Wybory nowego Papieża

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

murdock

Postautor: murdock » czw kwie 14, 2005 1:25 am

Krzycho pisze:
murdock pisze:
Lukasz_HKS pisze:Czytał ktoś to info z Onetu co wkleiłem ?? Tam pisze że nieoficjalnie Ratzinger ma już poparcie 50 głosów. Coś słyszałem od rodziców że Watykan jest taki że nie wybierze czarnoskurego kardynała na Papieża.

To Ci rodzice, źle mówili, bo pół godziny temu przeczytałem na telegazecie że Kuria Rzymska "obstawia" za czarnym.

HaKaeS - to nie Nostradamus, tylko jakiś taki co sie coś kończy na "-iasz". Ostatnio czytałem coś o tym gdzieś ale za skur... sobie nie przypomne jak on sie nazywał co to przepowiedział :twisted: :twisted:

malachiasz

ooo właśnie :) to ten łobuz :lol: :lol: :lol: :lol:

po murzynie ma być jeszcze trzech paiezów chyba i knec świata więc jeśli będą takch starych wybierać to żyjemy jeszcze z 15 lat :(

Junior

Postautor: Junior » czw kwie 14, 2005 1:31 am

A ja słyszałem że Nostradamus przepowiedział że jak papieżem zostanie wybrany czrnoskóry to bedzie koniec świata

..tam chyba jest napisane że nie koniec świata tylko III wojna swiatowa( co przy dzisiejszych nowinkach militarnych niestety jest prawie równoznaczne...)
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
DorotkaHKS

Postautor: DorotkaHKS » czw kwie 14, 2005 6:19 am

Junior pisze:
A ja słyszałem że Nostradamus przepowiedział że jak papieżem zostanie wybrany czrnoskóry to bedzie koniec świata

..tam chyba jest napisane że nie koniec świata tylko III wojna swiatowa( co przy dzisiejszych nowinkach militarnych niestety jest prawie równoznaczne...)

No tez tak słyszałam ze ten czarnoskóry będzie bardzo krotko papieżem a jak On umrze (chyba po miesiącu) to będzie koniec świata w sensie, że się ludzie zabiją nawzajem...
Chyba jednak naprawdę zacznę się nawracać...
HKS ---=== Zawsze i wszędzie nieważne jak będzie ===--- HKS

1979

Postautor: 1979 » czw kwie 14, 2005 8:09 am

BuA SPW pisze:
Lukasz_HKS pisze:Francis Arinze - Nigeria
Obrazek
Panie Boże zrób wszystko, żeby nie wybrali Jego.... :!:
ludzie zamiast watykanskimi choragiewkami beda machac bananami, a co do tej przepowiedni to czarnoskory ma zostac 3 papiezem trzeciego tysiaclecia czyli teraz jeszcze powinni wybrac białego.
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Awatar użytkownika
młody bojownik

Postautor: młody bojownik » czw kwie 14, 2005 8:29 am

zawsze mnie bawią argumenty w "poważnej" dyskusji zaczerpnięte z Onetu....dobre
ciekawe, jakie "nieoficjalne" źródła zmusiły Kardynałów < choć nie wolno im pod groźbą kar przewidzianych w prawie Kościelnym i oczywiście unieważnienia wyboru nowego Papieża.....> do pochwalenia się, na kogo by zagłosowali
a wybór czarnoskórrego na Papieża jest możliwy wg tego, co wspomniał Murdock - popatrzcie na "Europejskich białych" < oni mają największe szanse > - DZIADKI :? nie widziałem tam nikogo mniej niż 60 a po Janie Pawle musi być ktoś z końskim zdrowiem i taki, co przyciągnie młodzież .tyle
nie jestem młody
nie jestem bojownikiem
jestem za HUTNIKIEM

1979

Postautor: 1979 » czw kwie 14, 2005 8:50 am

Postawilem 20zl. u bookmachera ze wybiorą Niemca -trzymajcie kciuki :wink:
od swych narodzin przez wszystkie lata

NA ZAWSZE Hutnik

powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » czw kwie 14, 2005 10:25 am

Jeżeli o mnie chodzi to na stanowisku biskupa Rzymu najchętniej widziałbym Angelo Sodano. Kandtydatura Niemca raczej mnie nie przekonywuje... Historia pokazała, że kardynał, który na konklawe wchodzi już niemal jako papież-wychodzi z niego jako kardynał...
PS: Zgadzam się z niektórymi przedmówcami, iż przepowiednie Nostradamusa to bardzo ciekawa lektura...

Jednocześnie nawiązując do przepowiedni Malachiasza to zastanawia mnie między kim miałaby być toczona owa wojna... 8) Strzelam w ciemno: Hutnik v.s. reszta świata & abstynenci :lol: :lol: 8)
Quam dulce et decorum est pro patria mori

Awatar użytkownika
Lukasz_HKS

Postautor: Lukasz_HKS » czw kwie 14, 2005 2:59 pm

No to mnie rodzice w huja zrobili :P Najmłodszy jest chyba kardynał z Austri który o ile dobrze pamiętam ma 60 lat.
Hutnik

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » czw kwie 14, 2005 3:15 pm

Kardynałowie na konklawe w pewnym stopniu mogą również zwracać uwagę na wiek kandydatów do tronu papieskiego. Obecnie najmłodszy kandydat na biskupa Rzymu ma 60 lat ( wierzę w autentyczność informacji mojego przedmówcy... :P ), a wystarczy sobie przypomnieć, że KAROL WOJTYŁA został papieżem w wieku 68 lat...
Jak już ktoś wcześniej o tym wspomniał: czy kardynałowi w podeszłym wieku ( jeżeli zostanie wybrany) wystarczy zapału i siły by kontynuować dzieło Jana Pawła II :?:
Nie lada orzech do zgryzienia mają uczestnicy tego konklawe.

Awatar użytkownika
Lukasz_HKS

Postautor: Lukasz_HKS » czw kwie 14, 2005 3:20 pm

Trouble chciałeś chyba powiedzieć 58 lat :D Jan Paweł II miał 58 lat. Więcej info o kandydatach można przeczytaćw aktualnym "Twoje imperium" :wink:
Hutnik

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » czw kwie 14, 2005 3:37 pm

Lukasz_HKS pisze:Trouble chciałeś chyba powiedzieć 58 lat :D Jan Paweł II miał 58 lat. Więcej info o kandydatach można przeczytaćw aktualnym "Twoje imperium" :wink:

:oops: :oops: :wink: Ależ oczywiście!!! Chodziło mi o 58 lat... ( 1920-1978)
Jak mógł mi się przydarzyć taki chochlik... :wink: A podobno alkohol etylowy nie uszkadza wzroku... :wink:

Awatar użytkownika
Lukasz_HKS

Postautor: Lukasz_HKS » czw kwie 14, 2005 4:27 pm

No to zonk :lol: teraz już wiesz że to szkodzi :wink:
Hutnik

gyl

Postautor: gyl » czw kwie 14, 2005 9:42 pm

Ludzie o czym wy gadacie w ogóle.

Co to są wybory Miss Piękności? A bukmacherzy to też nieźli koniunkturaliści-jak dla mnie obstawiać wynik konklawe to przesada.

Wrzucanie czarnoskóremu Kardynałowi i te teksty o bananach to sobie darujcie - jeżeli on zostanie Biskupem Rzymu to pamiętajcie drodzy jak sądzę Polacy-Katolicy będzie On Waszym Papieżem, więc odrobina szacunku się należy.

Awatar użytkownika
TOMTUS

Postautor: TOMTUS » pt kwie 15, 2005 7:24 am

No z tego co mi tłumaczono na religii to zadna z tych przepowiedni Nostradamusa sie nie spełniła, nie padło tam zadne nazwisko a to ze dla przykładu "dwa ptaki uderzą w wierzę" wcale nie musi być interpretacją tragedii z 11 września. wszystkie jego przepowiednie były ponoć do przewidzenia :P

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » sob kwie 16, 2005 10:59 pm

TOMTUS pisze:No z tego co mi tłumaczono na religii to zadna z tych przepowiedni Nostradamusa sie nie spełniła, nie padło tam zadne nazwisko a to ze dla przykładu "dwa ptaki uderzą w wierzę" wcale nie musi być interpretacją tragedii z 11 września. wszystkie jego przepowiednie były ponoć do przewidzenia :P

Proponuje samemu przeczytać książkę Nostradamusa i wtedy się wypowiadać, a nie słuchać księży :) Pozdro
Obrazek