pawel_nh_zw pisze:Twoje rozważania są w lwiej części słuszne, ale przeceniasz społeczeństwo - publiczne napiętnowanie bez prawnego zakazu jest skuteczne w jakichś 0 procent. Jakby za aborcję nie groziły żadne kary tylko "napiętnowanie społeczne" to chirurdzy i ginekologowie szkoliliby się tylko w aborcji bo popyt byłby gigantyczny. Za duża wolność jest zgubna dla państwa bo przez nią patologia staje się normą. Degeneracja zaszła za daleko by zostawiać ludzi samych sobie.
Zdecydowanie się nie zgodzę.
Twierdzisz że lekarz który jest katolikiem dokonywał by aborcji dla zysku?
Nie wiem czy przeceniam społeczeństwo ale wolę brutalną prawdę niż fikcję.
------------------------------------------------------------------------------------
Ożóg we fragmencie w którym porównałem rządy PO do PIS-u.
Wiem że dla Ciebie nie jest to żadna krytyk ale dla mnie duża.
A z perspektywy ostatnich 6 lat gorzej oceniam 2 lata rządów PIS-u niż 4 lata rządów PO.
Ponadto zamiany jakie zaszły w PIS wskazują na to że ich ewentualny powrót do władzy oznaczał by jeszcze gorszy sposób rządzenia.
Choć tym średnio się martwię bo PIS zgarnie z 25-30% głosów a na 99% nikt z poza "4" do sejmu nie wejdzie, co oznacza że PIS do władzy już nie wróci.
A skoro już się włączyłeś do debaty to powiedz mi jak oceniasz unikanie debat przez Kaczyńskiego?
Bo gadka o jakimś tam centrum programowym jest po prostu śmieszna, a jak już Palikot przyszedł tam z kamerami to go nie wpuścili.
Pomijając poglądy Palikota do których mi bardzo daleko, jak się bawimy w demokracja to szanujmy zasady.
Jego Ruch Poparcia jest takim samy komitetem jak PIS i powinien być traktowany na równi, a nie gadka z tym panem rozmawiać nie będziemy, Korwin jakoś mógł po debatować i co korona mu z głowy spadła?
PIS sobie będzie wybierał gdzie będzie debatował, z kim będzie debatował?