Wszystko o Nowej Hucie

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

kaelowiec

Postautor: kaelowiec » pt wrz 25, 2009 12:04 pm

wcale nie takie piekne !!!!

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt wrz 25, 2009 1:04 pm

Aldaris pisze:Jest takie ładne powiedzienie Bismarcka : "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie świnią" Tu nieco inaczej odnosi się do Twaroga, ale generalnie poglądy zmieniają się wraz z wiekiem, a tendencje pro faszystowskie czy skrajnie prawicowe, są domeną ludzi młodych. Widać, że Pan Twaróg się starzeje, a co za tym idzie zmienia się na lepsze. Zapewne z czasem zmieni też swój pogląd odnośnie Rzeczpospolitej Nowohuckiej :wink:

W przypadku Twaróga twierdzeń że poglądy zmieniają się z wiekiem nie do końca pasuje. W wywiadzie Maciek wspomina że we wczesnej młodości wcale nie był zwolennikiem narodowców, dopiero podczas pobytu w sanatorium wpadło mu do czytania coś o MW i zaczął swoją przygodę z tą organizacją.
Nie ON pierwszy przechodzi przemianę ideową ale niestety jakoś nie mogę sobie przypomnieć przemiany z tej ciemniej strony mocy na jasną

Ot dla przykład

Celiński Andrzej - działacz antykomunistycznej opozycji od 1999r członek SLD

Ostatnie posty proponuje przenieś do tematu polityka

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt wrz 25, 2009 5:12 pm

BINGONH pisze:
Aldaris pisze:Jest takie ładne powiedzienie Bismarcka : "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie świnią" Tu nieco inaczej odnosi się do Twaroga, ale generalnie poglądy zmieniają się wraz z wiekiem, a tendencje pro faszystowskie czy skrajnie prawicowe, są domeną ludzi młodych. Widać, że Pan Twaróg się starzeje, a co za tym idzie zmienia się na lepsze. Zapewne z czasem zmieni też swój pogląd odnośnie Rzeczpospolitej Nowohuckiej :wink:

W przypadku Twaróga twierdzeń że poglądy zmieniają się z wiekiem nie do końca pasuje. W wywiadzie Maciek wspomina że we wczesnej młodości wcale nie był zwolennikiem narodowców, dopiero podczas pobytu w sanatorium wpadło mu do czytania coś o MW i zaczął swoją przygodę z tą organizacją.
Nie ON pierwszy przechodzi przemianę ideową ale niestety jakoś nie mogę sobie przypomnieć przemiany z tej ciemniej strony mocy na jasną

Ot dla przykład

Celiński Andrzej - działacz antykomunistycznej opozycji od 1999r członek SLD

Ostatnie posty proponuje przenieś do tematu polityka

Też tak proponuję. Zadanie to należy jednak do moderatorów. Ja w kazdym razie pociągnę tu dalszy wątek, który mam nadzieję zostanie przeniesiony.

Ja znam taką osobę co przeszła taką przemiane. Niejaki pan Aleksander Kwaśniewski. Za młodu komunista, członek PZPR, potem Sdpr, SLD. Następnie prezydent RP podwójnej kadencji, a dziś mąż stanu, wielki ekspert od wszystkiego, o poglądach centro. Były nawet przesłanki by to właśnie on sprawował urząd, ten sam, który otrzymał Jerzy Buzek. Kwasu to Europejczyk z krwi i kości, a jego Jola jest jak wino. Czym starsza, tym piękniejsza.
Oczywiście żartuję. Kiedyś gnoja nieznosiłem, ale już nie mam takich odczuć. W ogóle jakoś nie mam szczególnych antypati co do polityków. Jest paru, chociażby wspomniany przez ciebie Andrzej Celiński, na którego morde patrzeć nie mogę. Inny gwiazdor to Niesiołowski, oszołom i manipulator.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » sob wrz 26, 2009 7:02 am

Aldaris pisze:Widać, że Pan Twaróg się starzeje, a co za tym idzie zmienia się na lepsze.

Jeżeli proces ten nadal będzie postępował w tym kierunku i tempie to za kilka lat stanie przed ciężkim wyborem : Trockizm czy Maoizm . :roll:

ps. Twaróg nie jest pierwszym "nawróconym" narodowcem. Niedawno do takiej przemiany przyznał się generał spawacz : http://www.konserwatyzm.pl/publicystyka ... ykul/2120/ .

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » sob wrz 26, 2009 10:41 am

Niestety na forum nie ma opcji przeniesienia postów do istniejącego tematu (można jedynie wydzielić nowy).
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 2:31 pm przez metal, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob wrz 26, 2009 2:51 pm

Aldaris pisze:Aleksander Kwaśniewski
Kiedyś gnoja nieznosiłem, ale już nie mam takich odczuć.

Pewnie dlatego, że ma dobry wizerunek w mediach. Dobra kreacja przez kilka lat i ludzie zaczynają go inaczej odbierać.

Ja jednak nie zaufam w tej kwestii popularnym mediom i dalej twierdzę, że Kwaśniewski to świnia.

Co do wątku o Jolancie... Ciekawy jestem ile przeszła tych operacji plastycznych, żeby być taką wielką damą.

PS: Pozdrawiam z Mazowieckiego, sorry, że nie zrobiłem zapowiedzi nt. Beskidu.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw paź 29, 2009 2:24 pm

http://miasta.[usuwamy]/krakow/1,35798, ... _Huty.html

Według mnie:
- pomnik TAK
- lokalizacja NIE

Według mnie ustawili to w złym miejscu.

Pozdrawiam
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

kaelowiec

Postautor: kaelowiec » czw paź 29, 2009 3:20 pm

żygać sie chce jak czytam ten artykuł widać że ateistów boli polaków WIARA

dziwie sie wam ze wogle wchodzicie w tego typu polemike

flagus

Postautor: flagus » czw paź 29, 2009 3:28 pm

Nie chcę wywoływać burzy żeby była jasność. Nie mam nic przeciwko temu aby kolejny pomnik JPII stał w Krakowie chociaż sam papież mówił "Nie budujcie mi pomników. Zróbcie coś dobrego dla ludzi". Ale mi on nie przeszkadza, wiadomo że Kraków to papieskie miasto.
I tyle w tym temacie ode mnie.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » czw paź 29, 2009 11:53 pm

Cato pisze:konkurs filmowy o Nowej Hucie - ciekawe 180 - sekundowe filmiki..

http://www.krakow.pl/180/

filmiki znajdziecie pod tym linkiem :
http://www.youtube.com/watch?v=Ap0KHWTD ... EA&index=7

warto

było, ale poblokowano linki zanim ktokolwiek je zobaczył. a jak piszę - przynajmniej ten warto zobaczyć
Ostatnio zmieniony pt paź 30, 2009 8:24 am przez Cato, łącznie zmieniany 1 raz.
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt paź 30, 2009 12:37 am

Było już :)

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » pt paź 30, 2009 10:14 pm

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » sob paź 31, 2009 12:55 am

przed chwilą tam byłem.. dogaszają... a budynek.. wygląda tragicznie..

Awatar użytkownika
zesławiceHKS

Postautor: zesławiceHKS » wt lis 10, 2009 2:03 pm

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » czw lis 12, 2009 12:53 pm

Hutnik Kraków