KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Ares

Postautor: Ares » czw lip 28, 2011 10:58 am

Temat wałkowany milion razy. Przede wszystkim MKS Korona Kielce to spółka akcyjna której jedynym akcjonariuszem jest gmina Kielce. A teraz porównaj to ze strukturą własnościową Hutnika i będziesz mieć odpowiedź dlaczego tam można a u nas nie.
Uprzedzając kolejne pytanie: Kraków nie właduje się w kolejny klub na podobnych zasadach bo jeden MKS już w tym mieście jest. W dodatku deficytowy i wszyscy urzędnicy na czele z radnymi starają się teraz pozbyć udziałów, gdyż miasta na to zwyczajnie nie stać. Polecam śledzić finanse i zadłużenie miasta, wtedy zrozumiesz że nie chodzi tu tylko o układy.

viki

Postautor: viki » pt lip 29, 2011 8:01 am

Wiem, że temat wałkowany po wielokroć. Wiem, że miasto się nie właduje w kolejny MKS itd. itp. Stwierdzam jedynie, że sie da.
ezswaz aN Hutnik

fan

Postautor: fan » pt lip 29, 2011 10:20 am

Temat wałkowany milion razy. Przede wszystkim MKS Korona Kielce to spółka akcyjna której jedynym akcjonariuszem jest gmina Kielce. A teraz porównaj to ze strukturą własnościową Hutnika i będziesz mieć odpowiedź dlaczego tam można a u nas nie.
Uprzedzając kolejne pytanie: Kraków nie właduje się w kolejny klub na podobnych zasadach bo jeden MKS już w tym mieście jest. W dodatku deficytowy i wszyscy urzędnicy na czele z radnymi starają się teraz pozbyć udziałów, gdyż miasta na to zwyczajnie nie stać. Polecam śledzić finanse i zadłużenie miasta, wtedy zrozumiesz że nie chodzi tu tylko o układy

Obawiam się, że miasto nigdy nam nie pomoże, po pierwsze aktualnie jest bardzo zadłużone, po drugie sami izolujemy się od miasta, choćby przez zmianę drugiego członu nazwy drużyny z Kraków na Nowa Huta. Ja wiem, że to dzienica Krakowa, ale jakby nie patrzyć coś w tym geście "niezależności" jest.

HAMAS

Postautor: HAMAS » pt lip 29, 2011 2:35 pm

Dlatego dzielnica powinna nam pomagać .

bn

Postautor: bn » pt lip 29, 2011 2:59 pm

Według mnie komunalizacja Hutnika byłaby kiepska nie tylko dla miasta, ale też dla Hutnika. Wystarczy popatrzeć, jak działają miejskie urzędy i instytucje. Generalnie urzędnicy nie są od tego, by bawić się w sportowy biznes. Teraz może Hutnik awansuje, może nawet spadnie, ale ma realną szansę na awans i rozwój. Uzależnienie od urzędniczych dotacji byłoby niedźwiedzią przysługą i czymś w rodzaju równi pochyłej, jak przy SSA czyli trwanie w miejscu bez nadziei na zmianę.

Ares

Postautor: Ares » pt lip 29, 2011 3:30 pm

HAMAS pisze:Dlatego dzielnica powinna nam pomagać .

Może jakieś to wyjście jest, ale niestety budżety dzielnic są bardzo skromne, a potrzeby bardzo duże. Zresztą nie wiem jak to się ma do panujących przepisów.
Wiadomo że najłatwiej jest uzyskać dotacje na sport młodzieżowy, w przypadku seniorskiego i to jeszcze nie amatorskiego, jest to mało możliwe. A nawet jeśli jest to w jakiś sposób realne to i tak podpisuje się pod tym co napisał bn. Ładowanie publicznych pieniędzy w profesjonalny sport jest bardzo kontrowersyjne. Poza tym dasz jednemu, a zaraz się ustawi cała kolejka następnych.

Gumezi

Postautor: Gumezi » pt lip 29, 2011 10:50 pm

nie żeby Hutnik był od razu MKS,ale miasto powinno nas wspomóc.na stadiony wisły i cracovii wyjebali z 800 mln,a my musimy radzić sobie sami...
my Hutnika wierni fani,z Nowej Huty chuligani

Ares

Postautor: Ares » sob lip 30, 2011 4:49 pm

Gumezi pisze:nie żeby Hutnik był od razu MKS,ale miasto powinno nas wspomóc.na stadiony wisły i cracovii wyjebali z 800 mln,a my musimy radzić sobie sami...

Na stadiony, a nie na kluby, a to jest subtelna różnica. Poza tym stadiony są własnością miasta.

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » sob lip 30, 2011 9:28 pm

Ares pisze:
Gumezi pisze:nie żeby Hutnik był od razu MKS,ale miasto powinno nas wspomóc.na stadiony wisły i cracovii wyjebali z 800 mln,a my musimy radzić sobie sami...

Na stadiony, a nie na kluby, a to jest subtelna różnica. Poza tym stadiony są własnością miasta.

No tak, ale nasz stadion jest również miejski i jakby miasto chociaż się nim zajmowało umożliwiając rozgrywanie tego AŻ jednego meczu w tygodniu i trenowania za darmo to na pewno by ich wiele to nie kosztowało.A mogło by NH2010 pomagać w różnych sprawach odnośnie utrzymania obiektu itd

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » wt sie 09, 2011 11:43 am

viki pisze:http://krakow.[usuwamy]/krakow/1,35798,10085904,Walcza_o_Nowa_Hute__ale_w_starej_formule.html

Do PDN każdy przewodniczący wniósł 30 tys. zł z budżetu swojej dzielnicy - tu dofinansowanie turnieju piłki plażowej, tam Nowohuckiej Kroniki Filmowej, działalności Siemachy, koncertów. Ale w PDN ciekawsze pomysły na razie się nie urodzą - to właśnie kwestia ograniczonych kompetencji i przycinanych budżetów.

Wiedzieliśmy o Porozumieniu Dzielnic Nowohuckich? Na pewno warto rozważyć intensywną współpracę.

ksh72

Postautor: ksh72 » wt sie 09, 2011 7:42 pm

w tamtym tygodniu do skrzynki pocztowej wpadła mi ulotka zachęcająca do dopingowania żużlowców Wandy w sektorze kibiców a nie piknikowym

może by tak u nas zrobic.
tzn nie zachęcać do przyjścia do młyna, ale na mecz
marketing bezpośredni zawsze przynosi lepszy efekt
druk ulotki (Wanda miała kolorową) na pewno nie jest duży - do tego wśród sponsorów mamy taką firmę - problemem jest dystrybucja.
musielibyśmy roznieść to sami
myślę że mecz z Orłem byłby godzien :wink:
inauguracja, mecz przy światłach - a im wcześniej się zrobi tym większa szansa że na kolejnych meczach Ci kibice też będą
no i wtedy wszystko w nogach piłkarzy

Awatar użytkownika
Dario GT'02

Postautor: Dario GT'02 » wt sie 09, 2011 10:35 pm

Robiliśmy w tamtym sezonie plakatowanie dzielnicy. Powtarzamy akcje również w tej rundzie. Problem jest taki że zanim Ty obskoczysz jeden blok (jakiś drapacz chmur) ja w tym czasie obkleję pół osiedla. Ba! - w 10 osób jesteśmy w stanie w 2 godziny równocześnie zalać plakatami starą część NH.

99% ulotek ze skrzynek ląduje w koszu bez uprzedniego przeczytania. Opcja była brana pod uwagę. Wybraliśmy najlepszą i najszybszą według nas z najmniejszym nakładem ludzkim a i tak nie było kolorowo z chętnymi.
Sok Z Gumijagód Jest Najlepszy

ksh72

Postautor: ksh72 » czw sie 11, 2011 1:09 am

z tym 99% to grubo przesadziłeś
ja akurat zwróciłem uwagę na ulotkę Wandy, a na ich plakaty czy informacje w prasie nigdy.
no cóż to tylko pomysł

Awatar użytkownika
tenco się zdusił szlugiem

Postautor: tenco się zdusił szlugiem » pt sie 12, 2011 1:52 am

Może byłaby możliwosc wykorzystania dachu budynku klubowego nad trybuna główna dla fanów chcących obejrzec mecz z tego egzotycznego i wyjatkowego miejsca. Ustawic jakas elegancka laweczke, popielniczke coby to zapatrzeni na piłke nie kiepowali tych na dole , i wejscie oczywiscie za wyższa cene np. 40 zł, do tego program meczowy, i jakis okazyjny bilet na pamiatke, jakby jeszcze jakis baniaczek z woda tam postawic to juz niemal business class hehe. 10 takich śmiałków sie pokusi i sami już pokrywaja 1/4 kosztów wynajmu obiektu. Taki luzny pomysł, nie wiadomo jakie też byloby zainteresowanie takim rarytasem.
Jasny gwint! Viceroy'e lighty już 9,80!
Ch*j z akcyzami karton na targu jest tani!

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt sie 12, 2011 7:40 am

Ja był tam dodał jeszcze grilla super class z szaszłykami, rybą i kurczakiem. Wysoko, więc i dym na boisko nie zaniesie się :wink:
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo