Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PoMpOn eNHa
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 3:05 pm Temat postu: Filmy (Sience Fiction, Horrory, Dramaty, Komedie, ...) |
|
Jako ze mamy temat dotyczący Filmów dokumentalnych godnych polecenia i oglądnięcia pomyślałem żeby założyć temat który będzie dotyczył wszystkich innych gatunków filmów. A więc jakie są wasze zdania na temat poszczególnych filmów, wasze opinie i które filmy polecacie lub których oglądniećie bedzie stratą czasu.
Ja ostatnio oglądałem "Sprawa Zamknięta" i "Legion", obydwa polecam. Z horrorów, jako jedna z dziedzin filmowych którą dość często oglądam polecam Paranormal Activity 3. _________________ Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta |
|
Powrót do góry |
|
 |
dzuhas
|
|
Powrót do góry |
|
 |
BIMBER
|
|
Powrót do góry |
|
 |
19Hutnik50
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 4:13 pm Temat postu: |
|
Jeśli chodzi o horrory to polecam Tajlandzki Shutter ( Widmo )
http://www.filmweb.pl/Shutter.Widmo
Jak dotąd nie obejrzałem nic porównywalnego do tego. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adi89
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 5:52 pm Temat postu: |
|
Tez polecam...nie lubie horrorow ale ten ogladnalem do konca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daro1950

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 9:19 pm Temat postu: |
|
Również polecam.Jeden z lepszych horrorów,które w życiu oglądałem.A oglądałem ich setki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
KiedyBylemMalymChlopcem
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 10:30 pm Temat postu: |
|
Pojade "klasykiem" droga bez powrotu od cz.1 do 4  |
|
Powrót do góry |
|
 |
19Hutnik50
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 9:00 am Temat postu: |
|
KiedyBylemMalymChlopcem napisał: | Pojade "klasykiem" droga bez powrotu od cz.1 do 4  |
Oj chyba musze odrobić lekcje bo mam zaległości z ostatniej części  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotrek
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 9:55 am Temat postu: |
|
taki polski dziwny film "Manna" |
|
Powrót do góry |
|
 |
JOK_NH
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 2:06 pm Temat postu: |
|
O tych gościach, co im piwo z nieba spada? Katastrofa! Ja tam nie polecam. _________________ ..dla nas liczy się jedynie to, żeby GŁOŚNO dopingować GO!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
pawel_nh_zw

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 2:49 pm Temat postu: |
|
Ja od siebie polecam wszystkie horrory i thrillery na podstawie książek Stephena Kinga, zwł. "Smętarz dla zwierzaków" (tylko 1 część, 2 to padaka, ale to chyba nie jest już na podstawie powieści tylko jakiś luźny wybieg) i "Pożeracze czasu" ("The Langoliers" - około 3 godzin to trwa, dość ciekawa fabuła, może momentami przynudza ale klimat jest przekozacki). To takie filmy grozy mniej lub bardziej noszące znamiona horrorów, ale wszystkie od Kinga łączy coś, co w horrorach jest niemalże niespotykane - logika. Wszystko następuje po sobie i ma swoje logiczne uzasadnienie, tyle tylko, że występują zjawiska niewytłumaczalne z punktu widzenia obecnej nauki.
W kwestii komedii to nie wiem, co Hutnicy lubią i jaki typ humoru im odpowiada, ale mi ze swoim specyficznym gustem najbardziej podchodzą seriale jak "Allo Allo" (to chyba każdy zna) czy "Czarna żmija". Ten ostatni to kwintesencja czystej złośliwości w najlepszym wydaniu, więc się jaram. Z filmów pełnometrażowych to "Przygody (naj)sprytniejszego z braci Holmes", "Młody Frankenstein" i "Płonące siodła" z Genem Wilderem. Idiotyczne teksty, idiotyczne sytuacje a wszystko to w dramatycznej scenerii. Z tej konwencji "Ściągany" (śp. Nielsen) bije wszelkie rekordy debilizmu, przez co również polecam. _________________ Mistrzejowice Hutnika kibice! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daro1950

|
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 5:51 pm Temat postu: |
|
Jak Stephen King to również Lśnienie(The Shining) z 1980r. z kapitalną rolą Jacka Nicholsona. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JaNH

|
|
Powrót do góry |
|
 |
BINGONH

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 3:26 pm Temat postu: |
|
JaNH napisał: |
"Siedem" jeden z najlepszych kryminałów Davida Finchera, bardzo dobra rola Brada Pitta wschodzącego gwiazdora na rynek Hollywoodzki, również Kevin Spacey genialnie odegrał swoją rolę.
http://www.filmweb.pl/Siedem
|
Zdecydowanie polecam, jak dla mnie najlepszy kryminał jaki widziałem _________________ "PiS wkłada do głowy swoim wyznawcom własną wersję historii i oni w to wierzą. Tworzą własne rachunki krzywd i własnych bohaterów tej swojej fikcji" - Norman Davies |
|
Powrót do góry |
|
 |
PoMpOn eNHa
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 3:58 pm Temat postu: |
|
Dopiero wczoraj to obejrzałem, Clint nawet jako dziadzia miażdzy
 _________________ Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta |
|
Powrót do góry |