Wódka, browar, a może wino??
Moderator: dUfio
Wódka, browar, a może wino??
W związku z tym, że ostatnio większość tematów schodziła do pogadanek o wódce postanowiłem założyć nowy temat..Jakie alkohole lubicie najbardziej , jakie są ich ceny i dlaczego one...Jeśli wódka to jaka dlaczego ile kosztuje itp...Będzie to zbiorowy temat o alkoholu Myślę ,że będzie się cieszył zainteresowaniem Jeśli odkryjecie jakiś nowy fajny alkohol,którego większość ludzi nie zna to też piszcie,albo jakieś przeżycia...
PS.Jeśli admini/moderatorzy uznają ,że temat się nie nadaje-to ciąć..
PS.Jeśli admini/moderatorzy uznają ,że temat się nie nadaje-to ciąć..
- WCC19HKS50
Co sie tyczy wodki to "Absolut" jest niedoscigniony, z krajowego podworka no to najbardziej podchodzi mi "Luksusowa" i "Z Czerwona Kartka". Najlepsze browary to "Lech", a z dolnej polki to litrowy "Tab Strong" 7,8% za 2,99zl (w hipermarketach). Natomiast z tanich win to miażdży mnie wino "Super Cola" o smaku coli, cena 2,50 zl, niestety w Krk jak narazie go nie widzialem
Powiem tak wódke i wino warto pić jak ma być np jakaś akcja typu zadyma czy coś w tym stylu poniewaz te napoje alkoholowe dają niesamowitego kopa,po których nie czuć bólu, lecz w przypadku wódki zdecydowanym minusem jest cena a w przypadku wina jego skład chemiczny . Piwo jest dobre np wtedy kiedy jest jakiś wyjazd piknikowy bez atrakcji,bo mozna sobie je pomalutku sączyć i szafa gra,a cena piwa jest w miare nie duża,ale niski poziom alkoholu zawarty w piwie nie daje takiego kopa jak wyzej wymienione napoje wyskokowe.Z resztą kazdy z tych napojów oddziałowywuje inaczej na różnych ludzi co związane jest z indywidualnymi możliwościami każdego człowieka. Sorry jak napisałem jakies głupoty ale nie jestem całkowicie trzezwy
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA
coś czuje że w tym temacie wpisze się dużo osób jak na razie to milczałem na forum w sprawie alkoholu lecz trzeba wreszcie wyjść z ukrycia z wódki tak:
1 miejsce oczywiście wyborowa--pozdro dla jej fanów
2 krakowska(choć powiecie że syf pije- 14,49<połówa>) mi ona dobrze podchodzi
3 soplica
Z wina: niezapomne gdy pijałem jeszcze ariozne i byka... może jeszcze są ale tu u mnie w okolicy coś się ostatnio niespotyka to były pamiętne czasy 3.30 coś ostatnio winka są przeze mnie zaniedbywane ale jak już to Cavalier(to już troche wyższa pułka około 6.50 w carfurze
o browarkach to mógłbym opowidać godzinami bo są najlepszym i najcześciej pijanym przezemnie alkoholem
najlepsze trzy to LECH, TATRA, HARNAŚ
1 miejsce oczywiście wyborowa--pozdro dla jej fanów
2 krakowska(choć powiecie że syf pije- 14,49<połówa>) mi ona dobrze podchodzi
3 soplica
Z wina: niezapomne gdy pijałem jeszcze ariozne i byka... może jeszcze są ale tu u mnie w okolicy coś się ostatnio niespotyka to były pamiętne czasy 3.30 coś ostatnio winka są przeze mnie zaniedbywane ale jak już to Cavalier(to już troche wyższa pułka około 6.50 w carfurze
o browarkach to mógłbym opowidać godzinami bo są najlepszym i najcześciej pijanym przezemnie alkoholem
najlepsze trzy to LECH, TATRA, HARNAŚ
Jeśli chodzi o browarki to nr 1 dla mnie to Tyskie.Pozatym lubie jeszcze Żywca,Harnasia, a jak mało hajsy mam to Książe
Z vodek to najbardziej podchodzi mi Soplica,ale musze przyznac ze ta "z czerwona kartka" tez nie jest najgorsza
Win już nie pijam,ale najlepsze jakie kiedykolwiek skosztowałem to: "Skurczy-Byk".A najmocniejsze to "Cur mocny" za 2,50 zł i w kartoniku "Wiśnia Mocna"
Z vodek to najbardziej podchodzi mi Soplica,ale musze przyznac ze ta "z czerwona kartka" tez nie jest najgorsza
Win już nie pijam,ale najlepsze jakie kiedykolwiek skosztowałem to: "Skurczy-Byk".A najmocniejsze to "Cur mocny" za 2,50 zł i w kartoniku "Wiśnia Mocna"
-
- NoFaHuTaNeFeRdAJ I.C.
-
Co do wódki to "Z czerwoną kartką" ostatnio pijam
Piwko to obowiązkowy zawsze Harnaś (teraz też) 1,5 zł w butelce kosztuje
a co do winka to mile wspominam "Leśne Dzbany" z wyjazdu do Przemyśla i radę rzeszowskich żuli : "pijcie rozrabiane z wodą mineralną pół na pół" polecam... kopie dobrze. No a jak winko to "XXL" + mineralka oczywiście
pozdro
Piwko to obowiązkowy zawsze Harnaś (teraz też) 1,5 zł w butelce kosztuje
a co do winka to mile wspominam "Leśne Dzbany" z wyjazdu do Przemyśla i radę rzeszowskich żuli : "pijcie rozrabiane z wodą mineralną pół na pół" polecam... kopie dobrze. No a jak winko to "XXL" + mineralka oczywiście
pozdro