Covid-19

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » ndz gru 20, 2020 11:19 pm

dUfio pisze:
dUfio pisze:
Winnetou pisze:
dUfio pisze:
dUfio - jestem w stanie zalozyc sie z Toba i z kazdym innym chetnym o zgrzewke dobrego piwa, ze jeszcze w tym kalendarzowym roku rozgrywki pilkarskie w Polsce zostana przerwane z powodu Koronawirusa.

Piwo wypijemy w hutniczym gronie.

Tak jak ustaliliśmy, chodzi o rok kalendarzowy 2020

Brakowało tylko daty startu nowego sezonu

Czyli: jeśli przez koronawirusa esa, 1 i 2 liga w Polsce nie wystartuje w terminie lub będzie odwołana cała kolejka (nie np pojedynczy mecz, tylko cała kolejka) do końca roku 2020 to wygrywasz;)

Czy za "zgrzewkę dobrego piwa" możemy uznać 20 piw w Hattricku na P4 po sparingu? (Gdy już będzie czynny)

dUfio - gratulacje wygrales, wiec musze dotrzymac slowa. Tak oczywiscie, ale mam nadzieje, ze piwo tam nie kosztuje 10 zl lub wiecej :) . Chociaz mam tez propozycje, aby piwo zamienic na cos 40%. Moglibysmy to wypic w trakcie jednego lub kilku sparingow, dzieki czemu % beda skutecznie rozgrzewac nasze organizmy, a my z kolei naszych pilkarzy :D

dUfio

Postautor: dUfio » pn gru 21, 2020 12:03 am

Pasuje, może być 40% na sparingu , dogadamy się jeszcze na którym :twisted:

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pn gru 21, 2020 5:44 pm

Super. Napisz, moze na priv, czy masz jakies preferencje :D

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn gru 28, 2020 10:03 pm

Czy my nie powinniśmy być już w żółtej strefie ?

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » śr gru 30, 2020 4:26 pm

Jak wiarygodne sa testy na koronawirusa moze swiadczyc przypadek skoczka Klemensa Muranki. Badany byl:
- 24.12 - wynik negatywny,
- 26.12 - wynik pozytywny,
- 28.12 - wynik negatywny,
- 29.12 - wynik negatywny.

Czyli jednego dnia jest zdrowy, 2 dni pozniej chory i znowu 2 dni pozniej zdrowy. To sie kupy nie trzyma. Jesli tak bada sie wszystkich ludzi, to do dupy sa te cale testy i statystyki zakazen.

Awatar użytkownika
Rysio NH

Postautor: Rysio NH » śr gru 30, 2020 10:19 pm

Winnetou a u mnie wygladalo to tak: 3.12 test pozytywny izolacja do 12.12. 14.12 test nierozstrzygajacy,zalecenie testu ponownego. 17.12 test pozytywny izolacja do 26.12.Izolacja anulowana przez sanepid 21.12. Test 28.12 nierozstrzygajacy,zlecenie ponownego. Tak dla ostrzezenia,nie robcie testow prywatnie na Zyczkowskiego 16.

Rafał_Hutnik

Postautor: Rafał_Hutnik » czw gru 31, 2020 8:53 am

po cholere robiłeś kolejne testy, skoro pierwszy wyszedł pozytywny ?

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw gru 31, 2020 11:44 am

Szybkie testy mają skuteczność wykrywania 40%, czyli że większe prawdopodobieństwo daje rzut monetą. Ponoć w przychodniach akcja zapisów na szczepienia - personel medyczny próbuje na siłę wciskać ludziom szczepionki.
Liczby covidowe to ściema na maksa, w każdym szpitalu, prosektorium, za pacjenta z covidem jest dodatkowy bonus finansowy, więc wpisują gdzie się tylko da. Ostatnio był przypadek, że kobiecie nie chcieli zrobić badań, gdyż nie chciała mieć covida w karcie choroby. Chodzi tu tylko i wyłącznie o pieniądze.

Awatar użytkownika
Rysio NH

Postautor: Rysio NH » sob sty 02, 2021 12:37 am

Rafal Hutnik, ja dla siebie to wziolem zaswiadczenie od lekarza ze przebylem zakazenie koronawirusem i ze zakonczylem izolacje ale firma w ktorej pracuje wysyla na testy i za nie placi ( 500zl za test ) kazdego pracownika ktory mial koronawirusa. Testujemy sie dotad az testy nie wyjda ujemnie,dlatego u mnie tyle testow.

Rafał_Hutnik

Postautor: Rafał_Hutnik » sob sty 02, 2021 2:10 pm

no to pretensje mozesz miec jedynie do swojego szefostwa.
pomijajac fakt, ze moglbys odmowic kolejnych wymazow, i firma nie moze odsunac takiego pracownika od pracy (tzn moze, ale placi jakbys byl w pracy, nie zadne postojowe,zla czy urlopy)

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » ndz sty 03, 2021 10:35 pm

Rysio NH pisze:Winnetou a u mnie wygladalo to tak: 3.12 test pozytywny izolacja do 12.12. 14.12 test nierozstrzygajacy,zalecenie testu ponownego. 17.12 test pozytywny izolacja do 26.12.Izolacja anulowana przez sanepid 21.12. Test 28.12 nierozstrzygajacy,zlecenie ponownego. Tak dla ostrzezenia,nie robcie testow prywatnie na Zyczkowskiego 16.

Nachodzi mnie kilka mysli:
1) Co to znaczy test nierozstrzygajacy? Albo jest sie chorym albo zdrowym. Podobnie jak w przypadku ciazy. Albo sie w niej jest albo nie.
2)Czy w przypadku testu nierozstrzygajacego kolejny test jest darmowy, w ramach gwarancji, czy ponownie trzeba placic? Bo jesli trzeba placic to to moze byc kolejny walek i naciaganie ludzi na nastepny wydatek.

Awatar użytkownika
Rysio NH

Postautor: Rysio NH » pn sty 04, 2021 1:26 am

Rafal Hutnik dokladnie jest tak jak piszesz,firma placi tak jakbys byl w pracy. Prawdopodobnie 16 nadgodzin ktore mialem miec w tym czasie zamienili na 2 dni urlopu do wykorzystania do konca marca. Winnetou - test nierozstrzygajacy -wszyscy w zakladzie sie nad tym zastanawiamy a cytat z ciaza jest u nas caly czas powtarzany. Za kazdy test czy to nierozstrzygajacy czy pozytywny placa kolejny raz i dalej wysylaja w TAMTO miejsce. Mnie w koncu zapytali czy posiadam samochod i wyslali na parking pod bylym motelem krak.Test przeprowadzilo inne laboratorium.31.12 oczywiscie test ujemny.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn sty 04, 2021 7:23 am

Winnetou pisze:....

1) Co to znaczy test nierozstrzygajacy? Albo jest sie chorym albo zdrowym. Podobnie jak w przypadku ciazy. Albo sie w niej jest albo nie.
...

A tu chyba się pomyliłeś stary koronfobie. Bo w dzisiejszych czasach wszystko jest względne. Nawet płeć bo skoro można być ukrytą kobietą w męskim ciele a chuj mówcie mi od dzisiaj Kaśka a jak mi ktoś powie Piotrek to stary zacofany pisowiec. Więc obiektywnie należy stwierdzić że ktoś może być chory a czuć się zdrowo i być zdrowym a czuć się chorym. Ja też tak miałem na kacu. I chuj z tą biologią kornofoby. A jak komuś nie pasuje do koncepcji i chciałby podyskutować to WYPIERDALAĆ
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pn sty 04, 2021 7:30 am

PITROL pisze:
Winnetou pisze:....

...

A tu chyba się pomyliłeś stary koronfobie. Bo w dzisiejszych czasach wszystko jest względne. Nawet płeć bo skoro można być ukrytą kobietą w męskim ciele a chuj mówcie mi od dzisiaj Kaśka a jak mi ktoś powie Piotrek to stary zacofany pisowiec. Więc obiektywnie należy stwierdzić że ktoś może być chory a czuć się zdrowo i być zdrowym a czuć się chorym. Ja też tak miałem na kacu. I chuj z tą biologią kornofoby. A jak komuś nie pasuje do koncepcji i chciałby podyskutować to WYPIERDALAĆ

Bedziesz siedzial, bedziesz siedzial!

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn sty 04, 2021 7:55 am

Dzisiaj Stoch 1-szy, Kubacki trzeci, Żyła czwarty.

W trzech pierwszych konkursach, Polacy wygrali 2 razy. Ze wszystkich dziewięciu miejsc na podium, Polacy zajęli... pięć, czyli PONAD POŁOWĘ. Dla porównania - Niemcy tylko jedno, Austriacy zero (a przypomnę, że zawody rozgrywane są wyłącznie w Niemczech i Austrii).

Przed ostatnim konkursem turnieju, prowadzi Kamil Stoch, który wyprzedza... Dawida Kubackiego. A w czołowej 10-tce mamy CZTERECH Polaków.

Jeśli Polacy nie zepsują ostatniego konkursu, póki co wszystko wskazuje na to, że to będzie CZWARTY triumf Polski w PIĘCIU ostatnich latach, jeśli mowa o Turnieju Czterech Skoczni.

Jeśli ktoś nie wiedział czemu ,,niektórym" tak bardzo zależało, żeby szybko wysłać całą polską ekipę na kwarantannę zamiast powtórnie przeprowadzić test na koronawirusa -to może to tylko teorie spiskowe..
Mówię to co myślę, robię to co mówię