POLITYKA
Moderator: dUfio
W takim wypadku też oddam swój głos na KWW JKMa bo 4 % w sondażu to już coś
Zresztą gg-nh wytłumaczył że inne okręgi mogą wpłynąć tylko na próg wyborczy Komitetu Majchrowskiego także wszystko w rękach Bieńczyc i Starej Huty.
Tak poza tym to 5 % niewiele daje bo szanse dostania rady są żadne zważywszy że wszystkie miejsca zajmą PIS/PO/Majchrowski. Dopiero wynik koło 7/8% i wyprzedzenie SLD daje cień szansy na mandat.

Tak poza tym to 5 % niewiele daje bo szanse dostania rady są żadne zważywszy że wszystkie miejsca zajmą PIS/PO/Majchrowski. Dopiero wynik koło 7/8% i wyprzedzenie SLD daje cień szansy na mandat.
-
bn pisze:Osobiście mam jeszcze nadzieję, że KWW JKM załapie się do rady miasta. Według ostatniego sondażu ma 4 proc. więc jest szansa. : )
Sondaż wyborów prezydenckich w Krakowie jak najbardziej zadowalający.
Hutnik 1950 KRAKÓW.
A propos podwędzanej :
Paweł Poncyljusz, Adam Bielan i Michał Kamiński zrezygnowali z członkostwa w Prawie i Sprawiedliwości.
http://www.rp.pl/artykul/2,566882_Biela ... z-PiS.html
Paweł Poncyljusz, Adam Bielan i Michał Kamiński zrezygnowali z członkostwa w Prawie i Sprawiedliwości.
stazyja69 pisze:A propos podwędzanej :
Mój obrazek jest komentarzem do tego faktu, widzę, że nie zajarzyłes
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan
Oldschool Fan
łolaboga tylu posłów opuściło ostatnio PiS (i jak podał tefałen wszyscy tacy porządni
) a wie ktoś (bez pomocy wujka google i ciotki yahoo) ile znanych postaci życia politycznego wstąpiło w tym tygodniu do PiSu
tefałen o tym nie krzyczy, a wybiorcza gdzieś małym druczkiem na 14 stronie napisze

tefałen o tym nie krzyczy, a wybiorcza gdzieś małym druczkiem na 14 stronie napisze
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/
birkut pisze:łolaboga tylu posłów opuściło ostatnio PiS (i jak podał tefałen wszyscy tacy porządni) a wie ktoś (bez pomocy wujka google i ciotki yahoo) ile znanych postaci życia politycznego wstąpiło w tym tygodniu do PiSu
![]()
![]()
Masz na myśli politycznego bankruta Janusz Wojciechowskiego?
Fakt że gościu wyglądał na przyzwoitego, za czasów jego pobytu w PSL, uważałem go za człowieka który może zmienić to formację na lepszą.
Wygrał walkę o władzę w PSL-u - przegrał swoją wizję z PSL-owskim betonem, dostał zsyłkę do Europarlamentu - a teraz nie mając już nic do stracenia próbuje się przykleić do tonącego okrętu PIS-u.
Jest to w sumie dobra taktyka wszak PIS będzie tonął troszkę dużej niż Wojciechowski. Zawsze się jeszcze jakiś stołek na następną kadencję załatwi.
Kryzysowe sytuacje to coś pięknego - wtedy wychodzi prawdziwe oblicze człowiek
BINGONH pisze:Masz na myśli politycznego bankruta Janusz Wojciechowskiego?
Fakt że gościu wyglądał na przyzwoitego, za czasów jego pobytu w PSL, uważałem go za człowieka który może zmienić to formację na lepszą.
Cudowne.
Koleś był dobry, ale dlatego, że teraz jest w PiSie to już jest be.
Bingo masz niesamowitą awersję do PiSu. Gdzie tu w ogóle jakieś argumenty merytoryczne?
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
OŻÓG 1950 pisze:Cudowne.
Koleś był dobry, ale dlatego, że teraz jest w PiSie to już jest be.
Bingo masz niesamowitą awersję do PiSu. Gdzie tu w ogóle jakieś argumenty merytoryczne?
Dla mnie każdy kto w obecnej sytuacji przychodzi do PIS-u wystawia sobie złą opinię. PIS w moim mniemaniu to tonący wrak z szalonym kapitanem u steru. Z tego okrętu uciekają już nawet szczury więc tylko ktoś kto już się topi może próbować tam jeszcze wskoczyć i czekać na cud.
Ożóg jak można dyskutować merytorycznie o partii widmo z której niemal co dzień znikają politycy z pierwszego szeregu. Jak można merytorycznie dyskutować o człowiek stojącym na jej czele, zmieniającym zdanie co nowe wybory.
Do wyborów sejmowych z rok bo PO (jak każda formacja u władzy demokratyczniej) będzie odwlekała ich ogłoszenie możliwie jak najdłużej.
Jest szansa że powstanie jakaś prawicowa formacja - realna opozycja do władzy PO i na to liczę
Perła17 pisze:Ożog najlepsze jest to ze on tak nie uwaza, naprawdeJemu klawiatura chyba na zlosc robi, albo to forum ma jakies nadprzyrodzone sily
No już nie przesadzaj

Tłumaczyłem Ci to kiedyś w rozmowie że w przypadku PIS-u vel Kaczyńskiego przeszedłem od minimalenej sympati do wielkie wręcz nienawiści a jest to spowodaowane tym co głosi i mówi ich wódz.
I wcale mnie nie jest do tego tefałen potrzebny mam swój rozum.
PS. Coś tu jeszcze dopisze ale po 22
Problem tkwi w tym że Ty, Ożóg, Penny czy Birkut żyjecie w przekonaniu że jak się nienawidzi PIS-u to jest się fanem PO i odwrotnie.
Przynajmniej tak to odbieram w dyskusjach na forum - a Ja generalnie stoję tyłem do nich wszystkich a to czy się z jednym albo drugim zgadzam w 5, 10, czy 15 procentach to mi lata - bo się generalnie z NIMI WSZYSTKIM NIE ZGADZAM
Ostatnio zmieniony ndz lis 21, 2010 8:24 pm przez BINGONH, łącznie zmieniany 1 raz.
BINGONH pisze:Do wyborów sejmowych z rok bo PO (jak każda formacja u władzy demokratyczniej) będzie odwlekała ich ogłoszenie możliwie jak najdłużej.
Jest szansa że powstanie jakaś prawicowa formacja - realna opozycja do władzy PO i na to liczę
Chyba że wydarzy się coś nieoczekiwanego

A tak na marginesie ciekawe kiedy PSL powie że są opozycją

BINGONH pisze:Ożóg jak można dyskutować merytorycznie o partii...
Jak można merytorycznie dyskutować o człowiek stojącym na jej czele, zmieniającym zdanie co nowe wybory...
ad. 1 Ja bym jednak chciał pogadać merytorycznie. Zwłaszcza, że w takiej dyskusji, według mojej oceny, łatwo można wykazać jak słabą władzą jest PO. Dług publiczny zdaje się, że ciągle rośnie... (a tacy mieli być z nich wielcy fachowcy ds. gospodarki)
ad. 2 Chyba sam w to nie wierzysz.
Któż przyszykował kampanię, jak nie Kluzik i Poncyliusz?
Tylko błagam, nie obwiniaj za to faceta, który przed samą kampanią stracił brata, bratową i kolegów. Na pewno był na jakiś środkach uspokajających, bo aż dziw bierze, że wytrzymał to. Zwłaszcza, że personalne ataki w jego stronę nie ucichły.
Jak się trochę wsłuchasz (tylko, czy zdobędziesz się na to wobec swojej nieprzejednanej nienawiści do PiSu?) to zauważysz, że Jarosław twardo trzyma się swoich przekonań.
PS:
U władzy zdaje się, że jest PO, a tu ciągle dyskusje o PiSie...
W mediach to samo, co pozostawię bez komentarza.
W związku z edycją Twojego posta. Odpowiem też na to:
BINGONH pisze:Problem tkwi w tym że Ty, Ożóg, Penny czy Birkut żyjecie w przekonaniu że jak się nienawidzi PIS-u to jest się fanem PO i odwrotnie.
Przynajmniej tak to odbieram w dyskusjach na forum - a Ja generalnie stoję tyłem do nich wszystkich a to czy się z jednym albo drugim zgadzam w 5, 10, czy 15 procentach to mi lata - bo się generalnie z NIMI WSZYSTKIM NIE ZGADZAM
Nigdy nie twierdziłem, że jesteś fanem PO.
Ubolewam jedynie, że nie dyskutujemy o PO, a prawie cały czas tylko o PiSie.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
- centrum nh