POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » sob sty 15, 2011 7:14 pm

stazyja69 pisze:Jeszcze coś o poprawności politycznej , co prawda mało wiarygodna informacja bo z TVN 24 ;) - ALE...

To, co wymyślają w ameryce północnej i europie zachodniej to nie poprawność polityczna a PARANOJA.
http://www.rp.pl/artykul/593142_Dlaczeg ... geje-.html
Nie bądź homofobem. Ucz się od postępowej Europy i gazety wyborczej
Obrazek
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob sty 15, 2011 11:48 pm

WŁADZE KIELC UCZCIŁY OKUPANTÓW

Władze Kielc uczciły okupantów z Armii Czerwonej w rocznicę tzw. "wyzwolenia" miasta przez sowieckie wojska.

Punktualnie o 12.00 w Kielcach zawyły syreny ku czci żołnierzy Armii Czerwonej, którzy dokładnie 66 lat temu - 15 stycznia 1945 roku wkroczyli do Kielc. "Wyzwoliciele" oprócz kolejnej okupacji przynieśli ze sobą grabieże, setki gwałtów (zgwałcono staruszki i małe dziewczynki, z archiwalnych danych
wynika, że najmłodsza ofiara Sowietów miała 9 lat). Mimo to władze Kielc co roku czczą okupantów. W roku ubiegłym zastępca prezydenta miasta na cmentarzu żołnierzy radzieckich złożył w imieniu władz kwiaty, ku czci "wyzwolicieli" zawyły syreny.

Również w tym roku władze Kielc przygotowały uroczystości w rocznicę wkroczenia do miasta Armii Czerwonej. Warto dodać, że prezydent Kielc Wojciech Lubawski w wyborach kandydował z prawicowego komitetu Porozumienie Samorządowe, a dzięki poparciu Klubu Inteligencji Katolickiej i związanych z kurią mediów (tygodnik Plus Kielce) sporą część jego elektoratu stanowili wyborcy PiS (kandydat tej partii uzyskał zaledwie 12 procent poparcia).

"Prawicowy" komitet prezydenta Kielc w Radzie Miasta współpracuje przede wszystkim z SLD. Marginalizowani są radni Prawa i Sprawiedliwości.

hp

Źródło: http://www.niezalezna.pl/artykul/wladze ... ow/43646/1
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz sty 16, 2011 9:23 pm

Dzisiaj Kościół obchodzi 14 Dzień Judaizmu.
Na temat kwestii żydowskich natrafiłem na ciekawy wpis.

http://antysocjal.blog.onet.pl/Zydzi-i- ... 19984888,n

Oczywiście jakby ktoś był zainteresowany.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn sty 17, 2011 11:36 am

PITROL pisze:Dzisiaj Kościół obchodzi 14 Dzień Judaizmu.
Na temat kwestii żydowskich natrafiłem na ciekawy wpis.

Przepraszam ale który kościół go obchodzi?

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn sty 17, 2011 1:08 pm

BINGONH-Katolicki oczywiście.
PS. A co z Twoim blogiem, jeśli to nie tajemnica? Ponoć zablokowany.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn sty 17, 2011 1:45 pm

PITROL pisze:BINGONH-Katolicki oczywiście.
PS. A co z Twoim blogiem, jeśli to nie tajemnica? Ponoć zablokowany.

Nie wiedziałem że mam aż tylu wiernych czytelników (pw)

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt sty 18, 2011 12:51 am

ad. 1

Odnośnie bloga Binga:

Mój ulubiony wpis:

Bożena Dykiel jako Kolędowa w rewelacyjnej komedii Romana Załuski - Wyjście awaryjne, zwykła mawiać "podłość ludzka nie zna granic"
To ulubione powiedzonko głównej bohaterki ja przerobiłem sobie na "głupota ludzka nie zna granic".
Prawdą jest że i podłość i głupota granic nie znają ale tym razem będzie o głupocie.
Dziś kończy się okres świąteczny, jutro rozpoczyna się powrót do normalnego życia, pracy, szkół.
Co z tym z wiązane jest to okres powrotów do dużych miast.
Nic w tym ani dziwnego ani złego - za to ludzie a wtórują im w tym media (sic!) popisują się swoją bezgraniczną głupotą!
Skoro wszyscy debile nie boję się użyć tego słowa debile wracając jednego dnia o tej samej godzinie!!! - to niech nie mają pretensji do PKP o ścisk w pociągu czy o drogowców za korki!!!.
Stójcie sobie tępe chamy w tych korkach i ściskach cieszy mnie to nie zmienienie.
Wszak jako prawicowiec i miłośnik Rzymu wyznaję zasadzę Volenti non fit iniuria.
Bo można było wrócić wczoraj lub jutro ale skoro wolicie bawić się w sardynki w pociągu to już wasz problem tylko że nie macie prawa narzekać na innych. Bo winna jest wasza głupota nie Oni

Najfajniejsze jest to, że bodajże w Wiadomościach, pokazywali puste, odremontowane wagony, które stały w Warszawie od x miesięcy. Z powodu jakiś bzdurnych zaświadczeń/przepisów nowiutkie wagony stały nieużywane. Tymczasem na wielu trasach pasażerowie skarżyli się, że dostawiono do lokomotywy... za mało wagonów. Ot Polska. Ot świetne zarządzanie.

Wracając do bloga - jeśli chodzi o cytowany wpis, to większych bzdur dawno nie czytałem...

Chyba każdy pociąg ma określoną liczbę miejsc i tyle też biletów powinno być sprzedanych (nie więcej). Cała ta sytuacja to bałagan na kolei. Wystarczyło:
a). dostawić wagony
b). lub oznajmić, że wszystkie bilety wyprzedane.

Tymczasem - każdy kupował bilet, a później przeżywał szok.
Gdyby była jasna informacja - miejsc już nie ma. To ludzie radzili by sobie innymi sposobami, a tak - każdy myśli - "mam bilet, czyli mam zapewnione miejsce", a tu niespodzianka...

Byle wszystkich upchać, tanim kosztem sprzedać jak najwięcej biletów.
Tyle tylko, że to jest oszustwo względem klientów.

ad. 2

Odnośnie wczorajszej już imprezy Komorowskiego na Wawelu:

Notka znaleziona na Facebooku:

Pamiętajmy o zasługach Wisławy
utworzona przez użytkownika Mediowo w dniu 17 styczeń 2011 o 17:16

W styczniu 1953 roku w tzw. "procesie kurii krakowskiej", na ławie oskarżonych zasiadło 4 księży i 3 świeckich z diecezji krakowskiej. Oskarżono ich o "szpiegostwo za amerykańskie pieniądze".

Proces związany był z wieloma innymi aresztowaniami w Kościele Katolickim (również w późniejszym okresie), w trakcie kilkuletniej nagonki, której ofiarą padł również abp Baziak, bp Stefan Rospond, bp Kaczmarek i prymas Wyszyński.

"Szpiedzy w sutannach" czekali już w więzieniu na wyrok, Szymborskiej spieszyło się jednak by zostali zamordowani. Dlatego też w lutym wraz z innymi reżimowymi "intelektualistami" podpisała swoisty "list ponaglający", pełen potępienia dla dywersantów.

Ku jej zmartwieniu tylko 3 z nich (ks. Lelitę, Michała Kowalika i Edwarda Chachlica)skazano na śmierć, na dodatek wyroku nie wykonano. Pozostałych skazano "tylko" na wieloletnie więzienie (ks.Szymonek - dożywocie, ks. Brzycki - 15 lat, ks. Pochopień - 8 lat i Stefania Rospond - 6 lat).

27 stycznia obchodzić będziemy 57 lat od tamtego procesu. Kogo dziś Komorowski nobilituje? Rodziny ofiar?

Ano nie. Nobilituje panią, co to chciała ich śmierci. I to najwyższym polskim odznaczeniem.

Pamiętajmy więc o jej "zasługach".

ad. 3

Odnośnie sytuacji w Polsce (oprócz raportu MAK):

Dzisiaj w RMF słyszałem o tym, że Tusk kombinuje coś z Radą Gospodarczą:

- jej skład nie ma być wyłaniany w drodze konkursów, a przez nominacje
- Rada nie będzie miała żadnej kontroli nad sobą, a jej postępowanie będą gwarantować (cytuję) "autorytety wybrane do Rady"
- całość obradowania wybranych osób przypadać będzie na 5 lat

Czyli de facto - nawet po przegranych wyborach Tusk będzie miał wpływ na naszą gospodarkę.

Czy ktoś może wytłumaczyć dokładnie o co chodzi? Bo tyle tylko usłyszałem w RMFie. Szukałem na necie szczegółów, ale nic nie mogę znaleźć :/

Polecam też (bardzo długi) artykuł pod adresem:
http://www.biznes2biznes.com/?strona=b2 ... =42&id=345

Możecie w nim przeczytać o stanie polskiej gospodarki (podążamy śladem Grecji, a rząd PO-PSL nic nie robi)
Ostatnio zmieniony wt sty 18, 2011 1:03 am przez OŻÓG 1950, łącznie zmieniany 1 raz.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt sty 18, 2011 1:01 am

OŻÓG 1950 pisze:ad. 1

Odnośnie bloga Binga:

Dzięki Ci o drogi kolego za uratowanie części mej twórczość, potomni będą Ci dozgonnie wdzięczni!!!
Właśnie powracam z blogiem i coś z poprzedniego przetrwało

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt sty 18, 2011 1:05 am

Tu masz wszystko:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

Wystarczy wcisnąć "Kopia".

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr sty 19, 2011 10:41 am

To co działo się na specjalnym posiedzeniu połączonych sejmowych komisji ws. katastrofy Tu-154 dniu wczorajszy było żenujące .
I nie mam tu na myśli tylko "popisów " człowieka roku "Gazety Polskiej" p. Antoniego Macierewicza .
Polityka , polityka i jeszcze raz polityka - kampania wyborcza na całego .
Po za jednym politykiem ( nie pamiętam nazwiska ), nikt nie potrafił (nie chciał ) zadać pytania żeby nie opowiadać o swoich "problemach" .
W standardzie na początku pojawiała się teza , a następnie pytanie .
A w odpowiedzi słyszałem to co już wcześniej mówiono i tak dalej i tak dalej.
I to wszystko za nasze podatki .

------------------------------------------------------

Czy ktoś może mi napisać o co kaman ;
Po pięciu latach IPN zawiesił śledztwo w sprawie fabrykowania przez SB dokumentów przeciwko Lechowi Wałęsie.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr sty 19, 2011 2:55 pm

A mnie się podobało jak Macierewicz zmiażdżył Klicha. Nareszcie ktoś miał odwagę wygarnąć prosto w twarz to, co już dawno niektóre osoby powinny usłyszeć. (ale oczywiście to jest moje prywatne zdanie)

-----------------------------

Przed chwilą Tusk w Sejmie powiedział: "Wiemy z historii, że Rosja jest najlepszym partnerem."

Czy na pewno mówił o historii Polski? :shock:

MUSTAFA PL

Postautor: MUSTAFA PL » śr sty 19, 2011 5:30 pm

A mnie się podobało jak Macierewicz zmiażdżył Klicha. Nareszcie ktoś miał odwagę wygarnąć prosto w twarz to, co już dawno niektóre osoby powinny usłyszeć. (ale oczywiście to jest moje prywatne zdanie)

A mnie by cieszyło jak by ktoś wreszcie zmiażdzył Macierewicza bo juz na ta morde patrzec nie moge , jak dla mnie tacy ludzie powinni siedziec w psychiatryku a nie w sejmie . (ale to moje prywatne zdanie) :)
Obrazek Hutnik DYWIZJONU 303 !
thk

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr sty 19, 2011 5:44 pm

Nie wchodzę w polemikę.

Powiem tylko, że Elżbieta Jakubiak jest tak miernym politykiem, że ręce opadają (wnioski wyciągnięte po jej przemówieniach).

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr sty 19, 2011 6:07 pm

OŻÓG 1950 pisze:
-----------------------------

Przed chwilą Tusk w Sejmie powiedział: "Wiemy z historii, że Rosja jest najlepszym partnerem."

Czy na pewno mówił o historii Polski? :shock:

Czy na pewno padły te słowa ?
Czy OŻÓG dokonał manipulacji ?

Ja słyszałem tak ;
Tusk zapewnił, że wiedział dobrze, że Rosja jest tym samym, partnerem jakiego znamy z historii. Dodał, że dla polskiego rządu nie było zadaniem udowadnianie, jak złym partnerem jest Rosja, ale żeby zapewnić jak najlepsze warunki dla skutecznych działań w celu ustalenia prawdy o katastrofie.

A może ja stacyja coś pomyliłem :wink:

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr sty 19, 2011 6:29 pm

Po chu*(za przeproszeniem) miałbym to robić?

Bez jaj. Ani nie jestem politykiem, a Wy moimi wyborcami. Ani nie dostaję za to żadnej kasy. Także trochę wyluzuj.

Możliwe, że się pomyliłem. Będzie gdzieś nagranie w necie, przysłucham się jeszcze raz i, jeżeli się pomyliłem, to przeproszę.

-----------
PS: Wpisuję w googlach i faktycznie możesz mieć rację, przynajmniej tak jest w relacjach prasowych zamieszczonych na stronach www.

-----------
Przyjmijmy, że się pomyliłem. PRZEPRASZAM.

Co powiesz na temat zachowania Niesiołowskiego?
Pikanie jeszcze się nie kończy, a on już wyłącza mikrofon.
Na razie posłom PiS. Przyglądam się, czy posłom innych partii też tak zrobi.
To, co ten gość wyprawia, to jest niebywała buta.