III-ligowcy IV gr. - temat zbiorczy - runda jesienna

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » wt wrz 06, 2005 10:00 am

Obrazek

Paweł Kloc, kapitan III-ligowej Stali Rzeszów opuścił wczoraj Wojewódzki Szpital Specjalistyczny. Na razie nie wiadomo, kiedy zawodnik wróci do gry. Kloc znalazł się na oddziale chirurgii szczękowej 27 sierpnia, po tym jak na rozgrzewce przed meczem z Pogonią Leżajsk doznał pęknięcia kości policzkowej. Tydzień temu piłkarz przeszedł zabieg operacyjny, podczas którego wstawiono mu w kość jarzmową tytanowa płytkę. - Do domu wróciłem w poniedziałek rano, ale w szpitalu muszę pojawić się jeszcze w czwartek, żeby ściągnąć szwy - mówi gracz Stali. - Wtedy też powinienem usłyszeć od lekarza coś konkretnego na temat tego, jak długo potrwa przerwa w grze. Zawodnik uważa, że niedzielny remis 2-2 Stali w Świdniku, choć nie daje pełnej satysfakcji, może być zwiastunem dobrej passy zespołu znad Wisłoka. - Na pierwszy rzut oka punkt to nie jest wiele. Z drugiej strony ta Avia słaba nie jest, zajmuje wysokie miejsce w tabeli, a remis na wyjeździe z takim rywalem nie jest przecież zły. Ważne jest i to, że drużyna grała o wiele lepszą piłkę. A jeśli zespół poprawi styl, na dobre złapie swój rytm gry, będą musiały za tym pójść zwycięstwa - zakończył zawodnik Stali.

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » śr wrz 07, 2005 11:40 am

Piłkarze Tłoków rozegrają dziś w Zamościu zaległy mecz z tamtejszym Hetmanem. Po trzech porażkach z rzędu gorzyczanie mają zamiar zaksięgować w końcu jakąś zdobycz punktową. Pierwotnie mecz miał się odbyć w ramach 4. kolejki, ale na wniosek policji spotkanie przełożono. Gorzyczanie otrzymali dzięki temu dodatkowy tydzień przerwy, ale w weekend nie przerwali fatalnej passy i przegrali u siebie z Sandecją Nowy Sącz 0-2. - Dźwigamy na barkach spory ciężar porażek, ale moi piłkarze mają silne nogi i to ich nie przytłacza - żartuje Janusz Gierach, trener Tłokow. - Choć sytuacja w tabeli jest niewesoła (13 lokata - przyp. red.) drużyna nie straciła morale. Nie rozpamiętujemy przegranych. Zespół zasuwa na treningach i na pewno powalczy w Zamościu. Coach gorzyczan ma pewne problemy kadrowe; z gry wyłączony jest Łukasz Piasecki, przechodzący rehabilitację po urazie mięśni grzbietu, a pod znakiem zapytania stoi występ Anatolija Ławryszyna, który zmaga się z wirusem. - Liczę, że "Tola” jednak zagra. Tak czy siak szykuję pewną niespodziankę dla rywali. Kadra za szeroka nie jest, więc rzecz dotyczyć będzie raczej ustawnienia. Mam nadzieję, że w końcu obudzi się nasz atak, bo na razie gramy po hasłem "Nam strzelać nie kazano”. Hetman jest w jeszcze gorszej sytuacji, niż my więc ostro zawalczy. Czeka nas trudny mecz, ale celujemy w trzy punkty - zakończył Gierach.

Awatar użytkownika
snuff

Postautor: snuff » śr wrz 07, 2005 11:54 pm

7 września 2005, 16:00 - Zamość
Hetman Zamość 1-0 Tłoki Gorzyce
Mariusz Pliżga 18

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pt wrz 09, 2005 10:45 am

W ubiegłym sezonie mecze tych ekip miały olbrzymi ciężar gatunkowy. Obecnie Stal Rzeszów i Tłoki Gorzyce walczą o odmienne cele, ale sobotni mecz i tak ma niemałe znaczeni. Dla gorzyczan mecz 6. kolejki będzie kolejną próbą wydostania się z głębokiego dołka. Podoopieczni Janusza Gieracha w środę w zaległym meczu ulegli 0-1 Hetmanowi i była to ich czwarta przegrana z rzędu. Tłoki przez 380 minut nie strzeliły gola. - Dopadła nas jakaś niemoc. Są sytuacje, ale piłka mija cel - narzeka Michał Gielarek, napastnik gorzyczan. - Stal znamy doskonale, to silna drużyna, ale nie boje się tego meczu. Jako gracz Siarki, jeszcze za trenera Arteniuka wygrywałem na tym stadionie. Teraz też liczę na miłą niespodziankę. Mamy odmłodzony zespół, ale przy światłach fajnie się gra, atmosfera jest inna, dlatego myślę, że drużyna będzie bardziej podekscytowana niż stremowana i nie przegramy. Plan Fabianowskiego. W Stali największą wiedzę o Tłokach posiadają Krystian Lebioda i Wojciech Fabianowski, którzy jeszcze kilka miesięcy temu grali w Gorzycach. - Mam tam wielu kolegów, ale na boisku sentymentów nie będzie - mówi Fabianowski. - Powinniśmy od razu ruszyć do ataku i szybko strzelić gola. Jeśli plan się powiedzie będzie nam się łatwiej grało, jeśli nie może być nerwowo. Jestem jednak optymistą, bo już w Świdniku pokazaliśmy dobrą piłkę. Gramy u siebie, straty do czołówki nie są wielkie, więc trzeba skasować 3 punkty. Nowa sytuacja. Sportowe przysłowie mówi, że wejść na szczyt jest łatwiej, niż bronić pierwszego miejsca. W takiej sytuacji znalazła się Stal Stalowa Wola, od tygodnia lider tabeli. Stalowowolan czeka mecz u siebie z AKS-em Busko Zdrój, beniaminkiem rozgrywek. - Cały tydzień powtarzam, że to nie będzie spacerek, że nie możemy lekceważyć rywala - mówi Sławomir Adamus, trener Stali. - Z drugiej strony ten zespół na pewno jest w naszym zasięgu, do tego ostatnio jakby stracił impet. Wypadałoby to wykorzystać. Kim zagra Wisła. Wyjazdowe mecze czekają Stal-Herb Sanok i Pogoń Leżajsk. Cięższe zadanie stoi przed sanoczanami, którzy zmierzą się z Górnikiem Wieliczka. - Po ograniu rezerw Wisły drużyna bardziej w siebie uwierzyła. Górnik jest wysoko notowany, ale stać nas, żeby z nim powalczyć o wygraną. Remis też będzie dobrym wynikiem - informuje Jerzy Pietrzkiewicz, kierownik Stali. Ze wspomnianą Wisłą zagra Pogoń. - Będziemy walczyć o zwycięstwo - mówi Marcin Szmuc, pomocnik naszej ekipy. - Problem w tym, że pierwsza Wisła ma mecz w sobotę, więc spodziewamy się, że przeciw nam nam może wybiegnąć paru graczy z ekstraklasy. Wtedy może być trudniej, ale nie martwimy się na zapas. Nie przegraliśmy jeszcze meczu i zrobimy wszystko, żeby tę passę przedłużyć.

-------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » sob wrz 10, 2005 1:04 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » sob wrz 10, 2005 1:05 pm

Obrazek

Hutnik74

Postautor: Hutnik74 » sob wrz 10, 2005 6:33 pm

Witam
Gornik - Stal Sanok 1-1 :)
Hetman - Kmita 1-2 :(
Niestety Stal SW - AKS 2-0 :(:( uciekaja
Hutnik Przy Arce

Awatar użytkownika
markow

Postautor: markow » sob wrz 10, 2005 9:24 pm

Stal Rzeszów - Tłoki Gorzyce 5:0

Nie wiem czy my bylismy tacy slabi czy gorzyce takie mocne, kazdy ich jedzie jak moze, tylko my z nimi przegralismy...:( smutne

Hutnik74

Postautor: Hutnik74 » ndz wrz 11, 2005 12:59 am

Wlasnie mnie do dzisiaj zastanawia ta porazka dlaczego tak dostalismy baty :(
Hutnik Przy Arce

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz wrz 11, 2005 8:15 am

Eeech...chyba poprostu nieudany start to był.
Wszyscy pizgają Tłoki, jak chcą...nam akurat nie wyszło :(
Stalówka robi się niebezpieczna! Ktoś przed sezonem o tym pisał, że mają skład na awans - i proszę, będzie ciężki rywal!

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » ndz wrz 11, 2005 8:44 am

Widzicie Nie wierzyliście mi , że Stalówka ma Skład na Awans !! A tu prosze !! :D
Ostatnio zmieniony ndz wrz 11, 2005 8:45 am przez sikorek_nh, łącznie zmieniany 1 raz.
Hutnik 1950 KRAKÓW.

Awatar użytkownika
PrYzU

Postautor: PrYzU » ndz wrz 11, 2005 8:45 am

tłoki do sezonu przygotowywał chyba inny trener, a później coś pomącili ich działacze i teraz lecą równią pochyłom w dół, tak że mielismy lekkiego niefarta... ale i tak cieszy to ze od falstartu pniemy sie powolutku w góre...

.......:twisted:
Hutnik NH KRAKÓW

ps. na WC to ja kupę robię ;)

Awatar użytkownika
Pawel76Nh

Postautor: Pawel76Nh » ndz wrz 11, 2005 9:23 am

A moze sie tak rozleca bo widac ze zle sie tam dzieje i punkty odzyskamy :)
Szkoda naprawde szkoda tych straconych pkt
Powinnismy byc dumni ze z stalowej wywiezlismy remis :)

Awatar użytkownika
PrYzU

Postautor: PrYzU » ndz wrz 11, 2005 9:30 am

pewnie sie nie rozleca ale beda grali na IV lige bo chyba ich nie stac na gre w III. swoją droga szkoda że trafiliśmy akurat na ich dobry start... z drugiej jednak strony lepiej gorzej zacząć a później pokazywać innym jak się gra w piłke i oby nasi chłopcy się rozkręcali z meczu na mecz ;)))
mam tylko nadzieje ze nie jestem niepoprawnym optymistom.....
pozdrawiam

.....:twisted:
Hutnik NH KRAKÓW

ps. na WC to ja kupę robię ;)

telipinus

Postautor: telipinus » ndz wrz 11, 2005 10:20 am

Z tym awansem Stalowej to lekka przesada. Sklad maja niezly, ale w ich awans watpie, a pozycja lidera po 5 kolejkach to jeszcze nic wielkiego. Osobom o slabej pamieci przypominam poczatek ubieglego sezonu...
Co do Tlokow zgadzam sie. Spadna co mnie cieszy.
tylko Hutnik HKS