Kolejny marsz tolerancji w krakoofku... ?

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » sob lis 26, 2005 3:28 pm

suchystaw50 pisze:Marcin jak znajdzie sie na tym forum obronca pedofili to chyba odlecisz.
Wszyscy przeciw a on sam jak Samotny Bialy Zagiel.
rozczarowales mnie

Mi tam Wasze rozczarowanie lata i powiewa - ale własnie dlatego podziwiam Metala, bo tylko dlatego, że ma inne zdanie, może go spotkać ostracyzm w środowisku z którym jest mocno związany, a mimo to ma odwagę wyrażać swoje zdaje publicznie. Ja jestem niemal pewny, że gdybym wśród dobrych znajomych miał tak diametralnie różne zdanie od nich i wiedział, jak mnie ocenią ze względu na moje zdanie, to nie odważyłbym się chyba go wypowiadać...

Na temat różnicy pomiędzy akceptacją dla pedofili a marszami "pedałów" nie będę się rozwodził, bo różnica jest mniej więcej taka, jak pomiędzy gwałtem, a pokazaniem komuś na ulicy kawałka tyłka...

suchystaw50

Postautor: suchystaw50 » sob lis 26, 2005 3:37 pm

Marcin_SuchaBeskidzka pisze:Na temat różnicy pomiędzy akceptacją dla pedofili a marszami "pedałów" nie będę się rozwodził, bo różnica jest mniej więcej taka, jak pomiędzy gwałtem, a pokazaniem komuś na ulicy kawałka tyłka...

swietne porownanie.
dewiacja pozostanie dewiacja. a ze ty dajesz przyzwolenie na pederastie a na pedofilie nie to twoja sprawa.
kiedys pedalswo bylo choroba, dzis jest uznawane za cos normalnego. dla nich to za malo, chca teraz specjalnych przywilejow.
pedofilia dzis jest przestepstwem nie wiadomo jak bedzie za 5-10 lat. to samo z zoofilia.
postęp moralny kroczy, wiec trzeba go zatrzymac.
jesli tego nie rozumiesz to popieraj roznej masci zboczencow, tylko nie miej pretensji jak ci za kilka lat ktos zerznie pieska, w swietle obowiazujacego wowczas prawa.
Suche Stawy-
były ryby
są piłkarze

Perła17

Postautor: Perła17 » sob lis 26, 2005 4:58 pm

Na Rynku Głównym w Krakowie rozpoczął się w sobotę po godz. 14 wiec "Solidarni z Poznaniem", zorganizowany w celu wyrażenia poparcia dla uczestników zeszłotygodniowego Marszu Równości w Poznaniu.
Wiec jest legalny, jego organizatorzy dopełnili stosownych formalności.

Pod Wieżą Ratuszową zgromadziło się ok. 150 manifestantów z transparentami. "Homofobia musi odejść", "Uwolnić demonstrację - uwolnić demokrację" - głoszą m.in. Jak poinformował Samuel J. Nowak z fundacji "Kultura dla Tolerancji", uczestnicy wiecu "chcą zaprotestować przeciwko łamaniu zasad demokracji i praw człowieka, co miało miejsce podczas poznańskiego marszu równości". Mają odczytać apel o poszanowanie podstawowych swobód obywatelskich, które gwarantuje im konstytucja i prawa międzynarodowe, oraz ułożyć znak pokoju ze znicPrzeciwko wiecowi protestowali członkowie małopolskiej Młodzieży Wszechpolskiej. Zapowiedzieli, że będą się przyglądać wiecowi, nie podejmą jednak żadnych działań, które byłyby niezgodne z prawem. "Żadnej konfrontacji nie będzie, uważamy, że takie imprezy stanowią złamanie prawa o zgromadzeniach, np. poprzez możliwość zakłócenia porządku publicznego lub obrazę moralności, ale sami łamać tego prawa nie chcemy" - powiedziała PAP sekretarz okręgu małopolskiego Młodzieży Wszechpolskiej Katarzyna Lekka.
Bohaterów Września- Zawsze Wierni

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » sob lis 26, 2005 6:50 pm

Penny, Suchystaw i Perla jestescie dla mnie prze chujami, dorosle chlopy, kibice jednego klubu, a cisniecie sobie jak dzieci, zerowy poziom, zastanowcie sie co sobie pomysli kibic innego klubu, ktory sobie wejdzie na forum i to zobaczy..wstyd.. :roll:
Obrazek

Perła17

Postautor: Perła17 » sob lis 26, 2005 7:03 pm

BuA SPW pisze:Penny, Suchystaw i Perla jestescie dla mnie prze chujami, dorosle chlopy, kibice jednego klubu, a cisniecie sobie jak dzieci, zerowy poziom, zastanowcie sie co sobie pomysli kibic innego klubu, ktory sobie wejdzie na forum i to zobaczy..wstyd.. :roll:

My tylko wymienamy sie zdaniami w waznej sprawie. nikt i innych klubow nie wejdzie na nasze forum :D .

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » sob lis 26, 2005 7:08 pm

Perła17 pisze:
BuA SPW pisze:Penny, Suchystaw i Perla jestescie dla mnie prze chujami, dorosle chlopy, kibice jednego klubu, a cisniecie sobie jak dzieci, zerowy poziom, zastanowcie sie co sobie pomysli kibic innego klubu, ktory sobie wejdzie na forum i to zobaczy..wstyd.. :roll:

My tylko wymienamy sie zdaniami w waznej sprawie. nikt i innych klubow nie wejdzie na nasze forum :D .
Wyzywanie się od pedałów, albo sugerowanie, wzajemnie, że jesteś Ty on lub ten i pisanie w stylu "Jest marsz, czemu Cię tam nie ma?" to faktycznie wymienianie się zdaniami w waznej sprawie :roll: Najlepiej by było jakbyście wyedytowali swoje posty..
Obrazek

Perła17

Postautor: Perła17 » sob lis 26, 2005 7:09 pm

Około dwustu osób manifestowało w sobotę po południu na Rynku Głównym w Krakowie swoje poparcie dla uczestników zeszłotygodniowego Marszu Równości w Poznaniu.
Uczestnicy manifestacji przez kilkadziesiąt minut stali pod Wieżą Ratuszową w strugach deszczu, skandując hasła o demokracji, potem ułożyli ze zniczy znak pokoju i rozeszli się.

Wiec był legalny, jego organizatorzy dopełnili stosownych formalności. Jak poinformował PAP rzecznik małopolskiej policji Dariusz Nowak, nad zapewnieniem porządku publicznego w obrębie Rynku czuwało 200 policjantów. Nie doszło do żadnych incydentów. W minioną sobotę, wbrew zakazowi władz miasta i województwa, w centrum Poznania kilkaset osób demonstrowało poparcie dla praw mniejszości. Doszło do szarpaniny z policją; kilkudziesięciu uczestników marszu zostało zatrzymanych; zarzucono im udział w nielegalnej manifestacji.

Jak poinformował PAP Samuel J. Nowak z fundacji "Kultura dla Tolerancji", uczestnicy krakowskiego wiecu "chcieli zaprotestować przeciwko łamaniu zasad demokracji i praw człowieka, co miało miejsce podczas poznańskiego marszu równości".

Niektórzy uczestnicy przyszli z transparentami. "Marsz równości idzie dalej", "Homofobia musi odejść", "Uwolnić demonstrację - uwolnić demokrację", "Mamy fobię na homofonię - głosiły hasła wypisane na transparentach. "De-mo-krac-ji nie od-da-my!" - skandowali uczestnicy wiecu. Dziękowali "czeskim i angielskim »zielonym«, którzy demonstrowali przeciwko łamaniu wolności zgromadzeń w Polsce".

"Wasza obecność tutaj jest upomnieniem się o wolność, która jest niezbywalnym prawem każdej osoby, o wolność, do której prawo mają wszyscy, a nie tylko sympatycy koalicji rządzącej. Mówimy dziś głośno »nie« polityce, która opiera się na wykluczeniu wszystkich myślących inaczej. Mówimy +nie+ politykom, którzy rozmawiają ze społeczeństwem poprzez aparat przemocy. Mówimy +nie+ politykom i partiom, które odbierają nam podstawowe prawa, roszcząc sobie słuszność do wskazywania, co jest dobre, a co złe. Dzisiejszy wiec to wielkie »tak« dla demokracji, pluralizmu i wolności. Nie pozwolimy, by państwo odzyskało monopol na jedynie słuszne poglądy" - mówił przez megafon Samuel J. Nowak.

Odczytano także apel Ogólnopolskiego Komitetu Solidarni z Poznaniem, głoszący m.in., że "wiece w różnych miastach kraju są wyrazem protestu przeciw postępującemu procesowi ograniczania i łamania praw człowieka w Polsce".

Oklaskami przywitano obecność młodzieżówki SLD oraz posła Kazimierza Chrzanowskiego, który przybył na wiec, by - jak powiedział PAP - opowiedzieć się za demokracją i przeciw łamaniu praw człowieka. Podobnie zareagowano na wystąpienie przedstawiciela Unii Lewicy.

Organizatorami wiecu "Solidarni z Poznaniem - Reanimacja demokracji" był Ogólnopolski Komitet Solidarni z Poznaniem, któremu poparcia udzieliły Fundacja Kobieca eFKa, Kampania Przeciw Homofonii, Fundacja "Kultura dla Tolerancji" oraz Zieloni 2004.

Przeciwko zorganizowaniu wiecu w Krakowie protestowali członkowie małopolskiej Młodzieży Wszechpolskiej. Zapowiedzieli, że będą się przyglądać wiecowi, nie podejmą jednak żadnych działań, które byłyby niezgodne z prawem. "Żadnej konfrontacji nie będzie, uważamy, że takie imprezy stanowią złamanie prawa o zgromadzeniach, np. poprzez możliwość zakłócenia porządku publicznego lub obrazę moralności, ale sami łamać tego prawa nie chcemy" - powiedziała PAP sekretarz okręgu małopolskiego Młodzieży Wszechpolskiej Katarzyna Lekka.

Krakowscy kombatanci, zgromadzeni w Porozumieniu Organizacji Kombatanckich i Niepodległościowych wystosowali apel do władz samorządowych w całej Polsce "o nieudzielanie dalszych zezwoleń na organizację publicznych imprez promujących homoseksualizm".

W przesłanym PAP apelu napisali, że "Demonstracje te nie mają nic wspólnego z demokratyczną zasadą tolerancji, ani z prawami obywatelskimi, gwarantowanymi przez Konstytucję RP. Są w istocie rzeczy prowokacjami o charakterze politycznym, mającymi na celu destrukcję i destabilizację społeczną". Zdaniem POKiN, "prowadzą do niepokojów i zamieszek ulicznych, wywoływanych całkiem świadomie po to, by konieczna w takich sytuacjach interwencja służb porządkowych pozwoliła na wysunięcie pod adresem obecnych władz zarzutu przekształcenia polski w państwo terroru policyjnego".

Perła17

Postautor: Perła17 » sob lis 26, 2005 7:14 pm

BuA SPW pisze:
Perła17 pisze:

Wyzywanie się od pedałów, albo sugerowanie, wzajemnie, że jesteś Ty on lub ten i pisanie w stylu "Jest marsz, czemu Cię tam nie ma?" to faktycznie wymienianie się zdaniami w waznej sprawie :roll: Najlepiej by było jakbyście wyedytowali swoje posty..

Przepraszam bardzo ale ja nikogo z forumowiczow nie nazwalem pedalem ani nie mowilem"Jest marsz, czemu Cię tam nie ma?" :shock:

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » sob lis 26, 2005 8:48 pm

Perła17 pisze:
BuA SPW pisze:
Perła17 pisze:

Przepraszam bardzo ale ja nikogo z forumowiczow nie nazwalem pedalem ani nie mowilem"Jest marsz, czemu Cię tam nie ma?" :shock:

Buła nie ja zacząłem te polemikę :lol:
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » ndz lis 27, 2005 11:42 am

Samuel J. Nowak z fundacji "Kultura dla Tolerancji" :lol: ... Myślę, że odpowiedniejszym miejscem dla takich "imprez" byłaby ulica Szeroka, ewentualnie Kałuży. Tam czuliby się bardziej swojsko niż na Rynku Głównym, może byliby bardziej tolerowani i oszczędziliby normalnym ludziom konieczności "ręcznego" demonstrowania swojego niezadowolenia z tego typu zgromadzeń. 8)
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

BIMBER

Postautor: BIMBER » ndz lis 27, 2005 1:31 pm

Samuel to pewnie jakiś żyd i w dodatku Nowak.To pewnie jakiś żyd z ameryki zwanej potocznie dzikim zachodem :?
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

suchystaw50

Postautor: suchystaw50 » ndz lis 27, 2005 1:58 pm

pośmiewiskiem to sie staniemy jak sie rozniesie wsród innych kibiców ze admin tej strony lansuje pederastie.
To chyba pierwszy taki przypadek w histori stron kibicowskich.
ps. dlaczego obok Perly, PW i mnie nie wymieniles i jego? Tez niezle mi ciśnie, ale rozumiem kolega by mial za złe?
Suche Stawy-

były ryby

są piłkarze

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » ndz lis 27, 2005 2:06 pm

suchystaw50 pisze:

pośmiewiskiem to sie staniemy jak sie rozniesie wsród innych kibiców ze admin tej strony lansuje pederastie.
To chyba pierwszy taki przypadek w histori stron kibicowskich.
ps. dlaczego obok Perly, PW i mnie nie wymieniles i jego? Tez niezle mi ciśnie, ale rozumiem kolega by mial za złe?
Chodzi Ci o Metala?Metal Ci ciśnie?
Obrazek

Obłomow

Postautor: Obłomow » ndz lis 27, 2005 4:03 pm

METAL pisze:"Kali zajebać krowę...- Dobrze, Kalemu zajebać krowę - Żle"

1) Prezydent dał prawo pałom wlec typa GŁOWĄ PO ZIEMI ? Doczytaj sobie przepisy o zastosowaniu środków przymusu bezpośredniego.
Masz tu linka, żebyś nie musiał szukać: http://www.kgp.gov.pl/prawo/spb.html

2) Panie prawniku zna Pan TAKI akt prawny? Napisze pan z czego to cytat?

"******* gwarantuje też: wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się, wolność wyrażania swoich poglądów, wolność słowa, wolność zrzeszania się i organizowania pokojowych zgromadzeń, uczestniczenia w służbie publicznej, wybierania władz Rzeczpospolitej i pełną informację o działalności organów władzy publicznej."

3) Nazywając kobiety PEDALAMI narażasz się na śmieszność.

cyt: "Marsz zorganizowało 7 dziewczyn w moim wieku. To nie była manifestacja gejów, bo facetów było po prostu mniej. Jednak Pan Prezydent, Pan Wojewoda i Pan Biskup stwierdzili, że stwarzamy zagrożenie. Policja potraktowała nas jak pseudokibiców po meczu. Jeśli taki właśnie ma być porządek w IV RP to oczywiście, że jesteśmy zagrożeniem i to wielkim. Bo my wierzymy w demokrację."

4) nie chce burzyć Twojego świata, ale "poczucie smaku i wartości większosci Polaków" jest nieustannie gwałcone przez zachowanie kibiców na wyjazdach (i nie tylko) - to tez "powinno być zakazane" ?

Merytoryczne pozdro Metal

Ad.1 Jakby chcieli to mogliby ich duzo brutalniej rozpędzić. Mieli tych ludiz powynosić w lektykach? I jakby policja ich nie usuneła to by doszło do starcia z przeciwnikami marszu.
Ad.2 to pewnie konstytucja. Nie oznacza to, że można dosłownie i w całej rozciągłości stosować ten artykuł. Z niego bowiem można wywnioskowac, że zgromadzenia może robić każdy - pedofiel i zoofile też. Sa tez inne przepisy które moga to prawo ograniczać. Poza tym prawo pisane przez czlowieka nie zawsze jest dobre - są wazniejsze prawa - moralne. UStawy norymberskie też byś przestrzegał?
Ad.3 pedały to skrót myslowy. Nie chce mi sie za kazdym razem pisac pedaly i lesbijki. Ten fragment pochodzi z listu uczestnika marszu, lewaka i homoskesualisty Tomasza Szypuły. Z zasady nie wierze żadnemu lewakowi w jego slowa bo to kłamcy. "Pan Biskup" to dobre, Urban chyba mu pomagał to pisać.
Ad. 4 Wyjazdy na mecze to nie parady pedałów. Szkoda porownywać.

No i coś zreztą nie wyszły te wiece ; - w Krakowie jakaś garstka oszołomów z lewackich i niepolskich organziacji. Te dranie chciały jeszcze wiecowac pod pomnikiem poległych stoczniowców w Gdansku. Ich bezczelnośc nie zna granic.

Obłomow

Postautor: Obłomow » ndz lis 27, 2005 4:08 pm

Poza tym zwolennikom tyych parad - Metalowi, Pennyemu i Marcinowi - zalecam wizytę w pobliskich Niemczech na tzw. Christopher Street DAy. Pechowo natrafiłem na taką imprezę w Kolonii. I uwazam, ze nalezy wszytko robić, żeby u nas czegoś takiego na ulicach Krakowa niegy nie było.