Wódka, browar, a może wino??

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Który alkohol preferujesz?

Wódka
73
31%
Wino
9
4%
Browar
154
65%

Liczba głosów: 236

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt maja 31, 2011 10:10 am

Ostatnio już 2 raz widziałem Dębowe w puszkach 0,33!
Co prawda za tym piwem nie przepadam ale za to kocham tą pojemność w puszkach, mam nadzieję że inne browary podpatrzą.

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » wt maja 31, 2011 10:25 am

Powtarzam Bingo: 0,33 l to idealna ilość na wódkę a nie złocisty napój.

Wracając do tematu. Przedwczoraj w "przerwach" między kieliszkami piłem ową "podróbkę Desperadosa". Szczerze powiedziawszy to smaku...nie pamiętam zbyt dobrze, ale "działa" prawidłowo, z tego co zaobserwowałem :)
Quam dulce et decorum est pro patria mori

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt maja 31, 2011 10:56 am

BINGONH pisze:Ostatnio już 2 raz widziałem Dębowe w puszkach 0,33!
Co prawda za tym piwem nie przepadam ale za to kocham tą pojemność w puszkach, mam nadzieję że inne browary podpatrzą.

Właśnie się ostatnio nadziałem na to i mimo, że nie lubię za bardzo tego piwa, to sobie kupiłem. Idealne na letnie dni - nie podgrzeje się za bardzo.
Oby inne browary to wprowadziły!

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt maja 31, 2011 1:52 pm

Troublemaker pisze:Powtarzam Bingo: 0,33 l to idealna ilość na wódkę a nie złocisty napój.

Wracając do tematu. Przedwczoraj w "przerwach" między kieliszkami piłem ową "podróbkę Desperadosa". Szczerze powiedziawszy to smaku...nie pamiętam zbyt dobrze, ale "działa" prawidłowo, z tego co zaobserwowałem :)

Rzecz gustu :)

Jedni wolą puszkę inni butelkę jedni tak albo taką pojemność
Dla mnie 0,33 to ideał z kilku powodów

- wolę wypić 10-12 takich i co chwilę otwierać świeże piwko niż siedzieć na jednym (a jak się piję kolejnego browar z rzędu to już się nie łyka w 5min)

- można pić na legalu na mieście bo browarek idealnie mieści się w dłoni i SM raczej nie rozpozna.

- idealna pojemność na super szybkie wypicie piwa, czy na wypicie jako napoju gdy nam się po prostu chce pić a nie możemy akurat być na %

Jok ile płaciłeś za tą puszeczkę dębowego?

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt maja 31, 2011 2:14 pm

ja pic 0.33 sie nauczylem w Danii, na poczatku tez na to patrzylem jak na dziwactwo bo tam tylko takie pija (podobnie chyba jak w Usa) ale szybko sie przekonalem do takiego wynalazku a jak zobaczylem normalna puche 0.5 to pomyslalem "o kurwa kolosus" . za to nie przekonalem sie do innego wynalazku, ktory jeszcze chyba do nas nie doszedl i mam nadzieje ze nie dojdzie mianowicie piwo w plastikowych butelkach 0.33

ziemne 0.33 Rulez !
pzdr Osiek

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt maja 31, 2011 2:17 pm

Oj, jakoś nie zwróciłem uwagi na cenę. Kupowałem to w Żabce i doklejony do tego był taki gadżecik do jedzenia, taki zestaw z zagrychą. Kupowałem jeszcze kilka innych rzeczy i jakoś nie zwracałem uwagi na cenę. A Ty po ile kupowałeś? Będę tam jeszcze raz to zwrócę uwagę.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt maja 31, 2011 4:56 pm

Nie kupowałem ale widziałem jedną puszkę (niestety pustą :cry: ) na przystanku a drugi raz w "naszym" SEKO - ale dawali jako gratis przy zakupie 4 jakiś innych browarów (których też nie pijam :D )

Piotrek

Postautor: Piotrek » wt maja 31, 2011 5:20 pm

Przejeżdżając ostatnimi czasy przez Połczyn natknąłem się na stary browar
http://www.brewer.pl/strona,1

browar ma dość ciekawą historię, przed wojną należał do jakiejś niemieckiej chyba rodziny. losy browaru to po wojnie przejęcie przez państwo, a po 89 roku zmieniał właścicieli kilkakrotnie. Obecnie znowu próba reaktywacji, jednakże piwo Fuhrmann bez specjalnych rewelacji smakowych

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr cze 15, 2011 1:54 pm

Panowie a co powiecie na proces produkcyjny tego trunku? :)
http://www.youtube.com/watch?v=ugqN3bms ... r_embedded
Mówię to co myślę, robię to co mówię

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr cze 15, 2011 2:01 pm

odkryłem raj na ziemi.zajebiste piwo o nazwie jakiejs dziwnej, zapamietalem tylko haslo reklamowe z destylatora "piwo z jury" 3.5 zl , wczoraj jak tam bylem na 9esciu gosci 9 stanowily atrakcyjne dziewczyny(wtf?), fajny ogrodek a wlasciwie dwa, bo jeden jest na pienkach przed wejsciem.nie powiem ale podpowiem - niedaleko zalewu

Stefek - no co TY nie powiesz ?! "piwo z jury" = "piwo z browaru na jurze" ? nie sadze, brzmi troche absurdalnie
<lol>
Ostatnio zmieniony śr cze 15, 2011 3:27 pm przez dzuhas, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
Stefek_Burczymucha

Postautor: Stefek_Burczymucha » śr cze 15, 2011 3:16 pm

Prawdopodobnie chodzi ci o piwo z Browaru na Jurze, w Krakowie pilem tylko Zawiercie Jasne Pełne
Wasting time is an important part of living.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » śr cze 15, 2011 10:25 pm

@Stefek, Juhas:
Szczerze przestrzegam przed nabyciem piwa z "Browaru na Jurze", które w nazwie zawiera słowa miód i porzeczka. Ma coś koło 4,6 % i jest mega sikaczem z chemicznym posmakiem. Butelka bez etykiety jest zawinięta w kartkę z wzorem płomieni.
SYF, nie tykać!
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » śr cze 15, 2011 11:52 pm

Kupię gdzieś w Hucie Ciechana ?
HUTNICZY KLUB SPORTOWY

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » czw cze 16, 2011 12:00 am

metal pisze:@Stefek, Juhas:
Szczerze przestrzegam przed nabyciem piwa z "Browaru na Jurze", które w nazwie zawiera słowa miód i porzeczka. Ma coś koło 4,6 % i jest mega sikaczem z chemicznym posmakiem. Butelka bez etykiety jest zawinięta w kartkę z wzorem płomieni.
SYF, nie tykać!

pilem z destylatora. naprawde byl dobry , wlasnie miodowy ! chemii nie czulem a uwierz ze chemie wyczuje. dalej nie wiecie gdzie :) cienkie z Was bolki

Stefan Ciechana napewno kupisz w nowym bloku na oswiecenia ale w kwocie calkiej sporej - juz nie pamietam, ale ok 4.5 - 5.5 zl(miodowego) reszte tez maja

edyta: nie dobry ale on byl zajebisty, pierwszemu kto rozkmini miejsce o ktorym mowie postaiwe tam dwa browary
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » czw cze 16, 2011 9:49 am

dzuhas pisze:(...)edyta: nie dobry ale on byl zajebisty, pierwszemu kto rozkmini miejsce o ktorym mowie postaiwe tam dwa browary

Strzał: drink bar w Młynówce - przy dawnym młynie na Wańkowicza? Tam mają właśnie pieńki przed lokalem i ogródek za siatką z winogronem.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!