KACZYŃSKI vs KOMOROWSKI

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

NA KOGO ODDASZ SWOJ GLOS W 2 TURZE

Czas głosowania minął ndz lip 04, 2010 1:31 am

KACZYŃSKI
56
52%
KOMOROWSKI
52
48%

Liczba głosów: 108

Rafał_Hutnik

Postautor: Rafał_Hutnik » wt kwie 27, 2010 4:55 pm

PennyWise pisze:Widzę Metalu, że zgodnie z nową salonową modą przywołujesz Giertrycha na swojego sojusznika. Ok, uzyłem tego jako skrótu myślowego. Ulgę na dzieci uchwaliła koalikcja Pisu z przystawkami na wniosek LPR , by byc precyzyjnym.

To nie jest powoływanie się na Giertycha, tylko powoływanie się na fakty ! Skrót myślowy, ja pierdole:

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&47&13

"ulgę uchwaliła koalicja Pisu", kurwa, trzymajcie mnie

jak mamy Cie traktować poważnie skoro piszesz takie bzdury ? I jeszcze nie przyznasz się do powtarzania za swoimi idolami kłamstwa tylko brniesz dalej w zaparte.

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » wt kwie 27, 2010 5:03 pm

Ok wasza racja ,moj blad,wybaczcie :roll: .
Ale jeden posel byl za :wink:
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

viki

Postautor: viki » wt kwie 27, 2010 5:04 pm

PennyWise:
Ekonomem niestety nie jestem, ale bardzo tego żałuję. Urodziłem się odrobinę za wcześnie, dlatego w szkole uczyłem się rosyjskiego, czytałem Sienkiewicza, oglądałem "Czterech pancernych...". Ale kiedy skończyłem 20 lat wyrobiłem sobie paszport, pojechałem bliżej i dalej, a nastepnie mocno zrewidowałem swoje opinie nt. mesjanizmu Polaków.
Ciebie cieszy, że PiS wygra,ponieważ Polacy są wychowani na mitach. Pomyśl, jakie to idiotyczne. Chcesz by Polska była wielka, silna, niezależna. W jaki sposób chcesz, to osiągnąć? Chcesz zagonić wszystkich przed księdza-proboszcza i wyłączyć ludziom myślenie? Dzisiejszy świat to wielka wojna ekonomiczna grup kapitału. Jak chcesz odgrywać znaczącą rolę we współczesnym świecie? Chwaląc się, iż znasz "Pana Tadeusza" na pamięć i pasając kozy?
Przykład z podatkami... Do mnie bardziej przemawia wzrost gospodarczy w czasie dużego kryzysu, aniżeli obniżenie podatków w czasie prosperity.
Skoro jednak wszedłeś na tor ekonomiczny: napisz mi przyjacielu jak oceniasz dzisiaj propozycję PiS sprzed kilkunastu miesięcy, aby zwiększać wydatki budżetowe i "ratować" gospodarkę przez zwiększenie dziury budżetowej. Parę tygodni temu mędrcy z PiS-u dla odmiany bili na alarm, bo deficyt olbrzymi... Przecież gdyby Donek poszedł drogą wskazaną przez PiS kilkanaście miesięcy temu, to mielibyśmy tutaj Grecję...

Wystarczy. Nie chce mi się więcej pisać. Pozdrawiam, mimo różnic.
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt kwie 27, 2010 5:08 pm

Raven pisze:
OŻÓG 1950 pisze:
Pomijając kwestię, że mam poglądy prawicowe. Jestem za PiS i tak dalej ...

No już nie przesadzajmy z nazywaniem PiS-u partią prawicową. W najlepszym przypadku można ich określić jako centrowców (zgodnie zresztą z nazwą poprzednika PiS-u czyli Porozumienia Centrum) względnie jako partię chadecką.
Jeżeli chodzi o gospodarkę , służbę zdrowia , szkolnictwo , politykę socjalną , system podatkowy czy w końcu ingerencję w rynek nie widzę w tej partii nic co można byłoby określić jako pogląd prawicowy.

Oczywiście masz rację. PiS to według teorii partia w pełni socjalna.

metal pisze:Kreowanie się na jedynego sprawiedliwego (mimo że brata się z kanaliami)

A kto Ci powiedział, że jest on jedynym sprawiedliwym? To już Twój subiektywny odbiór.

Co do nawiasu – już pisałem, że polityka to gra i strategia. Spróbuj mieć większość w takiej, a nie innej izbie parlamentu.

metal pisze:demagogia (3 mln mieszkań)

A może po prostu – nie udało się?
Zresztą mogę w inny sposób nie zgodzić się tej tezie – jeżeli to jest demagogia, to jaką demagogię serwowało PO?

metal pisze:łowcy afer (żadna nie okazała się prawdą, raport WSI, który miał wstrząsnąć Polską nie nadaje się do ujawnienia)

Z jakich powodów nie nadaje się do upublicznienia?
Wolę walkę z wszechogarniającą korupcją, niż zamiatanie afer pod dywan (patrz np. afera hazardowa)

metal pisze:manipulacja ludźmi (wykreował i zniszczył Marcinkiewicza)

Marcinkiewicz sam się zniszczył. Szajba mu odbiła, poczuł drugą młodość i zostawił żonę. O nie, nie, niejaka Izabela (która wstydzi się polskiego imienia i woli jej angielskie brzmienie?) nie została zapoznana z Kaziem poprzez Jarka :)

metal pisze:wpływają na opinię publiczną prezentując swoje teorie w czasie najlepszej oglądalności w telewizji publicznej.

Nie widzisz manipulacji ze strony PO, a zauważasz ze strony PiS?
Nie widzisz uśmiechających się ludzi w garniturach, którzy mówią, że jest dobrze, że jest fajnie bez wytężonej pracy dla rozwoju i dobra Polski?

metal pisze:Wmawianie wszystkim, że media go oczerniają (podczas gdy jego ludzie trzymają TVP i POLSKIE RADIO w cichej koalicji z SLD)...

Brak orientacji seksualnej :) [/color]

Ciekawe, że zapomniałeś o Polsacie (i wszystkich kanałach-córkach – np. TV4), TVN (wraz z resztą kanałów-córek) i Superstacji…

Ciekawe, że wspominasz o Polskim Radiu, które ma fatalnie niską liczbę słuchaczy i lata świetności za sobą… A co z Radiem ZET chociażby? (już nie mówiąc o innych stacjach radiowych)

PennyWise pisze:Tertio, w natłoku gówna lecącego z tzw. obiektywnych mediów(tvn, gw etc.) TVP jest naprawdę w porządku, dobrze, że przynajmniej jedna stacja leje trochę miodu w serca zwykłych, prostych ludzi.

metal pisze:Tertio: nie ma nic wspólnego z moim postem.[/color]

Owszem ma.

Ares pisze:Zatrudniono wszystkich pajaców i komediantów żeby ku uciesze gawiedzi poniżali Prezydenta Polski i jego brata. Praktycznie cała ta nagonka była kompletnie jałowa i bez konstruktywna. Smiejąc sie z kogoś dlatego że jest niski albo ma tak a nie inaczej na nazwisko jest żałosne. W ten sposób to dzieci w podstawówce sie zachowują. A własnie na tego typu argumentach opierała sie szydera w TVN-ie.

Otóż to. Z pierwszym pajacem na czele - Palikotem.

viki pisze:Ps. Daj Boże, aby młode pokolenia Polaków wychowywały się na podręcznikach ekonomii, gdyż wtedy takie partie jak obecny PiS, nie miałyby czego szukać podczas wyborów.

Niekoniecznie – patrz ja ;)

Pozdrawiam, mam nadzieję, że dyskusja nie przerodzi się w kolejne piekiełko.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » wt kwie 27, 2010 5:16 pm

Viki , wzrost gospodarczy(symboliczny) był efektem własnie rozbudzonego podczas prosperity pobytu wewnetrznego. Dzieki reformie podatkowej ludziom zostało w portfelach troche kasy .
W ksiedza proboszcza ludzie nie wierza od dawna , zastapila im go telewizja i reklama, ktora spowodowała wieksze szkody w samodzielnym mysleniu niz setki glupich proboszczow.
Nie chce odgrywac wiekszej roli w dzisiejszym swiecie, po co nam ona?
BOG Z Nami, chuj z Nimi.

Oldschool Fan

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt kwie 27, 2010 5:22 pm

Co to w ogóle za etykietka, że jak głosuję na PiS to słucham księdza proboszcza?

Otóż nie raz już kłóciłem się na osiedlu ws. księży, czy sióstr.
Wiele rzeczy mi się nie podoba w kościele i żadnego proboszcza nie zamierzam słuchać. Głosuję zgodnie ze swoimi poglądami.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » wt kwie 27, 2010 8:02 pm

OŻÓG 1950 pisze:Co to w ogóle za etykietka, że jak głosuję na PiS to słucham księdza proboszcza?

Ja mam dokładnie na odwrót. Słucham księdza proboszcza i nie głosuję na PiS. :roll:

HKS1978

Postautor: HKS1978 » wt kwie 27, 2010 9:35 pm

Oczywista oczywistość że Pan Jarosław.
Co do "sługi" tuska to jest wręcz odwrotnie.to tusk juz służy namiestnikowi.
Polecam ciekawą lekturkę na temat delikwenta.
Na blogu Aleksandra Ściosa.
http://cogito.salon24.pl/

Zwłaszcz teksty pt."LAWA"http://cogito.salon24.pl/173394,lawa
i "KTO RZĄDZI POLSKĄ"http://cogito.salon24.pl/175038,kto-rzadzi-polska

Staszek
Kontakt:

Wybory

Postautor: Staszek » wt kwie 27, 2010 10:13 pm

Zdecydowanie Ozjasz Goldberg!

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » wt kwie 27, 2010 10:54 pm

OŻÓG 1950 pisze:
metal pisze:Kreowanie się na jedynego sprawiedliwego (mimo że brata się z kanaliami)

A kto Ci powiedział, że jest on jedynym sprawiedliwym? To już Twój subiektywny odbiór.

On sam:
http://www.kapitalizm.org/?action=show_ ... art_id=359

OŻÓG 1950 pisze:Co do nawiasu – już pisałem, że polityka to gra i strategia. Spróbuj mieć większość w takiej, a nie innej izbie parlamentu.

Nie ja przed wyborami zarzekałem się, że Samoobronie ręki nie podam:

"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, PR3

"Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝. Oraz:
˝To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów". Jarosław Kaczyński, 2003.22 .06 Głos Wybrzeża

OŻÓG 1950 pisze:A może po prostu – nie udało się?
Zresztą mogę w inny sposób nie zgodzić się tej tezie – jeżeli to jest demagogia, to jaką demagogię serwowało PO?

Czyli wierzyłeś w te 3 mln mieszkań? Ziemia do Ożoga, Ziemia do Ożoga!

OŻÓG 1950 pisze:Z jakich powodów nie nadaje się do upublicznienia?
Wolę walkę z wszechogarniającą korupcją, niż zamiatanie afer pod dywan (patrz np. afera hazardowa)

Nie ja obiecywałem ujawnienie raportu (publicznie, w świetle kamer). Jedynym logicznym wytłumaczeniem jest fakt, że obnaża chory umysł Macierewicza. Gdyby było inaczej Kaczan z przyjemnością cytowałby fragmenty na wyrywki, albo mówił "wiem, ale nie powiem" jak to czynił wiele razy.

OŻÓG 1950 pisze:Marcinkiewicz sam się zniszczył. Szajba mu odbiła, poczuł drugą młodość i zostawił żonę. O nie, nie, niejaka Izabela (która wstydzi się polskiego imienia i woli jej angielskie brzmienie?) nie została zapoznana z Kaziem poprzez Jarka :)

Pytanie 1) kiedy zostawił żonę? przed, czy po zdymisjonowaniu go z tylnego siedzenia przez Jarka?
Pytanie 2) najpierw jest przyczyna. czy skutek?

OŻÓG 1950 pisze:Nie widzisz manipulacji ze strony PO, a zauważasz ze strony PiS?
Nie widzisz uśmiechających się ludzi w garniturach, którzy mówią, że jest dobrze, że jest fajnie bez wytężonej pracy dla rozwoju i dobra Polski?

Ludzie w garniturach o których piszesz to nie prokuratorzy opłacani z mojej kieszeni.

OŻÓG 1950 pisze:Ciekawe, że zapomniałeś o Polsacie (i wszystkich kanałach-córkach – np. TV4), TVN (wraz z resztą kanałów-córek) i Superstacji…

Ciekawe, że wspominasz o Polskim Radiu, które ma fatalnie niską liczbę słuchaczy i lata świetności za sobą… A co z Radiem ZET chociażby? (już nie mówiąc o innych stacjach radiowych)

1) które z nich utrzymuję ja (podatnik)?
2) proszę o zestawienie liczby słuchaczy 3 PR, Radia Zet i RMF.

OŻÓG 1950 pisze:Owszem ma.

Szanuję Twoją opinię, lecz się z nią nie zgadzam.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » wt kwie 27, 2010 11:53 pm

flagus pisze:Nie pamiętacie co powiedział o internautach???

a pamietacie kto chce cenzurować internet???
POszukajcie w necie
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt kwie 27, 2010 11:54 pm

jak dzieci :)
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » śr kwie 28, 2010 12:05 am

Kaczyński ma jeden - dla tych NAJBARDZIEJ TOLERANCYJNYCH na tym forum - niepodważalny atut
podobno jest pedziem :lol: :lol: :lol:
już widac z kogo tak naprawdę wychodzi homofobia :oops: :oops:
oczywiście zawoalowana
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan

http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr kwie 28, 2010 12:11 am

popieram , nie dosc ze pedziem to jeszcze pedziem zoofilem
pzdr Osiek

flagus

Postautor: flagus » śr kwie 28, 2010 7:48 am

http://nadblog-wszystkich-blogow.blog.o ... index.html

Ten tekst w pełni oddaje moje poglądy.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.