PŚ w skokach

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Tomek1950

Postautor: Tomek1950 » ndz sty 30, 2005 7:46 pm

"Dzisiaj stojąc na górze słyszałem spikera jak mówił, że dwa lata temu byłem dwa razy trzeci, rok temu byłem dwa razy drugi i teraz muszę być dwa razy pierwszy. To mnie dodatkowo zmobilizowało. Przed drugim skokiem denerwowałem się, czułem wielką presję, nie chciałem zawieść oczekiwań kibiców. Poszło nieźle" - dodał trzykrotny zdobywca PŚ, który dzięki dwóm wygranym awansował na drugie miejsce w klasyfikacji generalnej.

Na konferencji prasowej Małysz bardzo ostro skrytykował pracę firmy ochroniarskiej, mającej zapewniać bezpieczeństwo na zawodach w Zakopanem.

"Rozmawiałem o tym dzisiaj z dyrektorem tego Pucharu Świata Leszkiem Nadarkiewiczem. Ochrona była nieporadna, nadgorliwa. Wczoraj na przykład zrobiła w pewnej chwili jakiś tunel, żeby mnie ochronić. Nie wiadomo przed czym, bo wokół nie było kibiców, a ochroniarze tak napierali, że omal mnie nie zgnietli. Reagowali nerwowo. Ale byli tutaj po raz pierwszy, muszą wyciągnąć wnioski" - podkreślił skoczek.

info za onet.pl

---------------------------------
Hutnik NH 1950

RAFAL_HUTNIK

Postautor: RAFAL_HUTNIK » ndz sty 30, 2005 7:54 pm

Adam pokazal do kogo nalezy Zakopane :!: :twisted:

PAHKS

Postautor: PAHKS » ndz sty 30, 2005 9:06 pm

Brawo Adam Malysz brawo Polacy bez watpienia mamy najlepszych fanow na swiecie
Niepokojace jest to ze nie mamy nastepcy adama
PrzyArceHKS
Bylismy jestesmy bedziemy

Junior

Postautor: Junior » ndz sty 30, 2005 10:29 pm

Niepokojace jest to ze nie mamy nastepcy adama

Ja poraz kolejny przypominam o Klimku Murańce.... 8)
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
dookie

Postautor: dookie » ndz sty 30, 2005 11:39 pm

ANI JAKUB ANI JANNE NIE WYGRALI DZIŚ Z ADAMEM :lol:

Awatar użytkownika
nycek14

Postautor: nycek14 » śr lut 02, 2005 1:03 pm

PŚ w skokach: 7 wspaniałych nieobecnych w Sapporo

W najbliższy weekend w japońskim Sapporo odbędą się kolejne zawody Pucharu Świata w skokach.

Nie znamy jeszcze pełnych składów na kolejne konkursy Pucharu Świata w Sapporo. Można jednak już powiedzieć, że nie zobaczymy tam większości czołowych skoczków. Zawody w Japonii "odpuszczą" lider Pucharu Świata - Janne Ahonen i jego kolega - Matti Hautamaeki. W takim przypadku pojedzie tylko czterech zawodników: Jussi Hautamaeki, Risto Jussilainen, Akseli Kokkonen i Kimmo Yliriesto.

Do Kraju Kwitnącej Wiśni nie pojedzie żaden z Polaków. Także Norwegowie polecą w okrojonym składzie. Szanse na odrobienie straty do Adama będzie miał Roar Ljoekelsoey, któremu towarzyszyć będą Morten Solem, Lars Bystoel i Henning Stensrud.

Konkursów za oceanem nie odpuszczają dwaj najwyżej sklasyfikowani w PŚ Austriacy: Thomas Morgenstern i Martin Hoellwarth. Ze startu zrezygnowali natomiast inni kadrowicze: Andreas Widhoelzl, Wolfgang Loitzl oraz Andreas Goldberger.

Niemcy wystawią jedynie Ferdinanda Badera i Christiana Brudera, skaczącego ostatnio z powodzeniem w konkursach CoC. Georg Spaeth i Michael Uhrmann wykorzystają ten czas na treningi.

Jakub Janda także zostaje w domu. Do piątku ma wolne, w sobotę wyjeżdża z Vasją Bajcem do Ramsau na treningi, później przenosi się do Niemiec, gdzie będzie trenował do czwartku. Już w przyszły piątek będzie skakał na nowej skoczni w Pragelato (Włochy).

Kto zatem ma największe szanse w Sapporo? Konkursu nie odpuszczą gospodarze, którzy pojawią się w najliczniejszym składzie. Wśród nich zobaczymy m.in.: Daiki Ito, Hideharu Miyahirę, Kazuyoshi Funakiego, Takanobu Okabe, Akirę Higashi oraz Tsuyoshi Ichinohe. Nie potwierdzono jeszcze startu kontuzjowanego Noriakiego Kasai.

Zawodnicy z czołowej 15-ki PŚ jadący do Sapporo:

4. Martin Hoellwarth (Austria)
5. Roar Ljoekelsoey (Norwegia)
6. Thomas Morgenstern (Austria)
11.Daiki Ito (Japonia)
12.Lars Bystoel (Norwegia)
13.Jernej Damjan (Słowenia) - brak danych
14.Noriaki Kasai (Japonia) - niepewny start (kontuzja)
15.Risto Jussilainen (Finlandia)

Źródło: Skokinarciarskie.pl

Awatar użytkownika
fubu

Postautor: fubu » śr lut 02, 2005 9:48 pm

ja mialem maly kalendarzyn hutnika na ten rok i dalem jakubowi jandzie z czech bo on siedzial w kawiarni bo bylem na skokach w szaliku hutnika
Hutnik Kraków
Obrazek

Awatar użytkownika
nycek14

Postautor: nycek14 » pt lut 04, 2005 7:43 am

Program zawodów w Sapporo (czas polski):

piątek, 4 lutego
8.00 - trening

sobota, 5 lutego
2.00 - trening
3.00 - kwalifikacje
8.00 - seria próbna
9.00 - pierwsza seria konkursowa

niedziela, 6 lutego
2.00 - kwalifikacje
3.00 - pierwsza seria konkursowa

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » pt lut 04, 2005 4:25 pm

fubu pisze:ja mialem maly kalendarzyn hutnika na ten rok i dalem jakubowi jandzie z czech bo on siedzial w kawiarni bo bylem na skokach w szaliku hutnika

Trzeba było mu dać szalik, żeby w nim skakał :D
Obrazek

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » pt lut 11, 2005 4:41 pm

W konkursie we Włoszech Adam Małysz po pierwszej serii na 5 pozycji, na miejscu ósmym Kamil Stoch ze stratą 0,4 pkt do 6 pozycji :)
Marcin Bachleda 25 lokata, natomiast nie przeszedł do kolejnej serii Mateusz Rutkowski który zajął 43 pozycje :)

Szerszy raport po drugiej serii :D
Obrazek

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » pt lut 11, 2005 5:17 pm

Kamil Stoch przez Adamem Małyszem !!!!!!!!
Małysz 9 Stoch 7, pierwszy Hautamaekki :D
Ej ale nie rozkminiam jednego faktu, dlaczego przytrzymali Stocha na chwile, tłumacząć, że ma za dobre warunki ?! Przecież to nie o to chodzi :>
Obrazek

dUfio

Postautor: dUfio » pt lut 11, 2005 5:21 pm

chyba własnie o to...
nie daj Boże a wyprzedził by Hocke czy tam innego Helmuta
brawo :evil:

a i tak wielki sukces Polaka choc fuksa w tym mało nie było :D

murdock

Postautor: murdock » pt lut 11, 2005 6:12 pm

HaKaeS pisze:Ej ale nie rozkminiam jednego faktu, dlaczego przytrzymali Stocha na chwile, tłumacząć, że ma za dobre warunki ?! Przecież to nie o to chodzi :>

Kto jet kierownikiem PŚ? Austriak!! Kto prowadził wtedy w konkursie?? Austriak!! Kto by mógł wyjść na prowadzenie przy takim dobrym wietrze?? POLAK

i wszystko jasne :evil:

Tomek1950

Postautor: Tomek1950 » pt lut 11, 2005 8:04 pm

A kiedys był sezon ze zwlekaliz puszczaniem niemców,a tak zawsze jest ze niby sa lepsze narody niz "jacys Polacy"
Hutnik 1950 Kraków

Awatar użytkownika
KuRa

Postautor: KuRa » wt lut 15, 2005 5:37 pm

Pomyslcie ile kierownik pucharu swiata Walter Hoffer ktory jest juz nim pare niezłych lat za nierobienie niczego zeby upiekszyc tą dyscypline sportu bierze pieniedzy niepotrzebnie zostawił na belce Stocha bpo chlopak mogłby byc w 6-tce pozdro