POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr kwie 18, 2012 7:41 am

A ja mam pytanie .
Jak podoba Wam się pomysł p. Zbigniewa Ziobry tzn. prawybory na prawicy , które wyłonią jednego, wspólnego kandydata na wybory prezydenckie ?

1979

Postautor: 1979 » śr kwie 18, 2012 9:11 am

stazyja69 pisze:A ja mam pytanie .
Jak podoba Wam się pomysł p. Zbigniewa Ziobry tzn. prawybory na prawicy , które wyłonią jednego, wspólnego kandydata na wybory prezydenckie ?

Dla mnie ,podobnie jak z PO , nie interesowałbym sie debata,gdzie dwóch socjalistow udaje ,ze sie kłóci. Poza tym mnie osobiscie zawsze denerwuje , jak slowo "Prawica" jest uzywane do PiS czy tego tworu z Ziobrem na czele. Ostatnia partia o upodobaniach prawicowch w Sejmie (lecz takze z kilkoma lewymi wyjatkami) byl LPR
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr kwie 18, 2012 11:26 am

dan1950 pisze:Ps. Bingo, masz jakiś kompleks Ożoga? :D

Ożga nie, ale co do kompleksu PIS-u to bym się zastanowił :D

Nie Ożóg nie wchodzę w buty Palikota (to że razem nie lubimy PIS-u) to trochę za mało by go popierać.
Ponadto różnie się z nim w dogmatach ja jest całkowitym przeciwnikiem Unii on by najchętniej całą władze Brukseli oddał.

1979 pisze:
stazyja69 pisze:A ja mam pytanie .

Dla mnie ,podobnie jak z PO , nie interesowałbym sie debata,gdzie dwóch socjalistow udaje ,ze sie kłóci. Poza tym mnie osobiscie zawsze denerwuje , jak slowo "Prawica" jest uzywane do PiS czy tego tworu z Ziobrem na czele. Ostatnia partia o upodobaniach prawicowch w Sejmie (lecz takze z kilkoma lewymi wyjatkami) byl LPR

Mało tego Kaczyński ostatnio nie uważa się już za lidera prawicy w Polsce tylko z lidera "obozu patriotycznego" (nie zacytuje dokładnie ale mówił tak w TVP INFO w poniedziałek)

Wystarczy przypomnieć jak namawiali do głosowania w referendum unijnym.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr kwie 18, 2012 6:00 pm

Taka z kaczora prawica jak z palikota lewica.(Prywatnie zarobas- karierowicz i on się ludem pracy przejmuje)Śmiechu warte i aż się dziwie, że ktoś się na to nadal na to nabiera. To znaczy o sprawy światopoglądowe mogą się na pokaż kłócić, ale obaj by z Polski chętnie uczynili stan UE. Szkoda tylko, że niektórym nie da się wytłumaczyć, że wybierają tyko między odcieniami lewicy a karawana jedzie dalej.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

BIMBER

Postautor: BIMBER » śr kwie 18, 2012 9:09 pm

PITROL pisze:Taka z kaczora prawica jak z palikota lewica.(Prywatnie zarobas- karierowicz i on się ludem pracy przejmuje)Śmiechu warte i aż się dziwie, że ktoś się na to nadal na to nabiera. To znaczy o sprawy światopoglądowe mogą się na pokaż kłócić, ale obaj by z Polski chętnie uczynili stan UE. Szkoda tylko, że niektórym nie da się wytłumaczyć, że wybierają tyko między odcieniami lewicy a karawana jedzie dalej.

Ot widzisz mądrego to i miło posłuchać :)

Po mojemu to wygląda tak że PO potrzebuje PIS-u do tego by istnieć i wzajemnie PIS potrzebuje PO w imie zasady najpierw stwórzmy sobie wroga a potem pokażemy narodowi że potrafimy z nim walczyć :)

i tak sobie walczą spierają się i wielki ch... z tego wynika
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

BIMBER

Postautor: BIMBER » śr kwie 18, 2012 9:27 pm

OŻÓG 1950 pisze:Dan o co Ci chodzi z kompleksem?

No, ale wracając do tematu. Oczywiście, że w Pisie jest wiele ludzi, których powinno się stamtąd wyrzucić, ale na szczęście są to raczej śmieszni debile, niż zdrajcy, czy skurwysyny. Kogut na przykład. Jest debilem? Ano jest. Pośmiać się można? Ano można. Kraju jednak nie zdradzi. Także mały kaliber niedobrzości.

A Bingo to mi coraz bardziej podchodzi pod wyznawcę Palikota - a to już nie jest fajne.

Tyle. mam nadzieję, że się Bingo nie obrazisz. Pozdrawiam!

Nie to żebym się czepiał czy kogoś chciał obrazić...

http://www.youtube.com/watch?v=-ca0jQbbw70

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw kwie 19, 2012 6:22 pm

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt kwie 20, 2012 9:56 am

... to jest wypowiedzenie wojny , mówię o tym z pewną świadomością konsekwencji ...

http://www.youtube.com/watch?v=GWLiyrWKaxw

BIMBER

Postautor: BIMBER » pt kwie 20, 2012 11:47 am

stazyja69 pisze:... to jest wypowiedzenie wojny , mówię o tym z pewną świadomością konsekwencji ...

... kurde a już myślałem ze mnie wojsko ominie a tu pewnie zara wezwanie z WKU przylezie poleconym :)

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt kwie 20, 2012 11:51 am

BIMBER pisze:
stazyja69 pisze:... to jest wypowiedzenie wojny , mówię o tym z pewną świadomością konsekwencji ...

... kurde a już myślałem ze mnie wojsko ominie a tu pewnie zara wezwanie z WKU przylezie poleconym :)

Jeszcze możesz się wymigać , wystarczy pamiętać że :
listonosz dzwoni zawsze dwa razy

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » pt kwie 20, 2012 12:20 pm

BIMBER pisze:

Pod warunkiem, że jesteś oczywiście szczęśliwym posiadaczem kategorii A. :)
Quam dulce et decorum est pro patria mori

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » sob kwie 21, 2012 1:09 pm

Troublemaker pisze:
BIMBER pisze:

Pod warunkiem, że jesteś oczywiście szczęśliwym posiadaczem kategorii A. :)

Z kat. D także pójdziesz na front.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » sob kwie 28, 2012 2:05 pm

Historię piszą zwycięzcy :evil:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/27550-uj ... ch-autorow
Jedno z zadań dla uczniów z tego podręcznika :
1. Przedstaw rolę "Gazety Wyborczej" i jej znaczenie dla społeczeństwa polskiego w okresie poprzedzającym wybory kontraktowe do parlamentu w 1989 roku.

2. Scharakteryzuj rolę "Gazety Wyborczej" od dziennika solidarnościowej opozycji do najbardziej poczytnej, atrakcyjnej dla szerokiej publiczności polskiej gazety.

:shock:
Mówię to co myślę, robię to co mówię

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz kwie 29, 2012 12:02 pm

O kurwa...

Awatar użytkownika
pawel_nh_zw

Postautor: pawel_nh_zw » ndz kwie 29, 2012 12:23 pm

Fakt faktem, że jeżeli dzieciak nie zostanie nauczony patriotycznych wartości w domu bo ma rodziców esbeków, "postępowców" czy chuj wie kogo jeszcze, to i tak szkoła raczej mu tego nie wpoi. Ale, kurwa, nie ogarniam, jak to możliwe, żeby naród ogarnęła tak niesamowita głupota. Na Białorusi czy u Ruskich to muszą fałszować wybory, żeby się przy władzy utrzymać a u nas matoły same sobie narzucają dyktaturę i to taką z gatunku złych.

Swoją drogą to dużo łatwiej przyszłoby mi opisać wielkie czyny i zasługi Lenina, niż wybiórczej.
Mistrzejowice Hutnika kibice!