Ogólnohutnicza pomoc

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt lis 23, 2010 12:32 pm

Według mnie te wszystkie wynalazki typu papierosy ziołowe, elektryczne, plastry z nikotyną czy gumy do żucia to jeden wielki pic na wodę. Oczywiście osobom podatnym na sugestie mogą coś pomóc, ale to bardziej na zasadzie, że ktoś sobie wmówi, że to mu pomaga...
A tak naprawdę to dobry interes dla producentów.
Według mnie wszystko w kwestii rzucenia palenia sprowadza się do tego czy ktoś ma silną wolę i czy naprawdę zależy nu na pozbyciu się nałogu, czy ogarnął go tylko słomiany zapał. Wiem, o czym piszę, bo sam palę i zdarzało mi się już rzucać :oops: Raz nawet wytrzymałem 3 miesiące :roll:
I pomyśl nad jednym. Często w telewizji pojawiały się reklamy różnych nicorete czy jak je tam zwał.. Gdyby te specyfiki były naprawdę skuteczne to firma je produkująca powinna zbankrutować, bo każdy, kto by się już skutecznie wyleczył z nałogu więcej by tych produktów nie kupił. Mój kumpel z pracy potrafił mieć pełne usta gum z nikotyną i palić jeden od drugiego...Ale to oczywiście tylko Twoja prywatna sprawa, co sobie kupujesz.
W każdym razie życzę powodzenia w walce z nałogiem. 8)

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » wt lis 23, 2010 5:24 pm

Mam linie telefoniczna na inne nazwisko - poprzedni wlasciciel zmarł. Chce wziasc neostrade jednak konsultant twierdzi iz trzeba przepisac telefon (akt zgonu i inne tego typu papiery), zaś na stronie jest napisane że:
konieczne jest okazanie kurierowi dowodu osobistego. Jeśli nie jesteś abonentem linii konieczne będzie również okazanie tytułu prawnego do lokalu lub zgodę użyczającego lokal.

komu wierzyć? Mial ktos taka sytuacje?

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » wt lis 23, 2010 10:05 pm

Moja firmą kurierską wysyłana jest Netia i faktycznie na wiekszosci paczek z dokumentem zwrotnym jest punkt w ktorym wpisuje się numer i serie dowodu osobistego ,a patrząc z drugiej strony do niedawna placilismy bodajze prad na mojego dziadka , który nie zyje juz 25 lat . Takze sprawa kontrowersyjna
Hutnik Centrum B

pawelhks

Postautor: pawelhks » śr lis 24, 2010 9:49 pm

huteusz pisze:Mam linie telefoniczna na inne nazwisko - poprzedni wlasciciel zmarł. Chce wziasc neostrade jednak konsultant twierdzi iz trzeba przepisac telefon (akt zgonu i inne tego typu papiery), zaś na stronie jest napisane że:
konieczne jest okazanie kurierowi dowodu osobistego. Jeśli nie jesteś abonentem linii konieczne będzie również okazanie tytułu prawnego do lokalu lub zgodę użyczającego lokal.

komu wierzyć? Mial ktos taka sytuacje?

sprawdz regulamin, z chwila smierci poprzedniego uslugobiorcy usluga umowa moim zdaniem powinna wygasnac automatycznie.
nh2010.pl

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr lis 24, 2010 10:09 pm

To fajnie że od kilkunastu lat rachunek jest płacony na zmarłą osobę ;)

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » czw lis 25, 2010 1:26 pm

czy ktoś może z doświadczenia polecić dobre noże kuchenne ?
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw lis 25, 2010 4:54 pm

Cato pisze:czy ktoś może z doświadczenia polecić dobre noże kuchenne ?

noże marki FISKARS, nie są tanie 5-cio pak od 100 zeta wzwyż, zależy od modelu

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » pt lis 26, 2010 12:48 am

Piotrek pisze:
Cato pisze:czy ktoś może z doświadczenia polecić dobre noże kuchenne ?

noże marki FISKARS, nie są tanie 5-cio pak od 100 zeta wzwyż, zależy od modelu

Na przyszłość polecam produkty tej firmy, mam 2 pary nożyczek i szpadel, są po prostu nie do zajebania.
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

TEKLA

Postautor: TEKLA » pt lis 26, 2010 7:40 pm

PITROL pisze:Według mnie te wszystkie wynalazki typu papierosy ziołowe, elektryczne, plastry z nikotyną czy gumy do żucia to jeden wielki pic na wodę. Oczywiście osobom podatnym na sugestie mogą coś pomóc, ale to bardziej na zasadzie, że ktoś sobie wmówi, że to mu pomaga...
A tak naprawdę to dobry interes dla producentów.
Według mnie wszystko w kwestii rzucenia palenia sprowadza się do tego czy ktoś ma silną wolę i czy naprawdę zależy nu na pozbyciu się nałogu, czy ogarnął go tylko słomiany zapał. Wiem, o czym piszę, bo sam palę i zdarzało mi się już rzucać :oops: Raz nawet wytrzymałem 3 miesiące :roll:
I pomyśl nad jednym. Często w telewizji pojawiały się reklamy różnych nicorete czy jak je tam zwał.. Gdyby te specyfiki były naprawdę skuteczne to firma je produkująca powinna zbankrutować, bo każdy, kto by się już skutecznie wyleczył z nałogu więcej by tych produktów nie kupił. Mój kumpel z pracy potrafił mieć pełne usta gum z nikotyną i palić jeden od drugiego...Ale to oczywiście tylko Twoja prywatna sprawa, co sobie kupujesz.
W każdym razie życzę powodzenia w walce z nałogiem. 8)
raz spróbowałem gumy do zucia chyba nicorette i malo sie nie zezygalem ..od roku nie pale rzucilem z dnia na dzien oprocz tego ze przytylem ok 10kg to wszystko ok :) wszystkie plastry gumy epapierosy i inne chujostwa mozna w d..e wsadzic.szkoda pieniedzy.....silna wola.tyle

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt lis 26, 2010 9:24 pm

Jako osoba która po 7 latach palenia rzuciła fajki a po prawie 3 wróciła :D
Stwierdzam że jedyna skuteczna metoda to silna wola.
Obecnie palę okazyjnie i w zasadzie tylko cygaretki.
Te fajki kupiłem na allegro tak na próbę, ciekawa sprawa niby normalny papieros tylko że bez tytoniu nadziany jakimiś ziołami.
W sumie fajny efekt bo po wypaleniu czułem się jak po jakieś inhalacji płuc.

Slav

Postautor: Slav » ndz lis 28, 2010 7:53 pm

Tak samo jak kolega,odradzam gumy i inne tego typu wynalazki...
przy rzucaniu palenia najważniejsza jest silna wola :)
ja mimo ponad 4 letniego stażu palacza szczęśliwie rzuciłem nałóg i ograniczam się jedynie do cygaretek raz na czas... skutecznie oduczają złego nawyku zaciągania się :wink:

PoMpOn eNHa

Postautor: PoMpOn eNHa » pn lis 29, 2010 1:35 pm

Ja wczoraj zapaliłem ostatniego szluga no i od dzisiaj już się tego nie tykam, zobaczymy czy się uda i na jak długo, motywacja jest! :)
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pn lis 29, 2010 7:18 pm

pigułki na recepte tabex sa lepsze niz silna wola :) nie , nikt mi nie placi za reklame
pzdr Osiek

Slav

Postautor: Slav » pn lis 29, 2010 7:31 pm

dzuhas - każdy ma swoją metodę walki z nałogiem,wiadomo :) nieważne jaką,ważne by była skuteczna...choć utarło się że silna wola jest kluczowym czynnikiem...
pytam z ciekawości - próbował ktoś rzucić palenie przez biorezonans magnetyczny? Ja już nie palę,ale znajomy o tym usłyszał i się waha czy nie spróbować...

Awatar użytkownika
Monka

Postautor: Monka » pn lis 29, 2010 7:40 pm

Slav pisze:pytam z ciekawości - próbował ktoś rzucić palenie przez biorezonans magnetyczny? Ja już nie palę,ale znajomy o tym usłyszał i się waha czy nie spróbować...

Ciotka razem z babcią były na tym, ciotka rzuciła od razu, nie paliła z hmm 8 lat gdzieś.
Teraz wróciła do palenia przez stresującą pracę.
Za to babcia oficjalnie twierdziła, że też rzuciła, ale popalała u siebie w pokoju za zamkniętymi drzwiami aż została zdemaskowana :D
Barwy Królewskie Biało-Błękitno-Niebieskie!!