Żużel nareszcie powraca do Huty...

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

murdock

Żużel nareszcie powraca do Huty...

Postautor: murdock » pt mar 25, 2005 11:04 pm

Żużel powraca do Nowej Huty! Wanda – reaktywacja!
Napisał:WO

Już w kwietniu br. nad Nową Hutą znowu rozlegnie się warkot motorów żużlowych! Na stadion nowohuckiej Wandy przy ul. Odmogile powracają żużlowcy z ich głośnymi maszynami. Czy klub wytrzyma koszty finansowe utrzymania żużlowej sekcji? Jak podaje „Głos” Tygodnik Nowohucki, władze Wandy z prezesem Józefem Ciesielskim zdają sobie sprawę z kosztów, ale wpisują to co chcą osiągnąć w ryzyko sportowe. Liczą na wsparcie Głównej Komisji Sportu Żużlowego Polskiego Związku Motorowego, który ma pokrywać część wydatków. Trzymamy kciuki za reaktywację żużla na Wandzie.

Oprócz skompletowanej kadry żużlowców Wandy, klub z Nowej Huty zamierza otworzyć już niebawem szkółkę żużlową dla młodzieży! Jak zapowiada prezes Ciesielski klub wystąpił o wsparcie tych planów do UMK, oraz do prywatnych sponsorów. Jeśli to się powiedzie to być może w przestrzeni kilku lat Wanda będzie walczyć o najlepsze laury w kraju własnymi wychowankami. Po ostatnich wydarzeniach w Wandzie widać drgnięcie w dobrą stronę. Reaktywowano sekcję bokserską, teraz żużel – wszystko z myślą przede wszystkim o pracy z nowohucką młodzieżą. To ważne, że nikt nie nastawia się na zyski, czy sukcesy komercyjne. Praca, praca, praca i jeszcze raz praca, stabilizacja finansowa klubu a sukcesy przyjdą same. Potrzebna tylko wytrwałość i konsekwencja podjętych starań.
Jak podaje „Głos” już 7 kwietnia br. na torze Wandy rozegrane zostaną półfinały indywidualnych mistrzostw Europy na żużlu a na 9 maja br. zaplanowano na Wandzie zawody towarzyskie. O szczegółach w naszym serwisie już niebawem!

http://www.nowahuta.org.pl/index.php?artykul=136

No nareszcie :D Zawsze lubiłem żużel, podobnie pewnie jak wielu forumowiczów i w ogóle fanów Hutnika.
:D :D :D :D :D :D :D :D :) :) :) :)

Awatar użytkownika
HDS

Re: Żużel nareszcie powraca do Huty...

Postautor: HDS » pt mar 25, 2005 11:12 pm

murdock pisze:... No nareszcie :D Zawsze lubiłem żużel, podobnie pewnie jak wielu forumowiczów i w ogóle fanów Hutnika.
a w szczegolnosci mecze z Unią Tarnowską, eh te "6te biegi" :}

UNKI

Re: Żużel nareszcie powraca do Huty...

Postautor: UNKI » sob mar 26, 2005 2:44 am

HDS pisze:
murdock pisze:... No nareszcie :D Zawsze lubiłem żużel, podobnie pewnie jak wielu forumowiczów i w ogóle fanów Hutnika.
a w szczegolnosci mecze z Unią Tarnowską, eh te "6te biegi" :}
No niemożemy też zapomnieć fajnych meczy ze Śląskiem Świętochłowice, a w szczególności jeden :wink:
Hutnik NA ZAWSZE !!!

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » sob mar 26, 2005 6:28 am

bylem bylem :P:P pamietam :P szalik Ruchu Chorzów do przodu :D:D

"...a to wszystko pol godziny po oddaniu krwi..."

Tomek1950

Postautor: Tomek1950 » sob mar 26, 2005 8:27 am

No bedzie mozna znów przejść sie na żużel ,oby tylko udała sie ta reaktywacja Wandy
Hutnik 1950 Kraków

Awatar użytkownika
Jakuza
Kontakt:

Postautor: Jakuza » sob mar 26, 2005 9:52 am

Dla mnie bomba!!!!W końcu jestem fanem czarnego sportu "od zawsze"
Tyle że znów jak to bywało w ostatnich sezonach będe się musiał wstydzić za "naszych" - ale to najmniej ważne.
Czas znów poczuć zapach metanolu i oleju.

A tak poza tym to nadszedł wreszcie odpowiedni moment aby powstała szkółka żużlowa z prawdziwego zdarzenia. Szkolmy młodzież, a pijaczkom(vide Niemczura) WON....
Biało - Błękitno - Niebieskie barwy.....Królewskie barwy

murdock

Postautor: murdock » sob mar 26, 2005 10:36 am

Jakuza pisze:Szkolmy młodzież, a pijaczkom(vide Niemczura) WON....

co Ty chcesz od niego :?: :shock:

zły traktorzysta :?: :roll: :lol: :lol: :wink:

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » sob mar 26, 2005 10:39 am

No i bardzo dobrze :)
W sumie żużlem się nie interesuje, ale czasem fajnie było w telewizji pooglądać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » sob mar 26, 2005 10:46 am

Niemczura ze swoim doswiadczeniem bardzo jest potrzebny jako kierowca ciągnika:D ,a taki miał byc z niego dobry zawodnik:D

Awatar użytkownika
qowalek

Postautor: qowalek » sob mar 26, 2005 11:07 am

No to sie bardzo ciesze ze do eNHa wraca speedway. Mam nadzieje ze nieskonczy sie po 1 meczu, i znow wycofaja druzyne. Moze jeszcze na Wandzie dojdzie do tego ze młyn sie bedzie ustawial :lol: kiedys... :wink:

www.wandakrk.glt.pl Spoko stronka Wandy :)

pozdrawiam
Hutnik Hooligans

Obrazek

Awatar użytkownika
Jakuza
Kontakt:

Postautor: Jakuza » sob mar 26, 2005 11:09 am

a taki miał byc z niego dobry zawodnik:D

Dobrze powiedziane "miał byc"!!!!
Pamiętam go jeszcze jako juniora Uni Tarnów - miał wielkie perspektywy, no ale cóż - nie oszukujmy się - wóda go zniszczyła....
Niemczura ze swoim doswiadczeniem bardzo jest potrzebny jako kierowca ciągnika

Ja bym proponował na traktorzystę Bronka Augustyniaka - też pracuje na Wandzie raczej czysto społecznie - niech se chłopisko troche ciagnikiem pojeździ....
Biało - Błękitno - Niebieskie barwy.....Królewskie barwy

Awatar użytkownika
qowalek

Postautor: qowalek » sob mar 26, 2005 11:14 am

BronS? :D To jest moj trenejro były. Skurywysn krętacz z niego starszny i za to go nielubie. Pozatym zawsze chcial odemnie szlugi....DOBRY TRENER!!

pozdro Bronek :|
Hutnik Hooligans

Obrazek

Awatar użytkownika
AliHKS

Postautor: AliHKS » sob mar 26, 2005 11:21 am

Jeszcze na zuzlu niebylem bo mnie nie krecil. Ale sie przejde i zobacze jak to jest .
NIELICZNI ALE FANATYCZNI Hutnik WaDóW

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » sob mar 26, 2005 6:20 pm

Dobrze, żużel dobra sprawa, byłem tylko na kilku meczach, ale podobało mi się i powiem szczerze, że jest zainteresowanie dość spore, bo dużo ludzi było...
Obrazek

Ares

Postautor: Ares » sob mar 26, 2005 8:54 pm

Na mecze żużlowe Wandy zjeżdżali sie zawsze kibice czarnego sportu z calego Krakowa. I w sumie wypada żeby tak duze miasto miało klub żużlowy bo zapotrzebowanie na ten sport jest