DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść
Moderator: dUfio
Andrew pisze:Karczma Antolka, jadac na Warszawe po prawej stronie, żarcie dobre, tylko ceny dość wysokie. Ten zajazd co Simon pisze to za światłami w Miechowie na szczycie góry , skręcasz w prawo, po lewej jest sklep spożywczy, a po prawej knajpa, na polu mały plac zabaw. Jedzenie też ok
jest karuzela?
pzdr Osiek
BuA SPW pisze:A gdzie można jechać za Kraków na dobrą kawę i do fajnego miejsca http://wypoczynek.turystyka.pl/bieszczady.html ?
Do np Magillo. Na trasie Wieliczka - Gdów też jest fajny zajazd, w samej Wieliczce przy "obwodnicy" Pod Wielką Solą, Chochołwy Dwór

Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2018 3:16 pm przez jarkonh, łącznie zmieniany 1 raz.

Mówisz o tym Magillo gdzie jest podobno tacka specjalności czy cos takiego i duzo miecha za dobra cene?jarkonh pisze:BuA SPW pisze:A gdzie można jechać za Kraków na dobrą kawę i do fajnego miejsca?
Do np Magillo. Na trasie Wieliczka - Gdów też jest fajny zajazd, w samej Wieliczce przy "obwodnicy" Pod Wielką Solą, Chochołwy Dwóri spacer po dolinie Będkowskiej, w okolicach Ojcowa też jest kilka miejsc i okolica fajna na relaks.

Ci co na Błoniach co jakiś czas wielką pizzę robią i mają zwierzyniec w lokalu.
Menu nie znam, dawno nie byłem...
http://www.magillo.pl/
Menu nie znam, dawno nie byłem...
http://www.magillo.pl/

stołowalem sie w legendarnym barze Janosik w Cle.
ceny - umiarkowane , w porownaniu do wielkosci i jakosci potraw znakomite . jadlem barszcz z pierogami w nim (!?!) cena 6-7 zl (nie pamietam)bardzo smaczny. kolazanka wziela bigos ktorego jest smakoszka powiedziala ze nigdy nie dostala tak wielkiej porcji. cena 7-8 zl.
czas oczekiwania na posilek podobny jak w barze mlecznym - z 3 minuty.
amtosfera - znakomita ! pani zamawiajaca konkretna,glosna i nie przesadnie mila. pani zmywajaca nie specjalnie usmiechnieta, nie specjalnie delikatna (podczas mojej tam bytnosci - ok 10 - minut rozbila 2 naczynia) w przedsionku (sali dla palacych?) miejscowi(chyba) pija vodke, jaraja szlugi i napierdalaja na kogo popadnie. stoliki brudne, kibel czysty
ocena 9/10
ceny - umiarkowane , w porownaniu do wielkosci i jakosci potraw znakomite . jadlem barszcz z pierogami w nim (!?!) cena 6-7 zl (nie pamietam)bardzo smaczny. kolazanka wziela bigos ktorego jest smakoszka powiedziala ze nigdy nie dostala tak wielkiej porcji. cena 7-8 zl.
amtosfera - znakomita ! pani zamawiajaca konkretna,glosna i nie przesadnie mila. pani zmywajaca nie specjalnie usmiechnieta, nie specjalnie delikatna (podczas mojej tam bytnosci - ok 10 - minut rozbila 2 naczynia) w przedsionku (sali dla palacych?) miejscowi(chyba) pija vodke, jaraja szlugi i napierdalaja na kogo popadnie. stoliki brudne, kibel czysty
ocena 9/10
pzdr Osiek
-
jak tam jest tak swojsko, to muszę kiedyś odwiedzić.
Dla wizytujących Browarium w Tychach, polecam budę O! Kurczę przy ulicy J. Pawła II przy przystanku autobusowym.
Stripsburger za 6 złotych, to stripsy z kurczaka z sałatą i pomidorem z ostrym sosem w bułce. Smak zajebisty.
Dla wizytujących Browarium w Tychach, polecam budę O! Kurczę przy ulicy J. Pawła II przy przystanku autobusowym.
Stripsburger za 6 złotych, to stripsy z kurczaka z sałatą i pomidorem z ostrym sosem w bułce. Smak zajebisty.
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

dzuhas pisze:stołowalem sie w legendarnym barze Janosik w Cle.
ocena 9/10
Ciekawostką jest też bar „Janosik” w Cle – jedyna placówka gastronomiczna na terenie Krakowa, która działa nieprzerwanie od XIV wieku ! Niestety, obecny gmach nie zawiera żadnych zabytkowych elementów.
Źródło: http://www.60nh.pl/pl/3/0/9/nowohuckie-wsie
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
Jadłem te słynne zapiekanki z dworca w Skawinie.
I jak dla mnie totalne dno!
5,50 zapiekanka duża ale bez smaku wręcz skąpana w keczupie którym pływa między palcami i też jest kiepskiej jakości.
Brak jakichkolwiek dodatków poza tym nieszczęsnym ketchupem
Stanowczo odradzam.
Za to polecam restaurcję w Brzesku
Galicyjska. Restauracja
Tadeusza Kościuszki 61
Brzesko
Istna rewelka jednak cenny na bardziej zasobną kieszeń (warto czasami odżałować trochę grosza a zjeść uczciwie)
Obiad w granicach 25-30zł
Osobiście jadłem setka po cygańsku co ważnie jedzenie nie tylko dobre ale i porcje duże.
I jak dla mnie totalne dno!
5,50 zapiekanka duża ale bez smaku wręcz skąpana w keczupie którym pływa między palcami i też jest kiepskiej jakości.
Brak jakichkolwiek dodatków poza tym nieszczęsnym ketchupem
Stanowczo odradzam.
Za to polecam restaurcję w Brzesku
Galicyjska. Restauracja
Tadeusza Kościuszki 61
Brzesko
Istna rewelka jednak cenny na bardziej zasobną kieszeń (warto czasami odżałować trochę grosza a zjeść uczciwie)
Obiad w granicach 25-30zł
Osobiście jadłem setka po cygańsku co ważnie jedzenie nie tylko dobre ale i porcje duże.
http://krakow.[usuwamy]/krakow/1,44425, ... ebap_.html
jeszcze inny kebab jest w Azerbejdzanie, kosztuje okolo 1 euro i masz bulke , kilka kawalkow miesa + pomidor i ogorek. nawet dobre ale male
jeszcze inny kebab jest w Azerbejdzanie, kosztuje okolo 1 euro i masz bulke , kilka kawalkow miesa + pomidor i ogorek. nawet dobre ale male
pzdr Osiek
https://www.facebook.com/pages/C-2-Po%C ... 7923693001
Polecam. Pyszne Kawy/herbaty i czekolady.
Cisz, spokój. Warto zabrać dziewczynę/koleżankę wieczorem
Polecam. Pyszne Kawy/herbaty i czekolady.
Cisz, spokój. Warto zabrać dziewczynę/koleżankę wieczorem