DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Krzycho

Postautor: Krzycho » ndz cze 27, 2010 1:52 pm

metal pisze:Inna pólka, ale w temacie pizzy (a nie wyrobów pizzopodobnych) szczerze polecam restaurację Trzy Papryczki - czeka się niemiłosiernie długo, ale pizza moim zdaniem bije wszystkie na głowę - goście robią ją na oczach klientów, wypiek w prawdziwym piecu opalanym drewnem, zero składników z mrożonek, puszek, konserw itp. Wyborna. Prz okazji ceny nie powalają na kolana - duża pizza 24-28 zł jeśli się nie mylę. Na wyjście z dziewczyną/żoną lokal wyśmienity:
http://www.trzypapryczki.krakow.pl/

sprobowalem wczoraj, pizza faktycznie smaczna. wystroj lokalu ok, na pizze nie czekalem dlugo, ale tez wielu klientow nie bylo (godz 21). zarcie raczej na wyjscie z dziewczyna niz na poskromienie pijackiej gastrofazy. za 25 zl duza pizza salami, ale 2 takie to bym nosem wciagnal w 10minut. jesli dobrze pamietam to wg menu ma 250g. no ale lepiej zjesc 250g dobrej pizzy, niz pol kilo buly z boom czy leoni.

ps. warto pamietac ze na haslo metal daja sos czosnkowy gratis.
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » ndz cze 27, 2010 3:42 pm

Panowie termin daleki bo maj ale szukam knajpki z miłą atmosferą i dobrą ceną w której można zrobić przyjęcie ślubne na 40 osób. Przyjęcie czyli obiadek i deser coś na ząb na 4-5 h a nie na całonocne weselicho. :wink:

pawelhks

Postautor: pawelhks » ndz cze 27, 2010 3:59 pm

Krzycho pisze:
metal pisze:Inna pólka, ale w temacie pizzy (a nie wyrobów pizzopodobnych) szczerze polecam restaurację Trzy Papryczki - czeka się niemiłosiernie długo, ale pizza moim zdaniem bije wszystkie na głowę - goście robią ją na oczach klientów, wypiek w prawdziwym piecu opalanym drewnem, zero składników z mrożonek, puszek, konserw itp. Wyborna. Prz okazji ceny nie powalają na kolana - duża pizza 24-28 zł jeśli się nie mylę. Na wyjście z dziewczyną/żoną lokal wyśmienity:
http://www.trzypapryczki.krakow.pl/

sprobowalem wczoraj, pizza faktycznie smaczna. wystroj lokalu ok, na pizze nie czekalem dlugo, ale tez wielu klientow nie bylo (godz 21). zarcie raczej na wyjscie z dziewczyna niz na poskromienie pijackiej gastrofazy. za 25 zl duza pizza salami, ale 2 takie to bym nosem wciagnal w 10minut. jesli dobrze pamietam to wg menu ma 250g. no ale lepiej zjesc 250g dobrej pizzy, niz pol kilo buly z boom czy leoni.

ps. warto pamietac ze na haslo metal daja sos czosnkowy gratis.

w Trzech Papryczkach nie bylem, ale mnie i Magde urzekla pizza w Al Dente na ul Kupa. Cena ponizej 30 zeta za pizze, wystroj lokalu srednio elegancki, pizza na cienkim ciescie, bardzo przypominajaca ta, ktora serwuja w Italii.
nh2010.pl

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob lip 10, 2010 7:55 am

Sprawdziłem te hot-dogi na matecznym, faktycznie rewelacją i całkiem przystępne ceny
Można wcześniej zapoznać się z menu
http://www.hotdogi.info/index2.html ,

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob lip 10, 2010 4:01 pm

Dla mnie najlepsze hot dogi są na UEKu.
Ta prażona cebulka jest zaaajebista :)

Pozdro
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz lip 11, 2010 1:59 pm

OŻÓG 1950 pisze:Dla mnie najlepsze hot dogi są na UEKu.

Pozdro

To w takim razie sprawdź też pod Jubilatem - zasmakujesz na bank :D
Prażona cebulka robi robotę :wink:

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » ndz lip 11, 2010 6:54 pm

JOK_NH pisze:
OŻÓG 1950 pisze:Dla mnie najlepsze hot dogi są na UEKu.

Pozdro

To w takim razie sprawdź też pod Jubilatem - zasmakujesz na bank :D
Prażona cebulka robi robotę :wink:

Mówisz o tej czerwonej budzie od strony zwierzynieckiej?

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz lip 11, 2010 10:39 pm

Tak, od razu przy tym hotelu.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz sie 15, 2010 10:48 am

Po raz kolejny polecam grilla pod NCK - stek za 12 rewelacja w życiu nie jadłem lepszego.
Z fast foody polecam hod dogi obok ronda grunwaldzkiego (3,70) oraz kebaba w cieście na dworcu w Wieliczce (10,00)

DawidHKS

Postautor: DawidHKS » ndz sie 15, 2010 11:29 am

byłem wczoraj w Karcznie pod Wielką Solą, i faktycznie "Kotlet Karczmarza" IMPONUJĄCYCH rozmiarów, jak dla mnie nie do zjedzenia dla zwykłego śmiertelnika i spokojnie wystarczyłby dla trzech osób. Kelnerka polecała żeberka, ale to już innym razem. Polecam zdecydowanie, zwłaszcza dla bardzo bardzo głodnych;]

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz sie 15, 2010 12:03 pm

DawidHKS pisze:byłem wczoraj w Karcznie pod Wielką Solą, i faktycznie "Kotlet Karczmarza" IMPONUJĄCYCH rozmiarów, jak dla mnie nie do zjedzenia dla zwykłego śmiertelnika i spokojnie wystarczyłby dla trzech osób. Kelnerka polecała żeberka, ale to już innym razem. Polecam zdecydowanie, zwłaszcza dla bardzo bardzo głodnych;]

W jakiej cenie ten kotlet karczmarza?

Awatar użytkownika
markow

Postautor: markow » ndz sie 15, 2010 12:12 pm

DawidHKS pisze:byłem wczoraj w Karcznie pod Wielką Solą, i faktycznie "Kotlet Karczmarza" IMPONUJĄCYCH rozmiarów, jak dla mnie nie do zjedzenia dla zwykłego śmiertelnika i spokojnie wystarczyłby dla trzech osób. Kelnerka polecała żeberka, ale to już innym razem. Polecam zdecydowanie, zwłaszcza dla bardzo bardzo głodnych;]

Ta jadłodajnia jest znana z wielkich porcji w umiarkowanej cenie,
w sobotę i niedzielę trudno tam znaleźć wolny stolik, byłem tam na plackach po węgiersku zresztą bardzo dobrych, dostałem dwa tak duże i z taką ilością mięsa, że udało mi się ledwo zjeść jednego ;)

Pozdrawiam
MarKow
-------------------------------------------------------
Forever Hutnik - Czyzyny HKS

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » ndz sie 15, 2010 12:37 pm

Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

DawidHKS

Postautor: DawidHKS » ndz sie 15, 2010 1:49 pm

Kotlet Karczmarza 24zl.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr sie 18, 2010 4:52 pm

Kolejna knajpa zaliczona

http://www.delibar.pl/

Załapałem się na promocję do godziny 15 dwa dania gulasz węgierski i drugie (chuj wie co to było ) za 13,50zł

Mieszane uczucia

Gulasz może i dobry ale z węgierskim gulaszem to on nie ma nic wspólnego.
Byłem na Węgrzech ze 7 lat temu i do dziś mam w pamięci ten cudowny smak gulaszu z baraniny - ten co jadłem dziś to chyba był robiony przez jakiegoś Ślązaka bo jeszcze nie widziałem gulaszu z kluskami :D
Drugie danie to ciekawa sprawa makaron z jakimś serem al' mozarella który smakował jak kwaśna śmietana niby to było z boczkiem ale ten boczek to parę skwarek ze słoniny do tego papryka konserwowa w sumie nic ciekawego.

Na plus to na pewno ilość można sobie tym pojeść nie dałem rady a kto mnie zna to wie że pojemność brzucha mam sporą :P

Dobra knajpa na takie typowe "zapchanie kichy" za parę groszy bo 2 danie za 13zł to nie tak drogo jak na Kraków, ale bez żadnej rewelacji smakowej

Piwo 6,50 lane - tylko lech

LOKAL DLA NIEPALĄCYCH (plus lub minus zależy jak kto patrzy)

Ciekawy wystrój, taki trochę na kolacje z panną można wpaść ale smakoszom zwłaszcza tym którzy jedli prawdziwą węgierską kuchnię nie polecam