Żużel nareszcie powraca do Huty...

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

murdock

Postautor: murdock » ndz kwie 10, 2005 11:06 pm

No czy im się pojebało to nie wiem, wg mnie w porównaniu do ligowych meczy a jest to 2 liga z nazwy a 3 w rzeczywistości to jest tanio. Na ligowe mecze bilety 12 zł i 8 zł :shock: :shock: :twisted: :evil: :evil:
Mała rozbierzność cen a różnica poziomu zawodów parokrotna :roll:

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » ndz kwie 10, 2005 11:11 pm

O każdym z tych żużlowców słyszałem oprócz... Kołodzieja. Kiedyś jak jeszcze telewizja a dokładniej Polsat wolał puścić wieczorem spotkania żużlowe niż jakieś pierdoły to oglądałem jak wymiatają :)
Obrazek

murdock

Postautor: murdock » ndz kwie 10, 2005 11:16 pm

HaKaeS pisze:O każdym z tych żużlowców słyszałem oprócz... Kołodzieja. Kiedyś jak jeszcze telewizja a dokładniej Polsat wolał puścić wieczorem spotkania żużlowe niż jakieś pierdoły to oglądałem jak wymiatają :)

Janusz Kołodziej to wychowanek Unii Tarnów, nie wiem gdzie teraz jeździ w Polsce, a zagranicą to tylko w jakimś angielskim zespole. Dzisiaj na Polsacie Sport było chyba transmitowane na żywo spotkanie Polonii Bydgoszcz z CKM-em Częstochowa, więc na przyszły weekend sprawdź program i oglądaj jak lubisz ten sport :wink:

giovanni

Postautor: giovanni » pn kwie 11, 2005 5:15 pm

Janusz Kołodzij jeżdzi dalej w drużynie mistrza Polski - Unii Tarnów, jako junior

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » wt kwie 12, 2005 12:19 am

Na stadionie Wandy Kraków we wtorek zostanie rozegrany półfinał eliminacji krajowych do indywidualnych mistrzostw Europy.

Do ścisłego finału awansuje ośmiu najlepszych zawodników turnieju.

Oto pełna lista startowa: 1. Chromik (RKM Rybnik), 2. Protasiewicz (Budlex Polonia Bydgoszcz), 3. Gapiński (Atlas Wrocław), 4. Walasek (Złomrex Włókniarz Częstochowa), 5. Kołodziej (Unia Tarnów), 6. T. Rempała (Marma Polskie Folie Rzeszów), 7. Chrzanowski (Lotos Gdańsk), 8. Huszcza (ZKŻ Kronopol Zielona Góra), 9. Kuciapa (Marma), 10. Robacki (Budlex), 11. Jabłoński (Lotos), 12. Okoniewski (ZKŻ), 13. Węgrzyk (Intar Ostrów Wlkp.), 14. J. Rempała (Unia Leszno), 15. Baran (Marma), 16. Drabik (Złomrex), R1. Stojanowski (ZKŻ), R2. Burza (Unia T.), Jankowski (Unia L.).

Bilety: 15 zł i 12 zł (ulgowy). Początek zawodów o godz. 17.

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » wt kwie 12, 2005 1:56 am

W Tele5 będą przeprowadzane retransmisje(skroty) z wybranyuch meczy żużlowych od ekstraligi po przez 1 lige a skonczywszy na 2 lidze....

Dziś tj we wtorek o godzinie 23:15 będzie można zobaczyć skróty(retransmisje) ze spotkania Wandy z TŻ Lódź

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » śr kwie 13, 2005 12:14 am

Janusz Kołodziej z Unii Tarnów wygrał w Krakowie jeden z dwóch półfinałów eliminacji krajowych Indywidualnych Mistrzostw Europy na żużlu. Zawody zostały przerwane na czterdzieści minut, bo zawodnicy uważali, że tor nie nadaje się do jazdy.

Po czterech biegach eliminacje przerwano. Część żużlowców nie chciała dalej jeździć, twierdząc, że tor jest zbyt miękki, co grozi upadkami.

Przez blisko czterdzieści minut trwały dyskusje na ten temat z sędzią głównym. Ostatecznie zawody wznowiono. Podczas krakowskiej eliminacji nie było ani jednego upadku.

Do finału zakwalifikowało się pierwszych ośmiu, w tym aktualny mistrz Polski Grzegorz Walasek. Najlepszy czas w pierwszym biegu uzyskał Roman Chromik - 71,1. Zawody na stadionie Wandy oglądało 300 widzów.

Wyniki

1. Janusz Kołodziej (Unia Tarnów) 13 pkt
2. Tomasz Piszcz (Sipma Lublin) 11
3. Sławomir Drabik (Złomrex Włókniarz) 11
4. Jacek Rempała (Unia Leszno) 10
5. Andrzej Huszcza (Kronopol Ziel. G.) 9
6. Tomasz Gapiński (Atlas Wrocław) 9
7. Grzegorz Walasek (Złomrex Włókniarz) 9
8. Maciej Kuciapa (Marma Rzeszów) 9
-----
9. Krzysztof Jabłoński (Lotos) 8
10. Łukasz Jankowski (Unia Leszno) 7
11. Roman Chromik (RKM Rybnik) 7
12. Tomasz Rempała (Marma Rzeszów) 7
13. Mirosław Jabłoński (Lotos) 3
14. Stanisław Burza (Unia Tarnów) 2
15. Krzysztof Stojanowski (Zielona Góra) 2
16. Michał Robacki (BTŻ Polonia) 1

Awatar użytkownika
RVN

Postautor: RVN » śr kwie 13, 2005 6:28 am

poraz kolejny `niezawiodła`` maszyna startowa... :roll: :wink: kumaci wiedza:P
>>>RePuBlIc Of MaNcUnIa<<<
Obrazek

Awatar użytkownika
Jakuza
Kontakt:

Postautor: Jakuza » śr kwie 13, 2005 10:54 am

Maszyna startowa zawsze była wielką niewiadomą ale wczoraj rzeczywiście była pierwsza klasa :D
A tak poza tym to moja noga już chyba długo tam nie postanie....wstyd i hańba Nowej Huty. Zupełny brak organizacji - zupełny brak przygotowania toru. A z dobrych źródeł dowiedziałem się iż tor dostał licencję na 2 lata - coś NIESAMOWITEGO a zarazem DRAMATYCZNEGO!!!!!
Wszystkim udzieliły sie fochy zawodników (aczkolwiek całkiem słuszne). Programy meczowe - pokserowane - po prostu szkoda słów i wstyd na całą Polskę bo wczoraj na stadionie?!? było wiele osób z innych żużlowych miast.
Biało - Błękitno - Niebieskie barwy.....Królewskie barwy

Awatar użytkownika
abcdefgh

Postautor: abcdefgh » śr kwie 13, 2005 3:08 pm

no to kaszana :lol: :twisted:
Hutnik SKARPA

Sagram

Postautor: Sagram » śr kwie 13, 2005 6:34 pm

To był dramat. Po co oni się jeszcze ośmieszają i robią taką negatywną reklamę temu b.emocjonjącemu sportowi jakim jest żużel.

pzdr
Hutnik 1950 KRAKÓW

Tomek1950

Postautor: Tomek1950 » śr kwie 13, 2005 7:12 pm

Kiedys jak bylem na meczu Wandy to odpadła ta furtka prowadząca do boxów i musieli ja przyspawać.No ale cóz niema pieniedzy w klubie to sprzet jest kiepski i stadion tez sie rozsypuje niestety ,ale moze przyjda jeszcze lepsze czasy dla żużla w NH
Hutnik 1950 Kraków

Scorpio

Postautor: Scorpio » śr kwie 13, 2005 8:04 pm

Na Wandzie prawie zawsze było kiepsko ze wszystkim... Ale co zrobić? Ponownie wycofać się z rozgrywek, bo przegraliśmy mecz? Bo tor źle przygotowany? Bo maszyna startowa zacięła się po raz kolejny?

Przyznaję, sekcja moze nie jest prowadzona tak dobrze jak powinna, ale od narzekania i wyśmiewania się nic nie poprawi. Prześmiewcom proponuję nie przychodzić na zawody, albo wybrać się na Unię T :twisted: .

Sagram pisze:To był dramat. Po co oni się jeszcze ośmieszają i robią taką negatywną reklamę temu b.emocjonjącemu sportowi jakim jest żużel.

Wiernych kibiców speedwaya w Krakowie jest wielu (na forum też ich kilku dostrzegam), więc kto ma przyjść to przyjdzie i nie zrazi się ani wynikami, ani negatywną reklamą (bo antyreklama to nie tylko niewielka ilość uciułanych punkcików na torze, ale też takie wypowiedzi na forum jak np. Twoja - bez obrazy). Poza tym spotkałem się z sympatią do Wandy ze stronu kibiców innych klubów. Nie tylko w internecie... Niewiele było pytań typu: "Po co wy startujecie jak i tak sie zaraz wycofacie?".

Od 4 lat jestem na (prawie) każdych zawodach. Nie przerażają mnie zbyt drogie bilety (najwyżej odpuszczę sobie 2 paczki fajek), ani perspektywa marnego widowiska sportowego. Wcale się nie wstydzę że kibicuję ostatniej drużynie w Polsce. Nie wstydzę się zabrać na z góry przegrany mecz kogoś, kto nigdy nie był na żużlu.
Przegrywaliśmy, przegrywamy i pewnie będziemy jeszcze długo przegrywać. Ale ja tam będę, bo nieznana siła mnie tam prowadzi.
Tak jak na Suche Stawy...

P.S. Musiałem to napisac :x

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » śr kwie 13, 2005 9:54 pm

Scorpio pisze:Na Wandzie prawie zawsze było kiepsko ze wszystkim... Ale co zrobić? Ponownie wycofać się z rozgrywek, bo przegraliśmy mecz? Bo tor źle przygotowany? Bo maszyna startowa zacięła się po raz kolejny?

Przyznaję, sekcja moze nie jest prowadzona tak dobrze jak powinna, ale od narzekania i wyśmiewania się nic nie poprawi. Prześmiewcom proponuję nie przychodzić na zawody, albo wybrać się na Unię T :twisted: .

Sagram pisze:To był dramat. Po co oni się jeszcze ośmieszają i robią taką negatywną reklamę temu b.emocjonjącemu sportowi jakim jest żużel.

Wiernych kibiców speedwaya w Krakowie jest wielu (na forum też ich kilku dostrzegam), więc kto ma przyjść to przyjdzie i nie zrazi się ani wynikami, ani negatywną reklamą (bo antyreklama to nie tylko niewielka ilość uciułanych punkcików na torze, ale też takie wypowiedzi na forum jak np. Twoja - bez obrazy). Poza tym spotkałem się z sympatią do Wandy ze stronu kibiców innych klubów. Nie tylko w internecie... Niewiele było pytań typu: "Po co wy startujecie jak i tak sie zaraz wycofacie?".

Od 4 lat jestem na (prawie) każdych zawodach. Nie przerażają mnie zbyt drogie bilety (najwyżej odpuszczę sobie 2 paczki fajek), ani perspektywa marnego widowiska sportowego. Wcale się nie wstydzę że kibicuję ostatniej drużynie w Polsce. Nie wstydzę się zabrać na z góry przegrany mecz kogoś, kto nigdy nie był na żużlu.
Przegrywaliśmy, przegrywamy i pewnie będziemy jeszcze długo przegrywać. Ale ja tam będę, bo nieznana siła mnie tam prowadzi.
Tak jak na Suche Stawy...

P.S. Musiałem to napisac :x

Wielki respect dla Ciebie :!:
Jesteś kibicem, który zawsze pozostaje wierny swojej ukochanej drużynie, nie patrząc na wyniki. Taką postawą powinien się wyróżniać każdy prawdziwy kibic
Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Monka

Postautor: Monka » ndz kwie 17, 2005 7:14 pm

dzisiaj przegrana Wandy z SC Trofimov Równe 27-63 :? :roll:
mecz tragedia, co bieg to defekt :?
jeden plus: ani razu się taśma nie popsuła
:wink: :D
Barwy Królewskie Biało-Błękitno-Niebieskie!!