DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz kwie 29, 2012 3:32 am

eee grochówkowiczu fotki obiecałeś... :)

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz kwie 29, 2012 8:57 am

OŻÓG 1950 pisze:eee grochówkowiczu fotki obiecałeś... :)

Proszę bardzo

Obrazek

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz kwie 29, 2012 12:01 pm

Buda przy przystanku 502 na PC.
Zjedzony kebab w naleśniku...zero przypraw, słaby sos. Ogólnie 2/10. Plus za dużą porcję za 9 zł.

Co do grilla u chłopaków, to potwierdzam. Kiełba rządzi, chyba nawet Bingo by się najadł :wink:
Boczek robi robotę!

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz kwie 29, 2012 3:29 pm

JOK_NH pisze:Buda przy przystanku 502 na PC.
Zjedzony kebab w naleśniku...zero przypraw, słaby sos. Ogólnie 2/10. Plus za dużą porcję za 9 zł.

Co do grilla u chłopaków, to potwierdzam. Kiełba rządzi, chyba nawet Bingo by się najadł :wink:
Boczek robi robotę!

Z naciskiem na słowo chyba :P
Ale faktycznie tych kiełbas nic nie przebije (na może podwójna porcja :D )

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw maja 03, 2012 9:12 pm

Takie cudo dziś kupiłem z kumplem

:twisted:

Obrazek

Niestety dobra to ona nie jest :lol: Co mnie zadziwiło to jakiś dziwny opar ktory sie wydobywa z niej po odkreceniu korka chwile (gaz?)

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw maja 03, 2012 9:23 pm

BINGONH pisze:
JOK_NH pisze:Buda przy przystanku 502 na PC.

Boczek robi robotę!

Z naciskiem na słowo chyba :P
Ale faktycznie tych kiełbas nic nie przebije (na może podwójna porcja :D )

Dlatego napisałem chyba :wink:
Podwójna porcja mnie by zabiła :lol:

bn

Postautor: bn » czw maja 03, 2012 9:34 pm

BuA SPW pisze:Może ktoś coś polecić w rejonie Wolska, Wielicka, Nowosądecka?

W tym rejonie ciężko cokolwiek polecić oprócz Czardasza, tyle że to restauracja. Istotnym mankamentem tam jest jednak wejście tam przez piwiarnię, wypełnioną zazwyczaj miejscowymi kibicami Cracovii z Kozłówka no i wystrój w środku typowo peerelowski, wnętrze nijakie. Jeśli jednak przebrniemy i przymknie się oko na istotne wady, to jedzenie jest na przyzwoitym poziomie. Kuchnia głównie węgierska. Opłaca się wziąć półmiski pomyślane na dwie osoby. Za ok. 35 zł są np. 3 spore kawałki mięs plus dodatki: frytki, ziemniaczki i opiekana, jakaś sałatka, także ceny w porządku jak na restaurację z obsługą kelnerską.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » czw maja 03, 2012 10:33 pm

bn pisze:

W tym rejonie ciężko cokolwiek polecić oprócz Czardasza, tyle że to restauracja. Istotnym mankamentem tam jest jednak wejście tam przez piwiarnię, wypełnioną zazwyczaj miejscowymi kibicami Cracovii z Kozłówka no i wystrój w środku typowo peerelowski, wnętrze nijakie. Jeśli jednak przebrniemy i przymknie się oko na istotne wady, to jedzenie jest na przyzwoitym poziomie. Kuchnia głównie węgierska. Opłaca się wziąć półmiski pomyślane na dwie osoby. Za ok. 35 zł są np. 3 spore kawałki mięs plus dodatki: frytki, ziemniaczki i opiekana, jakaś sałatka, także ceny w porządku jak na restaurację z obsługą kelnerską.

tam laza wisloki bo mam znajomych ktorzy dzien w dzien biesiaduja
co nie zmienia faktu ze jest to mankamentem
:)

bn

Postautor: bn » czw maja 03, 2012 10:41 pm

Pewnie zależy od pory dnia :)
Okolica jest raczej pasiasta.

Monika

Postautor: Monika » pt maja 04, 2012 9:52 am

Jak lubicie pierogi ruskie (a kto nie lubi...;p) to polecam...
Smażymy naleśniki, zamiast dżemu czy innych specjałów w naleśnikowe placki zawijamy farsz na pierogi ruskie, posypujemy startym serem żółtym i wrzucamy do piekarnika do roztopienia się sera ; o )
jak dla mnie megaaa lux ; o)
Miłość za hajs to nie miłość
Solex to nie słońce
Dobry czas to nie rolex
Ale chwile co są WOLNE!!

radykalna

Postautor: radykalna » pn maja 07, 2012 10:51 am

A ja zapraszam do Grêba³owa, w Gambino zjecie i pizzê, i karkóweczkê, generalnie bogate menu za przyzwoit± cenê, a przepiæ mo¿na zimnym piwkiem :-) Oczywi¶cie aktywnie wspieraj± Hutnika.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn maja 07, 2012 11:32 am

radykalna pisze:A ja zapraszam do Grębałowa, w Gambino zjecie i pizzę, i karkóweczkę, generalnie bogate menu za przyzwoitą cenę, a przepić można zimnym piwkiem :-) Oczywiście aktywnie wspierają Hutnika.

Gambino ma jakąś stronę internetową?

derexnh

Postautor: derexnh » pn maja 07, 2012 2:24 pm

bn pisze:

Zgadzam sie z tym zdaniem - moze oprocz tej Cracovii, bo nikogo nie uswiadczylem.
Zarlem tam jakies 3 miechy temu - na talerzu schab po cygansku (13zl) z frytkami, surowka z selera i herbata - calosc nie pamietam ale leciutko ponad 20zl. Duzo i dosc smacznie.
http://i49.tinypic.com/x4k5nd.jpg

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn maja 07, 2012 4:19 pm

derexnh pisze:Zarlem tam jakies 3 miechy temu - na talerzu schab po cygansku (13zl) z frytkami, surowka z selera i herbata - calosc nie pamietam ale leciutko ponad 20zl. Duzo i dosc smacznie.
http://i49.tinypic.com/x4k5nd.jpg

Zdecydowanie razi te szklanka z herbatą zamiast kufelka zimnego piwka :D

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pn maja 07, 2012 8:57 pm

no no. ja nie gustuje w daniach restauracyjnych ale to mi pachnie conajmniej mocna 8/10 !
Bingo ja za to uwazam ze powinno sie odseparowac picie piwa od innych czynnosci - jazda na rowerze, wpierdalanie kotleta itd itp. tutaj brakuje mi zimnego tymbarka jablko brzoskiwnia. potem mozna isc pic na akdemiki(picie w plenerze oceniam na 9/10, odjalem punkt za brak kibla dla chlopow na dwojke i jedynke dla lasek)
pzdr Osiek