Historia nowohuckich osiedli-Jak było kiedyś,jak jest teraz?

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
HKStrusia

Postautor: HKStrusia » pn lut 07, 2005 7:39 pm

Strusia - dawniej wisła/Hutnik teraz niestety psiarnia rządzi

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pn lut 07, 2005 8:42 pm

A ja mam takie pytanie dotyczace Czyzyn. Wiem ze jest tam bardzo liczna ekipa Hutnika i nawet na forum Wisly przyznali ze tam nasi gdzieest tzn wiem ze za rondem czyzynskim ale konkretnie ktore to rejony przeciez czyzyny to kompleks osiedli
z gory dzieki za odp

A.C.A.B

Postautor: A.C.A.B » pn lut 07, 2005 9:43 pm

STALOWE WIERNE HUTNIKOWI paru pojawiło sie na naszym osiedlu żydków ale to tacy kibice co nie chodzą na mecze tak samo jest z psiarnią ich mozna policzyć na palcach jednej dłoni.A jeżeli chodzi o wczesniejsze lata to moje osiedle było 100% za HUTNIK-iem

Awatar użytkownika
Grzesiek_Z.W.

Postautor: Grzesiek_Z.W. » pn lut 07, 2005 10:47 pm

złoty wiek- osiedle podzielone wisła/cracovia choc coraz bardziej do glosu dochodzi craxa! na hutnika chodzi tylko kilka osób!
POZDRO :!:

Awatar użytkownika
Pawel76Nh

Postautor: Pawel76Nh » pn lut 07, 2005 11:14 pm

Grzesiek_Z.W. pisze:złoty wiek- osiedle podzielone wisła/cracovia choc coraz bardziej do glosu dochodzi craxa! na hutnika chodzi tylko kilka osób!

chociaz dobrze ze ktos chodzi
Ciekawy jestem czy mamy jakiegos ,jakis przedstawicielow na os np Kalinowym wysokim kombatantow lotnisku

Awatar użytkownika
Daro

Postautor: Daro » wt lut 08, 2005 1:15 am

Pawel76Nh pisze:
Grzesiek_Z.W. pisze:złoty wiek- osiedle podzielone wisła/cracovia choc coraz bardziej do glosu dochodzi craxa! na hutnika chodzi tylko kilka osób!

chociaz dobrze ze ktos chodzi
Ciekawy jestem czy mamy jakiegos ,jakis przedstawicielow na os np Kalinowym wysokim kombatantow lotnisku

Mamy
Hutnik 1950 KRAKÓW-wiara która przetrwała wszystko

SIWY 1950

Postautor: SIWY 1950 » wt lut 08, 2005 1:07 pm

Oj dawniej na piastow to byly czasy... Ja do teraz pamietam jak w podstawowce biegalismy z chlopakami po szkole w szalikach psiarni przywiazanych do nogi... A dla przykladu podam ciekawostke jak w klasie na 30 osob , 20 bylo za hutnikiem, 5 za wisla a reszta niezrzeszona, bo o sracovii to oczywiscie w tamtych czasach nikt nie slyszal !!!!!!!! TYLKO ZE TO BYLY LATA 90-te...........
FC PORĘBA

Junior

Postautor: Junior » wt lut 08, 2005 3:02 pm

no w połowie 90 lat to Piastów to góra był Hutnik natomiast w dolnej częsći osiedla mieszanka. póxniej zaczęła sie robić Cracovia
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
SEBO_NH_HKS

Postautor: SEBO_NH_HKS » wt lut 08, 2005 4:29 pm

Skarpa zawsze byla jest i bedzie wierna HUTNICZKOWI
choc tez jak na kazdym z osiedli pojawiaja sie bardzo nieliczni "kibice" wisly i cracovi ale ich raczej wszystkich mozna na palcach policzyc
Obrazek

kanarhks

Postautor: kanarhks » wt lut 08, 2005 7:58 pm

KOLOROWE :

mieszkam tu od urodzenia. historia tego osiedla zmieniła się na korzyść........ HUTNIKA. lata 90te to niepodzielne panowanie Wisły. mieli wtedy dobrą i mocną ekipe. czuło się respekt i strach. z meczów jako małolat wracałem z szalikem pod bluzką żeby przypadkiem nie dostać po pysku. teraz czasy sie troche zmieniły. Wisła już nie taka.... Hutnik urósł w siłe, jest nas mniej więcej po równo jednak my jesteśmy grupą zdecydowanie bardziej aktywną. Mam nadzieje że tak pozostanie przez najbliższe lata. oczywiście jak na każdym osiedlu porobiło się paru żydków jednak jest ich naprawde nie wielu (wcześniej na osiedlu Cracovi nie było) i raczej ich piłka nie interesuje.... Tyle o moim osiedlu.
?.......................?

gyl

Postautor: gyl » czw lut 10, 2005 12:10 am

Ja nie jestem z Huty, mieszkam w Starym Podgórzu ale wychowałem się w Łodzi.

Zdążyłem się już w związku z tym przyswyczaić do reakcji ludzi z innych miejsc - jaka to Łódź ch..owa, jaka barbarzyńska, biedna i niebezpieczna a przede wszystkim "eseldowska". Nauczyłem się tego, że takie stereotypowe podejście trzeba olać.

Ludzie i tak naoglądają się tvn-ów i będą "swoje wiedzieć" i żadne tłumaczenia nic nie dadzą - i tak będą na ciebie patrzyć jak na przybysza z miasta trędowatych.

PS. Wydaje mi się, że Prądniki to dwa blokowe osiedla w dawnej dzielnicy Krowodrza...

A.C.A.B

Postautor: A.C.A.B » pt lut 11, 2005 5:15 pm

o willowym się coś troche wypowiem bo to osiedle koło którego mieszkam fakt że tam była wisła ale teraz już jej nie ma bo za wisą byli cyganie którzy się panoszyli po tym osiedlu teraz młodzież z willowego dorosła i przejeła to osiedle i coraz mniej jest już tam wisły.A ta młodzież jest już za HUTNIK-iem.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » sob lut 12, 2005 9:27 pm

Ja proponuję żeby na tym forum tak tego biednego Prądnika nie męczyć.
"kumaci wiedzą o co chodzi" :)

A co do wypowiedzi kanara to... ja tez pamiętam czasy (1 liga) kiedy na Kolorowym rządziła Wisła, kiedyś nawet coś szurali do młodzieży wracającej tramwajem 20 z meczu - co spowodowało lekką lekcję joggingu. Na szczęscie teraz na Kolorowym, bardzo spokojnym osiedlu, ekipa Hutnicza jest mocna i godziwie reprezentowana.

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » ndz lut 13, 2005 2:11 am

Na szczęscie teraz na Kolorowym, bardzo spokojnym osiedlu
Kiedy jest spokojnie to jest, ale bywa też niespokojnie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » ndz lut 13, 2005 10:16 pm

Ja wprowadziłem się na osiedle Centrum A w 1998 i sporo soób kojarzyłem z meczy Hutnika szczerze to kiedyś se nawet próbowałem zkminić kto nie jest za Hutnikiem i doszukałem się paru starszych pasiaków i młodszych psów typowo telewizyjnych :D teraz na mecze chodzi całkiem sporo osób głownie młodych