Ogólnohutnicza pomoc

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » czw gru 10, 2009 7:56 am

dr Ewa Sojan w przychodni na Jagiellonskim kolo dawnego Ideala. Tele: 6475883. Od 10 lat do niej chodze i zawsze bylem zadowolony.

PoMpOn eNHa

Postautor: PoMpOn eNHa » sob gru 12, 2009 4:38 pm

A wiec tak, mam Viste Home Premium i problem z skinem aero. Za każdym razem jak na nowo włacze kompa mam skórke jak z win 98 :x no i musze zmieniac na aero. Da sie to jakos zmontowac by po ponownym właczeniu kompa aero bylo od początku? Bo powoli już mnie to zaczyna denerwować. Z góry dzieki.
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob gru 12, 2009 6:42 pm

Zainstalowałem CDN OPT!MA i jak włączam program, to wyskakuje mi taki błąd:

Obrazek

Ratunku!!!

Potrzebuję tego na uczelnię, a męczę się z odpaleniem już drugi dzień.

Pozdrawiam
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » sob gru 12, 2009 9:50 pm

PoMpOn eNHa pisze:A wiec tak, mam Viste Home Premium i problem z skinem aero. Za każdym razem jak na nowo włacze kompa mam skórke jak z win 98 :x no i musze zmieniac na aero. Da sie to jakos zmontowac by po ponownym właczeniu kompa aero bylo od początku? Bo powoli już mnie to zaczyna denerwować. Z góry dzieki.

Moze masz wylaczoną usługę odpowiedzialną za ustawianie skinów? Themizer, czy jakos tak sie to nazywa.

Ale ten 'win 98' o wiele mniej muli ;]

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pn gru 14, 2009 9:49 pm

Panowie!!
Zna się który na prawie, prawach konsumenta ?? Taka mianowicie sytuacja:
Do firmy VOBIS zawiozłem laptopa na gwarancji, jednak okazało się że to padła bateria a na baterie standardowo jest tylko 12 mies gwarancji. Zadzwonili mi z serwisu że proponują mi naprawę poza gwarancyjną czyli nowa bateria 320zł + ja pokrywam koszt transportu (DHL) .. Odmówiłem gdyż nie potrzebna mi na gwałt bateria a oni mimo to odesłali mi go kurierem za pobraniem czyli na mój koszt na adres domowy!! Nie odebrałem paczki pojechałem do salonu VOBIS a oni teksty typu że to inna firma serwisuje, że oni są tylko dystrybutorem ASUSA itp. Że nawet jak on będzie do odbioru na salonie to i tak mam im oddać te 50zł za transport!! O co tu kurwa chodzi ?? Bo mam zamiar udać się do UOKiK .. Nie odpuszczę im tych niby tylko 50zł ..
DORADŹCIE ALE SENSOWNIE!! :twisted:

flagus

Postautor: flagus » wt gru 15, 2009 8:57 am

Nie wiem jak szybko potrzebujesz odpowiedzi. Bo ja miałem inną sprawę wysłałem zapytanie do federacji konsumentów. Czekałem 3 dni na odpowiedź. Ale dostałem. Więc jeśli możesz poczekać 3-4 dni, to spróbuj zadać swoje pytanie: krakow@federacja-konsumentow.org.pl
Tak jak pisałem dostałem fachową odpowiedź od prawników z tej firmy po 3 dniach. Chyba że po drodze masz Rynek Główny 29.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

vitoss

Postautor: vitoss » wt gru 15, 2009 3:45 pm

http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=342

Dzwon nawet pod ten warszawski numer, polaczy Cię z kimś kto wytlumaczy dokladnie jakie masz prawo itd. wiem ze ostatanio moja mama tam dzwonila w sprawie gwarancji z ktora sklep zwlekal bardzo dlugo, dluzej niz 14 dni ktore sklep ma na rozpatrzenie decyzji.

Ares

Postautor: Ares » wt gru 15, 2009 4:28 pm

Dokładnie, myślę że najlepiej będzie jak się zastosujesz to powyższych rad ponieważ wtedy możesz liczyć na pomoc fachowców.

Natomiast ja ze swojej strony polecam każdemu lekturę ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, tak abyście znali swoje prawa i nie dali się nabić w butelkę w żadnym sklepie. Ustawa jest zgodna z przepisami unijnymi i podobne prawa macie zagwarantowane w całej UE.

http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=321

1950N-H

Postautor: 1950N-H » wt gru 15, 2009 8:11 pm

Czy jest możliwe odzyskanie danych z dysku który został sformatowany??

Jak to zrobić?? Czy zrobi to tylko informatyk i ile m/w to będzie kosztować? A może któryś z Was jest jakiś zdolniacha i mi pomoże??

Dzięki i POZDRO
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

flagus

Postautor: flagus » śr gru 16, 2009 12:48 pm

http://www.pajacyk.pl

http://www.pustamiska.pl

Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw gru 17, 2009 12:15 am

Mam problem z formatem.

Poprosiłem kumpla, żeby zrobił mi format.

(ja nie umiem)

No i przestawił w Biosie, żeby startowało z CD, ale dupa, cały czas włączało się normalnie.

Jaka może być przyczyna?

Pozdrawiam
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw gru 17, 2009 12:12 pm

Moze zle przestawil?
Mozesz zrobic zdjecie biosa.

PoMpOn eNHa

Postautor: PoMpOn eNHa » czw gru 17, 2009 5:35 pm

huteusz pisze:
PoMpOn eNHa pisze:A wiec tak, mam Viste Home Premium i problem z skinem aero. Za każdym razem jak na nowo włacze kompa mam skórke jak z win 98 :x no i musze zmieniac na aero. Da sie to jakos zmontowac by po ponownym właczeniu kompa aero bylo od początku? Bo powoli już mnie to zaczyna denerwować. Z góry dzieki.

Moze masz wylaczoną usługę odpowiedzialną za ustawianie skinów? Themizer, czy jakos tak sie to nazywa.

Ale ten 'win 98' o wiele mniej muli ;]

A gdzie to mam sprawdzic/włączyc?
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw gru 17, 2009 7:05 pm

panel sterowania
narzedzia administracyjne
uslugi
Themes

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob gru 19, 2009 12:13 am

OK - mój problem z CDN OPTIMĄ i z formatem/instalacją Windowsa rozwiązany.

Za próby pomocy bardzo, ale to bardzo dziękuję Staszkowi i Huteuszowi.
Wszak trzeba doceniać osoby, które chcą pomóc bezinteresownie :)

Po kolei, o co w tym wszystkim chodziło...

Otóż CDN OPTIMA nie działał mi, ponieważ nie miałem Service Packa.
Dodatkowo najnowsza wersja wymagała większej ilości ramu.

No więc zakupiłem ram.

Ale w trakcie formatowania, jak już pisałem, pojawił się problem - mimo zmian w Biosie, nie można było wystartować z płyty.

Jaka była tego przyczyna? Otóż trzeba było zmienić zworki z slave na master :)

No i udało się. Po wielu bojach uruchomiłem tą zasraną Optimę.

Dodatkowo jeszcze musiałem mailowo poprosić ludzi z Comarchu, aby podali mi jakiego użytkownika mam wpisać przy odpalaniu Optimy, no ale to już był pikuś.

Także teraz mam Windows XP SP3, no i hula mi Optima :)

I tutaj nowe pytanie do osób znających się na komputerach (ja się nie znam):

Czy jesteście w stanie polecić mi jakiś program zmieniający wygląd XP z Service Packiem 3 na wygląd Visty?

Poprzednio miałem XP bez żadnego Service Packa i doskonale sprawdził mi się program bricopack-vista-inspirat-ultimate-2-crystalxp

Czytałem jednak, że ten program/ta nakładka może być niedobra dla XP z Service Packiem 3

Wyczytałem też, że dla XP SP3 może nadać się Vista Transformation Pack 9.0.1, no ale podobno muli strasznie.

Jesteście w stanie polecić mi jakaś nakładkę upodabniającą do Visty dla XP SP3 ?

Pozdrawiam :)