Wybory 2011

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt paź 04, 2011 6:47 pm

Odnośnie PO...
Obejrzyjcie fragmenty od 28:52 do 32:07 oraz od 45:19 do 45:48.

http://www.youtube.com/watch?v=ZysrHnvLhcU

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt paź 04, 2011 10:23 pm

Nie oglądałem , ale widziałem gdzieś taki komentarz:

Film „Pogarda” należy traktować tylko jako agitkę polityczną, wypuszczoną w dodatku w gorącym okresie przedwyborczym.

bn

Postautor: bn » wt paź 04, 2011 10:23 pm

Ares pisze:Wątpliwe jest że w ogóle przekroczą próg wyborczy, A nawet jeśli jakimś cudem (co już samo z siebie byłoby mega fartem i cudem) to i tak nie będą mieli nic do powiedzenia. Będą sobie działać w sejmie na zasadzie klubu dyskusyjnego, bo nawet na bycie opozycją będą za słabi.(..) Koniec końców zagłosuje pewnie na PiS ale bardziej dla zasady przeciwko PO niż za PiS.

Jak ktoś mówi, że nie głosuje na jakąś partię, bo jej nie popiera to ja to rozumiem, ale jak powodem ma być niższe niż innych poparcie to trochę śmiesznie głosować przeciwko samemu sobie na kogoś beznadziejnego bo ma wysokie poparcie. Głosować na PiS przeciwko PO, to jak nie przymierzając na złość Wiśle przerzucić się na Cracovię bo Hutnik ma mało kibiców ;) Największe marnotrawstwo to w tej chwili oddać głos na PO, PiS czy SLD, czyli mieć pewność że co było to będzie. To już lepiej nie iść w ogóle, niech przynajmniej wiedzą że coś jest nie tak po frekwencji. A dostanie się do Sejmu daje już bardzo dużo, bo dostęp do telewizji. A nawet 3% daje już kasę na działanie.

Awatar użytkownika
KoKoNH

Postautor: KoKoNH » wt paź 04, 2011 11:14 pm

Rok 2015, PO rządzi w Polsce od 8 lat:

Rozmowa w autobusie: - O Siema stary! Dawno Cię nie widziałem. Co słychać ?? - Siema, przesiadłem się na autobus bo nie wyrabiam z tą ceną benzyny 7 zł za litr. - He he no tak cholerny kryzys chyba nigdy się nie skończy, a o LPG nie myślałeś? - Myślałem ale przy cenie 4 zł za litr gazu to dość długo zwraca się ta inwestycja, poza tym w radiu mówili że dług publiczny Polski przekroczył psychologiczną granicę biliona złotych, więc rząd będzie musiał podnieść podatki m.in. akcyze na LPG. - Kolejna podwyżka? No ku@#a! To 25% VAT i podatek katastralny im nie wystarczy? - Ten katastralny to jest masakra jakaś! Nam wyszło 2,5 tyś zł rocznie do zapłaty za nasze obskurne mieszkanie z wielkiej płycie, ale podobno to Unia Europejska kazała wprowadzić, tak samo jak dwukrotną podwyżkę cen prądu bo nie spełniamy jakiś tam limitów CO2. - Nie narzekaj! Ty przynajmniej masz własne mieszkanie, a ja muszę ze starymi mieszkać. W Polsce nie ma teraz żadnej pracy dla ludzi po studiach! - To za granicą sobie poszukaj. Szwagier pracuję w niemieckiej stoczni i sobie chwali, mówi że jest tam mnóstwo roboty i dobrze płacą. A Polaków witają tam z otwartymi ramionami, nawet tych którzy nie znają języka, bo pracujemy dwa razy wydajniej od miejscowych, a płacą nam połowę tego co niemieckim robotnikom, czyli i tak całkiem nieźle. - Kuczę pomyślę, trochę boję się wyjeżdżać ale chyba będzie trzebaâ?Ś bo ta polskość to nienormalnośćâ?Ś tu żyć się nie da! A na wybory idziesz?? - Nie wiem, nie ma na kogo głosować, ale chyba będzie trzeba, byle tylko PIS nie doszedł do władzy. - No! Wtedy to by była dopiero katastrofa!

~Stop POpulistom

Wszyscy na wybory!

ksh72

Postautor: ksh72 » wt paź 04, 2011 11:47 pm

KoKoNH pisze:Rok 2015, PO rządzi w Polsce od 8 lat:

Rozmowa w autobusie: - O Siema stary! Dawno Cię nie widziałem. Co słychać ?? - Siema, przesiadłem się na autobus bo nie wyrabiam z tą ceną benzyny 7 zł za litr. - He he no tak cholerny kryzys chyba nigdy się nie skończy, a o LPG nie myślałeś? - Myślałem ale przy cenie 4 zł za litr gazu to dość długo zwraca się ta inwestycja, poza tym w radiu mówili że dług publiczny Polski przekroczył psychologiczną granicę biliona złotych, więc rząd będzie musiał podnieść podatki m.in. akcyze na LPG. - Kolejna podwyżka? No ku@#a! To 25% VAT i podatek katastralny im nie wystarczy? - Ten katastralny to jest masakra jakaś! Nam wyszło 2,5 tyś zł rocznie do zapłaty za nasze obskurne mieszkanie z wielkiej płycie, ale podobno to Unia Europejska kazała wprowadzić, tak samo jak dwukrotną podwyżkę cen prądu bo nie spełniamy jakiś tam limitów CO2. - Nie narzekaj! Ty przynajmniej masz własne mieszkanie, a ja muszę ze starymi mieszkać. W Polsce nie ma teraz żadnej pracy dla ludzi po studiach! - To za granicą sobie poszukaj. Szwagier pracuję w niemieckiej stoczni i sobie chwali, mówi że jest tam mnóstwo roboty i dobrze płacą. A Polaków witają tam z otwartymi ramionami, nawet tych którzy nie znają języka, bo pracujemy dwa razy wydajniej od miejscowych, a płacą nam połowę tego co niemieckim robotnikom, czyli i tak całkiem nieźle. - Kuczę pomyślę, trochę boję się wyjeżdżać ale chyba będzie trzebaâ?Ś bo ta polskość to nienormalnośćâ?Ś tu żyć się nie da! A na wybory idziesz?? - Nie wiem, nie ma na kogo głosować, ale chyba będzie trzeba, byle tylko PIS nie doszedł do władzy. - No! Wtedy to by była dopiero katastrofa!

~Stop POpulistom

Wszyscy na wybory!

właśnie rząd 8) zapowiedzial ze od nowego roku ropa podrożeje o ponad 20 groszy, więc do 2015 to i ropa przeskoczy 7zł

komentarz Krauzego dokładnie sprzed 3 lat) do wczorajszego programu Lisa z Kaczynskim :wink:

http://grafik.rp.pl/grafika2/200522,207405,3.jpg

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr paź 05, 2011 11:32 am

na kogo glosujemy z tej nowej prawicy ?
pzdr Osiek

ksh72

Postautor: ksh72 » śr paź 05, 2011 11:58 am

dzuhas pisze:na kogo glosujemy z tej nowej prawicy ?

na Terleckiego :wink:

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr paź 05, 2011 12:03 pm

na zadnego "Psa" nie bede glosowal .poza tym pamietam z wyborow na Prezydenta Krk jego pomysl na Hute - pomalowac na kolorowo :)
pzdr Osiek

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr paź 05, 2011 12:22 pm

dzuhas pisze:na kogo glosujemy z tej nowej prawicy ?

http://wybory2011.pkw.gov.pl/geo/120000 ... b=2#tabs-1

PS: Byłem przekonany, że kandydujesz.
Quam dulce et decorum est pro patria mori

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr paź 05, 2011 12:31 pm

zaden mi nic nie mowi wiec bede glosowal na kandydata o godnym zaufania nazwisku - Szatan Jarosław.

natomiast jesli ktos chce glosowac na lewa strone to polecam Hartmana z SLd ( moj byly wykladowca , dobry zawodnik) lub Stupkiewicz Turek Agnieszka od Palikota (kolezanka , tez dobra zawodniczka)
Ostatnio zmieniony śr paź 05, 2011 1:00 pm przez dzuhas, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr paź 05, 2011 12:40 pm

stazyja69 pisze:Nie oglądałem , ale widziałem gdzieś taki komentarz:

Film „Pogarda” należy traktować tylko jako agitkę polityczną, wypuszczoną w dodatku w gorącym okresie przedwyborczym.

No to jak nie oglądałeś to się nie wypowiadaj. Nie prosiłem Cię o obejrzenie całego filmu, a jedynie o zobaczenie dwóch fragmentów, na których nie ma narracji (a więc jaka agitka?!), a jedynie zderzenie dwóch obrazów:

a). Gość z Litwy ostrzega - Tusk to bagatelizuje i wyśmiewa

b). Wrak jest cięty - Miller mówi, że nic nie wie o niszczeniu dowodów przez Rosjan.

Tyle. Bez żadnej narracji. Całe 4 minuty do oglądnięcia.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr paź 05, 2011 12:45 pm

Nowy spot:
http://www.youtube.com/watch?v=GXG24Sda ... r_embedded

Całość z zakłóceń wiecu Andrzeja Gwiazdy:
http://www.youtube.com/watch?v=-oX3BpWY ... _embedded#!

By żyło się lepiej!

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr paź 05, 2011 1:54 pm

dzuhas pisze:........
natomiast jesli ktos chce glosowac na lewa strone to polecam Hartmana z SLd ( moj byly wykladowca , dobry zawodnik) lub Stupkiewicz Turek Agnieszka od Palikota (kolezanka , tez dobra zawodniczka)

Mam tylko nadzieję że koleżanka nie poszła w ślady"Liderki"(kiedyś miała męski organ)swojej listy w Krakowie z ramienia Palikota.
http://www.homopedia.pl/wiki/Anna_Grodzka
Swoją drogą ciekawy zawód .Ja myślałem że jak ktoś działa społecznie to nie zawodowo.Widać nieuświadomiony jestem.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr paź 05, 2011 2:05 pm

OŻÓG 1950 pisze:
stazyja69 pisze:Nie oglądałem , ale widziałem gdzieś taki komentarz:

No to jak nie oglądałeś to się nie wypowiadaj.

Sorki ! Jak nie zapomnę to następnym razem poproszę Cię o możliwość zabrania głosu :wink:

PS. Obstawiam frekfencję na poziomie 45 %
PO - 35 , PIS - 32 , SLD -11 , PSL - 7
PJN - 4 , NP - 3 , RPPalikota - 2 , PPP - 0,5

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr paź 05, 2011 2:06 pm

100 % baba. mozna byc chyba zawodowo pracownikiem socjalnym ale nie bede sie klocil .gdzies tam sie tez "reklamowala" jako bezrobotna ale widze ze zmienila http://www.agnieszkastupkiewiczturek.pl ... php/o-mnie . nie jestem jej kochankiem, ojcem , matka ani wyborca wiec nie bede sie dalej o nia klocil. ave Szatan
pzdr Osiek