DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść
Moderator: dUfio
dzuhas pisze:Winnetou pisze:Jaki tu spokoj sialalala. .....😁
Nikt juz w domu nie gotuje?
JA robie bardzo dobra fasolke po bretonsku i bardzo chujowy zurek.
Chetnie przeczytam jakis ciekawy przepis na danie najlepiej jedno garnkowe albo piekarnikowe.
Najprostsze co znam, to gulasz ze świnki, cebula, przyprawy jakie lubisz, trochę oleju, trochę wody. i niech sobie pyka na małym ogniu.
Jeżeli lubisz dania z ryżem, to: ugotowany ryż, puszka tuńczyka w oleju, ja dorzucam fasolę z puszki - ale to już kwestia wyobraźni. W piekarniku udka(nie podudzia, nie nogi) z kurczaka, jako że mają tylko jedną kostkę są dobrą rzeczą na imprezy. Impregnujesz w przyprawach z olejem, potem wrzucasz w piekarnik na blachę, 45 minut z każdej strony.
-
- Posty: 46
- Rejestracja: ndz lut 20, 2005 12:11 pm
- Lokalizacja: NH
- Kontakt:
-
- Posty: 46
- Rejestracja: ndz lut 20, 2005 12:11 pm
- Lokalizacja: NH
- Kontakt:
Dobra, sam odpowiem na moje pytanie 😁
Ciekawość mnie zżarła (nomen omen), poleciałem pod wspomnianą budę i... miło się zaskoczyłem - buda jest otwarta i serwuje knysze. Nie wiem jak z obecnym poziomem bo byłem tam na przebieżce i istniało zagrożenie że po zjedzeniu nie dam rady wrócić do chaupy 😉
Ciekawość mnie zżarła (nomen omen), poleciałem pod wspomnianą budę i... miło się zaskoczyłem - buda jest otwarta i serwuje knysze. Nie wiem jak z obecnym poziomem bo byłem tam na przebieżce i istniało zagrożenie że po zjedzeniu nie dam rady wrócić do chaupy 😉
HKS
El_Pendzlitho pisze:Dobra, sam odpowiem na moje pytanie 😁
Ciekawość mnie zżarła (nomen omen), poleciałem pod wspomnianą budę i... miło się zaskoczyłem - buda jest otwarta i serwuje knysze. Nie wiem jak z obecnym poziomem bo byłem tam na przebieżce i istniało zagrożenie że po zjedzeniu nie dam rady wrócić do chaupy 😉
Ceny bardzo poszły w górę? Dawno tam nie byłem