DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść
Moderator: dUfio
JOK_NH pisze:Buda przy przystanku 502 na PC.
Zjedzony kebab w naleśniku...zero przypraw, słaby sos. Ogólnie 2/10. Plus za dużą porcję za 9 zł.
Co do grilla u chłopaków, to potwierdzam. Kiełba rządzi, chyba nawet Bingo by się najadł![]()
Boczek robi robotę!
Z naciskiem na słowo chyba

Ale faktycznie tych kiełbas nic nie przebije (na może podwójna porcja

BINGONH pisze:JOK_NH pisze:Buda przy przystanku 502 na PC.
Zjedzony kebab w naleśniku...zero przypraw, słaby sos. Ogólnie 2/10. Plus za dużą porcję za 9 zł.
Co do grilla u chłopaków, to potwierdzam. Kiełba rządzi, chyba nawet Bingo by się najadł![]()
Boczek robi robotę!
Z naciskiem na słowo chyba![]()
Ale faktycznie tych kiełbas nic nie przebije (na może podwójna porcja)
Dlatego napisałem chyba

Podwójna porcja mnie by zabiła

BuA SPW pisze:Może ktoś coś polecić w rejonie Wolska, Wielicka, Nowosądecka?
W tym rejonie ciężko cokolwiek polecić oprócz Czardasza, tyle że to restauracja. Istotnym mankamentem tam jest jednak wejście tam przez piwiarnię, wypełnioną zazwyczaj miejscowymi kibicami Cracovii z Kozłówka no i wystrój w środku typowo peerelowski, wnętrze nijakie. Jeśli jednak przebrniemy i przymknie się oko na istotne wady, to jedzenie jest na przyzwoitym poziomie. Kuchnia głównie węgierska. Opłaca się wziąć półmiski pomyślane na dwie osoby. Za ok. 35 zł są np. 3 spore kawałki mięs plus dodatki: frytki, ziemniaczki i opiekana, jakaś sałatka, także ceny w porządku jak na restaurację z obsługą kelnerską.
bn pisze:BuA SPW pisze:Może ktoś coś polecić w rejonie Wolska, Wielicka, Nowosądecka?
W tym rejonie ciężko cokolwiek polecić oprócz Czardasza, tyle że to restauracja. Istotnym mankamentem tam jest jednak wejście tam przez piwiarnię, wypełnioną zazwyczaj miejscowymi kibicami Cracovii z Kozłówka no i wystrój w środku typowo peerelowski, wnętrze nijakie. Jeśli jednak przebrniemy i przymknie się oko na istotne wady, to jedzenie jest na przyzwoitym poziomie. Kuchnia głównie węgierska. Opłaca się wziąć półmiski pomyślane na dwie osoby. Za ok. 35 zł są np. 3 spore kawałki mięs plus dodatki: frytki, ziemniaczki i opiekana, jakaś sałatka, także ceny w porządku jak na restaurację z obsługą kelnerską.
tam laza wisloki bo mam znajomych ktorzy dzien w dzien biesiaduja
co nie zmienia faktu ze jest to mankamentem

Jak lubicie pierogi ruskie (a kto nie lubi...;p) to polecam...
Smażymy naleśniki, zamiast dżemu czy innych specjałów w naleśnikowe placki zawijamy farsz na pierogi ruskie, posypujemy startym serem żółtym i wrzucamy do piekarnika do roztopienia się sera ; o )
jak dla mnie megaaa lux ; o)
Smażymy naleśniki, zamiast dżemu czy innych specjałów w naleśnikowe placki zawijamy farsz na pierogi ruskie, posypujemy startym serem żółtym i wrzucamy do piekarnika do roztopienia się sera ; o )
jak dla mnie megaaa lux ; o)
Miłość za hajs to nie miłość
Solex to nie słońce
Dobry czas to nie rolex
Ale chwile co są WOLNE!!
Solex to nie słońce
Dobry czas to nie rolex
Ale chwile co są WOLNE!!
bn pisze:BuA SPW pisze:Może ktoś coś polecić w rejonie Wolska, Wielicka, Nowosądecka?
Zgadzam sie z tym zdaniem - moze oprocz tej Cracovii, bo nikogo nie uswiadczylem.
Zarlem tam jakies 3 miechy temu - na talerzu schab po cygansku (13zl) z frytkami, surowka z selera i herbata - calosc nie pamietam ale leciutko ponad 20zl. Duzo i dosc smacznie.
http://i49.tinypic.com/x4k5nd.jpg
derexnh pisze:Zarlem tam jakies 3 miechy temu - na talerzu schab po cygansku (13zl) z frytkami, surowka z selera i herbata - calosc nie pamietam ale leciutko ponad 20zl. Duzo i dosc smacznie.
http://i49.tinypic.com/x4k5nd.jpg
Zdecydowanie razi te szklanka z herbatą zamiast kufelka zimnego piwka

no no. ja nie gustuje w daniach restauracyjnych ale to mi pachnie conajmniej mocna 8/10 !
Bingo ja za to uwazam ze powinno sie odseparowac picie piwa od innych czynnosci - jazda na rowerze, wpierdalanie kotleta itd itp. tutaj brakuje mi zimnego tymbarka jablko brzoskiwnia. potem mozna isc pic na akdemiki(picie w plenerze oceniam na 9/10, odjalem punkt za brak kibla dla chlopow na dwojke i jedynke dla lasek)
Bingo ja za to uwazam ze powinno sie odseparowac picie piwa od innych czynnosci - jazda na rowerze, wpierdalanie kotleta itd itp. tutaj brakuje mi zimnego tymbarka jablko brzoskiwnia. potem mozna isc pic na akdemiki(picie w plenerze oceniam na 9/10, odjalem punkt za brak kibla dla chlopow na dwojke i jedynke dla lasek)
pzdr Osiek