Wszystko o Nowej Hucie
Moderator: dUfio
Aldaris pisze:Jest takie ładne powiedzienie Bismarcka : "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie świnią" Tu nieco inaczej odnosi się do Twaroga, ale generalnie poglądy zmieniają się wraz z wiekiem, a tendencje pro faszystowskie czy skrajnie prawicowe, są domeną ludzi młodych. Widać, że Pan Twaróg się starzeje, a co za tym idzie zmienia się na lepsze. Zapewne z czasem zmieni też swój pogląd odnośnie Rzeczpospolitej Nowohuckiej
W przypadku Twaróga twierdzeń że poglądy zmieniają się z wiekiem nie do końca pasuje. W wywiadzie Maciek wspomina że we wczesnej młodości wcale nie był zwolennikiem narodowców, dopiero podczas pobytu w sanatorium wpadło mu do czytania coś o MW i zaczął swoją przygodę z tą organizacją.
Nie ON pierwszy przechodzi przemianę ideową ale niestety jakoś nie mogę sobie przypomnieć przemiany z tej ciemniej strony mocy na jasną
Ot dla przykład
Celiński Andrzej - działacz antykomunistycznej opozycji od 1999r członek SLD
Ostatnie posty proponuje przenieś do tematu polityka
BINGONH pisze:Aldaris pisze:Jest takie ładne powiedzienie Bismarcka : "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie świnią" Tu nieco inaczej odnosi się do Twaroga, ale generalnie poglądy zmieniają się wraz z wiekiem, a tendencje pro faszystowskie czy skrajnie prawicowe, są domeną ludzi młodych. Widać, że Pan Twaróg się starzeje, a co za tym idzie zmienia się na lepsze. Zapewne z czasem zmieni też swój pogląd odnośnie Rzeczpospolitej Nowohuckiej
W przypadku Twaróga twierdzeń że poglądy zmieniają się z wiekiem nie do końca pasuje. W wywiadzie Maciek wspomina że we wczesnej młodości wcale nie był zwolennikiem narodowców, dopiero podczas pobytu w sanatorium wpadło mu do czytania coś o MW i zaczął swoją przygodę z tą organizacją.
Nie ON pierwszy przechodzi przemianę ideową ale niestety jakoś nie mogę sobie przypomnieć przemiany z tej ciemniej strony mocy na jasną
Ot dla przykład
Celiński Andrzej - działacz antykomunistycznej opozycji od 1999r członek SLD
Ostatnie posty proponuje przenieś do tematu polityka
Też tak proponuję. Zadanie to należy jednak do moderatorów. Ja w kazdym razie pociągnę tu dalszy wątek, który mam nadzieję zostanie przeniesiony.
Ja znam taką osobę co przeszła taką przemiane. Niejaki pan Aleksander Kwaśniewski. Za młodu komunista, członek PZPR, potem Sdpr, SLD. Następnie prezydent RP podwójnej kadencji, a dziś mąż stanu, wielki ekspert od wszystkiego, o poglądach centro. Były nawet przesłanki by to właśnie on sprawował urząd, ten sam, który otrzymał Jerzy Buzek. Kwasu to Europejczyk z krwi i kości, a jego Jola jest jak wino. Czym starsza, tym piękniejsza.
Oczywiście żartuję. Kiedyś gnoja nieznosiłem, ale już nie mam takich odczuć. W ogóle jakoś nie mam szczególnych antypati co do polityków. Jest paru, chociażby wspomniany przez ciebie Andrzej Celiński, na którego morde patrzeć nie mogę. Inny gwiazdor to Niesiołowski, oszołom i manipulator.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo
Aldaris pisze:Widać, że Pan Twaróg się starzeje, a co za tym idzie zmienia się na lepsze.
Jeżeli proces ten nadal będzie postępował w tym kierunku i tempie to za kilka lat stanie przed ciężkim wyborem : Trockizm czy Maoizm .

ps. Twaróg nie jest pierwszym "nawróconym" narodowcem. Niedawno do takiej przemiany przyznał się generał spawacz : http://www.konserwatyzm.pl/publicystyka ... ykul/2120/ .
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
Niestety na forum nie ma opcji przeniesienia postów do istniejącego tematu (można jedynie wydzielić nowy).
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 2:31 pm przez metal, łącznie zmieniany 1 raz.

Aldaris pisze:Aleksander Kwaśniewski
Kiedyś gnoja nieznosiłem, ale już nie mam takich odczuć.
Pewnie dlatego, że ma dobry wizerunek w mediach. Dobra kreacja przez kilka lat i ludzie zaczynają go inaczej odbierać.
Ja jednak nie zaufam w tej kwestii popularnym mediom i dalej twierdzę, że Kwaśniewski to świnia.
Co do wątku o Jolancie... Ciekawy jestem ile przeszła tych operacji plastycznych, żeby być taką wielką damą.
PS: Pozdrawiam z Mazowieckiego, sorry, że nie zrobiłem zapowiedzi nt. Beskidu.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
http://miasta.[usuwamy]/krakow/1,35798, ... _Huty.html
Według mnie:
- pomnik TAK
- lokalizacja NIE
Według mnie ustawili to w złym miejscu.
Pozdrawiam
Według mnie:
- pomnik TAK
- lokalizacja NIE
Według mnie ustawili to w złym miejscu.
Pozdrawiam
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
Cato pisze:konkurs filmowy o Nowej Hucie - ciekawe 180 - sekundowe filmiki..
http://www.krakow.pl/180/
filmiki znajdziecie pod tym linkiem :
http://www.youtube.com/watch?v=Ap0KHWTD ... EA&index=7
warto
było, ale poblokowano linki zanim ktokolwiek je zobaczył. a jak piszę - przynajmniej ten warto zobaczyć
Ostatnio zmieniony pt paź 30, 2009 8:24 am przez Cato, łącznie zmieniany 1 raz.
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych
ten kawałek męczy niekumatych
- centrum nh
- zesławiceHKS