EURO 2012
Moderator: dUfio
Już za chwilę mecz Holandia-Dania. Po cichu liczę na zwycięstwo Duńczyków, bo im kibicuje, choć grupę mają arcytrudną, a i też do potentatów nie należą, więc będzie ciężko.
W drugim meczu mam nadzieją, że niemiecka machina zmiecie reprezentacje Portugalii w której ponoć nie zbyt dobrze się dzieję.
W drugim meczu mam nadzieją, że niemiecka machina zmiecie reprezentacje Portugalii w której ponoć nie zbyt dobrze się dzieję.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo
ksh72 pisze:mimo skladu i calej otoczki nie wyobrazam sobie nie kibicowac reprezentacji POLSKI, a juz kurwa jakims niemaszkom zamiast naszym to porazka
Kibicować można każdemu, a mówienie że ta kadra PZPN-u jest reprezentacją Polski jest co najmniej lekkim nadużyciem.
Jak grają w niej byli reprezentanci Niemiec i Francji to faktycznie obowiązkiem każdego patrioty jest kibicować tej drużynie.
Osobiście ma duży niesmak bo z kadrą PZPN-u się nie utożsamiam ale kibicuje Lewandowskiemu i kilku inny Polakom na mistrzostwach.
A z innych krajów do zawsze na zawsze sympatie ta sama na wszystkich dużych imprezach piłkarskich Sborna i Synowie Albionu.
Jak Aldaris lubi szkopów jego sprawa, ja lubię kacapów i co też mi się oberwie?
Toż nawet poseł partii (której nazwy nie lubię wymieniać) wzywał do bojkotu tej kadry PZPN-u.
A po dwóch dniach EURO zdecydowanie najlepiej wpadli Rosjanie.
Niemcy słabo, co prawda wygrali ale liczyłem na więcej.
Na mistrza typowałem Rosjan lub Niemców po ich pierwszych występach zdecydowanie stawiam na Rosjan i coś czuję (nie wiem czemu) że Irlandia zrobi dużą niespodziankę na euro
Ożóg a według ciebie to dobrze czy źle, że go zawiesili?
A żeby całkiem nie rozmywać to wrzucę dwa ciekawe linki.
Pierwszy o tym jak czarny obywatel UK –były kibol twierdzi że „spotkałem jedynie kilku kibiców o innym niż biały kolorze skóry. Jednym z powodów było to, że obawiali się rasistowskich zachowań ze strony innych angielskich fanów!” Ciekawię mówi tylko chyba za dużo na oglądał się „wojen na stadionach” bo nic tylko derby W C.
http://niezalezna.pl/29584-rosja-jest-z ... chuliganow
A drugi jak nas dyma UEFA i jak nasze dzieci będą spłacać długi za ełro…
http://niewygodne.info.pl/artykul/00127.htm
A żeby całkiem nie rozmywać to wrzucę dwa ciekawe linki.
Pierwszy o tym jak czarny obywatel UK –były kibol twierdzi że „spotkałem jedynie kilku kibiców o innym niż biały kolorze skóry. Jednym z powodów było to, że obawiali się rasistowskich zachowań ze strony innych angielskich fanów!” Ciekawię mówi tylko chyba za dużo na oglądał się „wojen na stadionach” bo nic tylko derby W C.
http://niezalezna.pl/29584-rosja-jest-z ... chuliganow
A drugi jak nas dyma UEFA i jak nasze dzieci będą spłacać długi za ełro…
http://niewygodne.info.pl/artykul/00127.htm
Mówię to co myślę, robię to co mówię
Skoro przez patriotyzm rozumiesz kibicowanie kadrze PZPN,to ja nim nie jestem.
Owszem oglądałem mecz w TV, ale ja się z tą drużyną nie identyfikuję tak samo jak przestał bym kibicować Hutnikowi gdyby prezes dostał w spadku od wujka z ameryki 10 milionów $ i wykupił licencję od Wojciechowskiego. Co jest zresztą bardziej prawdopodobne niż to, że drużyna karierowiczów pod wodzą Dyzmy odniesie sukces piłkarski na tej imprezie.
Jeśli chodzi o Tomaszewskiego to akurat w tej jednej z nielicznych kwestii go popieram przynajmniej nie zmienił zdania nawet, gdy go zawiesili. Właśnie teraz widać, jaką mamy w sejmie opozycję pan premier zaapelował, że podczas jełro zawieszenie broni i wszystkie Jarki, Palikmioty i inne gady siedzą cicho jak mysz pod miotłom. Ale to już historia na dłuższą opowieść i nie w tym temacie…
Owszem oglądałem mecz w TV, ale ja się z tą drużyną nie identyfikuję tak samo jak przestał bym kibicować Hutnikowi gdyby prezes dostał w spadku od wujka z ameryki 10 milionów $ i wykupił licencję od Wojciechowskiego. Co jest zresztą bardziej prawdopodobne niż to, że drużyna karierowiczów pod wodzą Dyzmy odniesie sukces piłkarski na tej imprezie.
Jeśli chodzi o Tomaszewskiego to akurat w tej jednej z nielicznych kwestii go popieram przynajmniej nie zmienił zdania nawet, gdy go zawiesili. Właśnie teraz widać, jaką mamy w sejmie opozycję pan premier zaapelował, że podczas jełro zawieszenie broni i wszystkie Jarki, Palikmioty i inne gady siedzą cicho jak mysz pod miotłom. Ale to już historia na dłuższą opowieść i nie w tym temacie…
BINGONH pisze:
Jak Aldaris lubi szkopów jego sprawa, ja lubię kacapów i co też mi się oberwie?
mozecie nawet wyjazd zorganizowac na ich mecze, w odpowiedzi na wyjazd naszych chlopakow do Czarnogory. No chyba ze wy tylko pomalowac twarze , popcorn i lans na necie

W Huniku grali rozni sprzedawczykowie czy wislackie pilkarzyki pokroju Lewandowskiego, Jalochy, ktorzy mieli Hutnika glebiej niz obecni reprezentanci Polske, a ktorych u nas nie akceptowalem, ale jakos nigdy mi nie przyszlo do glowy zle zyczyc Hutnikowi, nie mowiac o dopingowaniu przeciwnikow.
p.s. tych co maja wyjebane na Euro w pelni rozumiem, bo sam na zaden mecz bym sie nie wybral - nie moje klimaty
taka ciekawostka
http://www.youtube.com/watch?v=VsfJxZSBBYc
jak dla mnie to euro zjebał tusek, który postarał się skłócić polaków i jest mu pewnie całkiem na rękę że kibice mają euro w poważaniu. U mnie na osiedlu jedna prawdziwa flaga w oknie, reszta to reklamy pewnego piwopodobnego napoju-takie czasy, ale gdzie ochrona symboli narodowych??
ps. ostatnio przejeżdżałem pociągiem obok stadionu narodowego, duży solidny, bogaty- jechałem z Malborka do Krakowa(550? km) tylko 11 godzin, co jak na 21 wiek jest czasem dość przyzwoitym....
http://www.youtube.com/watch?v=VsfJxZSBBYc
jak dla mnie to euro zjebał tusek, który postarał się skłócić polaków i jest mu pewnie całkiem na rękę że kibice mają euro w poważaniu. U mnie na osiedlu jedna prawdziwa flaga w oknie, reszta to reklamy pewnego piwopodobnego napoju-takie czasy, ale gdzie ochrona symboli narodowych??
ps. ostatnio przejeżdżałem pociągiem obok stadionu narodowego, duży solidny, bogaty- jechałem z Malborka do Krakowa(550? km) tylko 11 godzin, co jak na 21 wiek jest czasem dość przyzwoitym....
ksh72 pisze:W Huniku grali rozni sprzedawczykowie czy wislackie pilkarzyki pokroju Lewandowskiego, Jalochy, ktorzy mieli Hutnika glebiej niz obecni reprezentanci Polske, a ktorych u nas nie akceptowalem, ale jakos nigdy mi nie przyszlo do glowy zle zyczyc Hutnikowi, nie mowiac o dopingowaniu przeciwnikow.
p.s. tych co maja wyjebane na Euro w pelni rozumiem, bo sam na zaden mecz bym sie nie wybral - nie moje klimaty
W tym kontekstcie porównanie bez sensu, bo Reprezentacja Polski to nie klub gdzie gra się dla pieniędzy.
Według ciebie to może grać cała 11 czarnych wyrwanych z afrykańskiego buszu jako Polska i należy im też kibicować??!!! Jeśli nie to określ proszę procentowo ilu może?
Oczywiście nie mam zamiaru kibicować Rosji, po prostu nie podniecają mnie mecze kadry PZPN.
Ja tylko przypomnę, że ponoć mamy zgodę z jednym niemieckim klubem.
Duńczycy 3 pkt, Niemcy 3 pkt
Z wczorajszych wyników jestem w 100% zadowolony.
A tak na marginesie to w tym momencie biję tysięcznego posta. Wszystkiego najlepszego, ciekawe czy uda mi się dobić do dwóch tysięcy
Duńczycy 3 pkt, Niemcy 3 pkt
Z wczorajszych wyników jestem w 100% zadowolony.
A tak na marginesie to w tym momencie biję tysięcznego posta. Wszystkiego najlepszego, ciekawe czy uda mi się dobić do dwóch tysięcy

"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo
Widzew też ma z ruskimi...
Niemcy są typową drużyną turniejową i zajdą przynajmniej do półfinału,choć ja uważam osobiście,że zdobędą mistrzostwo.Nie wiem jak wygląda drabinka turniejowa,ale na "czarnego konia"obstawiam Rosję.Co do Polski to...Serce nakazuje kibicować,ale jakoś nie identyfikuję się z tą drużyną.Nie podoba mi to że przykładowo przyjedzie jakiś murzyn do naszego kraju,pobędzie parę lat i już gra dla mojego kraju.To samo z tymi "farbowanymi lisami",którzy zwyczajnie gdyby tylko mieli do wyboru grę dla Francji czy też Polski to bez mrugnięcia okiem olaliby naszą reprezentację.Poza tym jeżeli z nich "tacy"Polacy to dlaczego wywiady przeprowadza się z takim Perquisem po francusku lub...angielsku?Co najmniej śmieszne.Dalsza sprawa dlaczego nie identyfikuję się z "reprezentacją PZPN"to działania tych właśnie leśnych dziadków,jak i "szanownego"pana Płemieła,który w ostatnich czasach skutecznie działał by ta "dzicz"kibole z dala była od Euro.Zamykanie stadionów,kibiców.Kary za byle co.Żyjemy w demokratycznym kraju?Chyba już nie...

Ja tam akurat nie mam nic przeciwko grze Polańskiego, Perquisa, Boenischa, Obraniaka, Rogera, Olisadebe czy niedoszłego Arboledy. Razi trochę sposób w jaki zostali dokooptowani do kadry. Pytanie tez o rzeczywistą przydatność tych piłkarzy, choć przyznać trzeba, że w spotkaniu z Grecją na tle drużyny wypadli nieźle.