POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lip 18, 2011 11:53 pm

OŻÓG 1950 pisze:
stazyja69 pisze:Premier Jarosław Kaczyński
http://www.youtube.com/watch?v=N2v8_89iM3g

Mnie się podoba, zajebiście otwiera te drzwi hehe

Czy aby otwiera ?
http://www.youtube.com/watch?v=k3jr3MLVd_0

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt lip 19, 2011 1:22 am

plakaty takiego oto nicponia napotkalem ostatnio w Ogrodziencu - doprawdy persona niepokojaca
http://www.zbigniewszaleniec.pl/
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn lip 25, 2011 7:31 pm

Gdy przeczytałem to: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1cb9b
Pomyślałem, że zapomnieli tylko dodać,że był kibolem. Jakże się myliłem.
Jak widać można nawet tą zbrodnie wykorzystać do walki z kibolstwem
:evil:
Walka rządu z piłkarskimi kibicami nie ustaje. Co więcej, już wkrótce konflikt może się dodatkowo zaognić. Politycy chcą nowelizacji kodeksu karnego, która rozszerzałaby karalność za tak zwaną "mowę nienawiści", spotykaną często na piłkarskich stadionach.
Zdaniem Sojuszu Lewicy Demokratycznej, zamach w Norwegii powinien być punktem wyjścia do dyskusji na temat polskiego ekstremizmu, zwłaszcza tego prawicowego. Politycy tej partii apelują o zmiany w kodeksie karnym, które niosłyby za sobą częstsze karanie ludzi otwarcie nawołujących do nienawiści. Sztandarowym przykładem są tu - według Marka Balickiego - piłkarscy kibice!

Od wielu lat widzimy coraz większe przyzwolenie dla ekstremizmów prawicowych, dla treści nawołujących do nienawiści i do przemocy, które pojawiają się w internecie, nawołujących do nienawiści z pobudek rasistowskich, obecnej na stadionach piłkarskich - powiedział "Rzeczypospolitej".

Zdaniem posła, rząd powinien dołożyć wszelkich starań, by wszelkie tego typu zjawiska dusić już w zarodku. Z tego powodu klub SLD przedłożył już projekt zmian w kodeksie karnym. Politycy chcą również natychmiastowego zamykania stron internetowych, w których pojawia się "mowa nienawiści". Za przykład szef biura medialnego SLD Łukasz Naczas podał między innymi witryny neonazistowskiej organizacji Krew i Honor, a także... Narodowego Odrodzenia Polski, legalnie działającej partii politycznej.

Za http://sport.gadu-gadu.pl/5633266281319 ... edium=main

To co się po zamachu dzieje w POprawnych merdiach moim zdaniem prowadzi do jednego:wydarzyło się coś, po czym skołowana publika sama poprosi władze o przykręcenie sobie śruby a dobra władza łaskawie pójdzie ludziskom na rękę. Bo koleś który strzelał na zlocie norweskiej młodzieżówki partyjnej coś tam napisał na Twitterze.I pasowałoby ocenzurować ten Internet dla ogólnego dobra oczywiście.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

dan1950

Postautor: dan1950 » pn lip 25, 2011 7:39 pm

Pitrol, pozwolisz że zacznę jako pierwszy siać nienawiść...."A NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI BĘDĄ WISIEĆ KOMUNIŚCI". Dziękuje za uwagę.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lip 25, 2011 8:10 pm

Mądrości z drugiej strony :
Jeśli władzom Norwegii wystarczy determinacji, by wnikliwie zbadać wszystkie okoliczności piątkowej tragedii, będą musiały poddać analizie również tropy prowadzące do Rosji.
http://cogito.salon24.pl/326969,norwegia-rosyjski-slad

Dan http://www.youtube.com/watch?v=yZhFgn-hn30

Awatar użytkownika
pawel_nh_zw

Postautor: pawel_nh_zw » pn lip 25, 2011 8:28 pm

Jak to czytam to coś się we mnie gotuje. Dopóki takie badziewie jak PO czy PiS jest u koryta, nie możemy mówić, że 20 lat temu w Polsce obalono komunizm. Oby te wybory w końcu coś zmieniły i tak jak w każdym rozwiniętym kraju w Europie do władzy doszła prawica a nie eurosocjalistyczne ścierwo.
Mistrzejowice Hutnika kibice!

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lip 25, 2011 8:42 pm

pawel_nh_zw pisze:Jak to czytam to coś się we mnie gotuje. Dopóki takie badziewie jak PO czy PiS jest u koryta, nie możemy mówić, że 20 lat temu w Polsce obalono komunizm. Oby te wybory w końcu coś zmieniły i tak jak w każdym rozwiniętym kraju w Europie do władzy doszła prawica a nie eurosocjalistyczne ścierwo.

Podobno już niedługo JKM przejmie władzę z kumplami :idea:
Tylko czy dadzą radę obsadzić wszystkie stanowiska ministerialne i nie tylko ?
Zło czyha wszędzie ! A sprzątania jest w kur.. :!:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt lip 26, 2011 1:01 am

dan1950 pisze:Pitrol, pozwolisz że zacznę jako pierwszy siać nienawiść...."A NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI BĘDĄ WISIEĆ KOMUNIŚCI". Dziękuje za uwagę.

Niejaki Leszczyński w GWnie:
"Na miejscu naszych władz wezwałbym w poniedziałek szefa policji i zapytał, co jego ludzie robią, żeby trzymać pod kontrolą prawicowy terroryzm w Polsce. Szaleńców nigdzie nie brakuje".

Prawicowy Chrześcijanin mason nacjonalista ultra-syjonista rolnik, a do tego blondyn :twisted:
To ja jestem popierdolony czy ten świat :!:
Ciekawie jak dziennikarze z g.wna by się odnieśli do tego,ale uwaga cisza http://wiadomosci.wp.pl/kat,128994,titl ... caid=1cb83
Nie zawsze się z tym portalem zgadzam ale trudno w tej kwestii odmówić im racji http://autonom.pl/index.php/artykuly/pu ... ntyrasista

Awatar użytkownika
pawel_nh_zw

Postautor: pawel_nh_zw » wt lip 26, 2011 8:00 am

stazyja69 pisze:
pawel_nh_zw pisze:Jak to czytam to coś się we mnie gotuje. Dopóki takie badziewie jak PO czy PiS jest u koryta, nie możemy mówić, że 20 lat temu w Polsce obalono komunizm. Oby te wybory w końcu coś zmieniły i tak jak w każdym rozwiniętym kraju w Europie do władzy doszła prawica a nie eurosocjalistyczne ścierwo.

Podobno już niedługo JKM przejmie władzę z kumplami :idea:
Tylko czy dadzą radę obsadzić wszystkie stanowiska ministerialne i nie tylko ?
Zło czyha wszędzie ! A sprzątania jest w kur.. :!:

Posłużę się stwierdzeniem z kampanii PiS - czas na odważne decyzje. Kraj jest w zapaści i chyba już każdemu znudził się całkowity brak zmian i inflacja.

Czy wygra PiS, czy KNP, ja będę się cieszył. Zdecydowanie bliżej mi do prawdziwej chadecji niż do komuchów czy jakiegoś bezideowego tałatajstwa. (czekam na ABW)

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt lip 26, 2011 12:51 pm

Dobra skoro ONI wykorzystują masowe morderstwo do swoich celów to można też w drugą stronę oto przykład
Obrazek

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt lip 26, 2011 10:39 pm

Stanowisko KNP w sprawie podniesienia płacy minimalnej

Rząd proponuje podniesienie płacy minimalnej do 1500 zł brutto miesięcznie, czyli o 114 zł w stosunku do obecnego minimalnego wynagrodzenia (1386 zł brutto). Taka podwyżka oznacza, że koszt ponoszony przez pracodawcę zatrudniającego pracownika z pensją minimalną wzrośnie aż o 135,06 zł miesięcznie.
Przy obecnie obowiązujących przepisach zatrudnienie pracownika na umowę o pracę zawsze łączy się z dużym kosztem po stronie pracodawcy. Podnoszenie płacy minimalnej tylko zwiększa ten koszt, co nieuchronnie prowadzić musi do wzrostu bezrobocia – redukcji liczby etatów, lub zatrudniania pracowników w niepełnym wymiarze godzin. Alternatywą może być podniesienie ceny i przerzucenie tych kosztów na konsumenta. Jednak zawsze, niezależnie od wybranego przez pracodawcą rozwiązania, stratni będą wszyscy, a pracownik de facto będzie zarabiał mniej niż przy niższej płacy minimalnej – przecież i jego dotknie wzrost cen spowodowany podniesieniem minimalnego wynagrodzenia.
„Postulowanie wyższej płacy minimalnej jest tak naprawdę tandetnym chwytem marketingowym – wygląda to ładnie, bo nominalnie zarobić będzie można więcej, ale w rzeczywistości jest to działanie na szkodę właśnie tych zarabiających najmniej, “ mówi Tomasz Dalecki, rzecznik Nowej Prawicy.
Płaca minimalna, której wysokość regulowana jest przez państwo jest w ogóle rozwiązaniem złym, ponieważ powoduje, że miejsc pracy jest mniej niż mogłoby być. Zaś dalsze jej podnoszenie może jedynie doprowadzić do pogorszenia i tak złej sytuacji gospodarczej kraju oraz ubożenia społeczeństwa. „W interesie każdego jest to by ludzie mieli pracę, by zarabiali dość by utrzymać siebie i swoje rodziny i by żyć godnie. Podnoszenie płacy minimalnej jest krokiem dokładnie w przeciwną stroną, “ stwierdza Michał Biegała, wiceprezes Regionu Mazowieckiego KNP.
nowaprawica.org.pl

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr lip 27, 2011 11:01 am

http://niezalezna.pl/13658-o-sp-marku-r ... i-bblidzie

Ile jeszcze jebane komuchy bedą robiły z tej kobiety męczennice...????
Pierdolona komuna wszechobecna i niezniszczalna. Po 89 kurwy powinny mieć zakaz piastowania wszelakich funkcji publicznych a spora ich część powinna zawisnąć na drzewach. Brzydze się tym czerwonym robactwem

Awatar użytkownika
pawel_nh_zw

Postautor: pawel_nh_zw » śr lip 27, 2011 11:16 am

Najsmutniejsze jest to, że ten sam naród, który za czasów komuny w swojej większości bezbłędnie demaskował wszelkie medialne kłamstwa i manipulacje, dziś zdaje się być bezradnym i ulegać podobnym sztuczkom.

Tyle przerażającej prawdy... Zdurnienie polskiego społeczeństwa sięgnęło szczytu, nawet ludzie na pozór inteligentni tego nie widzą. Dlatego boję się, że te wybory nie przyniosą zmiany :x.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr lip 27, 2011 6:34 pm

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw lip 28, 2011 1:23 pm

pawel_nh_zw pisze:
Najsmutniejsze jest to, że ten sam naród, który za czasów komuny w swojej większości bezbłędnie demaskował wszelkie medialne kłamstwa i manipulacje, dziś zdaje się być bezradnym i ulegać podobnym sztuczkom.

Tyle przerażającej prawdy... Zdurnienie polskiego społeczeństwa sięgnęło szczytu, nawet ludzie na pozór inteligentni tego nie widzą. Dlatego boję się, że te wybory nie przyniosą zmiany :x.

A które przyniosły?