Wybory parlamentarne 2015
Moderator: dUfio
flagus pisze:ZBYCHO pisze:SIMON NH pisze:
Większa szansa jest że Hutnik będzie grał w Lidze Mistrzów niż te bajeczki dudusia
Nawet nie minelo 12 godzin od zaprzysiezenia a Ty juz oceniasz???? Odswiez swoj post 6.08.2016.. zobaczymy ile zrobi przez rok.
Człowiek zmienny jest.
Kilka lat temu cisnąłeś na PIS , że nie zagłosujesz na Kaczyńskiego ( czyli defacto na PIS ) bo nie zna hymnu a teraz jesteś wielkim sympatykiem PIS ( szybka zmiana z PO na PIS ) ...ale cóż każdy ma prawo zmieniać ..raz za PISem innym razem za PO ...a w kolejnych wyborach znowu za kim innym.
Pozdrawiam.
Żeby nie było jestem / byłem PISIOREM ... tylko oni zniszczą do reszty Polskę.
SIMON NH pisze:
1- obojętne, i tak nie liczę na emeryturę
2- krok w dobrą stronę, ale liczę na 30 tyś
3- róbcie dzieci na potęgę, a potem podniesiemy wam podatki, żeby budżet dał radę wam łaskawie dopłacić
4- jakość pracy lekarza i dentysty w takiej placówce.... plus kto za to zapłaci
5- byli cwani na początku, to niech będą cwani do końca
6- tu już dojebał, utrzymanie kopalń? hahaha chyba raczej utrzymanie związków zawodowych niszczących kopalnie
7- nie mam zdania bo nie jestem w temacie
8- buahahahahaha
9- powstanie 1.000.000 nowych firm, które będą zatrudniać po 3 osoby....
10- ciekawe kto mu cegły dostarczy na odbudowę...
11- łaskawca nie z tej ziemi
12- ??? tego to nie rozumiem
13- jak najbardziej jestem za, jako człowiek wychowany i nauczany w tym systemie
14- rozumiem że złoty zamiast euro, czyli po mojemu
3xtak, 2xobojętne, 9xnie
Pan Duda, który w tym momencie ewidentnie odwołuje się do lat 70-80tych, i szuka tam poparcia wg mojej oceny zasługuje na ndst.
ZBYCHO pisze:flagus pisze:ZBYCHO pisze:SIMON NH pisze:
Większa szansa jest że Hutnik będzie grał w Lidze Mistrzów niż te bajeczki dudusia
Nawet nie minelo 12 godzin od zaprzysiezenia a Ty juz oceniasz???? Odswiez swoj post 6.08.2016.. zobaczymy ile zrobi przez rok.
Człowiek zmienny jest.
Kilka lat temu cisnąłeś na PIS , że nie zagłosujesz na Kaczyńskiego ( czyli defacto na PIS ) bo nie zna hymnu a teraz jesteś wielkim sympatykiem PIS ( szybka zmiana z PO na PIS ) ...ale cóż każdy ma prawo zmieniać ..raz za PISem innym razem za PO ...a w kolejnych wyborach znowu za kim innym.
Pozdrawiam.
Wybierając w II turze Dudę chciałem dać kopa w dupę Platformie i TYLKO DLATEGO. Gdzie ja pisałem że jestem sympatykiem PO? W żadnych wyborach nie głosowałem na PO. Głos na Dudę poszedł dlatego że nie chciałem marnować głosu wrzucając pustą kartkę. Różnica w sondażach nie była wielka. Komorowski z bandą PeOwców nie zrobił dla mnie nic i dlatego nie chciałem aby znów rządził Polską.
Duda dostał ode mnie mandat zaufania. W wyborach parlamentarnych na PiS nie zagłosuję. Bo wybacz ale widząc oczami wyobraźni Antoniego M jako ministra obrony narodowej --- to już widzę siebie na linii desantowej w obwodzie kaliningradzkim. Sam Duda powiedział wczoraj że jak popłeni takie błędy jak Komorowski to będzie prezydentem tylko 5 lat.
Świetnie to Piotrek zrobiłeś.
Może każdy by się wypowiedział na temat tych obietnic/planów?
Podniesie to poziom dyskusji
1. nie obniżenie, tylko likwidacja zus a w okresie przejściowym jednakowa emerytura dla wszystkich - coś na wzór systemu kanadyjskiego. Finansowana głównie z prywatyzacji i dochodów z zasobów naturalnych
2. krok w dobrą stroną, ale 8 tys to i tak dalej bardzo mało
3. pomysł na nie, obniżać podatki a nie zwiększać rozdawnictwo kasy
4. pomysł na nie , kto będzie za to płacił?
5. pomysł na nie, mnie nie stać na kredyt na mieszkanie a mam dopłacać do kredytu innym
6. pomysł rodem z ZSRR będziemy mieli pierwsze miejsce na świecie jako producent węgla
7. nie mam bezpłatnych rzeczy, za wszystko ktoś płaci
8. ładnie brzmi, ale takie pomysł raczej się nie sprawdzają...
9. obniżenie podatków tak, ale dla wszystkich, taka obniżka spowoduje tylko możliwość kombinowania (zatrudnianie na fikcyjne etaty by płacić mniejsze podatki)
10. to stocznie są zburzone czy zamknięte? jedną na potrzeby marynarki wojennej państwo może postawić w ramach wydatków na MON, inne powinny być prywatne
11. czemu tylko na ubranka? a zabawki to już nie
dobry ruch, ale znów za mało...
12. oddanie prawa do obrony obywatelom, aby mogli mieć broń i już mam kilka milionów uzbrojonych mężczyzn gotowych bronić sowich domostw
13. uczyłem się w tym systemie i wydaje mi się, że był lepszy, nie rozumiem idei gimnazjów - więc na tak
14 pełne poparcie
W sumie nawet nie najgorszą ocenę ma u mnie nowy Prezydent.
4 x tak
4 x obojętne
6 x nie
te tak i obojętne troszkę ponaciągane na korzyść pana Dudy, na początek kadencji...
Może każdy by się wypowiedział na temat tych obietnic/planów?
Podniesie to poziom dyskusji

1. nie obniżenie, tylko likwidacja zus a w okresie przejściowym jednakowa emerytura dla wszystkich - coś na wzór systemu kanadyjskiego. Finansowana głównie z prywatyzacji i dochodów z zasobów naturalnych
2. krok w dobrą stroną, ale 8 tys to i tak dalej bardzo mało
3. pomysł na nie, obniżać podatki a nie zwiększać rozdawnictwo kasy
4. pomysł na nie , kto będzie za to płacił?
5. pomysł na nie, mnie nie stać na kredyt na mieszkanie a mam dopłacać do kredytu innym

6. pomysł rodem z ZSRR będziemy mieli pierwsze miejsce na świecie jako producent węgla

7. nie mam bezpłatnych rzeczy, za wszystko ktoś płaci
8. ładnie brzmi, ale takie pomysł raczej się nie sprawdzają...
9. obniżenie podatków tak, ale dla wszystkich, taka obniżka spowoduje tylko możliwość kombinowania (zatrudnianie na fikcyjne etaty by płacić mniejsze podatki)
10. to stocznie są zburzone czy zamknięte? jedną na potrzeby marynarki wojennej państwo może postawić w ramach wydatków na MON, inne powinny być prywatne
11. czemu tylko na ubranka? a zabawki to już nie

12. oddanie prawa do obrony obywatelom, aby mogli mieć broń i już mam kilka milionów uzbrojonych mężczyzn gotowych bronić sowich domostw
13. uczyłem się w tym systemie i wydaje mi się, że był lepszy, nie rozumiem idei gimnazjów - więc na tak
14 pełne poparcie
W sumie nawet nie najgorszą ocenę ma u mnie nowy Prezydent.
4 x tak
4 x obojętne
6 x nie
te tak i obojętne troszkę ponaciągane na korzyść pana Dudy, na początek kadencji...
ZBYCHO pisze:
A kiedy przestałeś nim być?
Po której aferze? Taśmowej, hazardowej, stadionowej, stoczniowej, autostradowej, a może ambergold? Po ustawieniu 127 przetargów? Po podwyżce Vatu do 23 %? Podwyżce składki rentowej? likwidacjach ulgi budowlanej czy na internet, redukcji zasiłku pogrzebowego? skoku na ofe ?uZUS-owieniu umów o dzieło? A może jak Blida się zastrzeliła?
A co do obietnic to czy ktoś ich dotrzymał kiedykolwiek w tym kraju? Gdzie jest Tusk i jego zielona wyspa? Cieszę się że Duda stawia sobie jakieś cele. Być może nie wszystko się uda, ale pytanie co zrobił jego pożal się boże poprzednik, oprócz kompromitowania Polski?
Są też inne ważne kwestie o których trzeba pamiętać. Przede wszystkim rozliczyć kurestwo z ww afer, plus innych jak pro civili etc.
Wyrugować sitwę, komunę, lewactwo, pedalstwo! Załącznik do aneksu WSI poproszę. To musi być początek wszelkiej naprawy. Reszta przyjdzie z czasem. Sam Duda nic nie zrobi, czekamy na 25 października.
flagus pisze:
Wybierając w II turze Dudę chciałem dać kopa w dupę Platformie i TYLKO DLATEGO. Gdzie ja pisałem że jestem sympatykiem PO? W żadnych wyborach nie głosowałem na PO. Głos na Dudę poszedł dlatego że nie chciałem marnować głosu wrzucając pustą kartkę. Różnica w sondażach nie była wielka. Komorowski z bandą PeOwców nie zrobił dla mnie nic i dlatego nie chciałem aby znów rządził Polską.
Duda dostał ode mnie mandat zaufania. W wyborach parlamentarnych na PiS nie zagłosuję. Bo wybacz ale widząc oczami wyobraźni Antoniego M jako ministra obrony narodowej --- to już widzę siebie na linii desantowej w obwodzie kaliningradzkim. Sam Duda powiedział wczoraj że jak popłeni takie błędy jak Komorowski to będzie prezydentem tylko 5 lat.
Zobacz wątek Kaczyński - Komorowski.
1. NIE.
2. Tak, ale za tym powinna iść likwidacja ulg.
3. Kto za to zapłaci? Polityka prorodzinna nie powinna być rozdawnictwem kasy, a ułatwianiem ludziom posiadania dzieci przez np. łatwiejszy dostęp do przedszkoli.
4. Znowu w złą stronę, wystarczy jak do dentysty NFZ nie będzie czekało się pół roku. Jestem w stanie wyobrazić sobie, że raz na pół roku pojawia się w szkole dentysta i robi przegląd uzębienia dzieciaków.
5. Nie widzę powodu, żeby im pomagać,
6. Nie, przy takim podejściu kopalnie nigdy nie będą rentowne.
7. TAK, chociaż wystarczyłoby jakby zwiększono ich ilość.
8. Nie wiem czym to miałoby się różnić od aktualnych programów typu MDM, czy RNS, więc nie mam zdania.
9. Nie, to będzie oznaczało wyłącznie, że w miejsce czterech jednoosobowych działalności będzie się pojawiać jedna z czterema osobami.
10. Nie uważam, żeby posiadanie stoczni było wielkim interesem narodowym.
11. Nie, już pomijając fakt, że nie rozumiem dlaczego akurat na ubranka, a nie pieluchy, kaszki czy coś innego, to nie oczekiwałbym spadku ceny ubrania.
12. Tak, i to już się chyba dzieje.
13. Zdecydowane TAK.
14. W dłuższej perspektywie NIE
2. Tak, ale za tym powinna iść likwidacja ulg.
3. Kto za to zapłaci? Polityka prorodzinna nie powinna być rozdawnictwem kasy, a ułatwianiem ludziom posiadania dzieci przez np. łatwiejszy dostęp do przedszkoli.
4. Znowu w złą stronę, wystarczy jak do dentysty NFZ nie będzie czekało się pół roku. Jestem w stanie wyobrazić sobie, że raz na pół roku pojawia się w szkole dentysta i robi przegląd uzębienia dzieciaków.
5. Nie widzę powodu, żeby im pomagać,
6. Nie, przy takim podejściu kopalnie nigdy nie będą rentowne.
7. TAK, chociaż wystarczyłoby jakby zwiększono ich ilość.
8. Nie wiem czym to miałoby się różnić od aktualnych programów typu MDM, czy RNS, więc nie mam zdania.
9. Nie, to będzie oznaczało wyłącznie, że w miejsce czterech jednoosobowych działalności będzie się pojawiać jedna z czterema osobami.
10. Nie uważam, żeby posiadanie stoczni było wielkim interesem narodowym.
11. Nie, już pomijając fakt, że nie rozumiem dlaczego akurat na ubranka, a nie pieluchy, kaszki czy coś innego, to nie oczekiwałbym spadku ceny ubrania.
12. Tak, i to już się chyba dzieje.
13. Zdecydowane TAK.
14. W dłuższej perspektywie NIE
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym
To tylko obietnice, dajcie se siana. Lepiej posłuchajcie, bo nowa era nastaje
https://www.youtube.com/watch?v=gBOHytGi6-M
https://www.youtube.com/watch?v=gzg1FL_allI

https://www.youtube.com/watch?v=gBOHytGi6-M
https://www.youtube.com/watch?v=gzg1FL_allI

"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo
Aldaris pisze:To tylko obietnice, dajcie se siana. Lepiej posłuchajcie, bo nowa era nastaje
http://natemat.pl/150981,tabloid-skompr ... czynskiego
Prze ....................
Duduś "NIEZŁOMNY" już spełnia wyborcze obietnice
http://niezalezna.pl/69774-pierwsza-pod ... -obietnice
http://wpolityce.pl/polityka/261759-waz ... twa-polski