DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt cze 19, 2012 11:12 am

Troublemaker pisze:Ostrożnie Panowie. Mawiają ponoć, że jesteś tym co jesz i w związku z tym zaczynam się o Was martwić. :)

Już nie grozi. O 13:00 sprawdzamy :wink:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt cze 19, 2012 11:43 pm

Troublemaker pisze:Ostrożnie Panowie. Mawiają ponoć, że jesteś tym co jesz i w związku z tym zaczynam się o Was martwić. :)

Mam nadzieję że nie namawiasz kolegów po szalu na wierność tradycyjnej wieprzowinie :lol:
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw cze 21, 2012 10:53 am

Agawa Bochnia / Restauracja
Bochnia, ul. Górska 1c

Rewelacyjne kebaby !!!

Wybór dań duży, piwka także nie brakuje, nawet tymbark dla Juhasa mają :wink:

Jeden z najlepszych kebabów jakie kiedykolwiek jadłem.
Cena 10zł, idealnie dobrane proporcje składników niczego nie jest za dużo ani za mało i wszystko świeżutkie!
Piwko 5 zł

Zdjęcia nie zrobiłem bo urocza pani z obsługi tak mnie urzekła że zapomniałem :oops:

Każdemu kto się wybierze do Bochni na wycieczkę polecam ten lokal

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw cze 21, 2012 11:44 am

jadłem tam kiedyś wracając z jakiegoś wyjazdu - w ogóle nam nie było po drodze, ale skuszeni famą pojechaliśmy.
Także polecam, choć nie był to najlepszy kebab, jaki jadłem.

sermak79

Postautor: sermak79 » czw cze 21, 2012 12:53 pm

Bingo się zakochał... :roll: to musiała być niezła "wieprzowina"z tej Pani ;)

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » czw cze 21, 2012 1:25 pm

Dla podróżujących polecam Laboratorium Pizzy w Nowym Sączu. Miejsce brało udział w programie Gessler w TVN. I jedno trzeba przyznać, że czegoś ona w tych programach uczy.

Rewelacyjne ciasto. To na czym zazwyczaj wykładają się pizze.

Jedliśmy pizze z samymi pieczarkami i serem oraz drugą "regionalną" m.in. z kabanosem, śliwkami łąckimi itp. Dla mnie pierwsza rewelacja, druga niekoniecznie, bo nie przepadam za śliwkami i do tego dość tłusta (ale taki na nią pomysł stwierdzam po przeczytaniu składników). Jednak moi towarzysze sobie bardzo chwalili także t drugą.

Ceny dobre, pizze z dużymi ilościami składników droższe, ale takie prostsze w bardzo dobrych cenach.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw cze 21, 2012 2:36 pm

sermak79 pisze:Bingo się zakochał... :roll: to musiała być niezła "wieprzowina"z tej Pani ;)

:P :P :P

Ale jak masz ochotę możemy się tam wybrać, tym bardziej że jest ogródek piwny...

sermak79

Postautor: sermak79 » czw cze 21, 2012 3:46 pm

BINGONH pisze:
sermak79 pisze:Bingo się zakochał... :roll: to musiała być niezła "wieprzowina"z tej Pani ;)

Ale jak masz ochotę możemy się tam wybrać, tym bardziej że jest ogródek piwny...

Z przyjemnością,ale pod warunkiem...Nie napiszesz,że więcej od Ciebie jem,bo i takt nikt Ci w to nie uwierzy :D I wcale nie jestem grubszy,tylko mam "mocną"budowę 8)

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw cze 21, 2012 4:06 pm

sermak79 pisze:
BINGONH pisze:

Z przyjemnością,ale pod warunkiem...Nie napiszesz,że więcej od Ciebie jem,bo i takt nikt Ci w to nie uwierzy :D I wcale nie jestem grubszy,tylko mam "mocną"budowę 8)

Mogę napisać że masz "mocniejszą głowę" :wink:

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pt cze 22, 2012 8:28 pm

byłem przejazdem i jadłem tego bocheńskiego kebaba...
bez rewelacji ale racja wszystko świeże..
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » ndz cze 24, 2012 11:19 pm

jadłem dziś baraninę z jerozolimskiej. Wciąga nosem 90% krakowskiego szajsu, zajebiście doprawione delikatne mięsko, jest go przyzwoicie, do tego sos całkiem niezły. Cena: 13zł
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn cze 25, 2012 11:27 am

Ja za to jadłem hamburgera w fast foodzie 24/h na stadionie Wawelu. Rzadko jadam jakieś wynalazki z bryzolami, bo mi to nie wchodzi, ale ten była całkiem dobry. Bułka grillowana, świeże warzywa plus dobry sos. Jeżeli chodzi o ocenę, to śmiało 7/10 za hamburgera, tylko jak mi jeden nie styknął, to pożeraczom (to polityczne określenie Bingo - nie chcę, by wyszło, że Ci wypominam, czy coś ;) ) z tego tematu pewnie kilka by dopiero wystarczyło. Zapiekanki w sumie kot, bo jak zamawiacie z salami, to dostajecie nie trzy plasterki, ale na całej powierzchni wędlina jest ułożona tak, że plasterki nachodzą na siebie.
Ogólnie polecam, gdy ktoś jest w rejonie. Kebaba nie spróbowałem, bo trzeba było czekać 30 minut.

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pn cze 25, 2012 11:24 pm

Kebab w zakopanem ktory reklamowal sie ze jest z Baraniny z dodatkiem czegos tam - 10 zl. tanszy niz z kurczakiem 12 !! tak sie podniecilem gdy uslyszalem o tej baraninie ze nie doslyszalem z dodatkiem czego byla ta baranina. otoz byla ona z dodatkiem farmazonu. a wlasciwie jej tresc stanowil farmazon. to co sie krecilo juz nie wygladalo na baranine tylko jakis salcesono-boczek i tak tez smakowalo. fajne natomiast byly sosy ostry,czosnkowy i jeszcze jakis. niestety tylko sosy byly dobre, mimo ze bylem glodny jak Niedzwiedz 3/10

ostatnia knajpa po prawej z kebabami jak sie idzie kropowkami do gory. nie goral burger, tylko z dwie knajpy wyzej
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » wt cze 26, 2012 10:14 am

Mieszkańcom północnych rubieży Krakowa oraz osobom podróżującym w kierunku nowej stolicy trasą E7 polecam

En Plato PIZZA & PASTA
Ul. Parkowa 35
32-087 Bibice / k. Krakowa

W kategorii "polska pizza" (czyli wyłączając prawdziwe pizze z pieca opalanego drewnem) jest ostatnio moim numerem 1.

http://enplato.pl/
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt cze 26, 2012 11:33 am

Mi w kategorii pizza chyba nic nie przebije restauracji Trzy Papryczki. Oryginalne włoskie składniki, ciasto i sposób przyrządzania budzi respekt. Smak pizzy to miazga, wszystkie "pseudopizzerie" wymiękają przy tym.