POLITYKA
Moderator: dUfio
Właśnie dowiezdziałem się ze nie mam honoru !
http://www.niezalezna.pl/article/show/i ... iclePage/1
Przeczytam ten artykuł jeszcze kilka razy i uwierzę !
To nie byla wymiana szpiegów to był " Big Brother " - szopka
http://www.rp.pl/artykul/506026_Medialn ... iegow.html
http://www.rp.pl/artykul/506026_Medialn ... iegow.html
stazyja69 pisze:Właśnie dowiezdziałem się ze nie mam honoru !
Ale pierdolenie w tym artkule
Za to Jarosław Kaczyński to człowiek honoru.
Bo ludzie honoru biorą do rządu człowieka na którego potem nasyłają własne służby specjalne.
Komorowski to zły wybór podobnie jak całe PO, ale nie wiem czy Kaczyński nie był by gorszy.
Bo jak mam mieć prezydenta który namawia mnie do wejścia do UE - które faktycznie oznacza organicznie suwerenności, człowieka który swą polityką zagraniczną wspiera ludzi stawiających pomniki mordercą polaków czy wreszcie ma ambicje bycia Ribbentropem bo chce o sprawach Mińska rozmawiać z Moskwą...
To powiem wam że już wolę mieć za prezydenta drobnego polskiego cwaniaczka na łańcuchu WSI
Bo on sobie nie będzie przynajmniej mordy polską flagą wycierał i zasłaniał się patriotyzmem
Jak to mawiał Henryk Kwinto - jak mam już kraść jako bankier czy urzędnik wolę jako złodziej - tak jest uczciwej
Tak Ja też wolę Kwaśniewskiego czy Cimoszewicza bo oni nie są polskimi patriotami i nie udają że nimi są, za to Kaczyński ma się z bóg wie kogo.
Cała ta kampania z chwaleniem Edwarda Gierka, SLD które jeszcze parę lat temu nazywał organizacją przestępczą pokazał iż jest to mały zawistny człowieczek pragnący tylko władzy.
Pokazał to bardziej niż jego rządy kiedy zaprosił do nich Leppera mimo iż zaklinał się że nie będzie koalicji z Samoobroną
Niech was nie zdziwi jak za rok będzie koalicja z SLD
Dziwię się tylko tym wszystkim którzy jeszcze do dziś nie przejrzeli na oczy co wart jest ten człowiek
Z Twojego postu wywnioskowałem, iż:
- jesteś przeciwnikiem UE
- jesteś przeciwnikiem wspierania pomarańczowej rewolucji (przypominam, iż jest to de facto wspieranie prozachodniego kierunku Ukrainy)
- przeciwnikiem działań mających na celu spokojny przesył gazu do Polski przez terytorium Białorusi (+ dochodzi do tego jeszcze sprawa Polaków na Białorusi, w której to sprawie jeszcze nie znalazł się taki mądry, który by wiedział, co tak na prawdę zrobić z tym fantem)
Mając na uwadze zwłaszcza dwie pierwsze pauzy, no to... rozumiem, że wolisz, abyśmy byli pod auspicjami wschodu (Rosja), niż zachodu (UE).
W takim razie, pamiętając kim jest Komorowski i chociażby jak Tusk zareagował na smoleńską tragedię (nijak), to faktycznie PO bardziej Ci pasuje...
Zadziwia mnie to, ponieważ pamiętam jak wychwalałeś Korwina.
Przypominam, że PO według niego to "większe zło".
Widzę tu pewną niespójność w poglądach.
Pozdrawiam (bez napinki
)
- jesteś przeciwnikiem wspierania pomarańczowej rewolucji (przypominam, iż jest to de facto wspieranie prozachodniego kierunku Ukrainy)
- przeciwnikiem działań mających na celu spokojny przesył gazu do Polski przez terytorium Białorusi (+ dochodzi do tego jeszcze sprawa Polaków na Białorusi, w której to sprawie jeszcze nie znalazł się taki mądry, który by wiedział, co tak na prawdę zrobić z tym fantem)
Mając na uwadze zwłaszcza dwie pierwsze pauzy, no to... rozumiem, że wolisz, abyśmy byli pod auspicjami wschodu (Rosja), niż zachodu (UE).
W takim razie, pamiętając kim jest Komorowski i chociażby jak Tusk zareagował na smoleńską tragedię (nijak), to faktycznie PO bardziej Ci pasuje...
Pozdrawiam (bez napinki

...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
Kurwy peowskie już sie Krzyża przed palacem prezydenckim zaczeły czepiać, kosćiół oczywiście nie ma nic przeciwko, wiadomo w komisji majątkowej sobie nawzajem dupy liżą, czarni z tymi trzymają , kto mamonką sypnie, gazeta czosnkowa już zaczeła szczekać, ciekawe czy ulice Warszawy staną sie areną podobnych walk jak u nas przed półwiekiem w Hucie
. Mam nadzieje, że to początek ich końca.

BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan
Oldschool Fan
OŻÓG 1950 pisze:Przypominam, że PO według niego to "większe zło".
W roli ścisłości to jest to bardziej przyszłościowe myślenie i obawa przed tym że PiS wygra za rok. Nie nazwał bym tego poparciem.
W wyniku tego prezydentura znajdzie się w rękach partii reprezentującej bardziej interesy niemieckie, niż polskie – natomiast gospodarka w rękach partii, która zapewne ukradnie znacznie mniej, ale za to na gospodarce zna się raczej średnio.
Czyli: dokładnie odwrotnie, niż powinno być...
OŻÓG 1950 pisze:Z Twojego postu wywnioskowałem, iż:
Pozdrawiam (bez napinki)
1. Tak
2. Tak
3. Temat na nieco dłuższą dyskusje
Chce byśmy byli w pełni niezależni od wschodu jak i zachodu.
Korwina chwale za to iż jest przeciwnikiem Unii, zwolennikiem kary śmierci, szerokiego dostępu do broni palnej i przede wszystkim krytykiem demokracji - nikt poza nim tego nie głosi
Co do poglądów gospodarczych Mikkego nie jestem aż tak skrajnym kapitalistą
Ja nie widzę tej niespójności - po prostu nie ma takiej partii ani nawet człowieka o którym mógłbym powiedzieć że go w pełni popieram
Gdybym był Hiszpanem, Portugalczykiem czy Chilijczykiem nie miał bym z tym problemu, bo oni takich w obecnych czasach mieli
birkut pisze:
miło że zszedłeś z obłoków na moj poziom królu obiektywizmu![]()
![]()
![]()
po pierwsze nie trafiłeś z tą ripostą bo ja nie wierze w takie brednie jak obiektywizm... Wszystko jest mniej lub bardziej subiektywne... Ale ciesze się, że się śmiejesz bo to samo zdrowie szkoda tylko że innych nie rozbawisz...
jak dla GWyborczych i TfŁnów 2 cm (róznicy wzrosu pomiędzy Kaczyńskim i Kwasniewski) rózniło kurdupla od europejczyka klaskaleś w ręce z ubawu,
Skąd wiesz co robiłem ?? Pokazujesz znowu jak nie warto z Tobą dyskutować bo nie rozmawia się z ludźmi którzy chwytają się kłamst jak brak im argumentów... Poczytaj moje posty na temat prezydenta, które napisałem zaraz po katastrofie smoleńskiej a nie kompromituj się tutaj.
a teraz mamy milczeć na temat buractwa twojego prezydenta.
Ja tutaj dostrzegm buractwo ale kogoś innego... wybacz
I znowu miałem nie pisać ale nie lubię jak ktoś imputuje mi słowa których nie wypowiedziałem ani nie napisałem... Kłamca jesteś i tyle

KonradHKS pisze:W roli ścisłości to jest to bardziej przyszłościowe myślenie i obawa przed tym że PiS wygra za rok. Nie nazwał bym tego poparciem.
- mam inne zdanie w tej kwestii
- nigdzie nie nazwałem tego "poparciem"
W dużym skrócie - Korwin stwierdził, iż PiS, to "mniejsze zło", bo mniej nakradnie od PO.
A teraz coś, co pewnie zaskoczy niektórych z Was, ale osobiście (na dzień dzisiejszy) uważam, że najlepiej by było dla Polski, gdyby premierem był Jarosław Kaczyński, a prezydentem Radosław Sikorski. Ale tylko przy takim podziale władzy. Niestety, ale strasznie się obawiam władzy absolutnej PO. Moje obawy potęguje jeszcze nominacja Schetyny, prawej ręki Tuska, na marszałka. Już gdzieś, kiedyś pisałem, że wybór Schetyny na marszałka porównałbym do wyboru na proboszcza parafianina, który przychodzi do kościoła tylko raz w roku - na Boże Narodzenia. Facet dużo zarabia, ale do pracy chodzić nie lubi - woli grać w piłkę (ja to wszystko, zamiłowanie do sportu, rozumiem, ale praca to praca - i to jeszcze taka), no i jeszcze jest zamieszany w aferę hazardową...
Pozdrawiam
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
Posłów PiS, którzy złamali dyscyplinę partyjną i nie głosowali przeciw powołaniu Grzegorza Schetyny na marszałka Sejmu czeka surowa kara. Będą musieli zapłacić 500 zł i, co gorsza, mogą nie zostać wpuszczeni na listy w wyborach parlamentarnych. Wśród nich znalazła się Joanna Kluzik-Rostkowska, szefowa sztabu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego.
Mimo dyscypliny nakazującej głosować przeciwko powołaniu Schetyny, 23 posłów PiS nie głosowało, a 13 się wstrzymało, m. in. Kluzik-Rostkowska. – Ukarano tych, którzy się wstrzymali, i część tych, którzy byli w Sejmie, a nie głosowali, bo np. za szybko wyciągnęli karty. „Za Schetynę" mają płacić 500 zł i więcej – mówią „Rz” działacze. – Poza tym są nieoficjalne groźby niewpuszczenia na listy w wyborach parlamentarnych.
wprost24
Nie taki zły ten aferzysta ?
Mimo dyscypliny nakazującej głosować przeciwko powołaniu Schetyny, 23 posłów PiS nie głosowało, a 13 się wstrzymało, m. in. Kluzik-Rostkowska. – Ukarano tych, którzy się wstrzymali, i część tych, którzy byli w Sejmie, a nie głosowali, bo np. za szybko wyciągnęli karty. „Za Schetynę" mają płacić 500 zł i więcej – mówią „Rz” działacze. – Poza tym są nieoficjalne groźby niewpuszczenia na listy w wyborach parlamentarnych.
wprost24
Nie taki zły ten aferzysta ?
Jerzemu Millerowi też się nie podoba Schetyna ?
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... wojne.html
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... wojne.html