POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

gordi

Postautor: gordi » sob wrz 29, 2018 3:12 pm

Najdziwniejsze w tym sporze o wyborcze przekonania partyjne u obywateli jest to,ze jedni z drugimi najczesciej pracuja w jednej firmie,ale czesto sa fanatykami danej parti i sa z nieslychana wrogoscia do drugiej parti,z reguly tej o najwiekszych procentowych sondazach,ma³o tego gdyby przyszly im siasc przy stole i przy kuflu piwenka s± w stanie zarzucac masa epitetow rywala wyznajacego przekonania z innej parti,a w skrajnych przypadkach nawet dac po prostu po gebie :roll: gdyby tak zsumowac procentowe sondazowe poparcie wyborcow na dana partie,to okaze sie ze PIS,PO i Nowoczesna uzbieraja te trzy partie w granicach od 65 do 70 pr. calosci wyborcow,a pozostale 30pr. zagospodaruja wyborcy innych parti :roll: coraz czesciej mysle se,ze poglady liberalne zaczynaja sie zmniejszac,ale jakby zaczyna powoli,chociaz bardzo powoli przybywac nieci wyborcow Sld lub parti razem,czyli lewicy i teraz nalezy zadac zasadnicze pytanie,czyzby lewica zaczynala zabierac glosy Nowoczesnej i Platformie :roll:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz paź 07, 2018 7:43 am

PITROL pisze:To jak już pociągnęliśmy ten wątek
....

Jego Ekscelencja pan prezidą Gdańska był łaskaw skomentować wpis na moim profilu. Trzy dni nie będę mył ręki, którą ten tekst pisałem!

To miłe, że mój wpis (i rozpowszechnienie go przez tysiące spośród was) miał realny wpływ na poczynania prezydenta Gdańska i spowodował (albo drastycznie przyspieszył) fakt zadbania o bardzo ważne dla Polaków miejsce pamięci.

Przy całym moim braku szacunku dla prezydenta Adamowicza, i przy całym sceptycyzmie co do intencji jego gestu, należy niewątpliwie zapisać to na bardzo krótkiej liście plusów jego prezydentury.

Szkoda tylko, że do zauważenia rangi problemu potrzebuje wielkiego zamieszania w internecie i fali krytyki, i dopiero wtedy łaskawie interweniuje - a do wybitej szyby w synagodze pędził od razu, niemal w piżamie.

Krzyż stanie, dzięki nam wszystkim, rok po podpaleniu go przez wandali.

Wstawienie nowej szyby w synagodze transmitowały największe media w kraju, jakieś 20 godzin po jej wybiciu - nie czekając na wyniki śledztwa, które błyskawicznie ujawniło, że za incydentem nie stoi ideologiczny antysemita, tylko leczony psychiatrycznie czubek, który był wcześniej karany za atak na Kościół Katolicki. Ale po co czekać na fakty, one tylko przeszkadzają - lepiej kuć żelazo póki gorące i podnosić sztuczny pierdolament o stosunkach polsko-żydowskich i o tym jak ważna jest walka z nacjonalizmem i antysemityzmem.

Panie Adamowicz, jeśli nadal śledzi pan mój profil, mam jeszcze kilka pytań. Skoro wpłynąłem na pana działania raz, to może uda się uzyskać kolejne interwencje.

Kiedy planuje pan zadzwonić po rabinów i zwołać konferencję (koniecznie z udziałem TVN) z powodu rozbitej na kawałki figury Chrystusa, ustawionej przed XIX-wieczną kapliczką w Gdańsku? Do zdarzenia doszło w marcu 2017 roku, 19 miesięcy temu. Co się stało? Nie ma wolnych terminów w kalendarzu?

Dwa miesiące wcześniej ktoś wyrwał głowę figurce Chrystusa przed kościołem Najświętszej Maryi Panny Królowej Różańca Świętego w Gdańsku. Co się stało, że nie zwołał pan następnego dnia konferencji w tym miejscu? Utknął pan w korku? Opracowywał pan przemówienie na konferencję z okazji jakiejś pasażerki która w tramwaju krzywo spojrzała na rabina?

A może chce pan komuś wmówić, że wybicie szyby w synagodze to większy akt wandalizmu niż świadome zbezczeszczenie figury postaci, którą miliony Polaków uważają za Boga?

Jeśli zastanawia się pan skąd się wziął tak drastyczny spadek zaufania Polaków do pana prezydentury, jeśli pana sztab PR-owców panu nie podpowiedział, ja panu odpowiem.

Bo żyje pan i pełni swoją funkcję W POLSCE. Został pan powołany na swój urząd przede wszystkim po to, żeby służyć POLAKOM.
I za często pan o tym zapomina. Zdecydowanie za często.

Obrazek

Po co kontynuuje tan wątek no po to, aby uświadomić, że są wybory i właśnie teraz jest okazja jak nigdy wywrzeć presje na kandydatach bardzo dobrze że teraz jest poruszany temat stadionu, bo jak nie teraz to kiedy
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 8:06 am przez PITROL, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz paź 07, 2018 7:51 am

Wpis pod wpisem, ale dobra ten teks jest warty skopiowania. Kto ma zrozumieć to zrozumie, kto nie to trudno
Monachium, lata 30-te. Kilku przyjaciół spotkało się przy piwie ,,Koszerne Full".
- Zbliżają się wybory. Na kogo zagłosujesz, Ozjasz?
- Ja? To chyba oczywiste. Na Komunistyczną Partię Niemiec. Pełno tam naszych, więc jestem spokojny, że będą potrafili zadbać o nasze interesy i podjąć walkę z nacjonalizmem. A ty, Izaaku? Na kogo oddasz swój głos?
- Ja? Chyba na NSDAP.
- Hehe, chamskie ale dobre, rozśmieszyło mnie. Może odstaw już to piwo.
- Ale ja mówię serio. Zagłosuję na nazistów.
- POGOIŁO CIĘ...?!
- Ale o co ci chodzi...? Co masz do hitlerowców? -_-
- Aj, waj! Jaja sobie robisz?! Przecież oni nas nienawidzą, będą nas zamykać i mordować, debilu!
- Taaaaa, naczytałeś się za dużo głupot w prawicowej prasie i teraz rozsiewasz jakieś teorie spiskowe.
- DURNIU!!! Nie słyszałeś wczoraj rano przemówienia Goebbelsa w radiu?!
- Oj tam, oj tam, jego wypowiedzi mogły być wyciągnięte z kontekstu. Media kłamią. Nie muszę się ze wszystkim zgadzać z Goebbelsem, ale to inteligentny facet. On ma swoje zdanie, ja mam swoje, różnimy się i to jest piękne! Więcej tolerancji, ty zamknięty w sobie, zaściankowy, introwertyczny PISOWCU!
- Pi co...?
- A nie wiem, tak mi się powiedziało.
- Ale zrozum, głąbie, że nie chodzi o tylko jedną wypowiedź i tylko o Goebbelsa... czytałeś książkę Hitlera? Widziałeś przemówienie Goeringa? Słyszałeś o teoriach Rosenberga?! Naziści to dla nas ZAGŁADA!
- Pierdolisz jak potłuczony. SUPER PARTIA, KURWO!!!
- Abraham, Mosze, powiedzcie mu coś bo go zatłukę...
- Tak taaaak, przemoc zamiast argumentów...! Tak najłatwiej!
- To znaczy, moim zdaniem Izaak ma sporo racji, Ozjaszu.
- Co...?!
- No bo za bardzo generalizujesz. Skupiasz się tylko na tych złych nazistach. A przecież nie wszyscy naziści będą nas mordować!
- I TO MA BYĆ KURWA ARGUMENT?! ŻE NIE WSZYSCY?!!! Normalnie pejsy opadają!!!
- Ale nie wolno ulegać takim stereotypom, że jak nazista to od razu że ,,zły" i że nas nie lubi. Musimy być bardziej otwarci! Bardziej tolerancyjni! Precz z ksenofobią! A Polacy to niby tacy święci? A Jedwabne?
- A co mnie jacyś Polacy teraz obchodzą...?! :O Poza tym, jakie Jedwabne, durniu, mamy 1932!
- Ja się zgadzam z nimi, jesteś zbyt radykalny, Ozjaszu! Robisz z tych nazioli takich diabłów, a ja wczoraj na własne oczy widziałem, jak naziol pogłaskał kotka na ulicy!
- A ja widziałem, jak inny wrzucił monetę żebrakowi!
- Mój sąsiad nazista oddaje krew!
- Wspaniałe!
- Urocze!
- No teraz to już na pewno zagłosuję na NSDAP! Niech żyje multikulturowe, wielopoglądowe, tolerancyjne społeczeństwo niemieckie!
- Naziści to ubogacenie kulturowe!
Ozjasz spoglądał na nich wielkimi oczami, po czym z wielkim hukiem palnął się w czoło, dopił piwo i wyszedł bez słowa.
- Ty, widziałeś...? - pyta zniżonym głosem Abraham.
- Ozjasz uderzył się w czoło. A przecież jest Żydem. Czyli...
- Czyli... UDERZYŁ ŻYDA!
- Dokładnie... :( Tyle gadał na nazistów, a wyszło na to, że sam jest antysemitą!

gordi

Postautor: gordi » ndz paź 07, 2018 9:29 am

Coraz mniej czasu do wyborow,narasta goraczka kandydatow,tylko 2 tygodnie i caly kraj dowie sie,jak zmieni³a sie mapa polityczna wojewodztw i regionow :roll: niepotrzebnie politycy mieszaja te wybory ogolnopolskie,z tymi samorzadowymi i niejako podpinaja te samorzadowe pod te juz ogolnopolskie,ktore nadejda za rok :roll: zasadnicze pytanie,czy platforma straci na rzecz prawa i sprawiedliwosci Warszawke,Lodz,Gdansk,czy Wroclaw itp. :roll:

1950N-H

Postautor: 1950N-H » ndz paź 07, 2018 11:02 am

chuja się zmieni, od nastu lat nic się nie zmienia, to i teraz nic się nie zmieni bo ludzie są jeszcze głupsi i nie rozumieją że PO,PIS,SLD to jeden chuj
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » ndz paź 07, 2018 11:24 am

1950N-H pisze:chuja się zmieni, od nastu lat nic się nie zmienia, to i teraz nic się nie zmieni bo ludzie są jeszcze głupsi i nie rozumieją że PO,PIS,SLD to jeden chuj
czyli co Ci którzy nie idą na wybory są mądrzy?bo jeden huj?nie wiem gdzie żyjesz ale powiem Ci że ludzie rozumieją.tylko jedni głosują na mniejszych a inni na większych huji według własnego światopoglądu.a osądzanie starszych że głosują a x lub y to przegięcie.bo to oni najlepiej doznali i pamiętają tych i tamtych huji o ile tak sie to pisze

1950N-H

Postautor: 1950N-H » ndz paź 07, 2018 4:03 pm

Nigdzie nie napisałem żeby nie iść.
Tylko że...Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich że zostali oszukani.
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » ndz paź 07, 2018 4:25 pm

1950N-H pisze:nie napisałem żeby nie iść. A ze starszymi jest taki problem że nie rozumieją tego iż, łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich że zostali oszukani.
koło sie zamyka.jedni huje mają przekonywać że inni huje ich oszukują a tamci huje przekonują że ci pierwsi huje już są hujami bo wszystkich i wszystko wyhujali i mieli w dupie.o czerwonych hujach juz nie wspomne.takie życie.wybory i tak wygrają mniejsze huje w oczach większości.i naprawde nie rób z osób starszych ciemnej masy.jak by pohuje żądziły to kto wie czy by teraz wiek emerytalny nie sięgnął 72 lat np.i ilu z nich by w miejscu pracy zeszło a nie w rok po przejściu na emeryture

enhaman

Postautor: enhaman » ndz paź 07, 2018 4:38 pm

Byłem na wsi, byłem w mieście, byłem nawet w Budapeszcie.Wszystko chuj.
Hutnik - Dodaj Do Ulubionych.

1950N-H

Postautor: 1950N-H » ndz paź 07, 2018 5:40 pm

coś się tak uczepił starszych ludzi co?? Może pora głosować na innych ludzi niż z POPISU

gordi

Postautor: gordi » ndz paź 07, 2018 6:03 pm

1950N-H pisze:co¶ siê tak uczepi³ starszych ludzi co?? Mo¿e pora g³osowaæ na innych ludzi ni¿ z POPISU
Za³ozmy ze wg roznych sondazy trio PIS v PO/Nowoczesna posiada elektorat wyborczy ktory ich popiera od 65 do 70 pr. ca³osci wyborcow,no to na kogo reszta wyborcow ma niby g³osowac? Sld juz kiedys rzadzili,PSL to kumple PO i zrobia to co im koalicjant powie i nadal ciagoty maj± w kierunku Platformy,Korwin stary dziadek i w zasadzie co on ma do zaproponowania spoleczenstwu i kogo on chce przekonac,bo Korwin juz polityki nie zawojuje,a Kukiz proponuje jedynie JOWy i to caly jego praktycznie program :? to sie pytam na kogo ludzie wyboru praktycznie nie maj± przy urnach wyborczych.PIS idealnie nie rzadzi i chce zagarnac s±dy i nie umie wytlumaczyc sie spoleczenstwu na co im te partyjne s±dy i czemu i komu one maj± s³uzyc,bo jak slysze,ze reforma s±dow ktora chce zrobic PIS ma przysluzyc sie temu zwyklemu Kowalskiemu,Nowakowi,czy innemu Wisniewskiego i PIS zarzeka sie ze wtedy s±dy beda sprawiedliwe :roll:

1950N-H

Postautor: 1950N-H » ndz paź 07, 2018 7:23 pm

tu nie ma co zakładać, tu chodzi o prostą rzecz którą doskonale widać na przykładzie KRK.
Ludzi narzekają że Majchrowski kradnie i chuja robi, a i tak od lat głosują na niego.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr paź 10, 2018 11:18 am

Pitrol , to chyba było w kręgu Twojego zainteresowania.

https://wpolityce.pl/polityka/415886-uj ... zad-kluczy
Podczas kluczowego głosowania we wrześniu w Parlamencie Europejskim: PIS był przeciw, a PO zagłosowało za. Tymczasem sprawa jest dość skomplikowana, gdyż mimo bardzo mocnego sprzeciwu Premiera Morawieckiego, to MKIDN jeszcze w lipcu informowało o swoim poparciu dla dyrektywy, a Ministerstwo Cyfryzacji we wrześniu powtórzyło to stanowisko.

a przy okazji z innej beczki
https://dorzeczy.pl/obserwator-mediow/7 ... -msci.html

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr paź 10, 2018 9:39 pm

Nie jestem rzecznikiem rządu PiS na tym forum, ale nie trzeba długo szukać..
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mazure ... 65502.html
Natomiast warto patrzeć im na ręce, co faktycznie uczynią.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw paź 11, 2018 6:41 pm

https://dorzeczy.pl/kraj/80072/Piotrowi ... nnego.html

Wbrew sugestiom, jestem też ofiarą stanu wojennego - powiedział w Polskim Radiu 24 Stanisław Piotrowicz.

– Złamałem w tamtym okresie prawo, poniosłem nawet konsekwencje służbowe. Żyłem w przeświadczeniu, że zrobiłem coś dobrego. Zawsze kierowałem się sumieniem, nie zmieniłem się, zawsze miałem takie poglądy – dodawał polityk.