Karol - Człowiek, który został Papieżem.

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
Porucznik Borewicz

Postautor: Porucznik Borewicz » wt paź 25, 2005 10:44 pm

Mi się film bardzo podobał
Mała krótka piłka z mojej strony

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pt mar 03, 2006 9:53 am

Wczoraj odbyła sie premeria filmu "JAN PAWEŁ II"

Brawami zakończyła się w czwartek wieczorem uroczysta premiera filmu "Jan Paweł II" w Filharmonii Krakowskiej. Obraz pokazano też w kinie Kijów oraz w Wadowicach. Na seanse przybyły amerykańskie i polskie gwiazdy, a także politycy i duchowni.
Na widowni zasiedli m.in. prezydent RP Lech Kaczyński z małżonką, premier Kazimierz Marcinkiewicz oraz metropolita krakowski abp Stanisław Dziwisz. Prezydent Kaczyński objął patronat nad uroczystością, a abp Dziwisz udzielił jej patronatu duchowego.

Kolejny film o papieżu w niecaly rok po jego śmierci??
Był już Karol, teraz Jan Paweł II, za chwile ma wejść Karol II..Wiem ze Papież był wybitna postać ale wydaje mi sie ze te filmy robione dla pieniedzy bo co można wiecej pokazac?
I jeszcze jedno-w USA, we Wloszech film był normalnie w TV.U nas wchodzi do kin a potem bedzie film jako 5-cio odcinkowy serial!
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

dUfio

Postautor: dUfio » pt mar 03, 2006 9:59 am

zaciekawiło mnie to ze polska wersja filmu bedzie krótsza o godzine dlatego że wyciete zostało tło polityczne :?
nie rozumiem tego zupełnie :?: :roll:

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » pt mar 03, 2006 2:57 pm

dUfio pisze:zaciekawiło mnie to ze polska wersja filmu bedzie krótsza o godzine dlatego że wyciete zostało tło polityczne :?
nie rozumiem tego zupełnie :?: :roll:

Po co mieliby przedstawiać to co wszystkim jest znane. :roll: Poza tym te fragmenty chyba będą w serialu, który powinien trafić za jakiś miesiąc do TVP 1.

Awatar użytkownika
jacek_hks

Postautor: jacek_hks » śr mar 15, 2006 1:39 pm

Na filmie jeszcze nie byłem.. przyznaje

Choc jesli ktos chce poznac zycie Karola Wojtyły to zachecam do odwiedzenia domu rodzinnego Naszego najwiekszego Polaka Jana Pawła II w WADOWICACH..

byłem tam ostatnio i powiem szczerze ze wywarlo na mnie to ogromne wrazenie

pozdrawiam
>>Hutnik 1950 KRAKOW<<

dUfio

Postautor: dUfio » śr mar 15, 2006 2:18 pm

BarteKSH pisze:
Po co mieliby przedstawiać to co wszystkim jest znane.

heh pontyfikat Jana Pawła II tez jest w sumie wszysktim znany to co tez go nie powinno byc w filmie :?:

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » śr mar 15, 2006 7:43 pm

film widziałem - wszystkim niezdecydowanym polecam zamiast biletów kupić którąkolwiek książkę J.P.II - choćby z "najtrudniejszą"ale i tak zostanie po niej więcej niż rozdrażnienie słabym dubbingiem i wrażeniem upchnięcia WIELKIEGO Pontyfikatu w 2 godziny projekcji...
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych