Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BINGONH

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2016 8:39 pm Temat postu: |
|
OŻÓG 1950 napisał: | Bo bycie we wspólnocie ponosi za sobą także obowiązki. Ale ty tego nie zrozumiesz.
|
Nie wiem czy tu piłeś konkretnie do religii czy do życia codziennego. Jak do życia to muszę się z Tobą zgodzić w 100%.
Nie zrozumiem. I mało tego nie godzę się na "obowiązki".
Podatki mogę płacić na to z czego JA korzystam. Reszta społeczeństwa jest mi obojętna. Każdy niech radzi sobie SAM.
Ja nie chcę płacić na leczenie wszystkich, na edukację wszystkich, na emerytury wszystkich itd.
A różnica między nami jest taka i tego to Ty widzę nie rozumiesz, że ja chcę by ludzie byli wolni a Ty chcesz z nich robić niewolników w imię "wyższych wartości"
huteusz napisał: |
socjalistą z natury nie jestem, ale jak widzisz przyszłość w sytuacji z powyższego wykresu?
bo teksty o leczeniu z socjalizmu puszczać łatwo |
Bardzo podobnie jak bn.
Nie jest to moim problemem, że ktoś sobie nie może znaleźć pracy. Nie jest moim obowiązkiem go utrzymywać. Nikt nie ma prawa okradać mnie z części dochodu by rozdawać go innym. _________________ "PiS wkłada do głowy swoim wyznawcom własną wersję historii i oni w to wierzą. Tworzą własne rachunki krzywd i własnych bohaterów tej swojej fikcji" - Norman Davies |
|
Powrót do góry |
|
 |
stazyja69
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2016 9:33 pm Temat postu: |
|
OŻÓG 1950 napisał: | stazyja69 napisał: | HKS1978 napisał: |
No to niestety Pan z Republiki nie doczytał. I co z tego wynika?
Gebbelsowskie metody powtarzania kłamstw i półprawd działają?
|
Patrz - Pan z Republiki nie doczytał , a Ty i wielu innych szczegóły znali . |
Stazyja, ja też słyszałem wcześniej, że to ma być od drugiego dziecka. Serio. |
Nie mam siły puść sobie : 3 film z tej strony ok. 0:30
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/co-dokladnie-obiecala-beata-szydlo-w-zw-z-programem-500,616445.html
I powiedz co mówi PANI PREMIER
Tylko nie rozmytaj . Odpowiedz na proste pytanie co mówi w tym momencie.
ps. nie piszę o sensie tej ustawy , ale jakie padły tam słowa.
plisssssssssssssssssss |
|
Powrót do góry |
|
 |
OŻÓG 1950

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2016 10:12 pm Temat postu: |
|
Nie muszę oglądać, bo Ci wierzę, że tak powiedziała.
Ja słyszałem jeszcze przed wyborami, że to ma być od drugiego dziecka. I o to mi chodziło. _________________ ...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank... |
|
Powrót do góry |
|
 |
SIMON NH
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2016 2:15 pm Temat postu: |
|
OŻÓG 1950 napisał: | Nie muszę oglądać, bo Ci wierzę, że tak powiedziała.
Ja słyszałem jeszcze przed wyborami, że to ma być od drugiego dziecka. I o to mi chodziło. |
500zł na KAŻDE dziecko,nigdzie nie padło (jak się mylę podaj link),że od 2.. _________________ Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard |
|
Powrót do góry |
|
 |
HKS1978
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotrek
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2016 7:01 pm Temat postu: |
|
500 dla każdego, nawet dla wielodzietnych ciapatych. Cieszmy się bo będzie coraz drożej, będą coraz większe podatki, społeczeństwo będzie się bogacić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
SIMON NH
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2016 8:30 pm Temat postu: |
|
ok..cofam... _________________ Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard |
|
Powrót do góry |
|
 |
OŻÓG 1950

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Aldaris

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2016 9:51 pm Temat postu: |
|
Wygląda jak odległa galaktyka  _________________ "Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo |
|
Powrót do góry |
|
 |
OŻÓG 1950

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2016 10:03 pm Temat postu: |
|
hehehe
Taa, niezły kosmos, zwłaszcza jak się popatrzy na "Utrzymanie Urzędów Pracy 463 mln". Osobiście uważam, że są one skrajnie nieefektywne.
+ "Ochotnicze Hufce Pracy 213 mln" Kto z tego w ogóle korzysta?
Nt. Funduszu Kościelnego nie wypowiadam się  _________________ ...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank... |
|
Powrót do góry |
|
 |
BINGONH

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2016 8:16 am Temat postu: |
|
Fantastyczną grafikę wrzuciłeś.
Dzięki.
Tak na szybko patrząc to można wydatki państwa od ręki zmniejszyć o połowę. _________________ "PiS wkłada do głowy swoim wyznawcom własną wersję historii i oni w to wierzą. Tworzą własne rachunki krzywd i własnych bohaterów tej swojej fikcji" - Norman Davies |
|
Powrót do góry |
|
 |
stazyja69
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Piotrek
|