Aldaris pisze:A w Hutniku tak jak w spocie PiSu:
- ci kibice to przeginają, czepiają się każdego kto coś tam wziął na boku. Przecież to tylko pare złotych z transferów. Nie może być taki spokój jak dawniej.
- kupowanie, kupowanie jest ważne, najlepiej piłkarzy z 5 ligi.
- słyszałem, że czystą należy pić w szklance
- mordo ty moja, by żyło się lepiej

o kur*** zmiażdżyłeś mnie
masz u mnie za tą wypowiedź normalnie piwo hehee
Pozdro
lucero pisze:Jak was czytam (przynajmniej niektorych) to niestety zaczynam rozumiec, dlaczego PiS ma jeszcze poparcie spoleczne, propaganda dziala znakomicie k***** jego mac opamietajcie sie, zwlaszcza w kwestii gospodarki bo jezeli dla kogos gwarantem jest Gilowska to naprawde oddajcie juz lepiej glos na partie Majewskiego.
PiS ma szczescie ze jest koniunktura, gdyby trafili w okres sprzed 5 lat to byloby z nami baaaaardzo krucho, a koniunktura trwac w nieskonczonosc nie bedzie.
Chyba ze macie plan, iz klopoty wiekszch firm, ktore PIS niszczy, doprowadza do utraty sponsorow w wielu ekipach i tym oto sposobem nasz HKS dzieki temu zalapie sie na jakas 2 lige za 4 lata.
- odnośnie cykli koniunkturalnych też możemy porozmawiać ( i znowu jest to ekonomia keynesowska, bo w tej monetarystycznej zakłada się, że produkcja potencjalna jest cały czas )
Na koniunkturę działa wiele czynników, a jednym z nich jest także polityka
Wiele rządów zaciska pasa po wybraniu ich, a przed końcem kadencji rozluźnia, żeby było wrażenia wzrostu i aby byli ponownie wybrani.
Możemy o tym dyskutować i dyskutować...
Co do Gilowskiej to chyba nie powiesz mi, że nie ma wykształcenia ekonomicznego?
No i jest jeszcze Roman Kluska - dla mnie kolejny gwarant, że nie musi wcale być tak, jak wszędzie w około trąbią wyznawcy "niewidzialnej ręki rynku".
Można krytykować działania, ale merytorycznie.
Są środowiska, które zastanawiają się, czy aby pewnej słuszności w, że tak powiem, nowej drodze nie ma.
Prosty przykład:
Refleksja naukowa nad rolą współczesnego państwa, w tym przejawami kryzysu III RP, a przede wszystkim nad projektami modernizacji państwa polskiego będzie przewodnią myślą konferencji „IV Rzeczpospolita” – fikcja czy rzeczywistość?, organizowanej przez Katedrę Nauk Politycznych UEK w Krakowie i Katedrę Studiów Politycznych WSEiA im. prof. Edwarda Lipińskiego w Kielcach.
Dwudniowa debata zaplanowana została na 10 i 11 października br. Inauguracja konferencji nastąpi 10 października o godz. 10.00 w pawilonie sportowo-dydaktycznym UEK w Krakowie przy ul. Rakowickiej 27, sala nr 8.
Zapraszamy serdecznie!
- ze strony Uniwersytetu Ekonomicznego (dawna AE)
No i jaka propaganda? Lipiec non stop praca, sierpień praca, wrzesień remont mieszkania i nauka... Jeśli chodzi o mnie to akurat ostatnio oglądam mniej telewizji (a w radiu to raczej słucham jakiejś dyskotekowej nuty).
Więc jak na mnie może działać propaganda?
Może ja po prostu mam takie przekonania.
Uważam, że wielu ludzi myśli podobnie do mnie i musisz się z tym pogodzić, tak samo jak ja godzę się z tym, że wielu ludzi myśli wręcz odwrotnie. (Aldaris - np. taki jest Dywizjon, no i cóż ja z tym mogę poradzić hehee).
Pozdrawiam i czekam na ripostę heh