POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn lut 02, 2015 8:23 pm

Niestety Lucas ludzie w Polsce nie rozumieją tego ile kasy co miesiąc kradnie im państwo tylko płaczą, że mało zarabiają, mają winę do pracodawców i dają się mamić pętakom typu Duda (który sam za pierdolenie socjalistycznych farmazonów) ma 11 tys zł miesięcznie i inne bonusy.
http://www.wprost.pl/ar/399861/Ile-zarabia-Piotr-Duda/

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pn lut 02, 2015 9:53 pm

Lucas[NH] pisze:
huteusz pisze:E no, jakoś za darmo się da wkrecić ;) Młodzieży chyba łatwiej o wiele pod tym względem ;)

Właśnie nie za darmo tylko za twoje ciężko zapracowane pieniądze, które oddajesz w składkach, a oni biorąc nie mały hajs robią Ci łaskę, że dostaniesz termin za x miesięcy..

wiem, wiem... ale przecież tak się mówi w uproszczeniu ;)
ale terminy dla młodych są i to na luzie w ciagu nawet tygodnia mozna sie zapisac.
no ale wiadomo, to jest dosc odosobniony przypadek

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr lut 04, 2015 11:18 am

PennyWise pisze:Bingo, Lucas, rozumiem, że jak złapiecie jakiegoś raka(czego oczywiście Wam nie życzę) będziecie go prywatnie leczyć w ramach abonamentu pracowniczego za stówkę :lol: . A nie internista w enel-medzie na jednej wizycie Was wyleczy :lol: .

OŻÓG 1950 pisze:A ja Ci mówię, że oligopol produktów o sztywnym popycie bez bata nad sobą zrujnowałby Ci portfel.
I udowadniam to teorią ekonomii.

Kończę, niech będzie, że teoria skarpetek wygrała nad wskaźnikiem elastyczności cenowej popytu. Szkoda mi czasu i nerwów.

Penny masz rację, zdaje mi się, że Bingo nie dostrzega nic więcej poza aspiryną.

Jednak Ożóg miałeś rację. Pomyliłem się. Nie pisałeś, że nie znam innej choroby tylko chodziło Ci o lekarstwa.
Posty z kwietnia 2012

Zadałem sobie trochę trudu i odgrzebałem to na forum.

I jednak wyszło na moje.
Tak, za te 100 zł miesięcznie da się wyleczyć raka.
150 miesięcy oszczędzania czyli 12 lat i 6 miesięcy !!!!
Państwo zabiera nam co najmniej 2 razy tyle, więc odkładając tyle samo co płacimy haraczu wychodzi na to, że po ok 6 latach stać nas na operację raka w prywatnej klinice.
Nie będę się już powtarzał, że gdyby służba zdrowa była całkowicie prywatna byłaby też konkurencja rynkowa, niższe ceny itd...

I coś co jest dla mnie święte!
Za moje pieniądze mogę się leczyć ja i wszyscy Ci, którym będę chciał w tym leczeniu pomóc. Nikt nie ma prawa decydować za mnie o tym, kto i na co się będzie leczył za moją kasę!
Amen

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » śr lut 04, 2015 5:36 pm

huteusz pisze:
Lucas[NH] pisze:
huteusz pisze:E no, jakoś za darmo się da wkrecić ;) Młodzieży chyba łatwiej o wiele pod tym względem ;)

Właśnie nie za darmo tylko za twoje ciężko zapracowane pieniądze, które oddajesz w składkach, a oni biorąc nie mały hajs robią Ci łaskę, że dostaniesz termin za x miesięcy..

wiem, wiem... ale przecież tak się mówi w uproszczeniu ;)
ale terminy dla młodych są i to na luzie w ciagu nawet tygodnia mozna sie zapisac.
no ale wiadomo, to jest dosc odosobniony przypadek

Akurat mój kumpel w ostatnich miesiącach miał rozwaloną rękę i mimo, że jego matka pracuje w szpitalu cudem udało mu się ogarnąć operacje, a inni na jego miejscu pewnie by dostali jakiś kosmiczny termin.Wiadomo, że niektóre rzeczy pewnie można załatwić w miarę sprawnie, ale w jego przypadek, akurat był taki, że bez zrobienia na czasie tej ręki pewnie sprawność byłaby o wiele mniejsza niż teraz będzie po zakończeniu rehabilitacji.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr lut 04, 2015 8:21 pm

Ja pierdolę. Bingo, przeszukujesz moje wypowiedzi na forum? Raz, że nie wiesz czym jest pewne opisanie, bo wszystko rozumiesz dosłownie. Dwa, a weź ty się jebnij w głowę i zajmij czymś pożytecznym. I żeby nie było - nie przeczytałem do końca twojego postu, bo mam swoje życie. Ogarnęła cię jakaś fobia frustracie. Ja już do ciebie cierpliwości nie mam i nie wchodzę w polemiki. Nie chce mi się. Strasznie mi cię żal. Z dobrego kolegi stałeś się facetem, który co rusz wywołuje mnie do tablicy, prowokuje, stara się coś udowodnić, ciągle podkreśla moje wykształcenie, przeszukuje moje wypowiedzi. To są twoje kompleksy, do których nigdy zresztą nie chciałem się przyczyniać. Wyłącz neta i umów się na kawę, piwo z jakąś laską. Dobrze ci to zrobi. Tyle.

Piotrek

Postautor: Piotrek » śr lut 04, 2015 9:52 pm

coś o wojsku,
"...Cała sprawa dotyczy wytycznych resortu obrony, zgodnie z którymi żołnierze kontraktowi mogą służyć w korpusie szeregowych maksymalnie przez 12 lat. Okazuje się, że właśnie teraz duża część z nich w najbliższych latach będzie zmuszona odejść ze służby. Ze wstępnych statystyk wynika, że w latach 2016–2022 r. z jednostek będzie musiało odejść blisko 34 tys. z 41 tys. szeregowych...."
wymiana doświadczonych żołnierzy po wielu misjach na rekrutów, tylko dlatego żeby im nie płacić emerytury po 15 latach służby? a może celowe osłabienie WP?
https://www.facebook.com/pages/Nie-12-L ... 95?fref=ts

ksh72

Postautor: ksh72 » pt lut 13, 2015 10:26 pm

stazyja69

Postautor: stazyja69 » sob lut 14, 2015 12:05 am

.....W zaistniałej sytuacji, nowej dla Sony Music Entertainment Poland, firma podjęła decyzję o wstrzymaniu realizacji zaplanowanego projektu oraz dodatkowo, w wyniku prośby Pawła Kukiza, skierowanej do Sony Music, artysta został zwolniony z obowiązków wynikających z kontraktu fonograficznego. Tym samym Paweł Kukiz ma możliwość wydania kolejnej płyty solowej w innej wytwórni.
Pragniemy jednocześnie podkreślić, że związku z wstrzymaniem realizacji wspólnego projektu, Sony Music Entertainment Polska podjęło decyzję o rezygnacji z roszczeń z tytułu zaliczki, która została przekazana Pawłowi Kukizowi na poczet przyszłych dochodów z tantiem.
http://www.sonymusic.pl/news/oficjalne- ... em-kukizem

ksh72

Postautor: ksh72 » sob lut 14, 2015 12:58 am

stazyja69 pisze:.....W zaistniałej sytuacji, nowej dla Sony Music Entertainment Poland, firma podjęła decyzję o wstrzymaniu realizacji zaplanowanego projektu oraz dodatkowo, w wyniku prośby Pawła Kukiza, skierowanej do Sony Music, artysta został zwolniony z obowiązków wynikających z kontraktu fonograficznego. Tym samym Paweł Kukiz ma możliwość wydania kolejnej płyty solowej w innej wytwórni.
Pragniemy jednocześnie podkreślić, że związku z wstrzymaniem realizacji wspólnego projektu, Sony Music Entertainment Polska podjęło decyzję o rezygnacji z roszczeń z tytułu zaliczki, która została przekazana Pawłowi Kukizowi na poczet przyszłych dochodów z tantiem.

czyli ta plyta - juz prawie ukonczona - na przemial, a Kukiz za miesiace harówki został z niczym

pawelhks

Postautor: pawelhks » pn lut 16, 2015 7:59 pm

ksh72 pisze:
stazyja69 pisze:Pragniemy jednocześnie podkreślić, że związku z wstrzymaniem realizacji wspólnego projektu, Sony Music Entertainment Polska podjęło decyzję o rezygnacji z roszczeń z tytułu zaliczki, która została przekazana Pawłowi Kukizowi na poczet przyszłych dochodów z tantiem.

czyli ta plyta - juz prawie ukonczona - na przemial, a Kukiz za miesiace harówki został z niczym

Nie z niczym, tylko z zaliczka jaka dostal.

Szczerze to nie moge sobie wyobrazic niezaleznej kampanii wyborczej i promocji plyty. Kukiz musi wybrac - jak wchodzi do polityki to na calego, albo zostaje artysta na scenie. Nie da sie polaczyc jednego z drugim.
nh2010.pl

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt lut 17, 2015 3:54 pm

pawelhks pisze:
ksh72 pisze:
stazyja69 pisze:Pragniemy jednocześnie podkreślić, że związku z wstrzymaniem realizacji wspólnego projektu, Sony Music Entertainment Polska podjęło decyzję o rezygnacji z roszczeń z tytułu zaliczki, która została przekazana Pawłowi Kukizowi na poczet przyszłych dochodów z tantiem.

Szczerze to nie moge sobie wyobrazic niezaleznej kampanii wyborczej i promocji plyty. Kukiz musi wybrac - jak wchodzi do polityki to na calego, albo zostaje artysta na scenie. Nie da sie polaczyc jednego z drugim.

Ktoś w ogóle jego kandydaturę traktuje serio?
Kuźwa grajek z rockową przeszłością mocno zakrapianą na prezydenta? Yo tylko mówi o stanie rozkładu polityki. Szanuję go i lubię, ale są jakieś granice.
To samo z Ogórek. W ostatnim z tych podupconych sondaży, z których jasno wynika, że Bronek ma 120% poparcia widziałem ją na 4 miejscu a Kukiza wyżej on Korwina :shock:

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt lut 17, 2015 5:28 pm

JOK_NH pisze:Ktoś w ogóle jego kandydaturę traktuje serio?
Kuźwa grajek z rockową przeszłością mocno zakrapianą na prezydenta? Yo tylko mówi o stanie rozkładu polityki. Szanuję go i lubię, ale są jakieś granice.
To samo z Ogórek. W ostatnim z tych podupconych sondaży, z których jasno wynika, że Bronek ma 120% poparcia widziałem ją na 4 miejscu a Kukiza wyżej on Korwina :shock:

...Jeśli nie przekroczę 5 procentowego progu, wówczas wycofuję się z działalności politycznej. Uznam, że 10 lat to wystarczająco długi czas i skoro ludzie nie będą chcieli zmian, to nie będę uszczęśliwiać ich na siłę - Paweł Kukiz (kandydat na kandydata prezydenta)

ksh72

Postautor: ksh72 » wt lut 17, 2015 10:38 pm

JOK_NH pisze:
pawelhks pisze:
ksh72 pisze:

Ktoś w ogóle jego kandydaturę traktuje serio?

skoro Bronka trzeba serio traktowac to dlaczego nie Kukiza.
Szans nie ma bo nie ma jak p.rezydent sztabu partyjnego za sobą i no i z sużbami (postsovieckimi) nie jest związany.

http://kukiz.org/

ale jak spiewał klasyk - "kandydowac kazdy może trochę lepiej lub troche gorzej, ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi"
Duzo ciekawsze od wyborów prezydenckich jest to np co się dzieje w mediach - Durczokgate - co?kto?i dlaczego akurat teraz sobie przypomniał ze Kamilek kiedyś molestował.

Przykrywamy tym coś ważniejszego, czy się slużby pogryzły między sobą i jeden ze sterowanych jest wykańczany.

https://www.youtube.com/watch?v=snsxRUw ... 3133760617
:wink:

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt lut 17, 2015 11:29 pm

No nie porównywałbym Bronka z Kukizem ze względu na inne doświadczenia w polityce. To tak jakbyś porównał karierę muzyczną Tuska z "Szansy na sukces" z twórczością Kukiza (oczywiście bez ocen) :wink:

Dla mnie to trochę już przypomina tańce z gwiazdami, niż wybory :wink:

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr lut 18, 2015 7:57 am

Kukiz oczywiście jak każdy obywatel ma prawo kandydować, ale trochę się tym ośmiesza. Prezydentura to raczej uwiecznienie kariery politycznej niż jej początek. Niech zacznie od sejmu...

Polecam wszystkim poniedziałkową rozmowę z Dziennika Polskiego na temat Ukrainy z ks. Isakowiczem-Zalewskim.