POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr lis 22, 2017 7:46 am

ksh72 pisze:
stazyja69 pisze:Widzę , że w tvPis dalej podniecają się tweetem Tuska 💨

bo w POlsacie i TVNiemieckiej donoszenia na własny kraj to coś normalnego, emocji nie wzbudza

Czyli w TVNiemieckiej donoszą na Niemców , a to .....

https://wpolityce.pl/polityka/368143-os ... jakie-mamy

gordi

Postautor: gordi » śr lis 22, 2017 8:03 am

Jeden tweet Tuska i PIS trzesawicy dostaje,to jest do¶c dziwne i zastanawia mnie czemu sie tak dzieje.Przeciez umówmy sie ze PIS ma tak mocne poparcie w obywatelach,ze nawet jakby Tusk przyszed³ podratowac PO to niewiele to da.Widaæ ze Schetyna tego statku pod tytu³em PO nie bardzo jest w stanie uratowaæ.W sobote podobno wbory na szefa Nowoczesnej kandydaci oprócz Pana Petru,to Lubnauer i Misi³o :roll: Kraj jest mocno podzielony na takie dwa g³ówne obozy i jedni drugich nienawidza,przenosi sie to potem na elektorat wyborczy.Niedawno jaki¶ facet postanowi³ ze soba skonczyc zostawiaj±c list,w którym napisa³ ze nie ma demokracji w Polsce i ³amane sa prawa obywateli :shock: retoryka liberalnych parti jest taka:jak rz±dzi PO-super i fantastycznie bo trzymaj± z Unia i nic ze cinkciarze kreca lewe interesy i okradaj± panstwo na wiele mln zl,ale jak juz rzadzi PIS-zle,niedobrze,skrajna prawica,populi¶ci,³ami± swobody obywatelskie,wyprowadzajacy Polske z Unii,a marsze niepodleg³osci nazywaja faszystowskimi pogl±dami.W sumie dobrze ze rz±dzi PIS,gdyz Kurski za³atwi³ nam za friko srodowe wieczory z Liga mistrzów i dzi¶ w tvp Juwents kontra Barcelona.Pare dni temu rozleg³y sie g³osy zeby zburzyc palac kultury i g³osy oburzenia znowu liberalnych parti,ze jak tak mozna by by³o wyburzyc taki symbol Warszawy :roll:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr lis 22, 2017 8:11 am

To nie moje są słowa ,ale jakaś logika tu jest bo z obcego to tak elegancko :lol:
Niedawno jakaś telefoniczna kurtyzana zażądała sobie, żeby wszyscy nazywali ją nie inaczej niż ,,seksworkerką". :v
Podoba mnie się to! <3
Nie jestem złodziejem. Jestem menedżerem operacyjnym na terenie cudzej posesji.
Nie jestem nietrzeźwym kierowcą. Jestem vodkadrajwerem. Uprawiam vodkadrajwing, wieśniaku.
Nie jestem mordercą. Jestem kontrolerem depopulacji.
Nie jestem terrorystą. Jestem bombermejkerem.
(Wersja dla Kwacha): Nie jestem alkoholikiem. Jestem bimbermejkerem.
Nie jestem ulicznicą spod latarni. Jestem ASS-GIWERKĄ! <3
Nie jestem gwałcicielem. Jestem bodyrejperem. Uprawiam bodyrejping.
Nie jestem idiotą. Jestem Riczard.
Nie jestę donosicielę. Niech pan przez sekóndę nie pomyśli, rze ja jestę donosicielę i rze spszedawałę kumpli! Ja jestę FRIEND-SELLER!
Nie jestem postkomunistycznym wie-wie-wieprzem odciętym od ko-ko-koryta i dotacji z bu-bu-budżetu, jestem DE-DE-DEMOKRASZYN DIFENDER!
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw lis 23, 2017 11:50 pm

Ponoć w planach prohibicja 22-6.

1950N-H

Postautor: 1950N-H » pt lis 24, 2017 12:10 am

Juz mam przed oczami kolejki o 21:45 i afery pod sklepami o 22:01
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

flagus

Postautor: flagus » pt lis 24, 2017 12:23 am

1950N-H pisze:Juz mam przed oczami kolejki o 21:45 i afery pod sklepami o 22:01

Meliny znów wrócą do łask
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Soren

Postautor: Soren » pn lis 27, 2017 3:19 pm

Nie do¶æ, ¿e wzro¶nie pêdzenie bimbru, to jeszcze wróc± meliny. Kiedy¶ zawsze ka¿dy wiedzia³, gdzie siê udaæ po alkohol, gdy sklep zamkniêty i czêsto po mocno zawy¿onej cenie :D
Hutnik my z wami, my za was ¿ycie oddamy! umowa kupna sprzeda¿y samochodu

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn lis 27, 2017 4:48 pm

Oj dobrze zrobiony bimber to smakołyk i niech się chowają wódki sklepowe. Jak lata temu nam na sylwestra prawdziwy góral własnej roboty produktu przywiózł to brak słów. A tak było dawniej (sklepy pozamykane) wysiadł człowiek na placu centralnym lekko wstawiony i zaganiacz od razu pod rękę mnie próbuje brać. A pan wódki nie potrzebuje i dziwnym trafem zaprowadził mnie na centrum B.Tam wódka była.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Piotrek

Postautor: Piotrek » pn lis 27, 2017 4:55 pm

Wpłacałem dzis we wpłatomacie pieniądze na konto(euronet-mbank), prowizja 4zł - kilka dni temu jeszcze jej nie było. Dziękuję Ci dobra zmiano.....

gordi

Postautor: gordi » pn lis 27, 2017 5:13 pm

Piotrek pisze:Wp³aca³em dzis we wp³atomacie pieni±dze na konto(euronet-mbank), prowizja 4z³ - kilka dni temu jeszcze jej nie by³o. Dziêkujê Ci dobra zmiano.....
Moze to poszlo na 500 plus :roll:

HKSStrusia

Postautor: HKSStrusia » pn lis 27, 2017 5:28 pm

Piotrek pisze:Wpłacałem dzis we wpłatomacie pieniądze na konto(euronet-mbank), prowizja 4zł - kilka dni temu jeszcze jej nie było. Dziękuję Ci dobra zmiano.....

Nie bronię dobrej zmiany, ale co ona ma z tym wspólnego. Zawsze możesz zmienić bank.

Obrazek

https://www.mbank.pl/pdf/oplaty/taryfa-osobyfiz.pdf

Piotrek

Postautor: Piotrek » pn lis 27, 2017 5:43 pm

HKSStrusia pisze:
Piotrek pisze:Wpłacałem dzis we wpłatomacie pieniądze na konto(euronet-mbank), prowizja 4zł - kilka dni temu jeszcze jej nie było. Dziękuję Ci dobra zmiano.....

Nie bronię dobrej zmiany, ale co ona ma z tym wspólnego. Zawsze możesz zmienić bank.

Obrazek

To dzięki, za info. Być może to euronet ma problemy, ostatnio podczas jednej operacji można max 1000zł wypłacić i wypłaca drobniakami, i zwracam honor dobrej zmianie (myslałem że to kolejne opłaty na 500+).

bn

Postautor: bn » pn lis 27, 2017 9:07 pm

Piotrek pisze:
HKSStrusia pisze:

Obrazek

To dzięki, za info. Być może to euronet ma problemy, ostatnio podczas jednej operacji można max 1000zł wypłacić i wypłaca drobniakami, i zwracam honor dobrej zmianie (myslałem że to kolejne opłaty na 500+).

Dobra zmiana akurat ma w tym swój udział. Różne opłaty za byle co to efekt podatku bankowego.

Kolejne podwyżki podatków od stycznia:
- akcyza od e-papierosów
- 20 gr podatku dodatkowo za siatkę w sklepie
- podatkowe składki/podatek dla zarabiających >2,5 średniej pensji

W kolejce zakaz reklamy piwa.

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » pn lis 27, 2017 9:57 pm

bn pisze:
Piotrek pisze:
HKSStrusia pisze:

Obrazek

Dobra zmiana akurat ma w tym swój udział. Różne opłaty za byle co to efekt podatku bankowego.

Kolejne podwyżki podatków od stycznia:
- akcyza od e-papierosów
- 20 gr podatku dodatkowo za siatkę w sklepie
- podatkowe składki/podatek dla zarabiających >2,5 średniej pensji

W kolejce zakaz reklamy piwa.
jaki dobra zmiana ma wpływ na to że mbank najwidoczniej nie dogadał się z euronetem?sugerujesz że dobra zmiana jest w zmowie z pozostałymi operatorami bankomatów i chce wykończyć euronet?co do reklamówek to niech to bedzie nawet 2zł.czy biorąc spod lady w biedrze lub lidlu czy jakimkolwiek innym sklepie siatke płacisz czy nie?placisz i juz.a opłata za folijki jak najbardziej słuszna.co za problem idąc na zakupy zabrać siatke a na większe pakowną torbe.e papierosy?skoro ja ukrywając sie w domu i pijąc bro płace akcyze to czemu ktoś kto mi dmucha chmurą w twarz na przystanku z używki jaką niewątpliwie jest e papieros ma jej nie płacić?składki od lepiej zarabiająch oczywiście poroniony pomysł.podatki jasna sprawa że płacą większe bo tak z procentów wychodzi.a co ma zakaz reklam bro do ww objawów dobrej zmiany?nie możesz żyć bez nich czy co?

bn

Postautor: bn » pn lis 27, 2017 10:41 pm

Kiedyś wszystkie wpłatomaty były gratis, tak jak i konta. skończyło się, gdy wszedł podatek bankowy, bo trzeba go teraz ściągnąć z klientów.

A co do reszty - masz rację, ludzie zawsze sobie jakoś poradzą. Porównując do czasów komuny to jest nic. Kiedyś wysyłało się całą rodzinę do kolejek jak były kartki i ludzie jakoś kombinowali. Teraz jedynie absurd z siatkami, absurd z alkoholem. Podatki od deszczu, siatek, sklepów...

Jedynie szkoda straconych szans na marnowanie czasu i pieniędzy na walkę absurdami. Pozostaje jedynie liczyć, że jeszcze kiedyś "będziemy mieć w Warszawie Budapeszt".