Raven pisze:OŻÓG 1950 pisze:
Pomijając kwestię, że mam poglądy prawicowe. Jestem za PiS i tak dalej ...
No już nie przesadzajmy z nazywaniem PiS-u partią prawicową. W najlepszym przypadku można ich określić jako centrowców (zgodnie zresztą z nazwą poprzednika PiS-u czyli Porozumienia Centrum) względnie jako partię chadecką.
Jeżeli chodzi o gospodarkę , służbę zdrowia , szkolnictwo , politykę socjalną , system podatkowy czy w końcu ingerencję w rynek nie widzę w tej partii nic co można byłoby określić jako pogląd prawicowy.
Oczywiście masz rację. PiS to według teorii partia w pełni socjalna.
metal pisze:Kreowanie się na jedynego sprawiedliwego (mimo że brata się z kanaliami)
A kto Ci powiedział, że jest on jedynym sprawiedliwym? To już Twój subiektywny odbiór.
Co do nawiasu – już pisałem, że polityka to gra i strategia. Spróbuj mieć większość w takiej, a nie innej izbie parlamentu.
metal pisze:demagogia (3 mln mieszkań)
A może po prostu – nie udało się?
Zresztą mogę w inny sposób nie zgodzić się tej tezie – jeżeli to jest demagogia, to jaką demagogię serwowało PO?
metal pisze:łowcy afer (żadna nie okazała się prawdą, raport WSI, który miał wstrząsnąć Polską nie nadaje się do ujawnienia)
Z jakich powodów nie nadaje się do upublicznienia?
Wolę walkę z wszechogarniającą korupcją, niż zamiatanie afer pod dywan (patrz np. afera hazardowa)
metal pisze:manipulacja ludźmi (wykreował i zniszczył Marcinkiewicza)
Marcinkiewicz sam się zniszczył. Szajba mu odbiła, poczuł drugą młodość i zostawił żonę. O nie, nie, niejaka Izabela (która wstydzi się polskiego imienia i woli jej angielskie brzmienie?) nie została zapoznana z Kaziem poprzez Jarka

metal pisze:wpływają na opinię publiczną prezentując swoje teorie w czasie najlepszej oglądalności w telewizji publicznej.
Nie widzisz manipulacji ze strony PO, a zauważasz ze strony PiS?
Nie widzisz uśmiechających się ludzi w garniturach, którzy mówią, że jest dobrze, że jest fajnie bez wytężonej pracy dla rozwoju i dobra Polski?
metal pisze:Wmawianie wszystkim, że media go oczerniają (podczas gdy jego ludzie trzymają TVP i POLSKIE RADIO w cichej koalicji z SLD)...
Brak orientacji seksualnej

[/color]
Ciekawe, że zapomniałeś o Polsacie (i wszystkich kanałach-córkach – np. TV4), TVN (wraz z resztą kanałów-córek) i Superstacji…
Ciekawe, że wspominasz o Polskim Radiu, które ma fatalnie niską liczbę słuchaczy i lata świetności za sobą… A co z Radiem ZET chociażby? (już nie mówiąc o innych stacjach radiowych)
PennyWise pisze:Tertio, w natłoku gówna lecącego z tzw. obiektywnych mediów(tvn, gw etc.) TVP jest naprawdę w porządku, dobrze, że przynajmniej jedna stacja leje trochę miodu w serca zwykłych, prostych ludzi.
metal pisze:Tertio: nie ma nic wspólnego z moim postem.[/color]
Owszem ma.
Ares pisze:Zatrudniono wszystkich pajaców i komediantów żeby ku uciesze gawiedzi poniżali Prezydenta Polski i jego brata. Praktycznie cała ta nagonka była kompletnie jałowa i bez konstruktywna. Smiejąc sie z kogoś dlatego że jest niski albo ma tak a nie inaczej na nazwisko jest żałosne. W ten sposób to dzieci w podstawówce sie zachowują. A własnie na tego typu argumentach opierała sie szydera w TVN-ie.
Otóż to. Z pierwszym pajacem na czele - Palikotem.
viki pisze:Ps. Daj Boże, aby młode pokolenia Polaków wychowywały się na podręcznikach ekonomii, gdyż wtedy takie partie jak obecny PiS, nie miałyby czego szukać podczas wyborów.
Niekoniecznie – patrz ja
Pozdrawiam, mam nadzieję, że dyskusja nie przerodzi się w kolejne piekiełko.