Ogólnohutnicza pomoc

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

PoMpOn eNHa
Posty: 726
Rejestracja: sob wrz 18, 2004 12:20 pm
Lokalizacja: Nowa Huta

Postautor: PoMpOn eNHa » wt sty 30, 2007 7:46 pm

Ladne, ladne :) dziekuje bardzo!
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

dzuhas
Posty: 2361
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr sty 31, 2007 3:29 am

eh Wandal zajebiste zdjecie.Chcialbym juz tam byc i wpierdolic jakas kielbaske chociazby :oops: ehhhh
pzdr Osiek

MAX
Posty: 905
Rejestracja: śr lut 09, 2005 12:04 pm
Lokalizacja: spoza Nowej Huty

Postautor: MAX » pn lut 05, 2007 10:30 am

od czasu do czasu lubię spędzić trochę czasu w kuchni na zabawie z garnkami.


wzięło mnie ostatnio na pizzę lub zapiekankę domowej roboty, taką z brytfanki :D a z racji iż jestem na chorobowym chętnie zająłbym się czymś pożytecznym i ulepiłbym takie cudo tylko jest jeden problem...

...nie wiem jak się zabrać do tego

dlatego proszę o pomoc(jakiś przepis itp, każda wskazówka mile widziana), może jest wśród nas jakiś miłośnik domowej kulinarii, ewentualnie popytajcie rodziców, dziadków :)

Awatar użytkownika
Cato
Posty: 721
Rejestracja: śr cze 29, 2005 9:19 am

pizza

Postautor: Cato » pn lut 05, 2007 1:55 pm

ciasto : pół kilo mąki, szczypta soli, 8 łyżek oleju, szklanka wody letniej przegotowanej - drożdże instant, najlepiej dr oetkera, 1 paczka, zagniaatasz to wszyskto razem aż będziesz miał taką kulę jednolita, co się już nie lepi do rąk - bo na początku to cholernie...potem zostawiasz to wciepłyum miejscu na 1- 1.5 h xzeby Ci trochę podrosło, ale w sumie jakoś bardzo nie musi. potem bierzesz to na blaszkę i ropzciągasz rękami w sumie nałtawiej, co położyusz na wierzch to Twoja sprawa, byle nie za bardoz płynne <np. nie za dużo pomidorów bo Ci się z ciasta zrobi zakalec > piecz to 30 min. w 150 ale w sumie to kwestia pieca więc raczej musisz to wyczuc.pozdro i daj znac, czy wyszlo
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Junior
Posty: 1231
Rejestracja: pt sie 27, 2004 7:59 pm

Postautor: Junior » pn lut 05, 2007 3:57 pm

A najlepiej to przywieź w sobote skosztujemy co Ci tam wyszło
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

MAX
Posty: 905
Rejestracja: śr lut 09, 2005 12:04 pm
Lokalizacja: spoza Nowej Huty

Postautor: MAX » śr lut 07, 2007 8:12 pm

no więc...

na wstępie powiem iż ciasto zrobiła mi moja kochana mamuśka, taaa wyręczyłem się nią :)

składniki tej pizzy: ser żółty edamski(starty na takiej metalowej tarce :wink: ), pieczarki(były jakieś niedopieczone), 1 pomidor i kilka plastrów szynki.

całość była pieczona w piecyku przez ok 25 min, jak wcześniej wspomniałem tylko pieczarki były jakieś niedopieczone, ale całość oceniam na duży plus.


dzięki Cato.



Junior pisze:A najlepiej to przywieź w sobote skosztujemy co Ci tam wyszło


nie posiadam tak wielkiej brytfanki :wink:


pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Raven
Posty: 462
Rejestracja: czw sie 26, 2004 10:52 pm
Lokalizacja: NH

Postautor: Raven » czw lut 15, 2007 3:00 pm

MAX_HKS pisze: tylko pieczarki były jakieś niedopieczone,



Hmmm, no bo trzeba było je wcześniej udusić. Przynajmniej ja zawsze tak robię :roll:

A.C.A.B
Posty: 644
Rejestracja: pt lis 19, 2004 1:02 am
Lokalizacja: z CZUBowa

Postautor: A.C.A.B » czw lut 15, 2007 5:36 pm

możesz grilować możesz nie zależy tez jak te pieczarki pociełeś grubo czy cienko :?: gdy grubo to wiadome że bedziesz miał twarde to tak jakbyś chiał pierś z kuraczaka z zamrażarki wjebać na patelnie i czekać aż ci się usmaży :wink: pozdro pichcie puki jeszcze jest czas bo baby coraz wiecej rozkapryszone nieumiejace gotować a codziennie do baru chyba nie zamieżacie chodzić :)

MAX
Posty: 905
Rejestracja: śr lut 09, 2005 12:04 pm
Lokalizacja: spoza Nowej Huty

Postautor: MAX » czw lut 15, 2007 6:05 pm

skoro były niedopieczone widocznie skroiłem je zbyt grubo.
myślałem aby je troche poddusić, ale poszedłem po najmniejszej lini oporu i dawaj odrazu na ''placka'' :)


pozdro dla ''kuchennych'' :wink:

1979
Posty: 1894
Rejestracja: ndz sie 29, 2004 6:44 am

Postautor: 1979 » czw lut 15, 2007 10:19 pm

chlopaki to nie temat "gotuj z Kuroniem" :wink:
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

A.C.A.B
Posty: 644
Rejestracja: pt lis 19, 2004 1:02 am
Lokalizacja: z CZUBowa

Postautor: A.C.A.B » czw lut 15, 2007 11:30 pm

tylko gotuj z Hutnikiem :wink:

Awatar użytkownika
WandaL
Posty: 260
Rejestracja: pt wrz 10, 2004 9:23 pm

Postautor: WandaL » pt lut 16, 2007 5:05 pm

potrzebuje Echo Miasta z 22 stycznia 2007 (wersja papierowa) - jesli by ktoś mial to prosze o kontakt
Obrazek

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Posty: 3362
Rejestracja: pn sie 23, 2004 5:01 pm
Lokalizacja: http://www.Hutnik.krakow.pl
Kontakt:

Postautor: metal » pt lut 23, 2007 9:01 am

Szukam solidnego, doświadczonego DJ-a weselnego.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

1979
Posty: 1894
Rejestracja: ndz sie 29, 2004 6:44 am

Postautor: 1979 » pn lut 26, 2007 8:25 pm

Jacek Krąg 602 652 059 - mieszka na Centrum -zajebisty koles
od swych narodzin przez wszystkie lata

NA ZAWSZE Hutnik

powstrzyma nas tylko koniec świata



BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

patryk
Posty: 696
Rejestracja: sob sie 28, 2004 11:01 am

Postautor: patryk » sob mar 24, 2007 1:50 am

Troche późno, ale Jacka Krąga polecam - sam zaklepałem go już rok temu na moje weselicho, które Metal jak wiesz będzie ciut wcześniej niż Twoje :). A teraz moja prośba... Czy ktoś ma może kontakt do jakiejś dobrej - patrz taniej - hurtowni alko, bo chciałbym zakupić spory sort weselnej i jednocześnie nie przepłacić!! Proszę o kontakt na priv lub odpowiedź w tm temacie. Pozdro
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"