Ogólnohutnicza pomoc

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
Stefek_Burczymucha

Postautor: Stefek_Burczymucha » pn wrz 10, 2012 12:49 am

zależy jaka naprawa i jakich hampli bo będzie spora różnica między np. v-brake a hydrauliczymi tarczówkami
Wasting time is an important part of living.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pn wrz 10, 2012 10:18 am

Czesc
mamy moze na forum jakiegos speca od obicia schodow ? tzn chodzi mi o to zeby na betonowe schody polozyc drewno .
ilosc schodow 14 lub 16 sztuk

Staszek
Kontakt:

Postautor: Staszek » wt wrz 11, 2012 12:41 am

Siema!!! Chciałbym pożyczać czasem CB radio i potrzebuję jakąś dobrą antenę. Możecie mi coś polecić? Rozumiem, że taka zamiana radia pomiędzy pojazdami ze swoimi antenami będzie bezproblemowa (po zestrojeniu anten rzecz jasna)???

Andrew

Postautor: Andrew » wt wrz 11, 2012 8:12 pm

Staszek nienapisales tylko jeszcze do jakiego auta potrzebujesz te antenę.
Jeśli do osobówki to moim zdaniem najlepsze są na magnesie, prędkość do 180 bez problemu wytrzymuje, jak nie używasz to chowasz sobie do bagażnika.
Polecam markę president. W osobówce mam floride wysokość z magnesem jakieś 50cm. Wystarczająco dobra do normalnego użytku. Cena około 150zł, na allegro pewnie znajdziesz taniej.Moim zdaniem mija się z celem ladowanie do osobówki 1.5m anteny na wielkim magnesie, która kupisz na pewno taniej( nawet za 70-80zł), a jakość będziesz miał taka sama. Ciekawym pomysłem jest tez president georgia najmniejsza z sensownych anten na rynku ( około 30cm). Możesz ja umieścić za antena od radia FM i nawet nie widać ze masz CB. Te małe anteny presidenta działają bez żadnego strojenia. Pisze te rzeczy z własnego doświadczenia, ponieważ trochę anten jak i CB radia miałem. Teraz do większego auta zakupiłem presidenta washington - 235zl. Wielkość ponad metr, ale ona wymaga montażu. Wydaje mi się za warto także zainwestować we własne radio. Unidena 520xl kupisz już za jakieś 250zł. Przy wyborze radia warto dołożyć parę groszy aby mieć przełącznik - anl, wygluszacz szumów, bardzo przydatny w szczególności w mieście.

Staszek
Kontakt:

Postautor: Staszek » wt wrz 11, 2012 9:46 pm

Dzięki za rady!!!

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » wt wrz 11, 2012 10:39 pm

ja mam zestaw radio Midland Alan 102, bata mam na 130 cm, Presidenta.
Słowo o radiu - to jest radio robione na częściąch i w technologii Presidenta, natomiast sprzedawane jako Midland. Oszczędność przy bardzo przyzwoitych parametrach. tryb am/fm - użyjesz też za granicą. Szumy albo wysoka czułość - to regulujesz drugim pokrętłem obok głosnosci. Więcej do kręcenia nie ma, przez co radio proste w obsłudze. Antenę mam wielką, ale brałem taką ze względu na duży bagażnik i bezproblemowe chowaine. Po osiedlach dalej szyją prosto z dachu, więc miej to na uwadze przy wyborze. Generalnie jeśli radio potrzebne Ci tylko do sprawdzenia ścieżki to spokojnie króki bacior wystarcza, nie ma sensu dłuższy od metra.
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Piotrek

Postautor: Piotrek » śr wrz 12, 2012 10:27 am

CB Uniden, antena prezydent 0,5 metra. Nie trzeba nic zestrajać. Radyjko polecam nowe kupić. I pamiętaj że nawet najdroższe radio i najdłuższa antena nie zawsze uchronią przed mandatem.

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » śr wrz 12, 2012 2:47 pm

na skrzyżowaniu Wileńskiej i 29 listopada jest duży punkt z radiami, gdzie zestroili mi za free (radio bralem od nich, antenę miałem swoją)
być HUTNIKIEM to być najgorętszym

ten kawałek męczy niekumatych

Awatar użytkownika
Monka

Postautor: Monka » czw wrz 13, 2012 6:11 pm

jak ktos pali papierosy WINSTON i nie bierze udziału w najnowszym konkursie WINSTON GLOBAL to chetnie przygarnę kody znajdujace się pod wieczkiem paczek.
Barwy Królewskie Biało-Błękitno-Niebieskie!!

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » czw wrz 13, 2012 8:27 pm

Cóż za desperacja. Jeżeli tak Ci bardzo zależy na zapalniczkach, które możesz przykładowo za kupony otrzymać, to ja Ci na meczu w sobotę mogę sprezentować kilka sztuk gratis. Styknie? :)
Quam dulce et decorum est pro patria mori

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt wrz 14, 2012 12:15 am

Tu chodzi o emocje związane ze zdobyciem nagrody :wink:

Biega

Postautor: Biega » pt wrz 14, 2012 10:15 pm

Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego o w miarę przystępnych cenach optyka który rzetelnie zrobi badanie wzroku i dopasuje szkła i oprawki.

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt wrz 14, 2012 10:34 pm

badanie wzroku + szkła można w przychodni i to jest darmowe ;) ja znam jedną - ul. Estery 6

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » sob wrz 15, 2012 12:14 am

Znajoma, która pracowała w Optyku na pytanie "Gdzie iść po okulary?" wymieniała małe punkty i zastrzegała "O ile personel się nie zmienił". Więc zapytałem jak to jest z sieciówkami. Powiedziała, że jedyna dobra sieć to Fielman. I tam byłem (Galeria Krakowska). Ceny za oprawki różne, od tanich po oprawki firm typu Lacoste. Ceny szkieł nie wiem, bo nie mam porównania. Badanie darmowe. Ja jestem bardzo zadowolony. Zwłaszcza, że mają fajną gwarancje, włącznie z nowymi okularami jeśli zgubisz stare (chyba 10% wartości to kosztuje wtedy przy zgubieniu).

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » ndz wrz 16, 2012 9:48 pm

Gdzie można wydrukować tanie plakaty a2? Takie do powieszenia w domu, mozliwie maly naklad i cena.