Ogólnohutnicza pomoc

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Marcin

Postautor: Marcin » czw lip 21, 2011 9:24 pm

Auta ktore robil w tamtym roku jjeszcze niedawno nie mialy rdzy teraz niewiem bo odszedlem z tej firmy co nimi jezdzilem , a moje robione bylo niedawno i nie moge narzekac. Mechanika moge polecic z czystym sumieniem bo dobrze robi to co trzeba i nie naciaga.

Hutn<IC>y

Postautor: Hutn<IC>y » pt lip 22, 2011 12:10 pm

Ja słyszałem że koło batowic jest jakiś dobry spec od konserwacji auta ,nie wiem dokładnie gdzie niestety,tez chce zakonserwowac swoje ale to jeszcze troche czasu za nim sie do tego zabiore

Awatar użytkownika
Vlepiaj0stro

Postautor: Vlepiaj0stro » pt lip 22, 2011 11:39 pm

Do oddania rama łóżka pod materac 160x200 cm, BlackRedWhite albo Abra, czy coś takiego.

http://img1.classistatic.com/cps/kj/110 ... ce_20.jpeg

bez materaca i stelaża!

Mam komplet wszystkich potrzebnych śrub - nic nie zginęło
Zjechane mocowania boków - rozjechane kilka dziur na kołki/śruby -
gdybym to montował dla siebie to dokupiłbym dodatkowe metalowe kątowniki
i poskręcał na sztywno śrubami.

W zamian mile widziana darowizna na NH2010.
Vlepki, vlepeczki, vlepusie...

pablo

Postautor: pablo » pt lip 29, 2011 11:35 pm

http://www.qype.pl/place/802903-Teatr-L ... os/2351683

ktoś wie ile tam może się ludzi bawić na koncercie?

JaKochamHutnik

Postautor: JaKochamHutnik » sob lip 30, 2011 10:17 am

witam, moze ktos mi polecic jakas dobra domene internetowa, ktora jednoczesnie udostepnia adres mail?

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn sie 08, 2011 7:47 am

Jest może na forum geodeta?
Albo ktoś ma znajomego w tej branży

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » czw sie 18, 2011 8:36 pm

Doradzi ktoś jak najlepiej jechać samochodem do Wiednia i ile wynoszą opłaty drogowe (autostrady w Słowacji, Czechach, Austrii) ?

Andrew

Postautor: Andrew » czw sie 18, 2011 9:24 pm

Do Wiednia ja jeżdżę przez Zyline, Bratyslawe. Śmigasz sobie na Bielsko, Żywiec, potem na granice Zwardoń, i do Żyliny normalna droga. Potem już cały czas autostrada, przez Słowacje i z Bratysławy dalej także. Od granicy jakieś 50km. Mozna tam kombinować, jadąc na Cieszyn, kawałek Czechami ( bez winiety) i na Zyline. W Kasztanowie ( Austria) winieta coś kolo 8E na 10dni, na Słowacji 7 dniowa 7E. Jezeli jedziesz osobowym, bo większym autem musisz wypożyczyć coś ala nasz Viatoll, i elektroniczny pobór.
Kilometrów wychodzi około 500.

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » czw sie 18, 2011 10:53 pm

Andrew pisze:Do Wiednia ja jeżdżę przez Zyline, Bratyslawe. Śmigasz sobie na Bielsko, Żywiec, potem na granice Zwardoń, i do Żyliny normalna droga. Potem już cały czas autostrada, przez Słowacje i z Bratysławy dalej także. Od granicy jakieś 50km. Mozna tam kombinować, jadąc na Cieszyn, kawałek Czechami ( bez winiety) i na Zyline. W Kasztanowie ( Austria) winieta coś kolo 8E na 10dni, na Słowacji 7 dniowa 7E. Jezeli jedziesz osobowym, bo większym autem musisz wypożyczyć coś ala nasz Viatoll, i elektroniczny pobór.
Do Żywca i Zwardonia spoko, tamtą trasę znam, gorzej za granicą, Jest dobrze oznakowana trasa?Te winiety się kupuje na stacji normalnie? Tam w Czechasz czy na Słowacji trzeba mieć jakieś dodatkowe wyposażenie, typu żarówki czy kamizelki itp?

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw sie 18, 2011 11:33 pm

Potrzebuję kupić gitarę klasyczną do nauki gry dla dzieciaka, gdzie kupić, jaką kupić?

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt sie 19, 2011 12:41 am

Piotrek pisze:Potrzebuję kupić gitarę klasyczną do nauki gry dla dzieciaka, gdzie kupić, jaką kupić?

PW

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pt sie 19, 2011 12:57 am

Mam ktos zdolnosci do projektowania flag?

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » pt sie 19, 2011 11:34 am

BuA SPW pisze:
Andrew pisze:Do Wiednia ja jeżdżę przez Zyline, Bratyslawe. Śmigasz sobie na Bielsko, Żywiec, potem na granice Zwardoń, i do Żyliny normalna droga. Potem już cały czas autostrada, przez Słowacje i z Bratysławy dalej także. Od granicy jakieś 50km. Mozna tam kombinować, jadąc na Cieszyn, kawałek Czechami ( bez winiety) i na Zyline. W Kasztanowie ( Austria) winieta coś kolo 8E na 10dni, na Słowacji 7 dniowa 7E. Jezeli jedziesz osobowym, bo większym autem musisz wypożyczyć coś ala nasz Viatoll, i elektroniczny pobór.
Do Żywca i Zwardonia spoko, tamtą trasę znam, gorzej za granicą, Jest dobrze oznakowana trasa?Te winiety się kupuje na stacji normalnie? Tam w Czechasz czy na Słowacji trzeba mieć jakieś dodatkowe wyposażenie, typu żarówki czy kamizelki itp?

Kamizelki trzeba mieć, a jak reszta to nie pamiętam
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

PoMpOn eNHa

Postautor: PoMpOn eNHa » pt sie 19, 2011 2:16 pm

Winnetou pisze:Mam ktos zdolnosci do projektowania flag?

Napisz na PW co mniej wiecej bys na niej chciał, moge cos pokombinować w wolnym czasie :)
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » pt sie 19, 2011 3:26 pm

BuA SPW pisze:Do Żywca i Zwardonia spoko, tamtą trasę znam, gorzej za granicą, Jest dobrze oznakowana trasa?Te winiety się kupuje na stacji normalnie? Tam w Czechasz czy na Słowacji trzeba mieć jakieś dodatkowe wyposażenie, typu żarówki czy kamizelki itp?

Obowiązuje konwencja wiedeńska w świetle której nie musisz już wozić ze sobą za granicę dodatkowych rupieci poza tymi wymaganymi w Polsce (co do kamizelki odblaskowej są podobno różne interpretacje, więc lepiej mieć ze sobą w kabinie). Jak Ci będzie Słowak wciskał pokutę za brak zapasowych żarówek albo niewymiarowy bandaż w apteczce (w Polsce wcale nie jest wymagana) to NIE PODPISUJ MANDATU, bo wtedy godzisz się na to, że milicjant ma rację. Powołaj się na konwencję wiedeńską, a jak będzie rżnął głupa, że nie wie o co chodzi to dzwoń do ambasady lub konsulatu polskiego. Koniecznie sobie wcześniej adresy i numery telefonów do ambasad i konsulatów RP zapisz. Ja zawsze do Wiednia jeździłem przez Chyżne, Dolny Kubin, Martin, Żylinę i dalej autostradą. Jak jedziesz na krótko i nie planujesz wojaży po Austrii to nie musisz kupować ichniejszej winiety - w Bratysławie nie jedź autostradą do granicy tylko starym przejściem "Petrżalka-Berg" i do Wiednia jedziesz porządną jednojezdniową drogą, na którą winieta nie jest wymagana. Tyle że na to przejście trudno jest trafić, zapomnij o drogowskazach na głównej drodze. Najlepiej sobie obczaj trasę do przejścia na googlach i druknij - unikniesz błądzenia i parę ojro na winiecie zaoszczędzisz. Jak będziesz kupował winietę na Słowację to kupuj u Słowaków - tam kosztuje tygodniowa 7EUR=ok.28zł, po polskiej stronie też można kupić, ale tu już cenowo wolna amerykanka, ostatnio jak sprawdzałem to w Chyżnem zaśpiewali sobie chyba 39zł jak dobrze pamiętam. Szerokości.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!