to zauważysz, że Jarosław twardo trzyma się swoich przekonań.
PS:
U władzy zdaje się, że jest PO, a tu ciągle dyskusje o PiSie...
W mediach to samo, co pozostawię bez komentarza.
W związku z edycją Twojego posta. Odpowiem też na to:
BINGONH pisze:Problem tkwi w tym że Ty, Ożóg, Penny czy Birkut żyjecie w przekonaniu że jak się nienawidzi PIS-u to jest się fanem PO i odwrotnie.
Przynajmniej tak to odbieram w dyskusjach na forum - a Ja generalnie stoję tyłem do nich wszystkich a to czy się z jednym albo drugim zgadzam w 5, 10, czy 15 procentach to mi lata - bo się generalnie z NIMI WSZYSTKIM NIE ZGADZAM
Nigdy nie twierdziłem, że jesteś fanem PO.
Ubolewam jedynie, że nie dyskutujemy o PO, a prawie cały czas tylko o PiSie.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
- centrum nh