jak ktos byl na Dalinie to mogl to cudenko zobaczyc w trawie

Moderator: dUfio
JOK_NH pisze:Co w nim ponadczasowego?
metal pisze:Ożóg - wyjątkowo się z Tobą nie zgodzą. Przecież naturalną sprawą jest, że herby klubów ewoluują z czasem. Nie jestem specjalistą w tym zakresie, ale poza logiem amikopodobnym (z piłką) wszystkie wcześniejsze są dla mnie OK.
Pozostaje do wyjaśnienia kwestia praw autorskich do herbu z wieńcem
Nie mylić z jego przeróbką znajdująca się w budynku klubowym i na krytej.
Moim zdaniem to najbardziej udany i ponadczasowy wzór i zawsze będę się z nim utożsamiał.
metal pisze:JOK_NH pisze:Co w nim ponadczasowego?
Moim zdaniem nie zawiera "modnych" elementów (jak np kawałek piłki (patrz Amika, Tygodnik Miliarder" Pniewy, czy SSA), nie zawiera tego niesamowitego brązu (do czerwieni) który w niektórych wersjach naszego herbu miał symbolizować surówkę (hutnictwo).
Oczywiście to tylko kwestia gustu...
metal pisze:Jok - no jakby rzadziej nam się to ostatnio zdarza.
Ożóg - nie znalazłem na stronie Hutka, rozumiem, że chodzi Ci o słowo "ewoluowały" sugerujące, że każdy kolejny jest lepszy, więc zgódźmy się, że naturalnym jest, że herb zmienia się wraz z upływem lat (i proszę nie cytuj grafik).
metal pisze:Jok - no jakby rzadziej nam się to ostatnio zdarza.
Ożóg - nie znalazłem na stronie Hutka, rozumiem, że chodzi Ci o słowo "ewoluowały" sugerujące, że każdy kolejny jest lepszy, więc zgódźmy się, że naturalnym jest, że herb zmienia się wraz z upływem lat (i proszę nie cytuj grafik).