Może teraz ja się wypowiem na ten temat, choć raczej będzie to komentarz do wcześniejszych postów. Jak dla mnie najbardziej racjonalny jest tutaj wpis Aresa, ma On swoje zdanie i nie kieruje się notowaniami sondażowymi. Większość ośrodków badania opinii publicznej była zakładana przez byłych sbeków lub ich potomków. Tak więc już sam ten fakt wiele wyjaśnia. Sam też bym zagłosował na NOP, ale w obecnej sytuacji jest to bez sensu. Mają oni zbyt małą siłę przebicia i wystawiają kandydatów tylko do senatu. Oddanie na nich głosu jest mało opłacalne, równa się z "oddaniem" głosu na POstkomunistów i innych POpaprańców, a co za tym idzie powrotu do układów i sbeckich interesów. Wiele mądrego też napisał mój serdeczny kolega Ożóg

widać, że ma przygotowanie merytoryczne. Nie rzuca sloganami i mądrościami typu: " nie zagłosuje na Pis bo to buraki i debile". Piszecie w swoich postach, że nie podoba, wam się mariaż Pisu z RM i Samoobroną. Trzeba na ten fakt spojrzeć troszeczkę z innej strony. Słuchacze RM to potencjalni wyborcy, nawet nie zajęcie stanowiska wobec słynnych wypowiedzi Ojca Tadeusza pod adresem prezydenta i jego żony nie ma tu nic do rzeczy.Po prostu pewne sprawy trzeba przemilczeć aby później zwyciężyć. Według mnie Radio po wyborach pójdzie w odstawke, wiem że to nieetyczne, no ale cóż.
Teraz sprawa Samoobrony i Lpr, czy Pis coś na tym "małżeństwie z rozsądku" stracił? Nie nic nie stracił, a nawet zyskał. Lpr i Samoobrona zostały"rozsadzone"od wewnątrz i teraz są tylko trupami politycznymi.
Na sam koniec odniosę się do postów Juniora i Glebi_NH_WJ.
Junior a masz jakieś inne metody walki z korupcją , jakoś dotychczasowe tzw. demokratyczne metody nie przynosiły wymiernych skutków.Wiem, wiem sprawa kibiców i karania ich wybryków. No cóż my kibice mamy swoje zasady które nie koniecznie muszą być uznawane przez resztę społeczeństwa. A teraz użytkownik Glebi_NH_, myślę, że nie do końca wiesz co masz za znaczek w swoim obrazku, po twoich wypowiedziach śmiem twierdzić, że nie masz nic wspólnego z ludźmi z pod tego znaku.To tyle z mojej strony. Z prawicowym pozdrowieniem.