Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gordi
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2018 7:38 pm Temat postu: Mundial 2018 |
|
3dni do otwarcia,atmosfera gęstnieje,Rosja juz przygotowana na turniej i zaczną jako pierwsi meczem z Arabia.Polska w trudnej i egzotycznej grupie,Senegal 19 czerwca,Kolumbia24 czerwca,Japonia28 czerwca.Pierwszy mecz sporo wyjasni o co tak naprawde moga bialo-czerwoni grać na tym trudnym turnieju.Przypominam repr Polski nie było na mundialu od 12lat faworyci mundialu do gry w finale to europa i ameryką poludniowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
SIMON NH
|
Wysłany: Wto Cze 12, 2018 3:05 pm Temat postu: |
|
No to od czwartku zaczynamy
Pierwsza kolejka:
Rosja - Arabia S.
Egipt - Urugwaj
Maroko - Iran
Portugalia - Hiszpania
Francja - Australia
Argentyna - Islandia
Peru - Dania
Chorwacja - Nigeria
Kostaryka - Serbia
Niemcy - Meksyk
Brazylia - Szwajcaria
Szwecja - Korea
Belgia - Panama
Tunezja - Anglia
Kolumbia - Japonia
Polska - Senegal
Najciekawiej PORTUGALIA-HISZPANIA _________________ Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard |
|
Powrót do góry |
|
 |
gordi
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2018 8:48 am Temat postu: |
|
Jutro mundial zbliza sie godzina zero,chociaz repr Polski troche jeszcze poczeka na pierwszy mecz.Co ten Senegal nikt tego nie wie,w sparingach grali cienko,ale teraz ograli wymagająca Koree 2-0,Polska tez roznie grała w tych sparingach przegrała z Meksykiem i z Nigeria,wczoraj wygrana 4-0 z Litwa ale słabi ci litwini.Kierując sie patriotyzmem cos mi podpowiada ze repr Polski wygra po trudnym boju ten mecz z Senegalem,ale realia mogą byc duzo ciezsze i nakazuje mi to obstawiac remisik,porazki Polski z Senegalem nie biore pod uwage. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Winnetou

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2018 4:45 pm Temat postu: |
|
Ja juz to pisalem zaraz po losowaniu grup w grudniu. Przegramy z Senegalem (tak samo jak kiedys z Ekwadorem), przegramy z Kolumbia i remis z Japonia. Potem szybki spadek poza top 20 w ranking FIFA. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stazyja69
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2018 4:52 pm Temat postu: |
|
Winnetou napisał: | Ja juz to pisalem zaraz po losowaniu grup w grudniu. Przegramy z Senegalem (tak samo jak kiedys z Ekwadorem), przegramy z Kolumbia i remis z Japonia. Potem szybki spadek poza top 20 w ranking FIFA. |
eeeeeeee więcej optymizmu |
|
Powrót do góry |
|
 |
gordi
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2018 5:05 pm Temat postu: |
|
Winnetou napisał: | Ja juz to pisalem zaraz po losowaniu grup w grudniu. Przegramy z Senegalem (tak samo jak kiedys z Ekwadorem), przegramy z Kolumbia i remis z Japonia. Potem szybki spadek poza top 20 w ranking FIFA. | Ja licze na wyjscie z grupy repr Polski,zawodnicy sa w niezlej dyspozycji,kazdy chce grac i licze nawet na wygrana z Senegalem,a najgorszym razie na remis z Senegalem.Z Kolumbia bedzie jeszcze trudniej,ale wydaje mi sie ze Polacy przy mądrej grze moga tego meczu z latynosami nie przegrac.Ostatni mecz z Japonia uwazam,ze powinni wygrac troche problemem brak Glika w pierwszych meczach i pytanie jak zafunkcjonuje kadra w meczu o duza stawke z innym graczem na jego miejsce.Obstawiam ze Polacy powinni wyjsc z grupy na 2miejscu.Jesli repr Polski nie wyjdzie to cos jest nie tak z druzyna i trzeba bedzie zrezygnowac z paru pilkarzy z tej kadry.Jutro otwarcie mundialu na otkryje arena Ruskie podejma Arabie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gordi
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2018 8:15 am Temat postu: |
|
Faworyci typowani w przed mundialowych prognozach najczęsciej wywiazuja sie z roli bycia faworytem,chociaz niemiłosiernie mecza te wygrane.Wezmy taka Francje ograli bardzo skromnie Australie,czy Urugwaj w 90min ledwo ogrywający Egipt Chorwacja wczoraj niby 2-0 z Nigeria,ale nigeryjczyky bardzo cieniutkie i samobojke sami pykneli.Najlepiej na te chwile wygladaja Ruskie,bo wygrali 5-0 tyle ze pukneli cienka Arabie,dobra forme pokazala Portugalia z starciu z Hiszpania 3-3.Dzis do akcji wkracza wielka Brazylia podejmie Szwajcarie,oraz mistrz swiata Niemcy zagra z Meksykiem,dzis jeszcze rewalacja tamtego mundialu Kostaryka zagra z Serbia.Jutro silna Anglia podejmie Tunezje,a mocna Belgia z Panama.Odliczamy dni do meczu Polski z Senegalem,wielkie oczekiwania w kraju,duza presja,ale czuje ze mecz bedzie potezna nerwówka i radze zaopatrzyc sie w aptece w nerwosan i wypic pare kaw we wtorkowe popoludnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gordi
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2018 6:56 pm Temat postu: |
|
O maj gat,porazka repr Polski z Senegalem 1-2,dramat to co pokazała repr Polski grali w jednostajnym tempie,bez pomysłu na rozerwanie szeregów Senegalu i w dodatku dwa prezenty,najpierw Cionek,potem Krychowiak i w zasadzie przy stanie 0-2 było po ptokach gol na 1-2 nie mial większego znaczenia i gonienie wyniku przy stanie 0-2 to był juz łabedzi spiew.Nawałkas ma problem,gracze nie wygladają za dobrze pod wzgledem motoryki,a gra jest za czytelna dla rywala.Bez dobrego początku w drugim meczu w niedziele z Kolumbia to ja cienko widze zeby udalo sie wyjsc z grupy.A Kolumbia dzis nieoczekiwanie poległa z Japonia 1-2  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mr.Vitaminka
|
Wysłany: Sro Cze 20, 2018 10:08 am Temat postu: |
|
Gordi - jak powszechnie wiadomo, asystenci selekcjonera przeglądają fora internetowe, tweetery i fejbuski w celu pozyskania informacji o naszych najbliższych rywalach. Kto wie-może ktoś zagląda również i tutaj.
W związku z tym, jak scharakteryzujesz Kolumbię?
Na co i kogo zwrócić uwagę?
Jak powinniśmy zagrać (ustawienie, taktyka)?
Jakich zmian powinien dokonać selekcjoner?
Z uwagi na twoją wiedzę dot. futbolu sądzę, że te uwagi będą bardzo cenne i mogą przyczynić się do osiągnięcia dobrego rezultatu w niedzielę. _________________ następnego lata Hutnik będzie mistrzem świata |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZBYCHO

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2018 12:05 pm Temat postu: |
|
mr.Vitaminka napisał: | Gordi - jak powszechnie wiadomo, asystenci selekcjonera przeglądają fora internetowe, tweetery i fejbuski w celu pozyskania informacji o naszych najbliższych rywalach. Kto wie-może ktoś zagląda również i tutaj.
W związku z tym, jak scharakteryzujesz Kolumbię?
Na co i kogo zwrócić uwagę?
Jak powinniśmy zagrać (ustawienie, taktyka)?
Jakich zmian powinien dokonać selekcjoner?
Z uwagi na twoją wiedzę dot. futbolu sądzę, że te uwagi będą bardzo cenne i mogą przyczynić się do osiągnięcia dobrego rezultatu w niedzielę. |
Gordi na selekcjonera  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gordi
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2018 7:42 am Temat postu: |
|
Pompowanie balona i na dzien dobry wtop od Senegalu.Teraz słysze wypowiedzi mediow Polskich,ze z Kolumbia i z Japonia to juz repr Polski powinna wygrac osobiscie cienko to widze.Zawodnicy słabo wygladaja motorycznie,beda zmiany w skladzie,ale brakuje pomysłu w ofensywie.Kolumbia tez wkurzona porazka na starcie i James od 1min z pewnoscia wyjdzie.Wejdzie zapewne Bednarek za Cionka,Goralski i Kownacki za Milika.Mundial trwa w najlepsze potegi sie strasznie męcza,ale jednak wygrywaja zarówno Portugalia,Urugwaj,Anglia jak tez Hiszpania,a Ruskie i Belgowie w strasznym gazie.Argentyna,Brazylia czy Niemcy beda chciały odkuc sie za pierwszy tragiczny mecz,ale oni mają praktycznie dwie wyrównane jedenastki,czego nie mozna powiedziec o repr Polski.Najwieksze zaskoczenie jak do tej pory to Meksyk,Szwajcaria,Islandia.Polska potrzeba cudu zeby wygrac z Kolumbia,remisik raczej niewiele daje i zniweluje mocno szanse wyjscia z grupy,a porazka to po balu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mr.Vitaminka
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2018 4:03 pm Temat postu: |
|
gordi napisał: | Goralski i Kownacki za Milika. |
ciekawe rozwiązanie. skoro sędzia wpuścił gracza Senegalu w trakcie akcji to może następny nie zauważy że zagramy w dwunastu. _________________ następnego lata Hutnik będzie mistrzem świata |
|
Powrót do góry |
|
 |
Winnetou

|
Wysłany: Czw Cze 21, 2018 4:41 pm Temat postu: |
|
Winnetou napisał: | Ja juz to pisalem zaraz po losowaniu grup w grudniu. Przegramy z Senegalem (tak samo jak kiedys z Ekwadorem), przegramy z Kolumbia i remis z Japonia. Potem szybki spadek poza top 20 w ranking FIFA. |
Mam ochote napisac A NIE MOWILEM? Ale z grzecznosci tego nie zrobie
Dodam tylko, ze w niedziele naladowani kokaina i przegrana z Japonia Kolumbijczycy zgwalca Polakow wynikiem 3-0. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aldaris

|
Wysłany: Czw Cze 21, 2018 9:21 pm Temat postu: |
|
Winnetou napisał: | Winnetou napisał: | Ja juz to pisalem zaraz po losowaniu grup w grudniu. Przegramy z Senegalem (tak samo jak kiedys z Ekwadorem), przegramy z Kolumbia i remis z Japonia. Potem szybki spadek poza top 20 w ranking FIFA. |
Dodam tylko, ze w niedziele naladowani kokaina i przegrana z Japonia Kolumbijczycy zgwalca Polakow wynikiem 3-0. |
Żeby nie była to czarna niedziela i na dokładkę 1-0 dla Barciczanki. Katastrofa jakich mało... _________________ "Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo |
|
Powrót do góry |
|
 |
KSH74NH
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2018 9:28 pm Temat postu: |
|
Aldaris napisał: | Winnetou napisał: | Winnetou napisał: | Ja juz to pisalem zaraz po losowaniu grup w grudniu. Przegramy z Senegalem (tak samo jak kiedys z Ekwadorem), przegramy z Kolumbia i remis z Japonia. Potem szybki spadek poza top 20 w ranking FIFA. |
Żeby nie była to czarna niedziela i na dokładkę 1-0 dla Barciczanki. Katastrofa jakich mało... |
weżże nie krakaj, już po środzie dość katastrof choć ten puchar to taki lekki dramat , limit wyczerpany |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|