Wybory parlamentarne 2015

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

bn

Postautor: bn » pt paź 16, 2015 10:12 pm

Główna:

- KNP ma program,
- spróbuj znaleźć programu KORWIN-u.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob paź 17, 2015 7:50 pm

bn pisze:Główna:

- KNP ma program,

Program Korwina jest niezmienny od lat i zawiera się w trzech słowach.

WOLNOŚĆ - WŁASNOŚĆ - SPRAWIEDLIWOŚĆ

Każdy przepis prawa, ma być oparty od te 3 zasady. Państwo ma być minimalne a jego rola sprowadzać się w zasadzie do 2 rzeczy. Pilnowania bezpieczeństwa i porządku publicznego (armia, policja, służby), pilnowania by ludzie przestrzegali zawieranych pomiędzy sobą umów (sądy)

Dodatkowo, należy przywrócić podstawową zasadę naszej cywilizacji Volenti non fit iniuria

Człowiek jest wolny, jego własność jest święta ot cała filozofia.

A tu w wersji dla tych o wąskich horyzontach myślowych (czytaj pisowców i innych socjalistów :D ), którym trzeba wszystko tłumaczyć.
http://www.partiakorwin.pl/program/

stazyja69

Postautor: stazyja69 » sob paź 17, 2015 10:42 pm

stazyja69 pisze:Czy może ktoś napisać w kilku żołnierskich słowach , czym różni się program KNP od programu Korwina. Jakie są różnice ?

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz paź 18, 2015 3:33 am

Bingo, bez urazy, ale sam masz dość wąskie horyzonty.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz paź 18, 2015 8:24 am

OŻÓG 1950 pisze:Bingo, bez urazy, ale sam masz dość wąskie horyzonty.

Horyzonty mam szerokie, to stan umysłu :)

bn

Postautor: bn » ndz paź 18, 2015 1:51 pm

BINGONH pisze:
bn pisze:Główna:

- KNP ma program,

Program Korwina jest niezmienny od lat i zawiera się w trzech słowach.
(...)
A tu w wersji dla tych o wąskich horyzontach myślowych (czytaj pisowców i innych socjalistów :D ), którym trzeba wszystko tłumaczyć.
http://www.partiakorwin.pl/program/

A ja myślałem że KORWiN istnieje od kilku miesięcy. :) Jak sam widzisz został zamieszczony wczoraj. Sam nie czytałem na razie. Podobno Wipler skopiował program Republikanów po tym jak Berkowicz skompromitował się w Trójce nie wiedząc jak ma być wybierana Rada Stanu która ma zastąpić sejm. Zwolennicy JKM mogą więc zaliczyć zdziwko.

Zresztą czy to jest poważne że ktoś wymyśla program na 8 dni przed wyborami?

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz paź 18, 2015 2:34 pm

Nie wiem, kiedy został wrzucony na stronę. Możliwe, że wczoraj. Gdyby nie Twoja uwaga to bym go nawet nie szukał bo znam go od lat.
Korwin powtarza to z uporem maniak.
Przywrócić zasadzę, że CHCĄCEMU NIE DZIEJ SIĘ KRZYWDA bo z niej wynika praktycznie wszystko, reszta to już drobne techniczne szczegóły.

Z ciekawszych szczegółów
11.4.3. Przejście na czerwonym świetle powinno być dozwolone na ryzyko przechodzącego.
Wreszcie bym mógł się spokojnie rozglądnąć czy mnie coś nie przejedzie a nie patrzyć czy Policji lub Straży Miejskiej w pobliżu nie ma.

bn

Postautor: bn » ndz paź 18, 2015 9:17 pm

BINGONH pisze:Nie wiem, kiedy został wrzucony na stronę. Możliwe, że wczoraj. Gdyby nie Twoja uwaga to bym go nawet nie szukał bo znam go od lat.
Korwin powtarza to z uporem maniak.
Przywrócić zasadzę, że CHCĄCEMU NIE DZIEJ SIĘ KRZYWDA bo z niej wynika praktycznie wszystko, reszta to już drobne techniczne szczegóły.

Zapewne chodzi Ci o bon moty i felietonistykę JKM a nie program partii KORWiN która istnieje zaledwie od kilku miesięcy i wrzucili to wczoraj po kompromitacjach w mediach gdzie Wipler i Berkowicz nie wiedzieli jaki mają program.

Gdyby w tych wyborach można było zagłosować na JKM startującego w JOW-ie albo chociaż w ramach KNP gdzie są ludzie którzy osiągnęli w życiu zawodowym jakiś sukces (Wilk, Dziambor, Najzer, Walicki) to można by było tak zrobić. Patrząc jednak na skład partii KORWiN, skompromitowali by nas tylko jak sekretarz generalny z trąbką na filmiku czy byli posłowie PO i PiSu którzy tam się nie załapali na listę i teraz udają wolnorynkowców.

Piotrek

Postautor: Piotrek » pn paź 19, 2015 5:47 pm

Dziś na swoim fb Korwin na żywo będzie komentował debatę kopaczowej z szydłową. hahahah. może być ciekawie. godz 19:50

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn paź 19, 2015 6:41 pm

Miałem przed chwilą wątpliwą przyjemność słuchać przemówienia Kaczyńskiego w TV.
Brednie, brednie i brednie, ale najlepsze jest to, że z 5 minut gadał o wolności słowa, jak to PO zamykała ludzi za stronę antykomor i hasła na Tuska. Po czym jakaś kobieta chciała mu zadać pytanie i siłą wyrwano jej mikrofon i wyprowadzono z sali. Poszło to w TV.
Ot wolność słowa jak według pisiora...

Obłomow

Postautor: Obłomow » pn paź 19, 2015 9:20 pm

Jakie macie wnioski po debacie? Jak dla mnie Kopacz znokautowana. Nie wytrzymała nerwowo - panika w oczach, podniesiony głos, chamskie przerywanie Szydło.

Piotrek

Postautor: Piotrek » pn paź 19, 2015 10:26 pm

Obłomow pisze:Jakie macie wnioski po debacie? Jak dla mnie Kopacz znokautowana. Nie wytrzymała nerwowo - panika w oczach, podniesiony głos, chamskie przerywanie Szydło.

Na streamie Korwina było 60-65 tys ludzi, a Korwin zasnął. Dużo ciekawiej było u lisa na tvp2, tyle że zbyt mało czasu każdy miał.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn paź 19, 2015 10:27 pm

Kopacz siadła nerwowego, ale lepiej atakowala. Szydlo podanie jak Duda, nakrecona marionetka gadajaca o niczym.
Znacznie lepsza była debata u Lisa. Żywa rozmowa konkretne pytania. Starcia Petru Wipler. Zresztą cały skład mówił konkrety a nie pieprzyl oglniki jak popisy.

Krzycho

Postautor: Krzycho » pn paź 19, 2015 10:49 pm

Kopacz równie żenująca jak Szydło, one nie mają nic do powiedzenia. Szydło jedzie taktyką Dudy, czyli unikanie odpowiedzi i frazesy.
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym