POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

gordi

Postautor: gordi » pn paź 22, 2018 6:18 pm

Kaczynski wyszedl wczoraj na mownice zaraz po ogloszeniu sondazowych wynikow mowil ze PIS wygral wybory i to bzdura,bo nie wygral ich calych,ale polowe wojewodztw,a ze PIS przegral w duzych miastach,to Jaro Kaczynski ani juz slowem nie wspomnial.Wciska kit elektoratowi PIS :roll: generalnie niewiem czym Jaro sie chwali,bo jego partia polegla praktycznie niemal po ca³osci w duzych miastach ,wyjatek na te chwile Katowice gdzie Krupa bedzie rzadzil z PIS i Jaro chyba mysli,ze w Krakowie i w Gdansku nastapi zmiana warty,ale szanse na zmiane s± nieduze,za Majchrowskim i Adamowiczem chyba zbyt duze lobby stoi,by Plazynski lub Waserman mogli przejac ster w³adzy :roll: te wybory pokazuja,ze o zmiane wladzy w metyropoliach jest strasznie ciezko,niewiem co to za grupy interesow rz±dza w Warszawie,Lodzi,Poznaniu,czy Wroclawiu,ale PIS ma tam cholernie ciezko,a malo tego bodaj Bialystok tez przeciwko PIS zaglosowal,niewiem jak Lublin i taka ciekawostka,w Kielcach w 2 turze wystapi trener pilki recznej niedawny kadry narodowej Wenta :)

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt paź 23, 2018 7:43 am

https://www.youtube.com/watch?v=o3ORBU5 ... e=youtu.be

Kto nie skumał to niech obejrzy jeszcze raz.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

gordi

Postautor: gordi » wt paź 23, 2018 8:43 am

Patrzac jak wybory wygladaly stwierdzam,ze Lodz i Warszawa nie chca zadnej zmiany wladzy i odpowiada im kandydat jaki rzadzi przez wiele lat popierany przez PO/Nowoczesna :roll: Zdanowska z PO majaca wyrok s±dowy i ludzie i tak glosuja na te kandydatke,ktora rozbija w pyl kandydata z PIS.W Warszawce Trzaskowski bedzie forowal parady rownosci,chcial przyjmowac dziadow arabskich,a wiceprezydentem Warszawy zostal gej i tak wlasnie ludzie wybieraja.PO mowi ze te wybory wygralo,wychodzi Jaro z PIS i gada ze to oni te wybory wygrali i kazdy pod kamerki tv leje wode,bo te wygrane sa polowiczne i PO jednak pare wojewodztw przegral,ale PIS polegl w metropoliach,alr o tym Jaro ani slowem nie wspomnial :roll: pytanie zasadnicze,czy taka Waserman bedzie w stanie obalic Majchrowskiego,albo czy Plazynski obalic Adamowicza i bedzie to cholernie ciezkie w tej 2 turze :?

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » wt paź 23, 2018 4:24 pm

Opozycja mocno podekscytowała się wygranymi w dużych miastach i niestety nie podejmie tematu organizacji wyborów. To co działo się w komisjach jest podobno nie do opisania. Nikt za to nie beknie i Pisowi się upiecze. Kobieta która zmarła podczas liczenia jest symbolem tego dziadostwa.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

dUfio

Postautor: dUfio » wt paź 23, 2018 6:57 pm

Są gdzieś wyniki do Rady Miasta Krakowa?

1950N-H

Postautor: 1950N-H » wt paź 23, 2018 8:03 pm

z onetu:
Okręg numer 1 (Stare Miasto, Grzegórzki, Prądnik Czerwony) - 7 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Dominik Jaśkowiec, Tomasz Daros, Małgorzata Jantos, Łukasz Wantuch

KW Prawo i Sprawiedliwość: Mariusz Kękuś, Adam Kalita

KWW Łukasza Gibały "Kraków dla mieszkańców: Łukasz Maślona

Okręg numer 2 (Krowodrza, Prądnik Biały) - 6 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Jakub Kosek, Grzegorz Stawowy, Anna Prokop-Staszecka, Teodozja Maliszewska

KW Prawo i Sprawiedliwość: Bolesław Kosior, Agata Tatara

Okręg numer 3 (Bronowice, Zwierzyniec, Dębniki)
- 6 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Aleksander Miszalski, Rafał Komarewicz, Andrzej Hawranek

KW Prawo i Sprawiedliwość: Jerzy Zięty, Marek Sobieraj

KWW Łukasza Gibały "Kraków dla mieszkańców: Łukasz Gibała

Okręg numer 4 (Łagiewniki-Borek Fałęcki, Swoszowice, Podgórze Duchackie) - 6 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Bogusław Kośmider, Adam Migdał, Michał Starobrat

KW Prawo i Sprawiedliwość: Krzysztof Sułowski, Józef Jałocha

KWW Łukasza Gibały "Kraków dla mieszkańców: Jan Pietras

Okręg numer 5 (Bieżanów-Prokocim, Podgórze) - 6 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Jacek Bednarz, Grażyna Fijałkowska, Artur Buszek

KW Prawo i Sprawiedliwość: Małgorzata Kot, Aleksandra Dziedzic

KWW Łukasza Gibały "Kraków dla mieszkańców: Alicja Szczepańska

Okręg numer 6 (Czyżyny, Bieńczyce, Mistrzejowice) - 6 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Wojciech Krzysztonek, Kazimierz Chrzanowski, Łukasz Sęk

KW Prawo i Sprawiedliwość: Michał Drewnicki, Stanisław Zięba, Renata Kucharska

Okręg numer 7 (Nowa Huta Bieńczyce) - 6 mandatów

KWW Jacka Majchrowskiego "Obywatelski Kraków": Jacek Majchrowski, Sławomir Pietrzyk, Nina Gabryś (Jeśli Jacek Majchrowski zostanie prezydentem, jego miejsce w radzie zajmie Lech Kucharski)

KW Prawo i Sprawiedliwość: Włodzimierz Pietrus, Edward Porębski, Stanisław Moryc
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

ksh72

Postautor: ksh72 » wt paź 23, 2018 8:28 pm

Aldaris pisze:Opozycja mocno podekscytowała się wygranymi w dużych miastach i niestety nie podejmie tematu organizacji wyborów. To co działo się w komisjach jest podobno nie do opisania. Nikt za to nie beknie i Pisowi się upiecze. Kobieta która zmarła podczas liczenia jest symbolem tego dziadostwa.

Może dlatego że wiedzą jak wyglądały wybory samorządowe za ich panowania w 2014 r. a to trudno przebić.
Jakaś obsesja anty PiSowska się koledze włączyła. - zima idzie ciężko będzie z tym żyć :D

w tvn to już na pewno było, ale dla innych

jeden stoi drugi siedzi

Obrazek

dUfio

Postautor: dUfio » śr paź 24, 2018 11:55 am

Brawo Sławomir Pietrzyk!

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr paź 24, 2018 4:28 pm

Znalazł się żyrandol Komorowskiego.
Duda chciał żarówki wymienić , ale ....

– Mam poczucie, że my w ramach Unii Europejskiej mamy niedosyt demokracji. Wielu ludzi zadaje sobie pytanie, dlaczego Unia Europejska zabrania tego, zabrania tamtego. Dlaczego na przykład w sklepie nie można w tej chwili kupić już zwykłej żarówki, można kupić tylko żarówkę energooszczędną? Nie wolno kupić, bo Unia Europejska zakazała. To są problemy, nad którymi zastanawiają się ludzie. Nie wiem, czy to przypadkiem nie jest jedna z przyczyn Brexitu

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr paź 24, 2018 5:49 pm

Widzę że Tomasz U. " Zniszczę Hutnika" odniósł sukces.
"....Małopolska. PiS zgarnia sejmik wojewódzki: Bochenek marszałkiem, Urynowicz i Wierzba zastępcami...."
Po przejściu z PO do PIS został od razu wiceprezesem Opakometu....
Jak mówi Gadowski PIS zblatowany z Majchrowskim oddał Kraków bez walki. Wilk syty.....

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr paź 24, 2018 8:54 pm

https://m.youtube.com/watch?v=pqcxgcd6dt4
Witold Gadowski jak zwykle w doskonałe j formie

viki

Postautor: viki » śr paź 24, 2018 10:06 pm

ksh72 pisze:
Aldaris pisze:Opozycja mocno podekscytowała się wygranymi w dużych miastach i niestety nie podejmie tematu organizacji wyborów. To co działo się w komisjach jest podobno nie do opisania. Nikt za to nie beknie i Pisowi się upiecze. Kobieta która zmarła podczas liczenia jest symbolem tego dziadostwa.

Może dlatego że wiedzą jak wyglądały wybory samorządowe za ich panowania w 2014 r. a to trudno przebić.
Jakaś obsesja anty PiSowska się koledze włączyła. - zima idzie ciężko będzie z tym żyć :D

w tvn to już na pewno było, ale dla innych

jeden stoi drugi siedzi

Obrazek

Cały problem w tym, że wyznawcy PiS-u nie rozumieją czym jest protokół dyplomatyczny i wszelkie niuanse z nim związane.

Ten siedzi, ten stoi. No przecież to takie proste! U Trampa było to samo! Co nie to samo? No może nie identycznie, ale teraz NASZ prezydent siedzi, a tamten kołek stoi! Nasz siedzi, to najważniejsze. Acha, że tamten akurat nie podpisuje pochylony na rogu stołu? Oj tam, oj tam, wielkie mecyje. Najważniejsze, że tamten stoi, a NASZ siedzi.

(Tak na marginesie, nie jest to przypadkiem kadr, jak Prezydent RP dokonuje wpisu do księgi pamiątkowej w rezydencji Prezydenta Niemiec? Pewności nie mam, ale taki obrazek gdzieś w TV mi mignął.)

No tak, przecież na upartego można zjeść drugie danie łyżką. Ziemniaki dobrze w ten sposób się je przecież. Kapustę też całkiem dobrze, nawet wygodniej niż tym jebanym nożem, który przecież wygodniej by było trzymać w prawej ręce. Wygodniej by się kawałkowało schabowego (schabowy być musi - wiadomo świętość). Schabowego łyżką? Eeee, w rękę wezmę i też dam radę. Patrz, ten zjadł nożem i widelcem, a ja też zjadłem. Tyle, że samą łyżką. W sumie jaka to różnica - przecież efekt taki sam, no nie?

Za każdym razem sam się sobie dziwię, że chce mi się tutaj pisać.

Ps. Acha, cały czas czekam na efekty "śledztwa smoleńskiego". W tym temacie cisza jak po śmierci organisty. Zamachy, bomby, magnesy... Już trzeci rok czekam... Nic, cisza. Ok, czekam dalej!
Ps2. Czekam również na zarzuty dla osób odpowiedzialnych. Czekam na zarzuty wynikające z gigantycznych zaniedbań jakie zostały stwierdzone przez PiS podczas audytu w ministerstwach. Z wypiekami na twarzy myślałem sobie: w końcu! W końcu ktoś się zabrał za tę sitwę. Pójdą pierdzieć w pasiaki Klich, Arłukowicz czy inny Karpiński. Cały boży dzień - 11 maja 2016 r. - można było słuchać w Sejmie ile to błędów, wykroczeń, zaniedbań i wręcz jawnego sabotażu Platfusy uczyniły! Hm, jak na razie prokuratura nie stawia zarzutów. A przecież pod rządami Ministra Ziobro i Jakiego prokuratura chodzi jak szwajcarski sikor! No co u diabła pytam? Gdzie zarzuty, gdzie sądowe sprawy??? Czekam...

Nie chce mi się dalej pisać.
ezswaz aN Hutnik

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr paź 24, 2018 11:12 pm

.Stary no nie pierdol. Nie rób tego. Musisz pisać na tym forum. Nie może Ci się nie chcieć. Bez Ciebie poziom merytoryczny spadnie drastycznie.
Musisz trzymać poziom tego forum i uświadamiać pospólstwo, nas prostaków i uzupełniać naszą niewiedzę.
Jeśli Cię zabraknie to część pewnie popełni z żalu samobójstwo a część wyląduje w psychiatryku, na skutek zbyt częstych praktyk onanistycznych wynikających z braku tej fascynującej lektury.
Nawet jeśli Ci się nie chce to musisz.....
Użyję nawet magicznego słowa : proszę!!!!

viki

Postautor: viki » śr paź 24, 2018 11:23 pm

Dobrze, zostanę - częściej jako bierny obserwator aniżeli aktywny rozmówca.

Ale... Miśku drogi, kolego - z którym się spieram, ale lubię :) - napisz mi proszę co będzie z tym smoleńskim zamachem, z tymi więzieniami za przestępstwa popełnione przez Platfusów. Tyle czasu minęło i nic z tego nie ma.

Gdyby przed sądami sprawy były i sędziowie niewierni obstrukcję wprowadzali, to ja bym nawet nie pisnął - bo wiadomo co to a sort ci sędziowie.

Ale prokuratura? Czemu na alarm nie bije, konia nie siodła, hejnału nie gra? Tyle zaniedbań - UDOWODNIONYCH na mównicy sejmowej przez światłych polityków PiS. I nic???

Spróbuj mi to wytłumaczyć. Ja Ci tłumaczyłem o sztućcach to się teraz zrewanżuj, zaskocz mnie, tak bym z miną prostaka i rozdziawioną gębą w końcu pojął.

Pozdrawiam!

:wink:
ezswaz aN Hutnik

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » czw paź 25, 2018 12:00 am

Sumlinski i Gadowski o tym wszystkim mówią głośno, krytykują i wytykają. Nie ma ich w TV bo nie są wygodni dla nikogo na scenie politycznej. Ostatnio dużo ich słucham. Mówią też że na dzień dzisiejszy niestety alternatywy dla obecnej władzy nie ma. Tzn. jest w postaci powrotu łotrów do władzy, którzy już jej prawdopodobnie nigdy nie oddadzą. Sumlinski ostatnio przy okazji promocji książki Niebezpieczne związki Donalda Tuska mówił,że jak wrócą to on prawdopodobnie zgnije w więzieniu.
Jako osoba inteligentna doskonale zdajesz sobie sprawe z tego jak wyglądała geneza 3 RP( KLD itd itd itd...
itd itd) PIS wcześniej czy później zostanie prawdopodobnie zmieciony.
Za duże interesy, pieniądze są do stracenia i układy do naruszenia.
Doskonale wiesz,że nie chodzi tu o żadnych platfusow a o tych którzy ich oraz ich poprzedników i następców sobie wykreowali.
Jako zwolennik skrajnej prawicy ubolewam nad poparciem dla tych partii ale na dzień dzisiejszy tak niestety wygląda.
Co do wyjaśniania afer to jak to mówi Sumlinski PIS goni króliczka tak by go nie złapać. Może są za słabi. Na pewno są za słabi. Sądy wydają wyroki nie prokuratura......